ZUBAR!

• Začetnik teme Začetnik teme malika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ohrabrujuca vest za tebe je da, onda kada budes platio cenu odnosa prema svom zdravlju, a ta cena je gubitak zuba, prelazis na potpuno bezbolne terapijske postupke u stomatologiji! Proteze! Mada bi se vecina ljudi, koji ih nose, vratilo u proslost i vise vodilo racuna o oralnom zdravlju!:wink:

A ako ih zuljaju proteze,pa se stvore rane... Nije ni to bas bezbolno... :-D

Stvarno si htela da mi budes kolega?Ili me lozis kao onu decu za farcry2? ;)

Stvarno sam htela,ali su me moji ubedili da je muzika kraca i "isplativija".Mene o stomatologiji s v e zanima!Pazi ironije,kao muzika je kraca a ja sam zavrssila 6 godina nize skole,4 srednje i 4 fakulteta.Dakle 14 godina :shock: :shock: :mad::mad: a stomatologija traje 6!Toliko o tome da je krace, :p a da ne pominjem koliko je sta isplativije... :(

Stvarno sam htela,ali su me moji ubedili da je muzika kraca i "isplativija".Mene o stomatologiji s v e zanima!Pazi ironije,kao muzika je kraca a ja sam zavrssila 6 godina nize skole,4 srednje i 4 fakulteta.Dakle 14 godina :shock: :shock: :mad::mad: a stomatologija traje 6!Toliko o tome da je krace, :p a da ne pominjem koliko je sta isplativije... :(

znaci umetnica? :P

Koliko ja znam venir je nesto novo,burazer je stavio i extra izgleda,rekla mu je zubarka da jos niko ne nosi to vise od 10 god,tako da je novo. Ali me zanima kvalitet posto je prilicno skupo.

Pa da,ali mislim da samda stomatologija traje 5 god.,a i njie isplatljivija mnogo ;)

Pozdrav
Zanimame kakve vrste parcijalnih proteza postoje? Moj problem je sto na donjoj vilici, levo, mi fale petica (implatirana u vilici i pre dve godine izvadjena), sestica (izrasla i izvadjena zbog karijesa) i sedmica (takodje implatirana u vilici i ne bih je vadila). Uradjeno je snimanje vilice i sve se to lepo videlo. Sa desne strane mi fali sestica. Gornja vilica je odlicna, samo dva plombirana zuba. Zubar mi je preporucio neku protezu sa metalnim delom s unutrasnje strane zuba, koja prati niz zuba. Nije imao primer u ordinaciji da mi pokaze kako to izgleda a mene bas zanima. Takodje mi ne preporucuje "meke" proteze, ne znam kako se zovu, jer kod njih je vilica vise opterecena, glavni je nosac. Kod ove sa metalnim delom pritisak na vilicu je manji, kako mi je rekao. Moze li neko da mi detaljnije objasni i ako ima neki sajt da vidim kako izgleda ili kako se tacno zovu ove proteze pa cu onda da googlam. Hvala

Interesuje me da mi najiskrenije odgovori neko od stomatooga:
U trecem mesecu sam trudnoce, tacnije u 11-toj nedelji i na tri zuba su se pojavile tackice karijesa, na svakom po jedna. S obzirom na to da mi je receno da fluorogal tablete pocnem da pijem kad se navrse puna 3 meseca, a na uputstvu istog sam procitala da se zub moze REmijelinizovati, interesuje me da li ce kad krenem da uzimam fluorogal
karijes nestati pa necu morati da busim zube ili je to neminovno?

S obzirom na to da su mi u vecem broju zubi poporavljeni, zelela bih da bar ove sacuvam od busenja.

Hvala!!!

Volela bih ako je moguce da mi vise stomatologa da svoje misljenje o vestackim zubima,tacnije navlakama ili krunicama ili kako god,ne razumem se bas! :-) U svakom slucaju ja zelim da na gornjoj vilici promenim 8 zuba,nisu oni toliko losi ali jedan od njih mi je vec vestacki,i to jedinica koja i ne izgleda bas lepo. Ostali zubi su ok,ali bih ipak da promenim i da ih uklopim da estetski izgleda bas dobro i kvalitetno. Koju metodu predlazete i koju vrstu zuba (keramicki, porcelanski...) Opet cu mozda ispasti smestna sto ovako nabrajam ali ne razumem se bas. Resila sam to da odradim,inace se bas plasim zubara,ali sam odlucila da se prvo malo ovde posavetujem,a onda idem dalje,da ucinim neki radikalniji korak. Ako vam nije problem i da mi napisete i cene,otprilike! Hvala unapred!

Pa da,ali mislim da samda stomatologija traje 5 god.,a i njie isplatljivija mnogo ;)

Posto me svi lazu ja cu upisati medicinu!Da,da!Odlucila sam.Kad napunim trideset,postane mi jako dosadno,lepo medicina a onda verovatno specijalizacija za MF!!!! Objavljujem svecano dan posle rodjendana da cu to uraditi!A onda samo nek se usude neki lekari da me lazu!!!!Ima da lete zubi na sve strane!! :D

Volela bih ako je moguce da mi vise stomatologa da svoje misljenje o vestackim zubima,tacnije navlakama ili krunicama ili kako god,ne razumem se bas! :-) U svakom slucaju ja zelim da na gornjoj vilici promenim 8 zuba,nisu oni toliko losi ali jedan od njih mi je vec vestacki,i to jedinica koja i ne izgleda bas lepo. Ostali zubi su ok,ali bih ipak da promenim i da ih uklopim da estetski izgleda bas dobro i kvalitetno. Koju metodu predlazete i koju vrstu zuba (keramicki, porcelanski...) Opet cu mozda ispasti smestna sto ovako nabrajam ali ne razumem se bas. Resila sam to da odradim,inace se bas plasim zubara,ali sam odlucila da se prvo malo ovde posavetujem,a onda idem dalje,da ucinim neki radikalniji korak. Ako vam nije problem i da mi napisete i cene,otprilike! Hvala unapred!

a koliko planiras novaca da odvojis za to planinarenje?

ja nisam stomatolog ali ti mogu preporuciti bezmetalnu keramiku...kosta od 150-250 evra po zubu..i izgleda super..ova metal keramika je ruznija i pritiska desni pa onda poplave..to na prednje zube..a od cetvorke metal keramika..i nema tu 2 varijante...koliko novaca toliko muzike..ako mislis da uradis kako treba ne racunaj ispod 1200evra..za 8 zuba

ja nisam stomatolog ali ti mogu preporuciti bezmetalnu keramiku...kosta od 150-250 evra po zubu..i izgleda super..ova metal keramika je ruznija i pritiska desni pa onda poplave..to na prednje zube..a od cetvorke metal keramika..i nema tu 2 varijante...koliko novaca toliko muzike..ako mislis da uradis kako treba ne racunaj ispod 1200evra..za 8 zuba

Hvala na informacijama! Raspitacu se da li to neko radi u mom mestu. Ako ne,onda BG!:) Hvala jos jednom!

Back