Blau
Iskusan
- Poruka
- 6.756
Јединица из историје.
Под слово З није стављено хиљаде људи, већ само 75, и ниједан комуниста већ чланови управног апарата Недићеве владе.
); ...[/COLOR]
Мислим да је то кључно.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Јединица из историје.
Под слово З није стављено хиљаде људи, већ само 75, и ниједан комуниста већ чланови управног апарата Недићеве владе.
); ...[/COLOR]
“Komandanti brigada dostaviće spiskove iz kojih da se vidi, ime i prezime, greške koje imenovani čini, kakav ugled uživa u narodu, mišljenje komandantovo kakav bi utisak ostao u narodu ako bi imenovani jednog dana nestao. Ova komanda kad dobije sve potrebne podatke donosiće rešenje da se prema pojedincima primeni slovo ...”
Kao sto nije isto partizani i clanovi Komunisticke partije.
Мислим да је то кључно.
propaganda...nikako...oni su čitava sela zatirali...
Па јесте кључно, јер против комуниста се водио рат, и њих немаш шта да заплашиш, већ да их убијаш. А под З су стављани недићевци/пећанци који би радили на штету Срба, као опомена да се опамете. Они су били врло блиски Дражиновцима, без обзира на званичан став. Ту је сарадња била блиска, а З је чистило оне неподесне, тј. искрене германофиле.
Ovo je tema o Četničkim zločinima. Volio bih saznati što više informacija.
Forumaš Kor je jednom prilikom rekao da su Četnici pobili svega 2000 civila. Započetak zanima me da li je to istina?
Valjda je samo kod masakra oko Foce bilo vise od 2000 mrtvih Muslimana civila ako se ne varam.
Forumaš Kor je jednom prilikom rekao da su Četnici pobili svega 2000 civila. Započetak zanima me da li je to istina?
У Фочи јесте убијено можда 2000 Турака цивила, али током читавог рата, а не одмах после ослобођења 1942. То је мјесто са највише четничких злочина. Четници су убили сигурно преко 10 000 недужних људи (већину злочина су починили Босанци, из освете, преко 5000) А остало су убијани они који су оптужени за јатаковање комунистима (Већином Србијанци и Црногорци)
Zato je Draza imao obicaj da u mesta gde su ustase muslimani prethodno izvrsili pokolje nad srpskim stanovnistvom ne salje lokalne cetnike nego one iz Srbije...kada bi upali lokalni cetnici dolazilo bi do pokolja civila jer su oni bili vodjeni osvetom...
Valjda je samo kod masakra oko Foce bilo vise od 2000 mrtvih Muslimana civila ako se ne varam.
То што убијеш турску жену или дијете, ставља те у исту раван са њиховим покољима. А и наш злочин неће спријечити њихов будући злочин. Само борбом се то може спријечити.
Оно шта је остало, (није обрисано) је на страни 6 у посту #258Koje su to Dražini četnici selo zatrli, baš da čujem???