Znate li nesto o HIV-u

• Začetnik teme Začetnik teme ocajan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Strucna misljenja su trenutno ona koja se baziraju na dokazima a koja su opstesvetski prihvacena, i kao takva cine naucnu dogmu u ovom trenutku, obzirom da ih niko do sad nije uspeo naucno opovrgnuti. Dakle AIDS se prenosi seksualnim putem, a taj izvesni Dr Todor, cega je on doktor? Nadrilekarstva??! Vecu budalastinu skoro nisam cuo, zbog takvih idiotskih dezavuisanja javnog mnjenja trebalo bi ozbiljno zakonski odgovarati!!!

p.s. Ni za Todoreks, izvesni uspesni lek u borbi protiv AIDSa takodje nisam nikad cuo. Pa me zanima kome je to tacno i kako ovaj 'lek' poznat?! Boze budalastine! :?

Prim.dr.sci Todor Jovanovic je covek koji je veliki doprionos dao lecenju i izlecenju ljudi od HIV-a i AIDSA, coveka znam licno, medicinski fakultet je zavrsio u Beogradu, a zvanje primarijusa je stekao 70-ih godina, znaci on nije nadrilekar, to su cinjenice koje vrlo lako mogu da se provere,

koliko je farmaceutska industrija mocna ne treba neka narocita pamet da se to primeti, ako neko 100 puta preko medija izgovori laz to ne bi trebalo da znaci da ce posle toga to postati istina,

sve sto doticni prim.dr.sci Todor Jovanovic prica je apsolutno istina, a pored njega danas u svetu ima veliki broj naucnika i nobelovaca koji isto to misljenje dele sa njim,

danas su bioloski ratovi mnogo isplatljiviji i efektivniji nego klasicni ratovi, a AIDS je samo jedan deo bioloskog rata, za koji opet postoje cinjenice, a to sto je nama tesko da poverujemo da organizacija za lecenje ljudi obolelih od aidsa i kancera ima jedan od
najvecih godisnjih prometa novca u Sjedinjenim Americkim Drzavama to je nas licni problem, dok je realnost nesto drugo,

danasnji doktori, tj. doktori koji su zavrsili medicinski fakultet posle 80-ih godina ustvari i nisu pravi doktori jer oni rade-razmisljaju po upustvima farmaceutske industrije, cast izuzetcima koji zaista rade onako kako treba, tj. razmisljaju svojim zdravim umom, na srecu
jos ima i takvih,

zasto se ne oformi komisija strucnjaka doktora i ne izadje u direktan tv duel sa dr. Jovanovicem i ne iznese strucne dokaze da ono sto on prica nije istina? Licno znam ljude koje je doticni dr. izlecio od neizlecivih bolesti danasnje medicine, opet napominjem
i on je prim.dr.sci virusolog imunolog jer ima dosta ovde ljudi kojih zanimaju titule, pa eto neka se zna i to da doticni ima jedan doktorat u Los Andjelesu i jedan u Londonu, to se opet moze proveriti,

ali mi srbi ne bi bili srbi kada ne bi bili zavidni na svog komsiju, ili recimo ljude kao sto je doktor Todor Jovanovic, pa i ne znajuci sta je po profesiji dodeljujemo mo titule nadrilekara, travara itd...

Nije tesko realno pogledati cinjenice i druge svetske naucnike koji pricaju slobodno, svojim razumom o farmaceutskoj industriji i lecenju ljudi na pravi nacin....

Sa momkom sam vec 5 godina u vezi. Gotovo da i zivimo zajedno. Imamo normalne seksualne odnose,al vecinom slucajeva bez zastite,iz razloga sto imam policisticne jajnike pa pijem tablete za kontracepciju kao lek. Interesuje me da li i on i ja imamo sanse da budemo zarazeni? Unapred zahvalna!
Па ако имате споредне сумњиве партнере, ако се неко дрогира и дели иглу...је л' знаш ти како се преноси ХИВ ? :)

Миа, ХИВ се преноси крвљу и крвним дериватима, сексуалним контактом са зараженом ообом и то више пута, код наркомана коришћењем заједничке игле... Не може се пренети ушмркавањем дроге.

U par navrata sam ovdje procitao da se ne mozete zaraziti HIV virusom posle samo jednog sexsualnog odnosa sa zarazenom osobom vec da je potrebno da to ponovite vise puta da bi ste se zarazili?Volio bih da mi neko kompetentan odgovori da li je to tacno.

U par navrata sam ovdje procitao da se ne mozete zaraziti HIV virusom posle samo jednog sexsualnog odnosa sa zarazenom osobom vec da je potrebno da to ponovite vise puta da bi ste se zarazili?Volio bih da mi neko kompetentan odgovori da li je to tacno.

mozes samo iz jednog odnosa da se zarazis , a mozes i godinu dana nekim da se kreses i da ne uvatis hiv , sve je sreca

mozes samo iz jednog odnosa da se zarazis , a mozes i godinu dana nekim da se kreses i da ne uvatis hiv , sve je sreca
Тачно.
Као студент сам слушала предвања др Ђорђа Јефтовића који је начелних ХИВ-а. Причао је како је потребно 40-50 сексуалних контаката да би се закачио вирус ли да има несрећника који га закаче одмах. Нормално, сексуални однос мора бити грубљи да би се одмах вирус пренео јер се он везује за рецепторе на CD4 T-ly (врста лимфоцита) па је неопходно и да исти буду присутни на датом месту.
Упознала сам жену која је заражена дване 1984-85. године, на порођају. Њен муж је негативан. А сазнали су тек крајем 90-их да је хив+. Тако да ту нема правила али баш зато заштита мора да се користи.

Imam kolegu na poslu koji je gej i cini mi se da je promiskuitetan. Pre neki dan smo popravljali neki uredjaj i tokom rada on se posekao, odnosno vise se ubo na neku zicu i krenula mu je krv... ne puno krvi, par kapljica, obrisao je maramicom i stalo je. U toku rada vise puta smo se dodirivali rukama jer smo spajali neke zice i tek kasnije sam video da i ja imam na ruci neku ranicu, odnosno krastu jer sam se posekao 3-4 dana pre toga. Da li u slucaju da je on hiv pozitivan postoji mogucnost da se zarazim?
Mozda je pitanje malo glupo, zato sto i ne znam da li taj decko ima hiv, samo nagadjam i takodje ne mogu da potvrdim da su se ta njegova posekotina i moja rana dodirnule, mada krv mu je odmah stala, a koliko sam citao na netu za takvu vrstu infekcije potrebno je da dodje do kontakta "krv na krv". Ali opet nesto mi neda mira.
Unapred hvala!

Pre neki dan je kod mene bila jedna devojka, nismo imali seksualni odnos, samo smo se ljubili i mazili. Spremali smo nesto za veceru i ona je posekla nozem prst dok je seckala nesto. Nista strasno, par kapljica krvi, dao sam joj papirnu maramicu i posle nisam ni obracao paznju na to. Nakon toga smo se ljubili, mazili, a tek ujutru ja sam sa zaprepascenjem konstatovao da imam ranicu na vratu, zato sto sam se 2 dana pre toga posekao brijacem prilikom brijanja. I onda nagadjanja da li je njena rana dodirnula moju bla bla bla.... Koliko sam citao na netu za takvu vrstu prenosenja infekcije potrebno je da dodje do kontakta “krv na krv” odnosno da rane budu otvorene, a to ovde nije slucaj. Da li imam razloga da budem zabrinut ili preterujem? Uzgred i ne znam da li ona ima hiv samo nagadjam.....inace malo sam fobican kada su u pitanju bolesti i sve to...

Imam i ja pitanje u vezi sa prenosenjem hiva pri jednoj od neuobicajenih situacija.
Odvija se vaginalno penilni sekusalni odnos sa kondomom oko 15 ak minuta. Muska osoba ne zeli da ejakulira unutra kako bi izbegla rizik od pucanja kondoma,
izvlaci penis napolje, devojka zatim par sekundi nastavlja da pruza oralni seks preko kondoma, zatim ga skida zgadjena ukusom, a potom nastavlja oralni seks
na nezasticenom penisu i veoma brzo dolazi do ejakulacije van usne duplje. Ukoliko je zenska osoba bila HIV+ kolika je verovatnoca prenosenja na muskarca u ovom slucaju?
Pitam zato sto se tom prilikom vaginalni fluid koji je ona pokupila sa kondoma u toj situaciji nasao u njenim ustima pa i na mom penisu... Hvala na odgovoru!

Poz svima, imao sam rizican kontakt pre nekih 3-4 godina, sve vreme sam se bojao ali sam nekako to pokusavao da potisnem i s obzirom da je u pitanju bio samo jedan kontakt mislio sam da nema potrebe da se dodatno traumiram cekajuci rezultate testova, medjutim stalno su me pratile neke neverovatne koincidencije, tipa sledece godine na taj isti dan (zapamtio sam jer je bila Sveta Petka, inace moja slava) pisao sam po nekom forumu i hteo sam da proverim na google translate kako se tacno na engleskom pise 'stidi se', kad sam pogledao prevod video sam 'aids you'. Naime koja je verovatnoca da bas na taj dan koristim translate koji inace gotovo nikad ne koristim, da resim da na forumu na kojima vrlo retko pisem, napisem na engleskom 'stidi se' i da progutam bas slovo t i napisem 'sidi se'. Znam da zvucim kao tezak paranoik, ali verujte mi da sam uvek bio potpuno realan i racionalan i da nikada nisam pridavao znacaj 'visim silama' ali jos puno ovakvih nenormalnih situacija me spucalo da sam poceo da razmisljam i o takvoj sudbini ( znam da sam je sam izazvao ), recimo jos kao dete sam gledao neki uzasan horor film sa nekom koja ima sidu, godinama me je proganjao taj film iako nisam ni znao sta je to. Ali da vas ne davim sada tim glupostima vec da se vratim na realan problem. Inace sam u dugoj i stabilnoj vezi ( molim vas da me sada ne osudjujete sto sam prevario partnerku, svestan sam gluposti koju sam napravio :dash: ) sto me cini jos nervoznijim i uplasenim jer malo je da oduzmem sebi jedan zivot ako sam njoj nesto napravio. Zasto mislim da je rizican kontakt, zato sto je na prvu legla sa mnom bez ikakvog razmisljanja, a sutradan je bila i sa mojim drugom, da bi stvar bila jos gora imala je menstruaciju i moram da se vratim na onu sudbinu jer nikada u zivotu nisam bio sa devojkom koja je imala menstruaciju i nikada nisam spavao sa devojkom sa kojom nisam bio u ozbiljnoj vezi a da nisam koristio kondom, sta vise uvek sam jako vodio racuna o tome, bilo da sam pijan, napaljen ili sta god, ali te veceri kao da mi je mozak bio u nekom drugom stanju, cim se sve to zavrsilo ja nisam mogao da verujem sta sam uradiio, kao da to nisam bio ja. E sad ono najgore, simptomi: Cesto me boli glava, ceste prehlade, izgubio sam malo na kilazi ( ali nista naglo i preterano ), poceli su da me bole prsti i zglobovi, cini mi se i misici, imam grceve u stomaku ( doduse retko ), nocas sam se prvi put preznojio u snu iako mi nije bilo vrucina, tesilo me je to sto sam po prirodi malo hipohondar, a nadao sam se da me je spucala neka vrsta Anksioznosti pa da me zato bole misici, medjutim bele naslage na kraju jezika i crvene tackice na vrhu su me dotukle, jedino zlezde sto nemam. Mislim da necu moci da podnesem rezultate testova pa sve odlazem ali definitivno cu morati to da obavim u par dana jer ni ovako vise ne moze da se zivi, pa reko' mozda ovde dobijem neko ohrabrenje, i sorry sto sam vas ovoliko udavio ali morao sam da se pozalim nekom :)

Imam i ja pitanje u vezi sa prenosenjem hiva pri jednoj od neuobicajenih situacija.
Odvija se vaginalno penilni sekusalni odnos sa kondomom oko 15 ak minuta. Muska osoba ne zeli da ejakulira unutra kako bi izbegla rizik od pucanja kondoma,
izvlaci penis napolje, devojka zatim par sekundi nastavlja da pruza oralni seks preko kondoma, zatim ga skida zgadjena ukusom, a potom nastavlja oralni seks
na nezasticenom penisu i veoma brzo dolazi do ejakulacije van usne duplje. Ukoliko je zenska osoba bila HIV+ kolika je verovatnoca prenosenja na muskarca u ovom slucaju?
Pitam zato sto se tom prilikom vaginalni fluid koji je ona pokupila sa kondoma u toj situaciji nasao u njenim ustima pa i na mom penisu... Hvala na odgovoru!
Оралним сексом се не преноси вирус.

Poz svima, imao sam rizican kontakt pre nekih 3-4 godina, sve vreme sam se bojao ali sam nekako to pokusavao da potisnem i s obzirom da je u pitanju bio samo jedan kontakt mislio sam da nema potrebe da se dodatno traumiram cekajuci rezultate testova, medjutim stalno su me pratile neke neverovatne koincidencije, tipa sledece godine na taj isti dan (zapamtio sam jer je bila Sveta Petka, inace moja slava) pisao sam po nekom forumu i hteo sam da proverim na google translate kako se tacno na engleskom pise 'stidi se', kad sam pogledao prevod video sam 'aids you'. Naime koja je verovatnoca da bas na taj dan koristim translate koji inace gotovo nikad ne koristim, da resim da na forumu na kojima vrlo retko pisem, napisem na engleskom 'stidi se' i da progutam bas slovo t i napisem 'sidi se'. Znam da zvucim kao tezak paranoik, ali verujte mi da sam uvek bio potpuno realan i racionalan i da nikada nisam pridavao znacaj 'visim silama' ali jos puno ovakvih nenormalnih situacija me spucalo da sam poceo da razmisljam i o takvoj sudbini ( znam da sam je sam izazvao ), recimo jos kao dete sam gledao neki uzasan horor film sa nekom koja ima sidu, godinama me je proganjao taj film iako nisam ni znao sta je to. Ali da vas ne davim sada tim glupostima vec da se vratim na realan problem. Inace sam u dugoj i stabilnoj vezi ( molim vas da me sada ne osudjujete sto sam prevario partnerku, svestan sam gluposti koju sam napravio :dash: ) sto me cini jos nervoznijim i uplasenim jer malo je da oduzmem sebi jedan zivot ako sam njoj nesto napravio. Zasto mislim da je rizican kontakt, zato sto je na prvu legla sa mnom bez ikakvog razmisljanja, a sutradan je bila i sa mojim drugom, da bi stvar bila jos gora imala je menstruaciju i moram da se vratim na onu sudbinu jer nikada u zivotu nisam bio sa devojkom koja je imala menstruaciju i nikada nisam spavao sa devojkom sa kojom nisam bio u ozbiljnoj vezi a da nisam koristio kondom, sta vise uvek sam jako vodio racuna o tome, bilo da sam pijan, napaljen ili sta god, ali te veceri kao da mi je mozak bio u nekom drugom stanju, cim se sve to zavrsilo ja nisam mogao da verujem sta sam uradiio, kao da to nisam bio ja. E sad ono najgore, simptomi: Cesto me boli glava, ceste prehlade, izgubio sam malo na kilazi ( ali nista naglo i preterano ), poceli su da me bole prsti i zglobovi, cini mi se i misici, imam grceve u stomaku ( doduse retko ), nocas sam se prvi put preznojio u snu iako mi nije bilo vrucina, tesilo me je to sto sam po prirodi malo hipohondar, a nadao sam se da me je spucala neka vrsta Anksioznosti pa da me zato bole misici, medjutim bele naslage na kraju jezika i crvene tackice na vrhu su me dotukle, jedino zlezde sto nemam. Mislim da necu moci da podnesem rezultate testova pa sve odlazem ali definitivno cu morati to da obavim u par dana jer ni ovako vise ne moze da se zivi, pa reko' mozda ovde dobijem neko ohrabrenje, i sorry sto sam vas ovoliko udavio ali morao sam da se pozalim nekom :)

Благо теби кад 3-4 године можеш да живиш у недоумици.
Уради тај тест о олакшај себи живот.

Samo da javim da sam se testirao i da sam OK :D Znas kako me je sramota sad zbog ovoga sto sam pisao :rumenko: mislim kad pogledam svoj post iz ove perspektive delujem kao nevidjeni psiho :D Strasno koliko sam se istripovao. Svim hipohondrima koji su ubedjeni da imaju hiv od srca predlazem da se brze bolje testiraju, a tebi Sofija puuunoo hvala na ohrabrenju :) Pozz :super:

Da li bi neko mogao da mi pomogne? Pre 3 godine sam imala nezasticen odnos sa osobom nedovoljno poznatom. Nakon 2,5 meseca sam uradila test na hiv i bio je negativan, medjutim, od pre 20-ak dana imam temperaturu od 37,1-37,3, koja se povremeno povuce, krajnici su mi crveni, blago uvecani, imala sam kijavicu, doktor mi je prepisao Amoksiklav, da bih nakon 4 dana koriscenja dobila koprivnjacu, za to vreme crvenilo krajnika je nestalo, to mi se desavalo dok sam bila na odmoru. Kada sam dosla kod moje doktorke dala mi je da uradim krvnu sliku i rekla da je imunitet blago opao, da napomenem da su vrednosti uglavnom u granicama ili blago povisene. Prepisala mi je Palitreks jednu kutiju, nakon cega mi se pojavila kandida na krajnicima, oni su opet upaljeni i opet mi se pojavila ista temp. Kandida se polako povlaci nakon nistatina i daktanola. Zlezde nisam napipala.
Moje pitanje je, koliko je verodostojan test na hiv? I da li je period od 2,5 meseci dovoljno dug? najvise me brine ta temp.
Uzasno sam se istripovala i uzasno se plasim! Svesna sam svoje gluposti i znala sam puno o svemu, ali ipak sam postupila potpuno glupo, kao da nisam kontrolisala sopstvene postupke!

Прозор период је, по теорији, четири месеца.
Али не почиње тако хив...мислим, прекратко имаш тегобе да би се такав закључак донео.
Уради тест поново и скини сумње са врата.

Zanima me koliko dugo virus HIV-a prezivljava van tela nosioca virusa?? Recimo u kapi krvi?? Na vise mesta sam procitao da je to vreme nekoliko sekundi. To nekoliko predpostavljam da znaci 2.3.4 sekinde

Da li HIV virusa ima u krasti (skoreloj krvi) inficirane osobe?

Back