ZUBAR!

• Začetnik teme Začetnik teme malika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znam ali ipak je malo kvalitetnije (po mom misljenju) od obicnih plombi. S obzirom da sam preziveo silna vadjenja zuba i keretaze zelim da zavrsim posao kvalitetno. Hvala jos jednom na informacijama.

Izvinjavam se od trojki dvojke. Sorry jos jednom

Izvini moram da se umesam, procitah da zarad estetike zelis da zbrusis trojke u dvojke? Pretpostavljam gore? Plasim se da ces da upropastis jako bitne zube a i sto se tice estetike nisam bas siguran da ce to da lici na nesto. A imas li jedinice tvoje?

Izvini moram da se umesam, procitah da zarad estetike zelis da zbrusis trojke u dvojke? Pretpostavljam gore? Plasim se da ces da upropastis jako bitne zube a i sto se tice estetike nisam bas siguran da ce to da lici na nesto. A imas li jedinice tvoje?

Da trojke gore.Imam zdrave jedinice! Prevelik mi je razmak,pa bih zbog toga.

Nisam zubar, sto se da zakljuciti iz moje panike prema istim cikama, i ne znam sta bi trebalo da uradis da bi ti zubi lepse izgledali... Ali ne vidim svrhu pretvaranje jednog tipa zuba u drugi, ocnjake imas samo jedne... Nisam ni cula da se to radi, sta ces... svakoga dana naucis nesto novo.

Vas problem je da kazem veoma neprijatan shvatam vas. Vi imate zdrave jedinice a i zdrave trojke pretpostavljam. Sto kazu sad morate da upropastite nesto sto valja da bi napravili nesto, sto vam se najverovatnije nece dopasti na kraju a da popunite te praznine jer nemate dvojke.
Prvo sto mi pada na pamet je da pitate vaseg stomatologa da li postoji mogucnost da vam se zbruse trojke i naprave apendiksi (da trojka nosi dvojku) a da li ima mesta da se uradi tako nesto. Po svemu sudeci od trojki da se naprave dvojke nema nikakve logike jer vi i onako vec imate viska prostora. Ovo sam predlozio kao jedno od mogucih resenja da vam se izadje u susret ali ono sto bih vam ja savetovao je da na zalost (zbog estetike) ostavite tako kako jeste, da ne dirate zdrave zube, trebace vam za kasnije :)

Nije mi jasno. Znaci imas razmak izmedju trojki i jedinica koji izgleda kao da ti tu fali zub pa to hoces da resis?

Hehe,nije toliko veliki ramak,nije veliki uopste ali mi se ne svidja da posle keceva odmah idu trojke,nekako mi izgleda cudno.. Sutra idem kod zubara pa cu videti. Uopste se ne plasim bola,tako da sam spreman na sve samo da lepo izgleda. Nije ni ovako ruzno,neki kazu da je i simpaticno,ali ja kad radim nesto moram da zavrsim do kraja i kvalitetno.

Sve mi je jasno, da vam smeta razmak izmedju zuba, kao sto sam rekao moze da se zbrusi trojka malo vise da se ubaci clan, apendiks da trojka nosi dvojku (morala bi da bude malo manja dvojka) sa naslonom na jedinicu po potrebi. Mislim da je to jedino razumno resenje za taj problem, naravno ako ima dovoljno mesta, to mora stomatolog da proceni.
Samo mi nije jasno ko vam je predlozio "fasetirane krune", kad se to ne radi vec poduze vremena i jos po ceni od 250 eura?!?.. pa za tu cenu danas mozete da dobijete bezmetalnu keramiku. Nemojte da vas nasamare!!!

Da li neko moze da mi pomogne i preporuči mi dobrog ortodonta u Beogradu..Bio bih veoma zahvalan posto je dosta slozen problem i ne bih da nosim bezuspesno godinu-dve fiksni aparat, a imam 35 god.Unapred hvala svima.

:worth:POMAGAJTE....Ja sutra imam zakazano kod zubara po prvi put da mi vadi zivac... Da li boli? ...Prosli put dok mi je cistio zub imala sam losu reakciju i na anesteziju a dr kaze da je to uobicajeno....

:worth:POMAGAJTE....Ja sutra imam zakazano kod zubara po prvi put da mi vadi zivac... Da li boli? ...Prosli put dok mi je cistio zub imala sam losu reakciju i na anesteziju a dr kaze da je to uobicajeno....

ako se živac ugnojio ili je umrtvljen onda ne bi trebalo bolit,ako je još živ onda ćeš dobit anesteziju.Uglavnom ako te bude bolilo traži anesteziju

Evo i mene! Odradise mi skidanje kamenca ultrazvucnim aparatom, nije bolelo ali je bilo malo neprijatno. Najgore je bilo sto sam svakih 10 sekundi morala da pljujem jer sam osecala nagon za gutanjem nenormalan... mislim da mi je zapusen nos pa ne mogu na njega da disem normalno. Pa sam se tako malo izblamirala u sred ordinacije... Ali da boli- ne boli.

Sad mi je smao nekako cudan osecaj u ustima, valjda ce proci uskoro...

Jedno pitanje???
Imam u šestici lijek za živac pa sam ga trebala izvaditi oko 10.11 međutim od tada pa i prije toga vremena sam stalno pod terapijom zbog upale pluća koja se jako dugo vuce. I sada sam pod terapijom injekcijama:dash: pa ni sama ne znam kada cu to moci odraditi. Pa me interesuje smeta li sto je prosao ovaj rok, hocu li opet morati mjenjati lijek u zubu ili ce se moci zivac izvaditi odmah?

Jedno pitanje???
Imam u šestici lijek za živac pa sam ga trebala izvaditi oko 10.11 međutim od tada pa i prije toga vremena sam stalno pod terapijom zbog upale pluća koja se jako dugo vuce. I sada sam pod terapijom injekcijama:dash: pa ni sama ne znam kada cu to moci odraditi. Pa me interesuje smeta li sto je prosao ovaj rok, hocu li opet morati mjenjati lijek u zubu ili ce se moci zivac izvaditi odmah?

nije dobro da lijek za umrtvljivanje živca bude duže od mjesec dana u zubu jer može podražiti tkivo oko zuba.To ne mora značiti da će se to i dogoditi ali postoji ta mogućnost.

Pretpostavljam da je lijek učinio svoje i da je živac umrtvljen pa će ga stomatolog moći izvaditi.

Uglavnom bili bi dobro da odvojiš vremena i da odeš stomatologu da ti izvadi taj lijek i izliječi zub do kraja

Jedno pitanje???

Javi se stomatologu cim pre.

dr:
Javi se stomatologu cim pre.
naravno da hocu samo sam loseg zdravstvenog stanja.na injekcijama sam Gentamycin i jos visok pritisak 150/90. Nikako nisam u dobrom stanju za posjetu zubaru u tome je pitanje. I je li dobro koristiti anesteziju pored ove moje terapije i pritiska??

Back