Zlatni Retriver

Hehehe......:lol: eto....koja slucajnost....a kuca vam je veoma lepa :heart:..:klap: E,bas mi je krivo sto i vas nisam upoznala.......

Bice prilike da se i upoznamo, naravno ako dolazite na izlozbe, pogotovo specijalke. Hvala na komplimentu !:):)

Nego vidim , zanima te kuce, Radovan ima trenutno veoma kvalitetno leglo , mislim da ima i bele, kontaktiraj ih pa vidi.
Poz

Jel vam nije problem da mi napisete ko su mu roditelji i babe i dede?
Posto posecujete izlozbe pretpostavljam da se druzite sa drugim vlasnicima retrivera, pa me interesuje da li mozda znate nekog ko ima psa iz odgajivacnice Golden Moonrise?

jw ch, ch Srb Windsor Fekete Domino

Otac multi CH Erinderry King Of The Blues - Jack , njegov otac Goldmarker Blue Rhine, majka Erinderry Gaelic Breeze,....

Majka: Zeta Fekete Domino odg. "Fekete Domino" , njen otac Hj CH Zorro-Rustler vom Lachenbruch, majka Fortuna of Top Team.

Da, dosta posecujemo izlozbe, pogotovo specijalke ove divne, prelepe rase, druzimo se ,
sa drugim odgajivacima, ljubiteljima goldena, znamo se skoro svi medjusobno.

Nisam bas sigurna , ali mislim da ne znam ! Stvarno ne mogu da se setim.
Za odgajivacnicu sam cula, naravno, kako da ne.

Bice prilike da se i upoznamo, naravno ako dolazite na izlozbe, pogotovo specijalke. Hvala na komplimentu !:):)

Nego vidim , zanima te kuce, Radovan ima trenutno veoma kvalitetno leglo , mislim da ima i bele, kontaktiraj ih pa vidi.
Poz

:lol:Pa naravno,izlozbe ne propustam....:lol:

A sto se tice kuce....pa znam,rekli su mi da imaju male,pa cu najverovatnije da idem da ih posetim ili bar pozovem...mada,pomogli su mi i ljudi sa foruma,sada znam da i u Smederevu ima jedna dobra odgaivacnica,Retrievers of the Golden duck.......mada,dopalo mi se ono sto sam videla na izlozbi (kuca iz Panceva)....:super:

pozdrav:bye:

jw ch, ch Srb Windsor Fekete Domino

Otac multi CH Erinderry King Of The Blues - Jack , njegov otac Goldmarker Blue Rhine, majka Erinderry Gaelic Breeze,....

Majka: Zeta Fekete Domino odg. "Fekete Domino" , njen otac Hj CH Zorro-Rustler vom Lachenbruch, majka Fortuna of Top Team.

Da, dosta posecujemo izlozbe, pogotovo specijalke ove divne, prelepe rase, druzimo se ,
sa drugim odgajivacima, ljubiteljima goldena, znamo se skoro svi medjusobno.

Nisam bas sigurna , ali mislim da ne znam ! Stvarno ne mogu da se setim.
Za odgajivacnicu sam cula, naravno, kako da ne.

Mom psu je baba Zeta Fekete Domino, a njen sin tj otac mog psa je Copyright Fekete Domino, zato sam i pitala za rodovnik.:)

Majka mu je iz odgajivacnice Golden Moonrise ali nisam uspela da nadjem nikog ko ima psa odatle, a volela bih da znam barem jednog njegovog brata ili sestru, medjutim nigde nema nikakvih podataka na internetu o njima.

Odlicno onda cemo se upoznati!:)

Da, najbolje je da odes, vidis sve, pa onda odaberes sta ti se najvise svidja!:heart:

Da,znam.....jer ja bih ipak da kupim kvalitetnog psa da ga vodim na izlozbe i tako to...:heart:cula sam sta ostali forumasi misle o ovome,ali me interesuje sta Vi mislite o ovom pitanju (jer se vidi da bas znate dosta o zlatnim retriverima): Da li je bolje da uzmem muzjaka ili zenku?

bicu zahvalna za svaciji odgovor...:lol:....

:bye:

Mom psu je baba Zeta Fekete Domino, a njen sin tj otac mog psa je Copyright Fekete Domino, zato sam i pitala za rodovnik.:)

Majka mu je iz odgajivacnice Golden Moonrise ali nisam uspela da nadjem nikog ko ima psa odatle, a volela bih da znam barem jednog njegovog brata ili sestru, medjutim nigde nema nikakvih podataka na internetu o njima.

Da , da, znam Copyright Fekete Domina. Jeste li ga videli uzivo kada? Njegov otac je Ritzilyn Chase Me Charlie, koji vodi poreklo od Ritzilyn pasa .
Cini mi se, da li sam u pravu?

Za Golden Moonrise sam cula, ali nisam videla nijednog njihovog psa na specijalkama , stvarno ne znam.

Da,znam.....jer ja bih ipak da kupim kvalitetnog psa da ga vodim na izlozbe i tako to...:heart:cula sam sta ostali forumasi misle o ovome,ali me interesuje sta Vi mislite o ovom pitanju (jer se vidi da bas znate dosta o zlatnim retriverima): Da li je bolje da uzmem muzjaka ili zenku?

bicu zahvalna za svaciji odgovor...:lol:....

Milice najbolje je da neko vreme ides po izlozbama, da posmatras pse, da vidis sta je ono sto ti zelis, treba dobro da proucis standard rase i da se upoznas sa rasom, svaki retriver je lep, ali da bi ucestvovao na izlozbama i postizao neke rezultate mora da ima odredjene kvalitete koji su priblizni standardu rase. Zato ti savetujem da ne zuris sa kupovinom . U Srbiji ima mnogo dobrih pasa ali ima i losih sto se tice standarda.Ovo ti savetujem iz licnog iskustva.

Ali pre svega obavezno gledaj da roditelji imaju snimak kukova i laktova !

E, sad ako hoces samo psa za ljubimca , znaci kojeg neces voditi na izlozbe, onda ti je jako bitno da roditelji imaju snimak kukova i laktova.

Pozdrav
Ljilja

Poslednja izmena:
Milice najbolje je da neko vreme ides po izlozbama, da posmatras pse, da vidis sta je ono sto ti zelis, treba dobro da proucis standard rase i da se upoznas sa rasom, svaki retriver je lep, ali da bi ucestvovao na izlozbama i postizao neke rezultate mora da ima odredjene kvalitete koji su priblizni standardu rase. Zato ti savetujem da ne zuris sa kupovinom . U Srbiji ima mnogo dobrih pasa ali ima i losih sto se tice standarda.Ovo ti savetujem iz licnog iskustva.

Ali pre svega obavezno gledaj da roditelji imaju snimak kukova i laktova !

E, sad ako hoces samo psa za ljubimca , znaci kojeg neces voditi na izlozbe, onda ti je jako bitno da roditelji imaju snimak kukova i laktova.

Pozdrav
Ljilja

Pa,dobro,to sam na neki nacin i znala.....:lol: Moj tata ima odgaivacnicu,druge rase,ali ipak zna sta je to sto je potrebno da bi jedan retriver bio spreman za izlozbe....to mi je isto i on rekao,ali ja se tesko suzdrzavam...:roll:Za kukove i laktove sam cula,cula sam da se cesto desava da neko kupi psa,pa ispadne da od njega kasnije ne moze da bude nista,jer mu to pravi veliki problem....:sad2: Hvala Vam na savetima,budite sigurni da cu Vas poslusati:super:

Pa,dobro,to sam na neki nacin i znala.....:lol: Moj tata ima odgaivacnicu,druge rase,ali ipak zna sta je to sto je potrebno da bi jedan retriver bio spreman za izlozbe....to mi je isto i on rekao,ali ja se tesko suzdrzavam...:roll:Za kukove i laktove sam cula,cula sam da se cesto desava da neko kupi psa,pa ispadne da od njega kasnije ne moze da bude nista,jer mu to pravi veliki problem....:sad2: Hvala Vam na savetima,budite sigurni da cu Vas poslusati:super:

Posto tvoj tata ima odgajivacnicu onda si u prednosti, jer pravilna ishrana, nega , vaspitanje,treninzi,.. uticu na pravilan rast i razvoj sto on svakako zna.Nije vazno samo kupiti kvalitetno stene, dosta je bitno znati ga pravilno odnegovati.

Ako treba da ti malo opsirnije sve to objasnim, posalji mi na pp.
Pozdrav!
:)

Posto tvoj tata ima odgajivacnicu onda si u prednosti, jer pravilna ishrana, nega , vaspitanje,treninzi,.. uticu na pravilan rast i razvoj sto on svakako zna.Nije vazno samo kupiti kvalitetno stene, dosta je bitno znati ga pravilno odnegovati.

Ako treba da ti malo opsirnije sve to objasnim, posalji mi na pp.
Pozdrav!
:)

Da,znam...za sve to treba neko ko ima iskustva i ko zna sa cime ima posla...ali,nije problem ni za mene,jer ja stalno njemu pomazem oko izvodjenja pasa:heart:,npr: kada ih pusta da trce u terenu,sprema za takmicenja ili izlozbe,tako da i ja sama imam malo oskustva oko toga :lol:ali,on ce biti tu kadgod mi zatreba....

A sto se objasnjavanja tice.....pa,ja bih volela da sto vise znam sto se toga tice,da bi moja kuca bila odnegovana i odradjena bas kako treba....:super:

Pozdrav:bye:

Pozdrav svima,jel zna neko kad je sledeca izlozba ili specijalka retrivera....
Konkurs za muzijaka je jos otvoren..... :) :) :)

Juce smo se ceo dan igrali po snegu,radosti nikad kraja......

Prilozi

• Slika039.jpg
    Slika039.jpg
    44,4 KB · Pregleda: 24
Da , da, znam Copyright Fekete Domina. Jeste li ga videli uzivo kada? Njegov otac je Ritzilyn Chase Me Charlie, koji vodi poreklo od Ritzilyn pasa .
Cini mi se, da li sam u pravu?

Za Golden Moonrise sam cula, ali nisam videla nijednog njihovog psa na specijalkama , stvarno ne znam.

Nisam ga videla uzivo nazalost, imam samo njegove dve fotografije, iako sam uzela stene od njegovih vlasnika. Jeste, njegova linija je od Ritzilyn pasa.

Plan manifestacija za ovu godinu imate na sajtu Kinoloskog saveza republike Srbije, a prva Specijalizovana izlozba zlatnih i labrador retrivera je u Odzacima ,06.06.2009, Sudice
Mr. Eddie Webster ( UK), sudija sa A1 liste sudija u Velikoj Britaniji, koji je sudio shampionate i specijalizovane izlozbe sirom sveta.Sudio najvece godisnje spec. izlozbe u Holandiji i Australiji. Vlasnik je odgajivacnice " Benjcroft"koja postoji oko 30godina.

Potrebna mi je pomoc!

Pre 7 dana dobio sam zlatnog retrivera od godinu dana. Iskrsla mi je gomila nekih nepredvidjenih problema, medju ostalim moracu zbog posla jako cesto da putujem na duze periode, itd...hteo bih da nadjem dom ovom divnom stvorenju!

Kuca ima ugradjen mikrocip, vakcinisan je, ima super pedigre...zna da obavlja nuzdu napolju, zna sve osnovne komande, po kuci je divan ne pravi probleme...

Ja vas stvarno molim, ako ima neko zainteresovan, da mi se javi ili da mi preporuci nekog!!
Zahvaljujem vam se!!!

P.S. Evo i slike!

Prilozi

• n1033099875_326321_9059.jpg
    n1033099875_326321_9059.jpg
    36,5 KB · Pregleda: 22
hvala vam na sugestijama...jeste napisao sam da obavljam sve kod kuce, ali nazalost ova prokleta kriza mi ne dozvoljava da samo sedim kod kuce...nazalost poslovi ne dolaze sami i primoran sam na moju veliku nesrecu da putujem i trazim poslove...znam da nije u redu da pas tako menja vlasnike, ali sta da radim...moja je zelja bila da mu pruzim svu ljubav mogucu!!!

Back