Zlatni Retriver

Laki za labove standard je - zenke: visina 53-58cm; tezina 25-32kg , muzjaci: visina 56-61cm; tezina 27-34kg sa naznakom da neki muzjaci mogu da imaju i do 45kg i vise.

Za retrivere - zenke: visina 51-56cm; tezina 25-32kg , muzjaci 56-61cm; tezina 27-36kg

Dakle kao sto vidis visina i tezina su iste (sa razlikom od dva cm kod zenki), a obe rase spadaju u srednje pse.

:ok:.............sad cu da odem da malo pretrazim net...........pa ako nadjem stavicu ti.....a ti cesh mi objasniti

mackic, evo nasao sam ti to.........

Podaci o pasmini
IZVORNI NAZIV: Golden Retriver

VELIČINA: Srednja
Pas 56-61cm, 34kg
Kuja 51-56cm, 29,5kg
NJEGA DLAKE: Prilično zahtjevno
VJEŽBANJE: Zahtjevno
HRANJENJE: Zahtjevno
TEMPERAMENT: Inteligentan i poslušan

Podaci o pasmini
IZVORNI NAZIV: Labrador Retriver
VELIČINA: Velika
PAS: 56-57 cm, 30.5 kg
KUJA: 54-56 cm, 28.5 kg
NJEGA DLAKE: Lako
VJEŽBANJE: Zahtjevno
HRANJENJE: Zahtjevno
TEMPERAMENT: Prijateljski i inteligentan

Kao sto rece Mica, covek je definitivno pogresio. Ne znam kako zamislja da 4cm razlike budu izmedju velikog i srednjeg psa, a da navodno veliki pas bude po tezini laksi od srednjeg. :roll: Ma nemoj to uopste da citas, vidis da je napisano za vezbanje i hranjenje da su zahtevni. Volela bih da vidim tog psa (naravno u najboljim godinama) kome nije potrebna vezba i dobra ishrana.

Kao sto rece Mica, covek je definitivno pogresio. Ne znam kako zamislja da 4cm razlike budu izmedju velikog i srednjeg psa, a da navodno veliki pas bude po tezini laksi od srednjeg. :roll: Ma nemoj to uopste da citas, vidis da je napisano za vezbanje i hranjenje da su zahtevni. Volela bih da vidim tog psa (naravno u najboljim godinama) kome nije potrebna vezba i dobra ishrana.

mackic, da li tedi (odnosno bilo koji retriver, ili pas).........kada mu se cesto govore naredbe moze da ih pomjesa...
ovo te pitam posto jedan rot, kod kojeg ja idem cesto zna puno naredbi: donesi, kući, legni, sjedi, dođi, daj shapu, fuj to.......mislim one najglavnije naredbe........i posto mi joj te naredbe cesto govorimo ona ih je sad pomijesala, pa sa ne razlikuje sjedi i ledni, kazesh joj mjesto, ona ode u njen box, kazesh joj sjedi, ona legne i tako..........
P.S da li to znaci da se psu ne smiju cesto govoriti naredbe, ili??

Мој рот је имао доста команди, тачно је знао која је која. Очито нису добро радили са псом. Свака команда се препознаје по звучности, ако је права - не треба користити рецимо, лези, боље место, када је знак да треба да залегне и да не напусти место. Наредбе се изговарају кад је заиста потребно, глупо је сваки час тражити нешто од пса, зар не? Или преплитати гомилу команди у неколико минута.

Evo nas opet sa novim slicicama :D
IMG_1744.jpg

IMG_1710-2-1.jpg

IMG_1742-1.jpg

IMG_1732-2-1.jpg

pozdrav :heart::D

Slike su fenomenalne, najvise mi se svidja ova poslednja gde je njuskica u krupnom planu. :D:D

Inace, da, psi mogu da se zaljube, iako mi to mozda ne mozemo odmah da primetimo, ali veze izmedju njih su isto tako "delikatne" kao i kod ljudi. Imala sam prilike da vidim psa koji je napustio teritoriju na kojoj je bio od kako se rodio zbog toga sto mu je uginula zenka koju je obozavao (rec je o ulicnim psima). Nekoliko dana posle njene smrti samo je otisao i vise se nije vratio.

Hvala jos jednom ;)
Kiki je juce prestala da jede... samo bi napolje :D i nekako mi je cudna, kao zaljubljena :D :) Mada i nije bas tako :roll: ima teranje, mislim da ce vec to i da joj prodje, i do juce je bila ok i normalno je jela, a sad ni da proba :(
ne znam jel to normalno??

A jel ima nekog muzjaka sa kojim je stalno napolju?
I zenke, isto kao i muzjaci, za vreme teranja mogu da odleprsaju od kuce u potrazi za partnerom tako da je drzi dobro na oku i napolju nemoj nikako da je pustas sa povoca, cak i ako ste u parkicu.

Do danas nisam imala problema sa muzjacima iz kraja... danas nisam mogla nikako da ih oteram... a sto je bilo najgore, i ona je vukla ka njima :( nekako sam uspela da je dovucem do zgrade... i evo sad kuci tuguje... i gladuje :roll: :(

Auh, nisam znala da i zenke gladuju :(
Pa mogu jedino da ti kazem da izdrzite do kraja ovog teranja, a onda za sledece obezbedite muzjaka. To naravno ako planiras da ona ima male, ako ne onda je sterilizacija najbolja opcija, mada bih predlozila sterilizaciju u svakom slucaju ukoliko zelis da se samo jednom okoti.
Cek, koliko je bese ona stara?

Cuj naivne...c,c,c. Nista ljudi ne znaju. Obicno se svi vode onom pricom kako su eto zene cedne i nevine, a muskarci ti koji ih jure, pa onda to projektuju i na pse. :roll: Naravno da je i zenki u interesu da ostane trudna, ako razmislimo logicno zasto bi priroda udesila da muzjak hoce da se pari a da zenka nece.

Back