marija.www
Zainteresovan član
- Poruka
- 108
ja sam pitao nego kako si ga merila u grebenu
Pre 10ak dana. Zasto?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja sam pitao nego kako si ga merila u grebenu
Cai i moj ce uskoro 4 da napuni samo moja nije tolko krupna izzgledna zbog toga sto ej veoma aktivna dosta je snalazljiva i trci veom brzo![]()
Evo decka za Princ Valijantovu devojcicu, tj ako joj se svidi
![]()
Nemam bolju sliku
ne mora mada ako bi zeleo bele stence pozeljno je nego ajde pls postavi neku sliku od male plsTako nesto i ovako je nemirna neka ona sto se tice decka jos malo mirujePosto je oan bele boje dali ce i muzjak morati da bude bele boje?
![]()
Bas je mala, u odnosu na Badija,a priblizno su iste starosti
Bas je sklatka
Kada je rodjena?
Trazim stene zlatnog retrivera na poklon bez papira ne treba ni vakcinacija,ako neko ima,moze da mi se javi na mail marrina_u@yahoo.com
hvala
Cao svima evo i ja da se uclanim u ovu najlepsu grupu na forumu. Zovem se Badi i imam 2.meseca i 7 dana.Mnogo je nemiran i imamo one "slatke probleme " koje ima vecina na ovoj temi ali ako mi ne zamerate ja bih da postavim nekoliko pitanja koja su se verovatno vec ponavljala ali bih voleo da mi neko odgovori ako nadje vremena jer nam je ovo prva kuca.
1.poceo je polako da piski i kaki na terasi ali pod uslovom da ga pomno pratimo,i da mu otvaramo vratainace ako ne onda opet to uradi u stanu . Kad ce poceti otprilike da grebe na vrata ili da trazi da mu ih otvorimo i da li ce to ikad biti?
2. Da li da mu branimo da grize sve zivo a najvise papuce i ruke ukucana a naravno da ima svoju kosku koja mu nije toliko mila kao ostalo i da li se to samo igra?
3.Kad se oprilike prelazi na 3 obroka?
4.Koliko bi otprilike trebao da spava preko noci jer se jos uvek budi oko 3 ujutru pa onda u 6 a legne oko 12,a moram da ustanem jer ce onda opet to uraditi u stanu?
5.Kad pocinju da se seku nokti i koliko puta smem mesecno da ga kupam jer mi je veterinar rekao da mogu kad god smatram i nije mi tesko ali pod uslovom da mu sampon dobro isperemo i da ga dobro osusimo s obzirom da se vec posle 7 dana bas oseca jer zna da legne na terasi tamo gde je piskio pa sta onda da mu radim?
7.Gde mogu da nadjem neki cd ili literaturu o tome kako da ga naucimo osnovne komande jer ce uskoro poceti da se seta(danas je primio drugu vakcinu) ako to uopste postoji da se kupi?
Jos jednom nemojte mi zameriti na ovim pitanjima jer ga bas volimo i zelimo sve najbolje za njega a koliko sam ja video ovo je najbolje mesto za njega da saznamo..
Pogledajte prilog 47548
Cao svima evo i ja da se uclanim u ovu najlepsu grupu na forumu. Zovem se Badi i imam 2.meseca i 7 dana.Mnogo je nemiran i imamo one "slatke probleme " koje ima vecina na ovoj temi ali ako mi ne zamerate ja bih da postavim nekoliko pitanja koja su se verovatno vec ponavljala ali bih voleo da mi neko odgovori ako nadje vremena jer nam je ovo prva kuca.
1.poceo je polako da piski i kaki na terasi ali pod uslovom da ga pomno pratimo,i da mu otvaramo vratainace ako ne onda opet to uradi u stanu . Kad ce poceti otprilike da grebe na vrata ili da trazi da mu ih otvorimo i da li ce to ikad biti?
2. Da li da mu branimo da grize sve zivo a najvise papuce i ruke ukucana a naravno da ima svoju kosku koja mu nije toliko mila kao ostalo i da li se to samo igra?
4.Koliko bi otprilike trebao da spava preko noci jer se jos uvek budi oko 3 ujutru pa onda u 6 a legne oko 12,a moram da ustanem jer ce onda opet to uraditi u stanu?
5.Kad pocinju da se seku nokti i koliko puta smem mesecno da ga kupam jer mi je veterinar rekao da mogu kad god smatram i nije mi tesko ali pod uslovom da mu sampon dobro isperemo i da ga dobro osusimo s obzirom da se vec posle 7 dana bas oseca jer zna da legne na terasi tamo gde je piskio pa sta onda da mu radim?
7.Gde mogu da nadjem neki cd ili literaturu o tome kako da ga naucimo osnovne komande jer ce uskoro poceti da se seta(danas je primio drugu vakcinu) ako to uopste postoji da se kupi?
Jos jednom nemojte mi zameriti na ovim pitanjima jer ga bas volimo i zelimo sve najbolje za njega a koliko sam ja video ovo je najbolje mesto za njega da saznamo..
Pogledajte prilog 47548
Ako ce kuca uskoro da pocne da izlazi onda nema potrebe da cekate da nauci da grebe na vrata. Mada to verovatno nikada nece raditi jer ste ga vec navikli da mu drugi otvaraju vrata kada se stvori ispred njih, tako da on verovatno misli da za time nema potrebe.
Niposto mu ne dozvoljavajte da vas grize za ruke, a papuce jednostavno sklanjajte od njega, ili se naviknite da stalno kupujete nove dok ne odraste. Nemojte da ocekujete da ce se on sam igrati sa koskom, stencima nisu interesantne stvari koje na rade nista, da se tako izrazim, i zato on pre hoce da gricka ruke (koje se mrdaju) i papuce koje kada napadne vi verovatno sklanjate, tj opet je neka "akcija"Zabavljajte ga vi sa tom koskom, bacajte mu je, a mozete i da mu kupite onaj kanap koji ima dva cvora sa obe strane i da se sa time igrate sa njim.
Ne u skorije vreme. 3 obroka se daju kada pas ima otprilike 6-8 meseci, da bi se na kraju sve svelo na jedan obrok kada pas napuni godinu dana. Mada u principu najbolje je i odraslom psu davati dva obroka dnevno jer jedan veliki obrok moze da mu optereti stomak.
Da bi preko noci spavao mirno danju mora da bude aktivan. A bilo bi dobro da ga naucite da obavlja nuzdu na novine kada nema nikog da ga pusti na terasu, jer ce on nocu piskiti jos sigurno mesec dana jer je mali i ne moze da trpi.
Nokti se ne seku sve dok za time ne postoji zaista potreba, i to se seku odraslim psima, stencima nikako. Bilo bi dobro da se sto manje kupa, moze voda ali bez sampona, da bi mu se lepo razvio zastitni sloj loja na kozi koji odrasli psi imaju a stenad ne. Mozete da ga svakodnevno brisete rastvorom sirceta i vode ako bas toliko smrdi, mada ako vam vec sad smeta "pseci" miris ne znam kako cete se navici kad poraste, jer oni dok su stenad nemaju skoro nikakav miris.
Ako mislite da ga dresirate sa dva meseca na to mozete slobodno da zaboravite. Psi se dresiraju tek nakon navrsenog 6 meseca, najmanje, a za neku ozbiljniju dresuru moze tek nakon 8 meseci, pa cak i godinu dana. Jedino sto sada mozete je da ga polako ucite komandama kroz igru, a posle mozete da ga vodite na osnovnu dresuru, i to tamo gde se pas dresira sa vlasnikom, nikako da ga ostavljate nekome i sl.