Znate li nesto o HIV-u

• Začetnik teme Začetnik teme ocajan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Testovi na antitela mogu dati lazhne negativne rezultate - dakle netje biti nadjenih antitela, iako je HIV prisutan - tokom perioda od tri nedelje do shest meseci od trenutka infekcije do produkcije antitela.
Statistichki gledano, dosta ljudi razvije detektabilna antitela oko mesec dana po infekciji, dok oko 99% zarazhenih ljudi razvijaju antitela koja se detektuju posle tri meseca od infekcije. Period od shest meseci sa danashnjim, standardnim testovima je mozhda chak i preteran.

Shto se tiche EIA testova, oni su visoko osetljivi, istina, shto ne znachi da moraju stopostotno dati tachne rezultate (da ne ulazimo u polemiku kako i zashto). I kako WW reche, Western blot test je zapravo zlatni standard, za koji je opet potrebno vreme.

Dakle, @Ne_umisljaj_da_te_muvam, sachekaj da prodje vreme, raspitaj se po klinikama koje vrshe testove, a do tada obavezno koristi zashtitu, ne bi li sejao virus naokolo, ukoliko ga imash, naravno (a, o verovatnotji za to je jako nezahvalno govoriti, i ne vidim gde ti je uteha u tome da ti neko kazhe da ima shanse da nisi zarazhen - a naravno da ima shanse da nisi).

Dobio sam danas pozitivan Elisa test pa sam malo u haosu, cekam rezultate ostalih 3 testova... Pa me zanima da li mozda moze da se desi da Elisa test bude pozitivan, posto sam duze vremena pod antibioticima, Panklav od 1000 trenutno, Hemomicin od 500 pa jos Baktrim na koji sam napravio alergijsku reakciju, jos jedan, ne mogu da se setim kako se zoves i Runac???

Da li razumes moje pitanje? - nadam se da ces mi brzo odgoroviti, posto sam bas u velikom bedaku....

ovo je prva related tema na koju sam naisao:

dakle, imao sam rizicni odnos, testirao se nakon 3 i 5 nedelja na infektivnoj klinici (jer su sumnjali na hronican, ne na akutni hiv), i 11 nedelja u studentskoj poliklinici (gde su mi rekli da je njihov hiv test novije generacije, osetljiviji je i skracuje period prozora sa 12 na 8 nedelja nakon potencijalne infekcije; isto misljenje sam dobio i u JAZAS-u), te smatraju moj nereaktivan test konacnim, i da nema potrebe vise da se testiram. inace sam dobrog opsteg stanja, nemam hronucan problem sa imunitetom, nisam imao transplataciju organa i transfuziju krvi, nisam intravenski narkoman i nisam hronicno anemican, te period prozora od 6 meseci, kako mi je receno na infektivnoj i u studentskoj, za mene nije validan.

na infektivnoj klinici su bukvalno napravili sprdnju na moj racun par puta, jer su smatrali da sam paranoik (sto mi nije smetalo, cak stavise, bilo mi je ok jer me je opustilo). kao, ako se u obzir uzmu klinicka slika i kompletne krvne pretrage, mogu biti miran (sto nisam bio, pa sam otisao da se testiram i 11 nedelja nakon). uplasio sam se jer sam 4 dana nakon odnosa (sto oni smatraju prekratkim periodom) usao u subfebrilno stanje koje traje iskljucivo preko dana, bez drugih simptoma (visoke temperature, nocnog znojenja, limfodenopatije, osipa, grlobolje, slabosti, osecaja bolesti, hepatosplenomegalije, leukopenije, smenjivanja limfopenije i limfocitoze, pada albumina i td i td) akutne hiv infekcije.

inace, dobio sam dg. coxsackie virusa tipa B3, B4 i B5 (titri rastu respektivno, poslednji je najvisi), sto to moze objasniti subfebrilne temperature, koje i dalje traju u kracim dnevnim intervalima.

uglavnom, moje pitanje je mogu li taj test nakon 11. nedelja smatrati konacnim ili opet ja da se testiram? :)

p.s. psihoza je gora od hiv-a

imao sam rizican odnos sa devojkom kuju ne poznajem bas bas, *** napije se covek pa napravi sranje, oralni sex u pitanju, dan 2 pre nove godine 2011. posle 2 nedelje se uzasno razbolim, tad se utripujem da sam pokupio hiv 2 meseca nisam spavao imao 3-4 puta temperaturu, malaksalost, jedva sam izdrzao 2.5 meseca i 15.3. otisao u studentsku da se testiram, znaci tacno 11 nedelja je proslo, nalaz negativan, ja sav srecan odem kuci, rekli mi da je to konacno, na netu citam minimum 3 meseca, opet agonija, dobijem gnojnu anginu koju nikad nisam imao u zivotu, opet se istripujem, odem u studentsku daju mi neki antibiotik, on mi prouzrokuje kandidu, inace smrsao sam 6-7 kg od nove godine, ne znam sta da radim da li opet da se testiram, samo sabiram simptome sve imam, mada su mi rekli da mirno spavam jer je 2.5 meseca dovoljno, a ja stalno bolestan, + su mi otekli cvorovi na vratu, samo se pipkam i tripujem, ne mogu da spavam, ako sam zakacio hiv idem na brankov most, ps pritom ne mogu da ucim a ispitni rokovi ubijaju, sta da radim ljudiiiiiiiiii ??? hvala unapred

Ако си тестиран Елизом онда се трипујеш беспотребно.
Осам недеља је сасвим довољно да се тестом утврди стање.

Опусти се и уживај. А вероватноћа преноса ХИВ- а оралним путем је у домену статистичке грешке. ;)

Moze li neko ko je obavesten o ovoj temi da mi odgovori da li je test validan ako su se javili neki od simptoma, tj. ako je osoba obolela od hiva?
Naime, ja sam se testirala 4 mes. od rizicnog kontakta i 7mes. i test je negativan.. Ali sam se tek posle setila da sam jos pre prvog testitanja imala jedan od simptoma-kandidu. u medjuvremenu sam imala dosta stomacnih tegoba, a sad jos i neke nervne (ne znam dal je to od stresa il bolesti, snimak mozga mi je ok). Uglavnom sam uvek bila dobrog zdravlja, a sad me uhvatila prehlada i uzasno se osecam, nocas sam recimo imala groznicu)
Kakvo je vase msljenje??
Da li je moguce nemati neke specificne simptome(sem kandide),a da ste opasno zarazeni i test ne pokaze?

Jao ljudi ja sam u problemu, kao sto vidite toliko sam rasejana da sam sad skontala da sam i slovo promasila dok sam pravila korisnicko ime! E ovako imala sam rizican odnos na moru kad sam bila, to je bilo inace avgusta i znam debil sam jer nisam pazila sta radim, a bilo je i oralnog sexa, malo je glupo sto ovo pisem al sam jako postala paranoicna i dodje mi da se ubijem! Posle tog odnosa ja mislim da je proslo 5 do 10 dana pojavili su mi se neki cudni plikovi ili cirevi dole, nekih 3,4 plika nemam pojma sta je, isto to mi se pojavilo i na zadnjici, kada su izlazili jako su me boleli, a kada su prolazili jako su svrbeli, i limfna zlezda mi se povecala na preponi, takodje sam imala kao neku blagu prehladu, bolelo me grlo malo i isto mi je neko sr*nje izaslo u ustima, neki kao mali plik bele boje, htela sam da skrenem tad! E posle mesec dana meni su isto neki plikovi, mada vise lice na neke male cireve roze i crvene boje, poceli da izbijaju svuda po telu po nogama, rukama, ledjima, licu svuda svuda, kad krene da izbija obicno izgleda ko ubod od komaraca i hoce da svrbi i jako sporo prolazi, msm kao osip neki da sam dobila, isto tako su mi sve zive zlezde natekle, uglavnom ispod uveta na vratu, osecam da me malo boli i ispod miske, isto malo me boli grlo, imam kasalj ,malo imam otezano gutanje, a i imam bolove i probadanja neka negde ispod desnog rebra i u sredini izmedju rebra. A one zlezde na preponi koji su mi natekle pre dva meseca jos uvek stoje nikako da se povucu! Bila sam kod jednog lekara, on ne zna sta je, sad idem kod drugog, ni on ne zna sta je, a ja msm da sam pokupila hiv, jer sam na netu citala da se sve ovo desava kad se zarazis hivom, tj simptomi kao izbija osip, prehlada, bol u misicima, depresija, ugalvnom jako sam se uspanicila i postala paranoicna non-stop se pipkam i gledam i ne znam vise sta da radim, a test mogu da radim tek za mesec dana posto tad treba da prodje 3 meseca!

Moze li neko ko je obavesten o ovoj temi da mi odgovori da li je test validan ako su se javili neki od simptoma, tj. ako je osoba obolela od hiva?
Naime, ja sam se testirala 4 mes. od rizicnog kontakta i 7mes. i test je negativan.. Ali sam se tek posle setila da sam jos pre prvog testitanja imala jedan od simptoma-kandidu. u medjuvremenu sam imala dosta stomacnih tegoba, a sad jos i neke nervne (ne znam dal je to od stresa il bolesti, snimak mozga mi je ok). Uglavnom sam uvek bila dobrog zdravlja, a sad me uhvatila prehlada i uzasno se osecam, nocas sam recimo imala groznicu)
Kakvo je vase msljenje??
Da li je moguce nemati neke specificne simptome(sem kandide),a da ste opasno zarazeni i test ne pokaze?
Мишљења сам да си у великом стресу и страху и да су ти сви ти симптоми последица тога.
Кандида јесте један од показатеља али се ту мисли на праву кандида инфекцију, обично упалу плућа.
Гљивице јако набујају, развију се гљувичне стомачне тегобе.
У највећем броју случајева СИДА почне упалом плућа изазваном са Pneumocystis carinii гљивицом.
Опусти се, поверуј да је све ок и видећеш да стварно и јесте ок. ;)

Jao ljudi ja sam u problemu, kao sto vidite toliko sam rasejana da sam sad skontala da sam i slovo promasila dok sam pravila korisnicko ime! E ovako imala sam rizican odnos na moru kad sam bila, to je bilo inace avgusta i znam debil sam jer nisam pazila sta radim, a bilo je i oralnog sexa, malo je glupo sto ovo pisem al sam jako postala paranoicna i dodje mi da se ubijem! Posle tog odnosa ja mislim da je proslo 5 do 10 dana pojavili su mi se neki cudni plikovi ili cirevi dole, nekih 3,4 plika nemam pojma sta je, isto to mi se pojavilo i na zadnjici, kada su izlazili jako su me boleli, a kada su prolazili jako su svrbeli, i limfna zlezda mi se povecala na preponi, takodje sam imala kao neku blagu prehladu, bolelo me grlo malo i isto mi je neko sr*nje izaslo u ustima, neki kao mali plik bele boje, htela sam da skrenem tad! E posle mesec dana meni su isto neki plikovi, mada vise lice na neke male cireve roze i crvene boje, poceli da izbijaju svuda po telu po nogama, rukama, ledjima, licu svuda svuda, kad krene da izbija obicno izgleda ko ubod od komaraca i hoce da svrbi i jako sporo prolazi, msm kao osip neki da sam dobila, isto tako su mi sve zive zlezde natekle, uglavnom ispod uveta na vratu, osecam da me malo boli i ispod miske, isto malo me boli grlo, imam kasalj ,malo imam otezano gutanje, a i imam bolove i probadanja neka negde ispod desnog rebra i u sredini izmedju rebra. A one zlezde na preponi koji su mi natekle pre dva meseca jos uvek stoje nikako da se povucu! Bila sam kod jednog lekara, on ne zna sta je, sad idem kod drugog, ni on ne zna sta je, a ja msm da sam pokupila hiv, jer sam na netu citala da se sve ovo desava kad se zarazis hivom, tj simptomi kao izbija osip, prehlada, bol u misicima, depresija, ugalvnom jako sam se uspanicila i postala paranoicna non-stop se pipkam i gledam i ne znam vise sta da radim, a test mogu da radim tek za mesec dana posto tad treba da prodje 3 meseca!
Јесу ли ти радили брисеве гинеколошке?

Ни не треба сама да тумачиш.
Са резултатима треба да одеш код гинеколога. Он ће ти протумачити.
Од једног сексуалног контакта, осим ако није било крви и повреде епитела вагине, тешко да си могла да се заразиш Хив-ом.

АЛИ!!!! постоје друге, разне инфекције које су такође опасне и које могу да ти направе проблем за живот.
Твој опис проблема баца сумњу на једну бактерију коју сад нећу помињати да те не бих плашила, надајмо се да је нешто безначајно.

Мислим да нема потребе да ти пишем да се не завитлаваш више тако и да бираш партнере.
Какав је то секс без заштите с неким кога видиш први пут у животу и још не знаш ништа о особи ??
Надам се да ће ти ово искуство утерати памет у главу. ;)

Pa ne bih se zajebavala vise nikad, ovo mi je bilo dovoljno da se istraumiram za ceo zivot! A drugo bilo je povrede i krvarenja zato sam se i prepala! Al ako mi je kad sam glupa! Pokusacu da se smirim nekako do sledeceg meseca i da ne panicim kao sad, da bi isla da radim test, jos ako bude bio pozitivan tek tad ne znam sta cu sa sobom da radim, verovatno cu da se bacim sa neke zgrade! Uzgred hvala na odgovorima.. :)

Prvo bih zelio da pozdravim sve clanove ovog foruma jer vidim da se mogu saznati neke bitne stvari.
Evo mog problema: Krajem juna ove godine sam dosao u kontakt sa osobom za koju znam da se drogira. Naime, cura je pala povrijedila se, kontam i malo isjekla, a ja sam joj pomogao da ustane i odnijeo je kuci. U tom trenutku sam imao malu ranu na ruci, tj. pukao mi je zulj, pukotina nije bila veca od 5 milimetara. Ipak, nakon odredjenog vremena sam utripovao da bih na ne znam ni sam koji nacin mozda mogao nesto da zakacim i od tada ne spavam bas najmirnije. Napominjem da osoba nije obilato krvarila, bar ja nigdje nisam skontao krv, ni na njoj a ni na sebi tj. kriticnom mjestu. Nemam nikakvih saznanja da je osoba zarazena bilo cime, znam samo da se drogira duze vrijeme i to me malo brine, i sam sebi se ponekad smijem zbog svega ali sa druge strane nije mi svejedno.
Znam da ce nekima ovo mozda smijesno zvucati, ali zaista me zanima vase misljenje povodom ovoga i kolika je eventualno vjerovatnoca da se nesto na taj nacin prenese? Unaprijed hvala...

Prvo bih zelio da pozdravim sve clanove ovog foruma jer vidim da se mogu saznati neke bitne stvari.
Evo mog problema: Krajem juna ove godine sam dosao u kontakt sa osobom za koju znam da se drogira. Naime, cura je pala povrijedila se, kontam i malo isjekla, a ja sam joj pomogao da ustane i odnijeo je kuci. U tom trenutku sam imao malu ranu na ruci, tj. pukao mi je zulj, pukotina nije bila veca od 5 milimetara. Ipak, nakon odredjenog vremena sam utripovao da bih na ne znam ni sam koji nacin mozda mogao nesto da zakacim i od tada ne spavam bas najmirnije. Napominjem da osoba nije obilato krvarila, bar ja nigdje nisam skontao krv, ni na njoj a ni na sebi tj. kriticnom mjestu. Nemam nikakvih saznanja da je osoba zarazena bilo cime, znam samo da se drogira duze vrijeme i to me malo brine, i sam sebi se ponekad smijem zbog svega ali sa druge strane nije mi svejedno.
Znam da ce nekima ovo mozda smijesno zvucati, ali zaista me zanima vase misljenje povodom ovoga i kolika je eventualno vjerovatnoca da se nesto na taj nacin prenese? Unaprijed hvala...

Ово је исто као кад би питао да ли си могао да се заразиш јер ти се неко ХИВ+ накашљао у лице. :lol:
Одговор је: мирно спавај. Не добија се тако ХИВ.

Danas je moja grupa slučajno ili ne provela vežbu iz infektivnih na HIV/AIDS odeljenju.
A tek sam posle vežbe ukapirao da je 1. Dec.
90% inficiranih ne zna da ima HIV. Testirajte se ako sumnjate i uvek koristite zaštitu.
Ne postoje više rizične kategorije (narkomani, gays itd.) svi su pod istim rizikom...

Poslednja izmena:
Sa momkom sam vec 5 godina u vezi. Gotovo da i zivimo zajedno. Imamo normalne seksualne odnose,al vecinom slucajeva bez zastite,iz razloga sto imam policisticne jajnike pa pijem tablete za kontracepciju kao lek. Interesuje me da li i on i ja imamo sanse da budemo zarazeni? Unapred zahvalna!

Back