Zlatni Retriver

Meni je jedino poznato da postoji dobar odgajivač labradora u NIšu, Bojana - southern star sa teme Labrador retriver, međutim za odgajivačnicu goldena u NIšu nisam čuo, verovatno ih ima dosta kao i svuda.. i u manjim gradovima, ali pitanje je koliko su kvalitetni?
100-150 eura je malo za štene iz neke zvučnije odgajivačnice, ako misliš da ti je to celo ulaganje u psa, varaš se prilično, tek te čekaju troškovi i moraš biti spreman na to ;)
Na ovom forumu imaš teme - ime za psa ili slično, samo treba da se malo potrudiš i pronađeš temu :D

Naravno da ne mislim tako,znam ja koliki troskovi me ocekuju,nije mi ovo prvo kuce..ali ja trazim kuce iz pre svega SOLIDNOG legla ne trazim da mu keva i cale budu neki sampioni,mozda po 2-3 titule..ja bi psa vodio na izlozbe trenirao bih sa njim i takve uslove imam...znam ja sta me sve ocekuje..samo ,sta vi mislite, dali bolje da uzmem SAMOJEDA,DOBERMANA ILI Z. RETRIVERA???/ odg,hvala unapred

Eh gde nadje da se dvoumis izmedju tri toliko razlicite rase. Prvo pojasni za sta ti tacno treba pas pa cemo moci da ti pomognemo. Ako hoces psa samo da ti donosi pare onda izaberi onu rasu koja je popularna, samo ces onda imati posla sa time da nadjes zdravog psa koji je izlozbenog materijala. Dakle moraces da das lepe pare za takvo stene, ali s obzirom da se racuna da ce ti ono posle doneti ko zna koliko puta vise para nego sto si dao za njega cena dodje logicna.

Eh gde nadje da se dvoumis izmedju tri toliko razlicite rase. Prvo pojasni za sta ti tacno treba pas pa cemo moci da ti pomognemo. Ako hoces psa samo da ti donosi pare onda izaberi onu rasu koja je popularna, samo ces onda imati posla sa time da nadjes zdravog psa koji je izlozbenog materijala. Dakle moraces da das lepe pare za takvo stene, ali s obzirom da se racuna da ce ti ono posle doneti ko zna koliko puta vise para nego sto si dao za njega cena dodje logicna.

Ma meni pas nije roba i nemam nameru da sa njima pravim nekakav biznis..meni treba pas koji bi mi bio kucni ljubimac i koga bih vodio na izlozbe...Nemam mozda bas neke uslove za samojeda jer njemu treba posvetiti najvise paznje.oko cetkanja i jos dosta stvari..moji mi ionako nebi kupili dobermana jer njima to kuce nzm ni ja kao krvolocno ili ko zna sta moji misle...daju mi da ga kupim samo ako ja skupim pare,a vec sam poceo da ih skupljam i nadam se da cu skupiti..ali zlatni mi je onako bas lep pas idealan za kucu i decu...sta vi mislite a?

Pa za dobermana treba da znas kako sa njim da postpuas, tj kako da ga pravilno naucis svemu, jer i on spada u grupu dominantnih pasa pa ne mozes sa njih bas tako opusteno kao sa retriverom. Znaci neka laksa dresura bi bila pozeljna, da ne kazem obavezna. Drugo sada se dobermanima koji se izlazu vise ne kupiraju rep i usi (mozda jos uvek tolerisu repove ali mislim da usi ne), pa ti se mozda nece svideti kako bude izgledao kad poraste, mada je to vise stvar ukusa.
Ja bih iz ove tri kombinacije (naravno) izabrala retrivera, s obzirom da ga imam.:lol:
Sto se tice izlozbi mozes i za 150-200e da kupis psa koji ce pokupiti neku nagradicu, samo tu moras da pazis na zdravlje psa jer ce slabo ko da ti garantuje da nece imati displaziju, probleme sa kozom, itd. Ako bas hoces nekog ultra psa za kojeg ti garantuju da ce biti uspesan na izlobama i za koga definitivno imas garanciju zdravlja onda ces ipak morati da platis najmanje 500e.

Pa za dobermana treba da znas kako sa njim da postpuas, tj kako da ga pravilno naucis svemu, jer i on spada u grupu dominantnih pasa pa ne mozes sa njih bas tako opusteno kao sa retriverom. Znaci neka laksa dresura bi bila pozeljna, da ne kazem obavezna. Drugo sada se dobermanima koji se izlazu vise ne kupiraju rep i usi (mozda jos uvek tolerisu repove ali mislim da usi ne), pa ti se mozda nece svideti kako bude izgledao kad poraste, mada je to vise stvar ukusa.
Ja bih iz ove tri kombinacije (naravno) izabrala retrivera, s obzirom da ga imam.:lol:
Sto se tice izlozbi mozes i za 150-200e da kupis psa koji ce pokupiti neku nagradicu, samo tu moras da pazis na zdravlje psa jer ce slabo ko da ti garantuje da nece imati displaziju, probleme sa kozom, itd. Ako bas hoces nekog ultra psa za kojeg ti garantuju da ce biti uspesan na izlobama i za koga definitivno imas garanciju zdravlja onda ces ipak morati da platis najmanje 500e.

Dobermana sam otpisao uzecu zlatnog za nekih mesec-dva kad se okoti jedna kuja koja ima par titula..uzimam za 150e...naravno prvi cete dobiti slike a dolazicu ovde cesto..pozz:super:

Pozdrav svima.Uclanio sam se da bih se raspitao o ceni retrivera,ali sam citajuci vase poruke,uglavnom saznao dosta toga.Zelim devojci(a od 10.maja supruzi)da poklonim stene za rodjendan,koji je krajem aprila.Nisam pri parama,jer tu su pripreme za svadbu,pa sam razmisljao da uzmem stene belog retrivera za 100-tinak evra,ali vidim da je tesko za te pare naci stene.Cucemo se jos,kad definitivno resim sta da radim,a mozda neko od vas bas u to vreme bude imao stence,pa da se dogovorimo,jer je ocigledno da ste veliki ljubitelji ove rase(kao i moja buduca supruga)i sumnjam da bi neko od vas "uvalio"lose stene bilo kome,pa cak i meni:)

Pozdrav svima!
Lepe vesti! Moja Izzy se ostenila! Prava je mamica :) Evo slike malih kuca...
picture.php

picture.php

Hvala svima na cestitkama!
Stenci su razdeljeni prijateljima i kolegama, nadam se da niko nece odustati :lol:
Izzy ima godinu dana, nije odvedena na ocenjivanje, parenje nije bilo u planu, ali je gospodin komsija Bimbo (zlatni retriver :worth:) preskocio ogradu i :heart: napravio male Izice!!!
Tako da nista od rodovnika za sada i prodaje.
Veliki pozdrav svim ljubiteljima zlatnih retrivera!

Ejjj...jel moze neko da mi kaze kako se to vade rodovnici za male stence??? ja sam nasao u mom gradu jednu zenu sa zl. retriverom..ali ne verujem da ce ona prodavati sa rodovnicima ,pa me zanima kako se to vadi za novorodjene stence? ako ona ne daje sa rodovnikom, onda 100% uzimam samojeda za 180e iz Kikinde,taj covek ce mi dostaviti stenca sa rodovnikom...pozzz

Back