Zlatni Retriver

joj ljudi moji,ja znam da ce vam moj problem zvucati cudno i malo nenormalno...moj psic(zlatni retriver) nevjerovatno je agresivan,a znam da je to potpuno netipicno za retrivera.star je 4 mjeseca i ja sve mislim da se igra,ali on je toliko neki ljut i bijesan,grize iz sve snage.bojim se da puno galamim na njega(da zna ko je autoritet) jer mislim da ce me zamrziti.sta vi mislite o tom svemu.molim za pomoc.

Galamom neces postici mnogo,vec doslednoscu u vaspitanju.Naravno da ton treba da bude drugaciji kad ga hvalis, a drugaciji kada mislis da je uradio ono sto ne treba, ali ce se vremenom navici na stalnu viku i to ce mu biti normalno. Ako grize, vikni mu FUJ ili NE a onda mu daj neku kost ili igracku i tako svaki put.Mozes blago da ga lupis i po njusci. Ono sto je zabranjeno, mora biti zabranjeno svaki put. Sumnjam da se obzirom da ima 4 meseca moze proceniti da je agresivan, mada se sve vise cuje i za takve retrivere zbog ukrstanja nekih linija sa takvom prirodom. U vaspitanju psa je najbitnije posvetiti mu vreme i biti strpljiv, ali pre svega DOSLEDAN. On te nece manje voleti zato sto mu nesto branis, ili ne ucestvujes u igri koja ti ne prija, vec ce biti zadovoljan ako i ti postignes da budes zadovoljan njegovim ponasanjem, U suprotnom, tvoja nervoza se prenosi i na njega i nema kraja. Kada je dobar i poslusan uvek ga zdusno pohvali i nagradi/ponekad keksic, ali najvise milovanje, tepanje, BRAVO i sl. SRECNO!!!:)

Ja sam sa Reom imala problem sa krpeljom, zarazen, injekcije, infuzije, itd... ali sada hvala Bogu sve je ok, ali sam joj samo kupila ogrlicu na biljnoj bazi protiv buva i krpelja, nosije vec jedno , , nedelje, i u sustini je sad sve ok, nasla sam joj jos dva puta krpelja ali samo na dlaci, ni jedan je posle toga nije zakacio, ja sam ipak cula da je Fronline jak za kucice, i da treba paziti, ali nemam iskustva tako da ne mogu da sudim.

@borisa123 veruj mi svi mi prolazimo kroz tu fazu, pogotovo sa 4 meseca ( vuce, kida, jede drvo, cupa travu iz zemlje, laje na kucice vece od sebe, skce, divlja, gricka, grebe, itd) ma samo iskuliras i proci ce to! :) a inace Rea je sada u njoj tako da te potpuno razumem!

E sad, hvalila sam se kako nema buva, e pa sad ih ima! Slican problem, neko? potrebna pomoc! Rea ima 4 meseca!:think:
Nismo imali nikad taj problem, zahvaljujuci tome sto smo redovno stavljali FRONTLINE koji nije jeftin , ali je delotvoran.To smo radili i po preporuci odgajivaca i veterinara/uzeli smo psa sa dva i po meseca i vec mu je stavljan FRONTLINE, a o njima je brinuo najbolji beogradski veterinar, da je bilo opasnosti to sigurno ne bi radio / .Dakle , stavi joj FRONTLINE i ne razmisljaj.

Pozdrav svima,nov sam na forumu,Zovem se Milos,a ovo je moj slatkish Leo
SL382772.JPG

Kada jednom krene naopako tako i nastavlja, buve smo nekako resili... E sad Rea je juce prespavala ceo dan, posto se pre toga probudila vrlo neraspolozena, vodila sam je kod veterinara, on kaze da nije nista, da joj dajem kafortan, a ja joj vec dajem ad kapi i cani- neke tabletice za kosti i imunitet. nista mi nije jasno posto kada se probudila sa vremena na vreme i jako tesko ustaje, pa sam pomislila da je zglob, jer se prethodni dan igrala sa nekim kucom tri sata pa sam mislila da se nije povredila! E pa sad nemam pojma sta da mislim ili radim, jer da je vodim veterinara, pa ne znam bili smo, pa da li da sacekam jos malo?Planirala sam da je vodim za prvi maj na kampovanje, ali ako joj je sad lose sta da radim! savet?

REA TINA ne moras da zuris, posto si je vec vodila kod veterinara. Mi smo davali bas dobre doze cafortana i pet phosa, oba su za jacanje kostiju i imuniteta, a to njima treba za jacanje kostiju i zglobova dok su mali. Ney je isto ponekad tesko ustajao kad je bio mali, sada to nije slucaj. Sigurno se zamorila od igre i bice sve ok kad se malo oporavi.:)

vodila sam je kod veterinara, on kaze da nije nista, da joj dajem kafortan, a ja joj vec dajem ad kapi i cani- neke tabletice za kosti i imunitet. nista mi nije jasno

Meni su nekolicina veterinara rekli da AD kapi ne treba davati psu, jer kod njih deluje kao da hocete da pravite malter, stavite cement, i nista vise!! Cafortan je ok, ja mom od 7 meseci dajem 11 dnevno.Proveri i ti za ad...

Mi smo naseg ucili tako sto kad god bi sam lezao ponavljali bismo LEZI BRAVO , a pored toga smo ga ucili i tako sto kada je sedeo govorili smo mu LEZI i pokazivali dlanom okrenutim na dole ka podu, dakle ruku drzis najpre u visini njegovih ociju a onda spustajuci dlan ka dole govoris LEZI, ako treba malo ga i gurnes dole da legne i onda naravno svaki put pohvala i nagrada dok ne ucvrsti komandu. SRECNO!

jao boze...danas prva setnja na povodcu...poprilicno katastrofalno zavrsena :) moj oskar ima 4 meseca,al taaako je divlji da je to za nepoverovati!ljudi molim vas pomozite,ko god je imao slicna iskustva,pa ja ziv ne znam sta cu...kako da shvati da sam ja autoritet?molim vas,kako je vama poslo za rukom da vas pas slusa?

jao boze...danas prva setnja na povodcu...poprilicno katastrofalno zavrsena :) moj oskar ima 4 meseca,al taaako je divlji da je to za nepoverovati!ljudi molim vas pomozite,ko god je imao slicna iskustva,pa ja ziv ne znam sta cu...kako da shvati da sam ja autoritet?molim vas,kako je vama poslo za rukom da vas pas slusa?

nemoj da se opterecujes Oskar je jos uvek mali, i Rea je takva, skace vuce, itd... Ali takvi su svi kucici, to je normalno!

Back