Zlatni Retriver

Samo da se pohvalim da je SIMBA naucio komandu da laje kada mu se kaze... komanda je GLAS a on odmah zalaje... :-D
Za sada zna da sedne, legne, zalaje, kopa na komandu! :-D Kako ima 4 meseca i ja ga sam ucim... extra je! :-D

Vec je neko objasnio ovde...
Stavis saku ispruzenu horizontalno sa dlanom ka dole tacno ispred njegovih ociju i spustas tako ruku ka zemlji i govoris mu komandu.... Kada legne das mu poslasticu (nesto sto voli da jede a ne jede cesto) i pohvalis ga. Poslastice davati iskljucivo kada uspesno izvrsi naredbu... par dana tako i posle ti vise ne treba poslastica.

Pored toga, mozes da ga pohvalis i ponavljas komandu i kada sam legne... ali bez poslastice.

Simba zna i da izbaci ono sto mu je u ustima na komandu, da dodje kada ga pozovemo i da kada mu kazem NE da ne uzima nista u usta... cak ni hranu!

Ne trebas nesto posebno sa njima raditi jer su veoma pametni... Brzo kapiraju! Dovoljno je 15-ak minuta dnevno... i to je to! Ostalo iskoristite za igranje!

Pozdrav od mene i Simbe!

i sada gledam neke slike sa izlozbe i mislim da donna nije za izlozbe jer neda rep da joj se digne kada stoji tj. sedi....
Dozvolice ona to samo je treba navici.Budi uporan i kada je postavis u stav ,stavi joj nesto zanimljivo ispred ociju/lopticu ili nesto sto suska/ a onda joj blago sa dva prsta po sredini repa odozgo podignes rep.U pocetku ce negodovati, okretace glavu, gristi rep a onda ce se navici...;)

7

Nas cheka izlozba sada 10. maja u Paracinu, bice loodo i nezaboravno, jer je Soni najdivjliji i najveseliji retriver ubedljivo :lol: iako jos nisam video ostale koji ce doci na izlozbu :D u rangu je Marley-a iz filma znate vec svi kako se zove ;) Pozdrav za sve na ovoj temi, kuce su vam prelepe :heart:

E,ljudi moram da vam ispricam nesto..auu..izvinjavam se ako skrecem s' teme rec je o labradoru..nadam se da se necete ljutiti..da pocnem..dodjem ja jedan dan kod komsije(radi na njivi) i bas smo pricali nesto o psima ja sam setao dogu..i on kaze dodji da vidis imam labradora..udjem ja u dvoriste u njemu blato..neka trava sugava i u uglu..mali labrador NA LANCU od 3 meseci..ja vidim neke dve serpe stare grozne u jednoj voda i u njoj napadalo nesto a u drugoj mislim da je bio pasulj ili tako nesto..meni je doslo i pitao sam ga jel ti ovo kuce ranis pomijama? ok kaze ne..samo kao kad nemam para ja mu dam sta ostane od rucka..parce hleba mu daje na dan..pretpostavljam da za granule nije ni cuo pi** mu materina seljacka...iznervirao sam se da mi je doslo da uzmem ono jadno i neduzno kuce i da ga vodim kod mene..eto kakvih maloumnika ima..strasno..najvise mrzim maltretiranje zivotinja..

Pozz Svima ja sam Milos,A ovo je Leo,ima 4 i po meseca!Mnogo je voljen i sladak!!! I ja mislim da ima mrsave noge u uska ramena pa mi recite da li sam u pravu?Da li ima neka posebna ishrana koja bi dobrinela da se malo rasiri?

Ovo je kada je imao 2,5 meseca

[img=http://img9.imageshack.us/img9/3730/sl382772t.jpg]

A ovo sa 4,5

[img=http://img10.imageshack.us/img10/6140/sl383845.jpg]

Milose, da li Leo dobija vitamine kao CAFORTAN i PET PHOS? Ovi vitamini su odlicni za jacanje zglobova , kostiju ali i za dobijanje mase. Leo je jos uvek mali , tako da svi oni u tom periodu oko 4-5 meseci pa i malo vise, izgledaju tako neskladno-mrsavije noge itd.

:D
slika sa uranka
:hahaha:
my.php
[/URL][/IMG]

Poslednja izmena:
Rea Tina, koliko mi je poznato FRONTLINE ne moze da spreci da se krpelj zakaci, ali moze da ga paralise bar neko krace vreme da mozes da ga primetis i imas vremena da reagujes.Koliko ja znam boljeg preparata nema.Nemoj da brines.Pozz:)

ipak sutra moramo ici kod veterinara, posto smo joj nasli jos jednog krpelja, a koza joj se jako iziritirala crvena je i otekla, verovatno se cesala. vec smo joj izvadili tri krpelja pre ovog i skinuo jedno 20 sa dlake i to u roku od dva dana i nadam se da ce sutra biti sve OK.

Back