Truman:
Pre mozda nedelju dana na TV-u slusao sam dr Todora Jovanovica koji tvrdi da se sida prakticno ne prenosi seksualnim putem.On tvrdi da je dokaz za to da cigani koji su najpromiskuitetniji ne oboljevaju i ne umiru od AIDS-a.On takodje tvrdi da nije tacno da je pola Afrike zarazeno virusom nego "samo" 40 miliona.Inace taj lik je tvorac leka Todoreksa(tako ili slicno se zove) koji je poznat kao lek koji je relativno uspesan u borbi protiv side.
Sta mislite o ovome?Interesuju me i strucna misljenja.
Imala sam cast da mi jedan od profesora na fakultetu bude prof. dr Pavlovic, covek koji je pokretna enciklopedija, ima dve specijalizacije,interne medicine i infektivnih bolesti.
Mnogo puta je boravio u Africi na kongresima...i ako sam nesto od tog coveka naucila jeste da se sida prenosi seksualnim putem, e sad druga je stvar sto u svetu postoje ljudi kod kojih je utvrdjeno da nakon seksualnih kontakata sa Hiv + osobama nisu dobili infekciju ali je sve to u fazi velikih ispitivanja,verovatno da se radi o nekim promenama na nivou celija za koje se vezuje hiv...
Elem ,dr Todor Jovanovic ima citavu paletu preparata naziva Todoxin ,medjutim to nisu lekovi nego biljni preparati ,mesavine trava, meda...koji pomazu organizmu da se izbori sa teskim bolestima.
Covek jeste lekar,imunolog...sve to stoji medjutim mislim da je sa njegove strane bilo jako neodgovorno da u eri polno prenosivih bolesti,side ...auditorijumu u kome ima najvise mladih osoba ,seksualno jako aktivnih ,reci da se sida ne prenosi sexualnim putem.
Mogli bi mi ovde da se bavimo citavim polemisanjem sta bi bilo kad bi bilo, teorijama zavere svetskih sila itd...ali sve hiv+ osobe koje sam srela,znale su da su se zarazile seksualnim kontaktom i sa kim.
Prema tome ,moze on da prica sta hoce ali niko normalan ne bi se kockao sa svojim zivotom.