... јер Србијанце је болио к. за покланим Србима...
Требало је све то стишати (јер онда не би било "југе, а "југа је ваљда важнија од поклани Срба), а то што су ови побили Србе, па "Уј'о вук магарца".
Србијанска политика, вјечито иста и низашта нег за гађење.
У исту раван би стрпали четничке одмазде и хрватско-муслиманске покоље над Србима. И није у питању била само освета, него је био циљ и једини начин - да ови СТАНУ да не побију све Србе...
).
Ау сад си се просрао за цео живот. Сад си мнопго ГЛУП испао. И треба да се стидиш.
Па шта ти бре мислиш, да је све тако како си ти сањао да јесте? Шта Србијанци да су све најгоре и Југословени, и комунисти и њих брига за поклане Србе, они су олош, багра, итд. Ма дај бре човече, пестани да лупеташ и сејеш мржњу. А шта ти мислиш да су твоји Личани нешто много бољи? Па они су ратовали за Аустрију и они су били међу онима који су убијали Србе у Србији. Шта са разним Боројевићима и осталим аустријским официрима који су ишли на Србију и на Србе као на крвне непријатеље, а? Шта ти мислиш бре да су Личани цвећке? И уопште прекодринци? Па где сте били ви када су Србе у Србији клали? Шта би ти сад, да делиш и српске жртве и да делиш српске муке, па да кажеш ,,наше су вредније, ваше нису ви сте погани Србијанци"? Јел ти то циљ, несрећни Личанине?
Као да сте ви цвећке, па колико ја знам Анте Старчевић, Миле Будак, Јуре ,,витез" Францетић: све су то ваше горе лист. А што се тиче југословенства: а не, нису га само у Србији промовисали, извини молим те, имали сте ви разне Прибићевиће и остале који су то исто заговарали. И не знам ја баш да сте и ви, после свега, пружили неки значајан отпор југословенству. Али знам да су се твоји Личани борили у 6. личкој хрватској (еј и великим словима
ХРВАТСКОЈ) дивизији и да је после та дивизија са другим крајишким дивизијама дошла у Србију да убија пред собом СВЕ што није хтело да прихвати југословенску и великохрватску власт Јосипа Броза Тита. Па ви сте њему певали у част Тита и партије: ,,6 личка спасила маршала" или ,,Лика дала седам генерала". Па Јованка чија она беше горе лист?
Па нису само Србијанци стављали четнике и усташе у исту раван, чиниле сте то и ви. Па ви бре нисте дали да се помене име попа Ђујића у вашим крајевима, па ви му нисте дали ни да дође 90-тих у Крајину, кад су неки хтели да га доведу, Мартић и екипа нису дали. Ето, то каже војвода Раде Чубрило. А шта је прво рекао ваш премијер Бора Микелић када је дошао на то место: ,,Дошао сам да уништим успомену на попа Ђјуића". Јел тако? Па и он данас ставља четника и усташе у исти раван. Јел тако? Е јесте. Према томе, не дрндај молим те више и не прави од Личана и прекодринаца цвећке, а од Србијанаца сце најгоре и олош над олошима. Него буди реалан и искрен. Ти и теби слични не размишљате НАЦИОНАЛНО, него ПЛЕМЕНСКИ, зато нам тако и иде. А мене све муке и страдања Срба где год живели боле, а никако их не разликујем сви су ми једнаки.
- - - - - - - - - -
И да, кад сте све то знали, кад сте искусили злочине Хрвата што сте бре јуришали у Титовим јединицама за ту исту Југославију? Само Србијанци ,,Југословени". Море....