El Dentisto
Zainteresovan član
- Poruka
- 284
E sad moje pitanjce.Vec godinama nosim mobilni monofazni (valjda se tako kaze) aparat jer imam los zagrizaj-dubina 9 ml,koji sam dosta ispravila.Vilica mi je uska a zubi vrlo zbijeni i siroki,u traumi i gornji i donji sa dosta preklapanja-to se sve vidi na ortopanu.Proteticarka mi je rekla da ce mi ova proteza koju sada nosim pomoci,i jeste,ali osecam da je stalo.Elem,posto imam 23 godine,odem kod prijatelja koji je hirurg maxio itd. i on mi kaze da snimim jos jedan snimak da vidi da li mogu da stavim fiksnu,te da mi nista sem fixne nece resiti stvar.Ja ne insistiram zbog estetike na ispravljanju zuba,vec zbog cinjenice da imam genetsku predispoziciju za nastanak paradentopatije,zatim los raspored i zagrizaj zuba te da je i sama higijena dosta otezana.Svi ti faktori ce me jednog dana dovesti do toga,pa da sprecim sto mogu.Dakle,konkretno:
-Da li je fixna dobro resenje?
-Da li svi mogu da je nose,tj. ima li nekih pravila?
-koji je period na koji se stavlja?
Unapred hvala ako mi neko odgovori.Pozdrav svima.
1.Fixna je najbolje resenje
2.Pravila kao i u svemu i ovde ima,vecina ljudi moze da jenosi bez dodatnih priprema,a da li ti mozes da je nosis moras da pitas nekog ortodonta.(sto ja,nazalost,nisam).
3.Period na koji se stavlja...pa to zavisi od slucaja do slucaja(obicno je 1-1,5 god.),ali moze biti i duze.

roteza,najcesce,jos vise ostecuje preostale zube i ubrzava njihovo ispadanje.