- Poruka
- 252
pozdrav
izvinjavam se ako prekidam vaznije razgovore, interesuje me samo koje antibiotike mi preporucujete da pijem i koliko pre intervencije i da li treba uopste da ih uzimam? pitam jer sumnjam na postojanje nekog virusa jer sam imao probleme sa srcem a malo je poceo zub da mi pravi smetnje valjda nije jos nista hitno trebala bi mozda plomba samo da se uradi, inace samo da nije penicilinstvarno ne znam da li je potrebno piti antibiotike radi preventive i koje pre intervencije jer sam cuo da moze doci do nekih komlikacija kasnije, do sada ih nisam pio
Kod nekih problema sa srcem i nekih drugih stanja potrebna je profilaksa antbioticima.
Dakle ovako.
Uvek pred svaku hirusku intervenciju ti si duzan da svom doktoru makar i stomatologu kazes sve bolesti koje si prelezao. Ako je recimo srce u pitanju stomatolog treba da zna da li se osobama koje su prelezale to i to oboljenje srca daju preventivno antibiotici. Ako nije u to siguran trebao bi da konsultuje kardiologa. Ako pak ti nisi siguran sta si prelezao trebao bi da skoknes do doma zdravlja,tj. ustanove gde se nalazi tvoj karton i da ti tamo tacno kazu a boga mi i napisu sta je u pitanju, cak sta vise najbolje je da malo sacekas red i pitas kardiologa za ono sto te zanima.
stvarno ne znam da li je potrebno piti antibiotike radi preventive i koje pre intervencije jer sam cuo da moze doci do nekih komlikacija kasnije, do sada ih nisam pio