Zlatni Retriver

Koliko su slicni svi retriveri! :)
picture.php

Zar kod nje teranje traje toliko dugo??

Znam da teranje traje 21 dan, ali posto je Lidijinoj kuci proslo vec 12 dana a ona kaze da treba jos dve nedelje, to znaci da njoj teranje onda traje skoro mesec dana.:(
E vidis ja sam cula da je druga nedelja "spic" teranja, izmedju dva krvarenja.

Tako je i kod Belfi, jedino što je i četvrte nedelje, bez obzira što je teranje prošlo i što je tada okupam, mužjaci i dalje saleću i užasno smaraju, pa izlasci u društvo ne liče ni na šta... Sredinom četvrte nedelje krećemo u štenje, što znači - vrlo uskoro! :worth:

Inače, kod nje to dolazi u valjda najvećim mogućim razmacima - prvo je dobila sa 11 meseci, sledeća dva posle 9, a poslednje posle 10 meseci. Interesantno je da su sve njene drugarice kasnile sa teranjem i čekale februar. Očito je ova zima bila žestoka, pa priroda radi svoje - odlaže tako da se potrefi topliji period kada se štenci rađaju. Sledeće teranje ću je sigurno pariti, više nema odlaganja, bez obzira na sve probleme...

Pozdrav za sve lepotice i lepotane foruma od Belfi :bye:

Koja ovo vrsta papagaja???

Papagaj je mali Aleksander

Poslednja izmena:
Uzivam dok gledam ove lepotane i svaki dan dolazim da vidim ima li sta novo.
Inace mojoj Bruni je otac Zafir iz istog legla iz kog je i Zeta fekete domino,pominjana pre par strana,a pojavljuje se i ime Ritzilyn sa majcine strane.Tako da imamo i rodjake ovde na forumu.Pozdrav za njih... i sve ostale,naravno.
I ona je u teranju po prvi put,tek nedelju dana,za sad se nista znacajno ne desava osim sto se uzasno linja.Ne znam ima li to veze sa teranjem ili ne,ali sam morala da kupim novi,jak usisivac jer cemo uskoro i svi mi da postanemo prekriveni dlakama kao i ona.
Evo par slicica kako opcinjeno gleda u vatru iz peci i uziva sa elegantno prekrstenim nogama.Damski nema sta:manikir:
:bye:

Prilozi

• DSCN3546.jpg
    DSCN3546.jpg
    29,4 KB · Pregleda: 31
  • DSCN3548.jpg
    DSCN3548.jpg
    29,9 KB · Pregleda: 30
Ne bi trebalo da to ima veze sa teranjem, pre će biti da i oni osećaju da KONAČNO dolazi proleće :D Mi smo početkom prošle godine kupili jedino rešenje po pitanju dlaka... usisivač sa vodom! Teško da će i jedan običan usisivač uspeti da izađe na kraj s tom količinom dlaka, da ne spominjem vreme kada je linjanje na vrhuncu.

Ne bi trebalo da to ima veze sa teranjem, pre će biti da i oni osećaju da KONAČNO dolazi proleće :D Mi smo početkom prošle godine kupili jedino rešenje po pitanju dlaka... usisivač sa vodom! Teško da će i jedan običan usisivač uspeti da izađe na kraj s tom količinom dlaka, da ne spominjem vreme kada je linjanje na vrhuncu.

A kada je linjanje na vrhuncu? :sad2:

Lucky, nije ona bas toliko velika kako, mozda, izgleda na slici.

Ivana, tvoja lepotica je još uvek jako mlada, mislim da joj se dlaka nije oformila u punoj meri. Btw, po tamnijoj boji ušiju bih rekla da će joj prava boja krzna biti nešto tamnija nego sada. A što se tiče linjanja, uobičajeno je da to bude u proleće, kada otopljava i na kraju jeseni, kada dolaze hladni dani. Međuti, Belfi se nikada jače nije linjala nego prošlog leta, kada je udario drugi talas vrućina... to je bilo strašno :besna: Dešavalo se da kad leži negde i ustane, iza nje ostane čitava gužvica dlake :sad2: Već sam se zabrinula i vodila je kod veterinara... dobila sam odgovor da je sve u redu dok po krznu ne dobije pečate bez dlake :roll: Izgleda da su i tepisi i posteljina bili u ispravnom stanju - nigde nisu imali "pečate bez dlake" :hahaha:

Pozdraw ljudi.... Imam zlatnog retrivera skoro ce 2 godine i ne znam sta da radim s njim.... Ne mogu ga nista nauciti jer je LUD! Po ceo dan skace trci po dworistu nista ne slusa, skace na mene kad mu nesto kazem, jase mi nogu :D Kad ga mazim isto .... Odmah pocne da skace na mene..... Sta da radim? Kako da ga dresiram?

Pozdraw ljudi.... Imam zlatnog retrivera skoro ce 2 godine i ne znam sta da radim s njim.... Ne mogu ga nista nauciti jer je LUD! Po ceo dan skace trci po dworistu nista ne slusa, skace na mene kad mu nesto kazem, jase mi nogu :D Kad ga mazim isto .... Odmah pocne da skace na mene..... Sta da radim? Kako da ga dresiram?

Pa udario ga je pubertet i jedno od resenja je da mu nadjes zenku. Nekim muzjacima hormoni bas divljaju, kao sto je slucaj sa tvojim, a nekima ne. Retriveri jesu pametni i brzo kapiraju ali nagoni uvek nadjacaju svaku dresuru. Nadji mu zenku, trebalo bi posle toga da bude mirniji neko vreme.

Jel moze neko da mi kaze za neku odgajivacnicu u Nisu??? Ja uzimam psa ali tek marta-juna posto sada nema nijedno stene....aj mi kazite ako neko zna gde da uzmem...cena od 100 do 150E sa rodovnikom...i kazite neko lepo ime..da ne bude u fazonu:riki,dzeki,tufi,.....itd itd...POZDRAV I HVALA UNAPRED!!!!

Uzivam dok gledam ove lepotane i svaki dan dolazim da vidim ima li sta novo.
Inace mojoj Bruni je otac Zafir iz istog legla iz kog je i Zeta fekete domino,pominjana pre par strana,a pojavljuje se i ime Ritzilyn sa majcine strane.Tako da imamo i rodjake ovde na forumu.Pozdrav za njih... i sve ostale,naravno.
I ona je u teranju po prvi put,tek nedelju dana,za sad se nista znacajno ne desava osim sto se uzasno linja.Ne znam ima li to veze sa teranjem ili ne,ali sam morala da kupim novi,jak usisivac jer cemo uskoro i svi mi da postanemo prekriveni dlakama kao i ona.
Evo par slicica kako opcinjeno gleda u vatru iz peci i uziva sa elegantno prekrstenim nogama.Damski nema sta:manikir:
:bye:

Prelepa je, koliko je stara? ;)

Ivana, tvoja lepotica je još uvek jako mlada, mislim da joj se dlaka nije oformila u punoj meri. Btw, po tamnijoj boji ušiju bih rekla da će joj prava boja krzna biti nešto tamnija nego sada. A što se tiče linjanja, uobičajeno je da to bude u proleće, kada otopljava i na kraju jeseni, kada dolaze hladni dani. Međuti, Belfi se nikada jače nije linjala nego prošlog leta, kada je udario drugi talas vrućina... to je bilo strašno :besna: Dešavalo se da kad leži negde i ustane, iza nje ostane čitava gužvica dlake :sad2: Već sam se zabrinula i vodila je kod veterinara... dobila sam odgovor da je sve u redu dok po krznu ne dobije pečate bez dlake :roll: Izgleda da su i tepisi i posteljina bili u ispravnom stanju - nigde nisu imali "pečate bez dlake" :hahaha:

:rotf: Jao,stvarno je tako,dlake su svuda oko nas!

Jel moze neko da mi kaze za neku odgajivacnicu u Nisu??? Ja uzimam psa ali tek marta-juna posto sada nema nijedno stene....aj mi kazite ako neko zna gde da uzmem...cena od 100 do 150E sa rodovnikom...i kazite neko lepo ime..da ne bude u fazonu:riki,dzeki,tufi,.....itd itd...POZDRAV I HVALA UNAPRED!!!!
Hoce neko da mi odgovori na poruku ili ipak moram da menjam forum....?:think:

Hoce neko da mi odgovori na poruku ili ipak moram da menjam forum....?:think:

Meni je jedino poznato da postoji dobar odgajivač labradora u NIšu, Bojana - southern star sa teme Labrador retriver, međutim za odgajivačnicu goldena u NIšu nisam čuo, verovatno ih ima dosta kao i svuda.. i u manjim gradovima, ali pitanje je koliko su kvalitetni?
100-150 eura je malo za štene iz neke zvučnije odgajivačnice, ako misliš da ti je to celo ulaganje u psa, varaš se prilično, tek te čekaju troškovi i moraš biti spreman na to ;)
Na ovom forumu imaš teme - ime za psa ili slično, samo treba da se malo potrudiš i pronađeš temu :D

Sa njima nikad nije dosadno- ova moja ludaca me svako jutro budi u pola 7 tako sto me vuce za pokrivac da ustanem posto zna da ja necu da je izbacim napolje (zivimo u kuci). Cim vidi mog muza da ustaje, legne ispod stola i pravi se da spava, kao u crtanom filmu, sou zivi!

Pogledajte prilog 50901
Pogledajte prilog 50902

Ovo je Bole moj zlatni retriver,mnogo je druzeljubiv kao sto se vidi sa silke.Star j esedam meseci,tezak je oko25 kg i ima predivnu dlaku.Molim za komentar o mom retrievru.Unapred hvala.

Bole mora da je u rodu s Belfi, pa vidi koliko su slični - zaista izgledaju kao blizanci! :D Nema potrebe da ti kažem da je predivan - valjda je dovoljno što kažem da liči na mog psa - a ona je najlepša na svetu! :lol:

Back