Zlatni Retriver

Pozdrav svima sa foruma :))) Imam muzjaka belog retrivera (zove se Brando) starog 20 meseci i na zalost nisam imao posvetio vremena dresuri.Mislim,naucio sam ga da ne sme da kaki i piski gde mu se prohte,reaguje na "dodji",reaguje na "sedi",naucen je da ne sme da ulazi u kucu (zivim u kuci sa dvoristem),ali nikako da ga naucim da lepo hoda uz nogu i da ne otrci kao furija cim mu skinem povodac.I da......jako voli da svrlja i uvek gleda da iskopa neku rupu ispod ograde od baste kako bi se malo "prosetao" po komsiluku :)) Znam da se oni pocinju dresirati sa otprilike navrsenih godinu dana (sem onih osnovnih stvare koje mogu i mladji da uce) i da sam "malo" zakasnio,ali ipak bih voleo da znam da li jos uvek ima nade i mozda neke cake za resavanje navedenih problema.Hvala unapred.

Joj, bas dugo nisam bila na ovom forumu.
Uvek me oraspolozi kad procitam price o vasim kucicima. :)
Moj Badi je pre nekoliko dana napunio 3 meseca, i bas mi je porastao, malo se ugojio. Super je, hvala Bogu!
I ovaj sneg MNOOOOGOOO voli, evo sad sam usla u kucu. Vodila sam ga u setnju...iii on uopste nije normalno isao ulicom, samo je skakao po snegu. I svakih pet sekundi, ocekuje da ga pomazim. Mnooogo sam ga razmazila.
Obozavam ga, i bas sam srecna sto ga imam.

Konacno se navikao na povodac. Tako da je sve ok.

=)
Moram da ga slikam ovihh dana. Pa cu staviti slike na forum.

Pozdrav svima sa foruma :))) Imam muzjaka belog retrivera (zove se Brando) starog 20 meseci i na zalost nisam imao posvetio vremena dresuri.Mislim,naucio sam ga da ne sme da kaki i piski gde mu se prohte,reaguje na "dodji",reaguje na "sedi",naucen je da ne sme da ulazi u kucu (zivim u kuci sa dvoristem),ali nikako da ga naucim da lepo hoda uz nogu i da ne otrci kao furija cim mu skinem povodac.I da......jako voli da svrlja i uvek gleda da iskopa neku rupu ispod ograde od baste kako bi se malo "prosetao" po komsiluku :)) Znam da se oni pocinju dresirati sa otprilike navrsenih godinu dana (sem onih osnovnih stvare koje mogu i mladji da uce) i da sam "malo" zakasnio,ali ipak bih voleo da znam da li jos uvek ima nade i mozda neke cake za resavanje navedenih problema.Hvala unapred.

Za retrivere nikada nije kasno da nauce nesto novo.;) S obzirom da tvoj pas jos uvek nema pune dve godine on se jos uvek blesavi i ponasa verovatno kao stene. To moze da potraje ali se vecina smiri tako oko navrsene druge godine.
Hodanje pored noge mozes da ocekujes od psa koji je izuzetno istrcan i koji se redovno vodi u bilo koju vrstu fizicke aktivnosti. U principu mladi psi su puni energije, on zeli sada sve da vidi, onjusi, da trci, skace, jurca, itd. Dakle ukoliko on nema neki red u setnji tako ce se ponasati stalno. Uvedi recimo to da ga dovedes do neke livade i tu da ga pustis a onda da mu bacas lopticu ili da ga pustis da se igra sa nekim. Tako ce da on shvatiti da se na livadici ponasa kako hoce a dok je vezan da se ponasa onako kako mu ti kazes. Obavezno kada se istrci i kada ga opet vezes nemoj da mu das da te vuce i da i dalje divlja. Vremenom ce shvatiti sta gde moze da radi i bez problema ce se ponasati ok na povocu gde god da je.
Sto se tice kopanja rupe ispod ograde tu postoji samo jedno resenje - izbetoniraj donji deo ograde. Vrlo tesko ce ici odvikavanje od toga, tako da ti je, veruj mi, najlakse da osiguras dodatno ogradu nego da se trudis da ga ovikavas od toga.

Evo i nas na snegu
picture.php

picture.php

picture.php

I ja svratim samo povremeno, da pogledam nove sličice i uživam :D i ponekad postavim neku našu :p

Trenutno je u teranju, sada već 10-12 dana i ne idemo u šetnje :( :( Pokušavam da je zabavim u dvorištu, bacam joj lopticu... ponekad je vraća, ali više voli da njuška okolo ili leži u snetu. Jedva čekam da prođu naredne 2 nedelje, pa da polako krenemo napolje!

Za retrivere nikada nije kasno da nauce nesto novo.;) S obzirom da tvoj pas jos uvek nema pune dve godine on se jos uvek blesavi i ponasa verovatno kao stene. To moze da potraje ali se vecina smiri tako oko navrsene druge godine.
Hodanje pored noge mozes da ocekujes od psa koji je izuzetno istrcan i koji se redovno vodi u bilo koju vrstu fizicke aktivnosti. U principu mladi psi su puni energije, on zeli sada sve da vidi, onjusi, da trci, skace, jurca, itd. Dakle ukoliko on nema neki red u setnji tako ce se ponasati stalno. Uvedi recimo to da ga dovedes do neke livade i tu da ga pustis a onda da mu bacas lopticu ili da ga pustis da se igra sa nekim. Tako ce da on shvatiti da se na livadici ponasa kako hoce a dok je vezan da se ponasa onako kako mu ti kazes. Obavezno kada se istrci i kada ga opet vezes nemoj da mu das da te vuce i da i dalje divlja. Vremenom ce shvatiti sta gde moze da radi i bez problema ce se ponasati ok na povocu gde god da je.
Sto se tice kopanja rupe ispod ograde tu postoji samo jedno resenje - izbetoniraj donji deo ograde. Vrlo tesko ce ici odvikavanje od toga, tako da ti je, veruj mi, najlakse da osiguras dodatno ogradu nego da se trudis da ga ovikavas od toga.
Hvala puno ;) :worth: Probacu pa cu podeliti impresije :D

Ja sam skoro citala na Forumu da teranje traje 3 nedelje, pri cemu je "opasna" poslednja nedelja. To sam citala posto je moja Izzy ostala skotna posle prvog teranja!!! Da znam za ubuduce... :ok:

Znam da teranje traje 21 dan, ali posto je Lidijinoj kuci proslo vec 12 dana a ona kaze da treba jos dve nedelje, to znaci da njoj teranje onda traje skoro mesec dana.:(
E vidis ja sam cula da je druga nedelja "spic" teranja, izmedju dva krvarenja.

uzimam zlatnog retrivera..predlozite mi neko lepo ime,samo da ne bude u fazonu:gari,riki,dzeki itd...voleo bih nesto lepo npr: apolon,seri..itd bolje vi preporuciter..evo nesto iz iskustva..psi i macke se odazivaju na slicna imena njihovim..kad me iznervira moj macak MICKO ja mu kazem MAJMUNE.primetio sam da kad mu kazem majmune on se odaziva na to ime..isto iz iskustva,nemojte psu nikad pricati naziv hrane npr: mleko,sir,grasak itd..jer ja sam imao Pekinezera ne mogu da se setim kako se bese zove.ali znam da se kasnije zvao CVARAK...xexexe mozda malo smesno ali istinito...

Back