ndjolle
Obećava
- Poruka
- 83
joj ljudi moji,ja znam da ce vam moj problem zvucati cudno i malo nenormalno...moj psic(zlatni retriver) nevjerovatno je agresivan,a znam da je to potpuno netipicno za retrivera.star je 4 mjeseca i ja sve mislim da se igra,ali on je toliko neki ljut i bijesan,grize iz sve snage.bojim se da puno galamim na njega(da zna ko je autoritet) jer mislim da ce me zamrziti.sta vi mislite o tom svemu.molim za pomoc.
Galamom neces postici mnogo,vec doslednoscu u vaspitanju.Naravno da ton treba da bude drugaciji kad ga hvalis, a drugaciji kada mislis da je uradio ono sto ne treba, ali ce se vremenom navici na stalnu viku i to ce mu biti normalno. Ako grize, vikni mu FUJ ili NE a onda mu daj neku kost ili igracku i tako svaki put.Mozes blago da ga lupis i po njusci. Ono sto je zabranjeno, mora biti zabranjeno svaki put. Sumnjam da se obzirom da ima 4 meseca moze proceniti da je agresivan, mada se sve vise cuje i za takve retrivere zbog ukrstanja nekih linija sa takvom prirodom. U vaspitanju psa je najbitnije posvetiti mu vreme i biti strpljiv, ali pre svega DOSLEDAN. On te nece manje voleti zato sto mu nesto branis, ili ne ucestvujes u igri koja ti ne prija, vec ce biti zadovoljan ako i ti postignes da budes zadovoljan njegovim ponasanjem, U suprotnom, tvoja nervoza se prenosi i na njega i nema kraja. Kada je dobar i poslusan uvek ga zdusno pohvali i nagradi/ponekad keksic, ali najvise milovanje, tepanje, BRAVO i sl. SRECNO!!!