Zlatni Retriver

Cao svima vasi komentari su mi pomogli mnogo! Vec jendo vreme sam hteo da kupim zlatnog retrivera ali sam pre mesec dan kada sam se vracao kuci pronasao jednog zlatnog retrivera i vec je 3 nedelje kod mene ali me brine to sto nece nikako da se ugoji
dajem mu sve redovno dali zna neko sta je u pitanju?:)

Koliko je star pas, da li je stene ili vec odrastao? Ako je u fazi rasta verovatno treba da mu povecavas kolicinu hrane koju jede u toku dana srazmerno tome u kom je uzrastu, a ako je hiperaktivan onda je logicno da ne moze da se ugoji, vrlo aktivni psi vecinu hrane koju pojedu brzo i potrose.

Cao svima vasi komentari su mi pomogli mnogo! Vec jendo vreme sam hteo da kupim zlatnog retrivera ali sam pre mesec dan kada sam se vracao kuci pronasao jednog zlatnog retrivera i vec je 3 nedelje kod mene ali me brine to sto nece nikako da se ugoji
dajem mu sve redovno dali zna neko sta je u pitanju?:)

Štene (ako je štene) i ne bi trebalo da bude buckasto, čak šta više je i bolje kada je malo ''tanje'' jer će mu sopstvena težina manje opterećivati kičmu i omogućiti mu brži i intenzivniji rast i razvoj kostiju. Veruj mi i moj retriver je bio mršavko do skoro (a sada ima godinu i po dana) e sada je već baja sa pravom masom i zahvaljujući tome ima i lepu visinu ;) Ako je malo stariji tj. nije više štene, onda možeš da probaš da ga očistiš od glisti (tablete koje prepisuje veterinar) U svakom slučaju, mislim da je za psa zdravije da mu ne forsiraš masu.

Poslednja izmena:
Koliko je star pas, da li je stene ili vec odrastao? Ako je u fazi rasta verovatno treba da mu povecavas kolicinu hrane koju jede u toku dana srazmerno tome u kom je uzrastu, a ako je hiperaktivan onda je logicno da ne moze da se ugoji, vrlo aktivni psi vecinu hrane koju pojedu brzo i potrose.

pa odrasatao je ja mislim dobija po sot puta u toku dana da jede al se ne goiji:sad2:

On sa tri meseca i ne bi trebao da bude buckast, čak šta više je i bolje kada je malo tanji jer će mu sopstvena težina manje opterećivati kičmu i omogućiti mu brži i intenzivniji rast i razvoj kostiju. Veruj mi i moj golden je bio mršavko do skora (a sada ima godinu i po dana) e sada je već baja sa pravom masom i zahvaljujući tome ima i lepu visinu ;)

pa meni se cini d aje on odrastao mogu da postavim slike da ga vidite:)Kuce je veoma pametno i poslusno stavim hranau i dok mu ne dozvolim da jede nema sanse da uzme mnogo toga zna veoma pametno kuce:D

Stavi slike da vidimo koliki je. Nego jesi li siguran da nije nekome pobegao? Jel nije imao ogrlicu oko vrata ili chip?

U medjuvremenu evo malo Tedija iz danasnje setnje

jesam raspitivao sam se ja kad sma ga nasao imao je povredjenu predju nogu niko nije dao ni oglas tako ako neko bude dao oglas i ja vidim ako je to on sta cu morac da vratim:)
Sad ce i slika!

Mikice prelep je malisha :)
Vidi se na prvoj slici da je malo mrsaviji, obavezno ga ocisti od glista (hvala bigbear sto si nas podsetio i na to), a ako lepo jede kupi mu onu malo masniju hranu, tj granule za aktivne pse, one imaju vise kalorija pa bi trebalo sa time da se ugoji. Ne znam koliko se razumes u pse, ali na tim dzakovima u kojima prodaju granule pise koliko koji pas treba da jede. Retriveri spadaju u vece pse tako da bi on trebao da jede oko 300-350g granula dnevno.

Vidi se na prvoj slici da je malo mrsaviji, obavezno ga ocisti od glista (hvala bigbear sto si nas podsetio i na to), a ako lepo jede kupi mu onu malo masniju hranu, tj granule za aktivne pse, one imaju vise kalorija pa bi trebalo sa time da se ugoji. Ne znam koliko se razumes u pse, ali na tim dzakovima u kojima prodaju granule pise koliko koji pas treba da jede. Retriveri spadaju u vece pse tako da bi on trebao da jede oko 300-350g granula dnevno.

pa nazalost tako je dajme mu ja granule ali daje m i drugu hranu koju voli da jede recimo obozava hleb pored granula uvece kad mi istane hleb ja mu dam on pojede;)

A kako da ga ocistim od glista nemam bas iskustva?:rumenko:

Imas u pet shopovima da kupis tablete protiv glista, jedna tableta ide na 10 kg, znaci ako ti pas ima 30kg kupis 3, ako ima 35 kupis 4... I obicno bi trebalo da se daju na prazan stomak. Otprilike na svaka cetiri meseca bi trebalo da se ciste od glista.

Back