Storm:
da bi mogao/la da pricas o logici mog zakljucivanja, kao i da bi mogao/la uopste da pricas samnom na ovu temu, morao/la bi da budes mnogo vise od 'laika' i mnogo, mnooooogo vise da znas o HIVu i AIDSu. Nije moje da uveravam ni tebe niti bilo koga u bilo sta, moje je da prenosim znanje u domenu mojih mogucnosti, a svakoga od vas (nas) da se ponasamo adekvatno (ili ne adekvatno) odgovorno prema sopstvenom zivotu. Bez zelje da daje polemisem sa tobom na ovu temu (jer je obzirom na tvoje neznanje o temi to nemoguce) jedino sto mogu to je da ti ponudim obavestenja i podatke o HIVu i AIDSu kao sto sam to ucinio i za neke druge nickove sa ove teme kada su me zamolili za obavestenja putem pp-a.
Na ovaj ili onaj nacin, predlozio bih ti da se ti ipak malo vise bavis time da saznas sta je to HIV infekcija, kako se prenosi, sta je uopste AIDS, sta su rizicna ponasanja, koje su rizicne grupe po najnovijim istrazivanjima, sta su moderni trendovi u tretiranju, i kako se najbolje zastititi,itd. a malo manje matematikom i logikom, jer na zalost AIDS ima svoju sopstvenu logiku, i matematiku cije su cifre zastrasujuce. A sto se novih otkrica u nauci tice koja naprave radikalne preokrete u naucnim tokovima, najiskrenije se nadam jednom takvom u ovoj oblasti, sto pre, kako bi AIDS umesto sindroma od kojeg se umire postao nesto sto se tretira jednako uspesno kao grip na primer. Ako pronalazac takvog leka i otkrica bude pomenuti Dr, prvi cu mu cestitati, a ti dotle - uchi. I nesto nauchi. Pa ne budi vise laik. Debatuj sa idejom da sukobis znanje sa znanjem u trazenju konacnog odgovora, argument sa argumentom u trazenju konacne istine. A ne da bi mene spustio/la, (jer ja sam se sam vec odavno spustio ), ili ulazio u 'politicki' tip debate koja je sama sebi cilj i svrha.