Znate li nesto o HIV-u

• Začetnik teme Začetnik teme ocajan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pre mozda nedelju dana na TV-u slusao sam dr Todora Jovanovica koji tvrdi da se sida prakticno ne prenosi seksualnim putem.On tvrdi da je dokaz za to da cigani koji su najpromiskuitetniji ne oboljevaju i ne umiru od AIDS-a.On takodje tvrdi da nije tacno da je pola Afrike zarazeno virusom nego "samo" 40 miliona.Inace taj lik je tvorac leka Todoreksa(tako ili slicno se zove) koji je poznat kao lek koji je relativno uspesan u borbi protiv side.
Sta mislite o ovome?Interesuju me i strucna misljenja.

Truman:
Pre mozda nedelju dana na TV-u slusao sam dr Todora Jovanovica koji tvrdi da se sida prakticno ne prenosi seksualnim putem.On tvrdi da je dokaz za to da cigani koji su najpromiskuitetniji ne oboljevaju i ne umiru od AIDS-a.On takodje tvrdi da nije tacno da je pola Afrike zarazeno virusom nego "samo" 40 miliona.Inace taj lik je tvorac leka Todoreksa(tako ili slicno se zove) koji je poznat kao lek koji je relativno uspesan u borbi protiv side.

Strucna misljenja su trenutno ona koja se baziraju na dokazima a koja su opstesvetski prihvacena, i kao takva cine naucnu dogmu u ovom trenutku, obzirom da ih niko do sad nije uspeo naucno opovrgnuti. Dakle AIDS se prenosi seksualnim putem, a taj izvesni Dr Todor, cega je on doktor? Nadrilekarstva??! Vecu budalastinu skoro nisam cuo, zbog takvih idiotskih dezavuisanja javnog mnjenja trebalo bi ozbiljno zakonski odgovarati!!!

p.s. Ni za Todoreks, izvesni uspesni lek u borbi protiv AIDSa takodje nisam nikad cuo. Pa me zanima kome je to tacno i kako ovaj 'lek' poznat?! Boze budalastine! :?

Truman:
Imala sam cast da mi jedan od profesora na fakultetu bude prof. dr Pavlovic, covek koji je pokretna enciklopedija, ima dve specijalizacije,interne medicine i infektivnih bolesti.
Mnogo puta je boravio u Africi na kongresima...i ako sam nesto od tog coveka naucila jeste da se sida prenosi seksualnim putem, e sad druga je stvar sto u svetu postoje ljudi kod kojih je utvrdjeno da nakon seksualnih kontakata sa Hiv + osobama nisu dobili infekciju ali je sve to u fazi velikih ispitivanja,verovatno da se radi o nekim promenama na nivou celija za koje se vezuje hiv...
Elem ,dr Todor Jovanovic ima citavu paletu preparata naziva Todoxin ,medjutim to nisu lekovi nego biljni preparati ,mesavine trava, meda...koji pomazu organizmu da se izbori sa teskim bolestima.
Covek jeste lekar,imunolog...sve to stoji medjutim mislim da je sa njegove strane bilo jako neodgovorno da u eri polno prenosivih bolesti,side ...auditorijumu u kome ima najvise mladih osoba ,seksualno jako aktivnih ,reci da se sida ne prenosi sexualnim putem.
Mogli bi mi ovde da se bavimo citavim polemisanjem sta bi bilo kad bi bilo, teorijama zavere svetskih sila itd...ali sve hiv+ osobe koje sam srela,znale su da su se zarazile seksualnim kontaktom i sa kim.
Prema tome ,moze on da prica sta hoce ali niko normalan ne bi se kockao sa svojim zivotom.

Dokazana cinjenica je da se virus HIVa moze preneti seksulanim putem, to je jasno svakome ko iole zna nesto o virusima. Ali je takodje cinjenica da to nije uvek tako, a to je jasno onima koji znaju kako funkcionise imuni sistem. E, sad, ja sam sigurna da Dr. Todor Jovanovic nije bio tako iskljuciv kada je to rekao, vec da se to odnosilo na mogucnost da neko moze imati seksulani odnos sa HIV pozitivnom osobom, a da ne oboli. Sve zavisi od toga kako ce imuni sistem odgovoriti na virus. Danas se veoma cesto govori o tome, zato sto se smatra da je to kljuc pronalaska vakcine ili leka za HIV. Ali ne zna se koji to imuni parametri odlucuju da li ce neko oboleti ili ne, generalno se jako malo zna o imunom sistemu. Stoga je jos uvek najbolji lek PREDOSTROZNOST!

dr:
Truman:
Imala sam cast da mi jedan od profesora na fakultetu bude prof. dr Pavlovic, covek koji je pokretna enciklopedija, ima dve specijalizacije,interne medicine i infektivnih bolesti.
Mnogo puta je boravio u Africi na kongresima...i ako sam nesto od tog coveka naucila jeste da se sida prenosi seksualnim putem, e sad druga je stvar sto u svetu postoje ljudi kod kojih je utvrdjeno da nakon seksualnih kontakata sa Hiv + osobama nisu dobili infekciju ali je sve to u fazi velikih ispitivanja,verovatno da se radi o nekim promenama na nivou celija za koje se vezuje hiv...
Elem ,dr Todor Jovanovic ima citavu paletu preparata naziva Todoxin ,medjutim to nisu lekovi nego biljni preparati ,mesavine trava, meda...koji pomazu organizmu da se izbori sa teskim bolestima.
Covek jeste lekar,imunolog...sve to stoji medjutim mislim da je sa njegove strane bilo jako neodgovorno da u eri polno prenosivih bolesti,side ...auditorijumu u kome ima najvise mladih osoba ,seksualno jako aktivnih ,reci da se sida ne prenosi sexualnim putem.
Mogli bi mi ovde da se bavimo citavim polemisanjem sta bi bilo kad bi bilo, teorijama zavere svetskih sila itd...ali sve hiv+ osobe koje sam srela,znale su da su se zarazile seksualnim kontaktom i sa kim.
Prema tome ,moze on da prica sta hoce ali niko normalan ne bi se kockao sa svojim zivotom.

E svaka ti cast, ti si ovo rekla mnogo lepse nego ja, ali sam mislio isto sto i ti...uf, ala sam ovo srocio! :shock:

Svakako, ono sto me izludjuje jeste cinjenica da svake nedelje idem po skolama i ubedjujem decu kako treba da koriste kondom i praktikuju siguran seks jer je sexualni put jedan od tri moguca puta prenosa bolesti, i vec se natezem sa klincima da ih ubedim kako je siguran sex zivotno bitan (i ne samo zbog side ali ponajvise zbog side) a onda se pojavi neko na TVu sa pricom kako se sida ne prenosi sekualnim putem jer je zaboga cigani ne dobijaju??!? Ako postoji neka studija koja je radjena na ovu temu (mislim o Ciganima, tj. Romima) ja zaista molim sve koji ista o tome znaju da me upute gde mogu da se informisem! Susta je neistina da Romi ne oboljevaju od AIDSa, Zemun je pun Roma, veliki br. mojih pacijenata su Romi i sasvim dovoljan br Roma koji imaju AIDS sam video (troje samo ove godine!) da bih bez ozbiljne studije mogao da prihvatim teoriju kako Romi ne oboljevaju i ne umiru od ove bolesti. Mislim da je takva izjava - ako je pravilno shvacena i ovde pravilno prenesena - zaista neodgovorna do krajnjih granica. Dok Dr Jovanovic ne bude svoje teorije i istrazivanja (kao i lek) publikovao u naucnim krugovima i te teorije ne budu opste prihvacene, mislim da je najbolje drzati se vec proverenih teorija da se AIDS prenosi sekusalnim putem, a da li ce se neko zaraziti HIVom od nekoga,zavisi od 'kolicnika virulencije' nosioca sa kojim je u kontaktu (mislim da se tako prevodi sa engleskog - brojanje viusa HIVa po ml krvi). Zato, pamet u glavu i praktikujte siguran seks - on kosta samo 10 dinara, a zivot je neprocenjiv.

Ja imam jedno pitanje za DR, a tice se prenosenja side.
Dokazano se prenosi sexualnim putem, ok. A sta sa oralnim sexom? Da li se oralnim sexom moze preneti HIV? Malo mi to sve nije jasno. U sva tri slucaja
1. seksualni odnos - penis-vagina
2. oralni sex usta - polni organ
3. poljubac usta - usta
dolazi do kontakta dve sluzokoze i razmene telesnih tecnosti. Pa kako sad seksualnim putem se prenosi, a poljupcem ne? Da li to u pljuvaci nema HIV virusa, a u vaginalnoj/cervikalnoj sluzi ima kao i u semenoj tecnosti i spermatozoidima?
Ovo mi je nejasno vec vekovima, a nisam imala koga da pitam.

igrutin1:
Ja imam jedno pitanje za DR, a tice se prenosenja side.
Dokazano se prenosi sexualnim putem, ok. A sta sa oralnim sexom? Da li se oralnim sexom moze preneti HIV? Malo mi to sve nije jasno. U sva tri slucaja
1. seksualni odnos - penis-vagina
2. oralni sex usta - polni organ
3. poljubac usta - usta
dolazi do kontakta dve sluzokoze i razmene telesnih tecnosti. Pa kako sad seksualnim putem se prenosi, a poljupcem ne? Da li to u pljuvaci nema HIV virusa, a u vaginalnoj/cervikalnoj sluzi ima kao i u semenoj tecnosti i spermatozoidima?
Ovo mi je nejasno vec vekovima, a nisam imala koga da pitam.
Postoji tema na ovom forumu o Hiv infekciji gde sam sve malo detaljnije objasnila,ukratko pljuvacka nema toliki nivo virusa da bi mogao da izazove infekciju ali to se odnosi samo na poljubac, medjutim nije caka samo u kolicini virusa nego i u stanju sluzokoze.
Pazi, kod oralnog seksa mala je verovatnoca da se prenese infekcija, medjutim vaginalni sekret i semena tecnost su pune virusa ,u slucaju da si npr tek oprala zube pa cetkicom ogrebala desne...to ti je vec ulazno mesto za virus.
Mnogo detaljnije imas na toj drugoj temi, samo je potrazi pretrazivacom.
Pozdrav!

Strucna misljenja su trenutno ona koja se baziraju na dokazima a koja su opstesvetski prihvacena, i kao takva cine naucnu dogmu u ovom trenutku, obzirom da ih niko do sad nije uspeo naucno opovrgnuti. Dakle AIDS se prenosi seksualnim putem, a taj izvesni Dr Todor, cega je on doktor? Nadrilekarstva??! Vecu budalastinu skoro nisam cuo, zbog takvih idiotskih dezavuisanja javnog mnjenja trebalo bi ozbiljno zakonski odgovarati!!!

p.s. Ni za Todoreks, izvesni uspesni lek u borbi protiv AIDSa takodje nisam nikad cuo. Pa me zanima kome je to tacno i kako ovaj 'lek' poznat?! Boze budalastine! :?
[/quote]

Potrazio sam na internetu biografiju dr Jovanovica i izgleda poprilicno jako.Potrazite je i vi.
Dr. Jovanovic nije tvrdio da Cigani ne oboljevaju od side vec da ne oboljevaju SEKSUALNIM PUTEM.To su dve razlicite stvari.Takodje taj dr tvrdi kako kako njegov preparat Todoksin koriste vrhunski svetski sportisti kao npr. Medzik Dzonson.

A ja ti kazem da je sve troje Roma koje sam ja video ove godine zarazeno AIDSom seksualnim putem. Naravno da znam ko je Dr Jovanovic, nema potrebe da ga trazim na netu, ali ta izjava o neprenosenju side seksualnim putem mi je zazvucala nadrilekarski. Nebitno, nemam nameru da se sporim sa Dr Jovanovicem, kad njegovo misljenje i lek budu uvrsteni u naucne radove, dokaze i literaturu, rado cu se prikloniti njegovom vidjenju stvari. Dotle, sto se mene licno tice, i dalje cu koristiti kondom i sve mere predostroznosti pri seksu.

Machak69:
A ja ti kazem da je sve troje Roma koje sam ja video ove godine zarazeno AIDSom seksualnim putem. Naravno da znam ko je Dr Jovanovic, nema potrebe da ga trazim na netu, ali ta izjava o neprenosenju side seksualnim putem mi je zazvucala nadrilekarski. Nebitno, nemam nameru da se sporim sa Dr Jovanovicem, kad njegovo misljenje i lek budu uvrsteni u naucne radove, dokaze i literaturu, rado cu se prikloniti njegovom vidjenju stvari. Dotle, sto se mene licno tice, i dalje cu koristiti kondom i sve mere predostroznosti pri seksu.
'Todoxin' je mozda zdrav preparat,ali nije nesto sto ce izleciti coveka,moja mama ga je koristila i svega se striktno pridrzavala iz njihove brosure,ali je umrla od raka pluca.Sto se imunoloskog sistema tice-ja imam ekcem kome isto tako nema leka(trajnog),vec samo neke masti koje ce ga zaleciti na kratko i on ce se opet pojaviti...verujem da niko nema konkretne rezultate ispitivanja 'imunoloskog sistema';sasvim apstraktno i zvuci,zar ne?s'toga se slazem sa machkom...

Machak69:

... a taj izvesni Dr Todor, cega je on doktor? Nadrilekarstva??! Vecu budalastinu skoro nisam cuo, zbog takvih idiotskih dezavuisanja javnog mnjenja trebalo bi ozbiljno zakonski odgovarati!!!

p.s. Ni za Todoreks, izvesni uspesni lek u borbi protiv AIDSa takodje nisam nikad cuo....

.
.
.

Naravno da znam ko je Dr Jovanovic, nema potrebe da ga trazim na netu, ali ta izjava o neprenosenju side seksualnim putem mi je zazvucala nadrilekarski...

Gos`n Machak nemojte biti konfuzni. Na kraju da li ste culi ili niste culi za ovog doktora?!?

gane011:
Machak69:

... a taj izvesni Dr Todor, cega je on doktor? Nadrilekarstva??! Vecu budalastinu skoro nisam cuo, zbog takvih idiotskih dezavuisanja javnog mnjenja trebalo bi ozbiljno zakonski odgovarati!!!

p.s. Ni za Todoreks, izvesni uspesni lek u borbi protiv AIDSa takodje nisam nikad cuo....

.
.
.

Naravno da znam ko je Dr Jovanovic, nema potrebe da ga trazim na netu, ali ta izjava o neprenosenju side seksualnim putem mi je zazvucala nadrilekarski...

Gos`n Machak nemojte biti konfuzni. Na kraju da li ste culi ili niste culi za ovog doktora?!?

O, Gane druze, pa otkud ti?! Nisam konfuzan, gornji komentar se zove sarkazam, a za Dr Jovanovica sam cuo odavno. Za izvesni lek pod imenom gore navedenim nisam cuo, ali se lek Dr Jovanovica ni ne zove tako vec se zove Todoxin, za sta jesam cuo. Dakle Gane - PRATI temu pazljivo!! :wink: :D

Ne bih da komentarisem doticnog "Dr-a", jer nemam bas neko pozitivno misljenje, sem da se "kiti tudjim perjem". Naime, Medzik Johnson se na naslovnoj strani "L.A.Times" zahvalio kompaniji koja mu je povratila imunitet, a to nije ni pomenuti Dr. ni njegov nazovi lek.

Machak69:
A ja ti kazem da je sve troje Roma koje sam ja video ove godine zarazeno AIDSom seksualnim putem.

Ovo mi je zanimljivo, nisam mogla da ne primetim.

Machak, kako znas da su bili zarazeni seksualnim putem?

Da nisi:
1. Testirao njih troje pre (i dobio negativne rezultate)
2. Bio prisutan za vreme i
3. Testirao ih odmah posle (i dobio pozitivne rezultate) rizicnog odnosa?

Ja ovo cisto zbog moje profesionalne deformacije, kao matematicar, a samim tim i logicar.

Samo hocu da kazem da po logickim pravilima tvoj zakljucak da su oni zarazeni seksualnim putem nije ispravan.

S druge strane, verujem da se sida prenosi na taj nacin, jer je to za sada jedina informacija o tome koja nam je dostupna i deluje kao da ima smisla.

Ali, zasto da nas to ogranici? Ne bi bio prvi put da se desi neko otkrice koje dovodi do radikalnog preokreta u nekoj nauci.

Ovo sto si ti, Machak, napisao zvuci kao cista predrasuda ili rekla-kazala. Dajte malo strucnih obrazlozenja da ne bismo pricali prazne price! Ponavljam, ja zastupam isto misljenje o prenosenju (mada sam laik), ali bledunjavi argumenti nikog nece uveriti.

storm cloud:
Machak69:
A ja ti kazem da je sve troje Roma koje sam ja video ove godine zarazeno AIDSom seksualnim putem.

Ovo mi je zanimljivo, nisam mogla da ne primetim.

Machak, kako znas da su bili zarazeni seksualnim putem?

Da nisi:
1. Testirao njih troje pre (i dobio negativne rezultate)
2. Bio prisutan za vreme i
3. Testirao ih odmah posle (i dobio pozitivne rezultate) rizicnog odnosa?

Ja ovo cisto zbog moje profesionalne deformacije, kao matematicar, a samim tim i logicar.

Samo hocu da kazem da po logickim pravilima tvoj zakljucak da su oni zarazeni seksualnim putem nije ispravan.

S druge strane, verujem da se sida prenosi na taj nacin, jer je to za sada jedina informacija o tome koja nam je dostupna i deluje kao da ima smisla.

Ali, zasto da nas to ogranici? Ne bi bio prvi put da se desi neko otkrice koje dovodi do radikalnog preokreta u nekoj nauci.

Ovo sto si ti, Machak, napisao zvuci kao cista predrasuda ili rekla-kazala. Dajte malo strucnih obrazlozenja da ne bismo pricali prazne price! Ponavljam, ja zastupam isto misljenje o prenosenju (mada sam laik), ali bledunjavi argumenti nikog nece uveriti.

Storm:

da bi mogao/la da pricas o logici mog zakljucivanja, kao i da bi mogao/la uopste da pricas samnom na ovu temu, morao/la bi da budes mnogo vise od 'laika' i mnogo, mnooooogo vise da znas o HIVu i AIDSu. Nije moje da uveravam ni tebe niti bilo koga u bilo sta, moje je da prenosim znanje u domenu mojih mogucnosti, a svakoga od vas (nas) da se ponasamo adekvatno (ili ne adekvatno) odgovorno prema sopstvenom zivotu. Bez zelje da daje polemisem sa tobom na ovu temu (jer je obzirom na tvoje neznanje o temi to nemoguce) jedino sto mogu to je da ti ponudim obavestenja i podatke o HIVu i AIDSu kao sto sam to ucinio i za neke druge nickove sa ove teme kada su me zamolili za obavestenja putem pp-a.

Na ovaj ili onaj nacin, predlozio bih ti da se ti ipak malo vise bavis time da saznas sta je to HIV infekcija, kako se prenosi, sta je uopste AIDS, sta su rizicna ponasanja, koje su rizicne grupe po najnovijim istrazivanjima, sta su moderni trendovi u tretiranju, i kako se najbolje zastititi,itd. a malo manje matematikom i logikom, jer na zalost AIDS ima svoju sopstvenu logiku, i matematiku cije su cifre zastrasujuce. A sto se novih otkrica u nauci tice koja naprave radikalne preokrete u naucnim tokovima, najiskrenije se nadam jednom takvom u ovoj oblasti, sto pre, kako bi AIDS umesto sindroma od kojeg se umire postao nesto sto se tretira jednako uspesno kao grip na primer. Ako pronalazac takvog leka i otkrica bude pomenuti Dr, prvi cu mu cestitati, a ti dotle - uchi. I nesto nauchi. Pa ne budi vise laik. Debatuj sa idejom da sukobis znanje sa znanjem u trazenju konacnog odgovora, argument sa argumentom u trazenju konacne istine. A ne da bi mene spustio/la, (jer ja sam se sam vec odavno spustio ), ili ulazio u 'politicki' tip debate koja je sama sebi cilj i svrha.

Machak69:
gane011:
Machak69:

.
.
.

O, Gane druze, pa otkud ti?! Nisam konfuzan, gornji komentar se zove sarkazam, a za Dr Jovanovica sam cuo odavno. Za izvesni lek pod imenom gore navedenim nisam cuo, ali se lek Dr Jovanovica ni ne zove tako vec se zove Todoxin, za sta jesam cuo. Dakle Gane - PRATI temu pazljivo!! :wink: :D

U vasoj profesiji gos`n Machak tesko da ima mesta za sarkazam. Zato samo oprezno.... i obavezno SA KONDOMOM (ako vas to vreme nije proslo) :wink:

gane011:
Machak69:
gane011:
Machak69:

.
.
.

U vasoj profesiji gos`n Machak tesko da ima mesta za sarkazam. Zato samo oprezno.... i obavezno SA KONDOMOM (ako vas to vreme nije proslo) :wink:

Moja profesija jeste deo mog zivota, ali moj zivot nije samo moja profesija. Pa tako imam pravo i na svoj zivot u kome cu bar na trenutke smeti i umeti da budem samo ja-Machak a ne ja-Machak-profesionalac, zar ne? I u takvim, pa makar i retkim trenutcima, u mom zivotu ima mesta i za sarkazam, i za patetiku, i za bes, i za starh, i za ljubomoru, i za sve one ostale ljudske dozivljaje i osecanja, koje mozda u trenutcima kad udjem u svoju profesionalnu kozu, moram da ostavim ispred vrata svoje ordinacije. 'Chovek sam, i sve sto je ljudsko nije mi strano'.

A sto se tice KONDOMA, Gane....hmmm...pa, meni je to vreme srecom jos daleko od proslog; ali nesto se mislim - nisam siguran da li si ti do tog vremena dos'o?! :wink: Pa kad do tog vremena dodjes, a ti mi tad posalji PP ako tih godina jos budem dangubio po forumu, poslacu ti besplatne kondome, za pocetnike je najvaznije da je kondom kvalitetan, ja ne zalim para da mladima pomognem da dobro startuju! :wink:

O.K. Machak, vidim da si se primio na moj post. 'Ajde dobro, malo sam preterala, PMS je ucinio svoje, a i profesija me cini neverovatnim formalistom.

Mada, kad si se vec trudio da odgovoris na moju nebulozu, nisi toliko trebao da se uhvatis za moje neznanje, jer sam se ja u startu ogradila od toga, a pritom sam vise nego jasno rekla da ja verujem u seksualni nacin prenosenja, tako da je bilo skroz nepotrebno da me tako nasiroko savetujes da se ja edukujem po tom pitanju. Sta sam rekla, rekla sam zbog drugih, medju kojima ocigledno ima i ljudi koji misli drugacije, inace ova tema ne bi postojala.

Odakle ti ideja da sam ja htela da polemisem uopste, to je bilo samo dobronamerno skretanje paznje na ne bas smislenu recenicu, za koju oni koji zastupaju suprotno misljenje lako mogu da se uhvate.

A sto se tice sukobljavanja znanja sa znanjem i argumenta sa argumentom, upravo sam to i htela da kazem, to i jeste bio cilj mog posta - posto vec raspolazes strucnim znanjem, upotrebi ga! Do tada, i ovo sto ja pricam i ovo sto ti pricas je mlacenje prazne slame, koja daje prostora teorijama kao sto je ova doticnog gospodina da se razmasu.

Da se ovo ne bi nastavljalo, smatraj da sam se povukla kao laik i otisla da se edukujem. 'Ajde zdravo!

storm cloud:
O.K. Machak, vidim da si se primio na moj post. 'Ajde dobro, malo sam preterala, PMS je ucinio svoje, a i profesija me cini neverovatnim formalistom.

Mada, kad si se vec trudio da odgovoris na moju nebulozu, nisi toliko trebao da se uhvatis za moje neznanje, jer sam se ja u startu ogradila od toga, a pritom sam vise nego jasno rekla da ja verujem u seksualni nacin prenosenja, tako da je bilo skroz nepotrebno da me tako nasiroko savetujes da se ja edukujem po tom pitanju. Sta sam rekla, rekla sam zbog drugih, medju kojima ocigledno ima i ljudi koji misli drugacije, inace ova tema ne bi postojala.

Odakle ti ideja da sam ja htela da polemisem uopste, to je bilo samo dobronamerno skretanje paznje na ne bas smislenu recenicu, za koju oni koji zastupaju suprotno misljenje lako mogu da se uhvate.

A sto se tice sukobljavanja znanja sa znanjem i argumenta sa argumentom, upravo sam to i htela da kazem, to i jeste bio cilj mog posta - posto vec raspolazes strucnim znanjem, upotrebi ga! Do tada, i ovo sto ja pricam i ovo sto ti pricas je mlacenje prazne slame, koja daje prostora teorijama kao sto je ova doticnog gospodina da se razmasu.

Da se ovo ne bi nastavljalo, smatraj da sam se povukla kao laik i otisla da se edukujem. 'Ajde zdravo!

Nemoj da se vredjas. Morao sam da se uhvatim za tvoje neznanje jer da nije toga nikad se ti ne bi uhvatila za moju 'ne bas smislenu recenicu' jer bi znala na osnovu cega sam tako siguran da su ti ljudi zaista dobili AIDS ili HIV seksualnim putem. I oni koji misle suprotno (Dr), svakako takodje znaju vrlo dobro na osnovu cega sam tako siguran da su ti ljudi dobili AIDS (HIV) seksualnim putem.

Izvini, ni ja nisam zeleo da preteram niti da te uvredim, jednostavno tvoj nacin iz proslog posta nisam doziveo kao dobronamernu kritiku nego kao pokusaj da obesmislis nesto sto sam rekao bez pravog razloga i ikakvih argumenata a postao sam malo preosetljiv na pljuvanja svake vrste koja dozivljavam po ovom forumu. Nisam zeleo da potenciram ni tvoje znanje ni neznanje, vec samo da ti pokazem kako je nekad neugodan taj nacin reagovanja.
Svakako se slazem sa tobom da treba biti jasan po pitanju AIDSa u sukobljavanju misljenja, sad nemam vremena da potanko obrazlozim zasto sam siguran da su navedeni ljudi oboleli seksualnim putem, ali cu to uciniti kad budem imao vremena, mozda vec veceras, pa ce ti onda mozda biti jasno zasto da moja prica nije mlacenje prazne slame niti nelogicno, a da je stav Dra da Romi ne oboljevaju od AIDSa (i ne umiru od istog) zasnovana na ne znam ni sam cemu.

Nadam se da te prolazi PMS (kako li je onima oko tebe, kukavcima, kad te iznerviraju! :wink: ), ne ljuti se, topli pozdrav
Machak

Machak69:
Moja profesija jeste deo mog zivota, ali moj zivot nije samo moja profesija. Pa tako imam pravo i na svoj zivot u kome cu bar na trenutke smeti i umeti da budem samo ja-Machak a ne ja-Machak-profesionalac, zar ne? I u takvim, pa makar i retkim trenutcima, u mom zivotu ima mesta i za sarkazam, i za patetiku, i za bes, i za starh, i za ljubomoru, i za sve one ostale ljudske dozivljaje i osecanja, koje mozda u trenutcima kad udjem u svoju profesionalnu kozu, moram da ostavim ispred vrata svoje ordinacije. 'Chovek sam, i sve sto je ljudsko nije mi strano'.

A sto se tice KONDOMA, Gane....hmmm...pa, meni je to vreme srecom jos daleko od proslog; ali nesto se mislim - nisam siguran da li si ti do tog vremena dos'o?! :wink: Pa kad do tog vremena dodjes, a ti mi tad posalji PP ako tih godina jos budem dangubio po forumu, poslacu ti besplatne kondome, za pocetnike je najvaznije da je kondom kvalitetan, ja ne zalim para da mladima pomognem da dobro startuju! :wink:

Auuuu al ste se najedili. :shock: Pa nije valjda da godine toliko boooole :wink:

Back