ZUBAR!

• Začetnik teme Začetnik teme malika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Neophodno je da stavim most,alergicna sam na Cobal i Nikl predlazu mi most od Titanijuma . 1. Da li je Titanijum cist ili legura? 2.Ako je legura mozete da mi posazete sastav te zubarske legure? molim vas da mi odgovori strucno lice proteticar unaapred zahvalna !

ima titanskih legura bez kobalta i nikla a ima i drugih legura bez nikla i kobalta,o tome treba da odluči tvoj stomatolog koju će da koristit.Najvažnije da si mu ti rekla da si na te metale alergična

Postovani,
Prije nekoliko dana popravih gornju dvojku, koja je vec popravljana prije nepune dvije godine kada je bila samo jedna tackica na zubu. Sada zubar rece da je kvar dubok pa mi nista nije bilo jasno da li ga je predhodni zubar lose uradio ili sta je u pitanju:???:
Medjutim uradili mi tu dvojku izgleda sada ljepse nego novi zub, ali je postao osjetljiv na toplo i hladno, a i ne mogu bas zvakati na njega jer je osjetljiv.
Nazovem ja zubara pa mu objasnim situaciju, a on kaze da je to zbog toga sto je kvar bio duboko i da ce to vremenom prestati, a ako sam nesrpljiva da dodjem pa ce mi izvaditi zivac i srediti zub, ali nema potrebe.
Jeste da mi sada zub malo bolje reaguje na hladno i toplo, ali me bas interesuje sta bi mogao biti razlog tome i hoce li sa mojim zubom biti sve u redu??

Inace hocu da kazem svima da na vreme popravljaju svoje zube i da se ne boje zubara, jer danasnji popravci zuba nisu kao sto su nekada bili, a i zubari su mnogo prijatniji posebno u privatnim ordinacijama.Imaju dovoljno vremena i zivaca za svakog pacijenta.
obično prođe samo od sebe.A ako ne prođe onda se živac izvadi i ne boli više

imam i ja jedno pitanje...pocinje sa..da li je normalno da..
pre dve nedelje zubar mi je popravljao zub i stavio lek da umrtvi zivac,jer treba d ga vadim.Dosla sam juce posle dve nedeje a mene zivac boli jos vise.sve je ,samo nije umrtvljen.Boli na hladno...Zubar nema pojma sta da radi..pa kao da sacekam jos nedelju dana,mozda pocne da deluje.Ja ne vidim da ide u tom pravcu..smirivanje bola.Zubar je privatnik,strucnjak je,imam poverenja u njega,pa mi zbg toga cudno,gledao me je kao da mi neveruje da me jos boli.jel imao neko slican problem..ili se prosto radi o tome da je taj proces umrtljivanja sporiji kod mene?
hvala unapred.

pre dve nedelje zubar mi je popravljao zub i stavio lek da umrtvi zivac,jer treba d ga vadim.Dosla sam juce posle dve nedeje a mene zivac boli jos vise.sve je ,samo nije umrtvljen.Boli na hladno...Zubar nema pojma sta da radi..pa kao da sacekam jos nedelju dana,mozda pocne da deluje.Ja ne vidim da ide u tom pravcu..smirivanje bola.Zubar je privatnik,strucnjak je,imam poverenja u njega,pa mi zbg toga cudno,gledao me je kao da mi neveruje da me jos boli.jel imao neko slican problem..ili se prosto radi o tome da je taj proces umrtljivanja sporiji kod mene?
hvala unapred.
zna se dogoditi da ostane napola živ ali to nije nikakav problem,ili se ponovi sve to ili se da anestezija i tako se izvadi živac

hvala unapred.
zna se dogoditi da ostane napola živ ali to nije nikakav problem,ili se ponovi sve to ili se da anestezija i tako se izvadi živac

hvala...logicno je objasnjenje.Ali je moj zubar rekao da on vadi zivac bez anestezije,i zato nije hteo da mi tad vadi jer bi me mnogo bolelo,posto nije umrtvljen.Nije mi jasno sto mi nije spomenuo tu varijantu da se vadi sa anestezijom.A da,ponovo je nesto naprskao na zub,valjda neki lek.proslo je dva dana,meni je samo gore.

Postovanje svima. Potreban mi je brz odgovor, odnosno savet. Iduce nedelje imam zakazanu operaciju srca i prilikom prikupljanja trazenih analiza ustanovljena mi je visoka sedimentacija. Uzrok, upalni procesi na zubima u gornjoj vilici. Da ne bih propustila zakazani termin za operaciju, za svega 3 dana sam povadila 7 zuba, nosaca mostova i porculanskih navlaka. Prezivela sam pakao jer je porculan bio izuzetno dobrog kvaliteta, tj.cvrst i jedva je razbijen i izvadjen. Odmah mi je uradjena totalna proteza i dva dana je bilo sve uredu, da bi veceras pocela da me boli i gornja i donja vilica. O cemu se radi? Naravno da cu otici kod zubara ali sam u cajtnotu i da li ima neko ideju da saniram situaciju? Unapred hvala.

Postovanje svima. Potreban mi je brz odgovor, odnosno savet. Iduce nedelje imam zakazanu operaciju srca i prilikom prikupljanja trazenih analiza ustanovljena mi je visoka sedimentacija. Uzrok, upalni procesi na zubima u gornjoj vilici. Da ne bih propustila zakazani termin za operaciju, za svega 3 dana sam povadila 7 zuba, nosaca mostova i porculanskih navlaka. Prezivela sam pakao jer je porculan bio izuzetno dobrog kvaliteta, tj.cvrst i jedva je razbijen i izvadjen. Odmah mi je uradjena totalna proteza i dva dana je bilo sve uredu, da bi veceras pocela da me boli i gornja i donja vilica. O cemu se radi? Naravno da cu otici kod zubara ali sam u cajtnotu i da li ima neko ideju da saniram situaciju? Unapred hvala.

Kakvih upalnih procesa? Upalnih procesa desni? Zuba? Ocu da pitam. Da li su se upalile desni oko zuba ili zubi. I na kakvu operaciju srca treba da idete?

ako si vadila gornje i donje zube onda moguće da je došlo do infekcije rana.To se zna dogodit ako je imunitet oslabljen.A možda te proteza nažuljala jer si je stavila na otvorene rane i s njom žvakala a zubno meso nije priviknuto na protezu.Ili postoji mogućnost da to nema nikakve veze sa zubima nego se radi o nekakvoj refleksnoj boli.

Uglavnom svakako na pregled kod svog zubara

Hvala svima na odgovorima. Danas mi je vec bolje. Pijem antibiotike i nadam se da ce se do kraja nedelje situacija sanirati.
Ljubaznom Aci odgovor: svaki zub je imao granulom i zbog toga je bila visoka sedimentacija i bilo je neophodno vadjenje svih zuba iz gornje vilice. Imunitet mi je sva sreca odlican, zato sam i uspela za svega 3 dana da povadim sve zube i stavim protezu. Pozdrav svima.

pozz svima
imam jedno pitanje

da li koristenje odredjene paste za zube moze uzrokovati suhocu u ustima?

ja prije jedno sedmicu-dvije nisam imala probema s tim, pa sam povezala da sam tad i pocela koristiti novu pastu za zube i tako mi je i pocela ta suhoca.
inace pijem jako puno tecnosti i ne vidim u cemu bi mogao biti problem
Zahvaljujem na odgovoru

Zube sam povadila ali je sedimentacija samo malo pala. Da li neko zna za koji vremenski period padne sedimentacija, posle vadjenja zuba, koji su imali proces. U pitanju je 7 zuba, koji su bili nosaci mostova i porculanskih navlaka.

Cudno, za dva dana, niko mi nije odgovorio. Bas sam razocarana.

Ja se sve nadam da ce se naci neko iskusniji.
Da li ste poktiveni antibioticima ako da kojim to me vrlo zanima. Da li je posle vadjenja uradjena kiretaza rana , jer ako nije ili je losa uradjena pa je ostalo neko zariste infekcije onda to zariste moze da pravi problem.

Zube sam povadila ali je sedimentacija samo malo pala. Da li neko zna za koji vremenski period padne sedimentacija, posle vadjenja zuba, koji su imali proces. U pitanju je 7 zuba, koji su bili nosaci mostova i porculanskih navlaka.

kolika ti je sedimentacija nakon vađenja tih zubi? Možda još negdje u organizmu postoji neki bakterijski fokus ili možda treba proć još vremena da se sedimentacija unormali

kolika ti je sedimentacija nakon vađenja tih zubi? Možda još negdje u organizmu postoji neki bakterijski fokus ili možda treba proć još vremena da se sedimentacija unormali

Vidis i meni je palo na pamet da zariste moze da bude negde drugrde. Ali izgleda da je pacijent vec otisao na operaciju srca pa cemo morati da secekamo. Ja ne vidim neku koristi od vadjenja toliko zuba, ocigledno da stanje nije bilo urgentno jer da jeste ne bi ovde kuckala sa nama. Mogli su valjda da je nakljukaju antibioticima, da se sve lepo iskiretira i to je to. Eventualno neki rezanj da se odradi. Cak je to mnogo efikasniji metod. Posto lepo vidis sta radis i sklonis svu granulaciju ovako kad vadis pa jos 7 zuba nikad ne znas da li ce nesto da ti zaostane i pravi sranja.

Imam ja jedno pitanjce,ako nije problem!:)Elem,otprilike u petak je poceo pomalo da me boli umnjak-pomalo je krenuo da raste,a pomalo je i dalje pokriven mesom...Do danas(utorak),on je sada sav nadut-tacnije zlezde su mi nadute,tako da imam vrat kao Tajson:),desni su mi strasno osetljive-kako stavim cetkicu u usta-ono boli i pocinje da krvari...Bila sam prvo kod drzavnog(ne znam sta mi bi),i otprilikeme nije ni saslusao,niti bilo sta,objasnio mi nije po najmanje,tako da sam ja ovako naduvena i otekla ostala prestravljena kakvi ljudi postoje,ali mi je operacija zakazana za petak!sad,ja imam i gnojavu anginu u medjuvremenu-pijem Cliacil od 1200mg....Posle toga sam zvala privatnika,i rekao mi je da pijem amoksicilin,ali sam mu objasnila da sam bolesna i da vec pijem antibiotik,i on je rekao da ne prestajem onda sa njim,i da ispiram 3% hidrogenom nakon pranja zuba taj umnjak...!!!E sad,ja taj antibiotik pijem od subote,ali me sve jedno otok ne spada,desni su mi i dalje osetljive,i ovo polako vec pocinje da me nervira...Sta da radim vise sa ovim djavolom?
A da-inace,rekao je da mora upala da mi se smiri,jer pod upalom ne sme da me operise-dok su oni iz drzavne preko toga presli ocas posla!

Hvala...:)Imam jos jedno pitanjce-A zasto su mi desni tooooliko osetljivi?!?!?

kako si opisala čini mi se dosta burna reakcija kod tebe.A kod vas žena situaciju dodatno kompliciraju sve situacije di dolazi do hormonalnih promjena

Pridržavaj se svega šta ti je propisano i ako nisi alergična uzmi propolis,nekima zna znatno smirit upalu zubnog mesa a i ostale infekcije

pozdrav
izvinjavam se ako prekidam vaznije razgovore, interesuje me samo koje antibiotike mi preporucujete da pijem i koliko pre intervencije i da li treba uopste da ih uzimam? pitam jer sumnjam na postojanje nekog virusa jer sam imao probleme sa srcem a malo je poceo zub da mi pravi smetnje valjda nije jos nista hitno trebala bi mozda plomba samo da se uradi, inace samo da nije penicilin:)stvarno ne znam da li je potrebno piti antibiotike radi preventive i koje pre intervencije jer sam cuo da moze doci do nekih komlikacija kasnije, do sada ih nisam pio

Back