Zlatni Retriver

Zamislite sta mi se juce desilo..Brando je izasao iz njegovog boksa, dok nismo bili kuci, a kasnije je iskopao ispod ograde i otisao kod komsije.. Kako nas taj komsija ne voli, naravno, pustio ga je na ulicu, iako smo njegovog psa (koji je puno cesce zalutao u nase dvoriste) uvek vracali gazdi.. Trazili smo ga po mraku, ali srecom nije otisao daleko, pa smo, hvala Bogu, uspeli da ga vratimo. Eto kakvih ljudi ima...

Iskreno, ne verujem da to bilo koji retriver može da nauči. Ali ono što je sigurno, za sve retrivere, je da možeš slobodno da ih pustiš - jer će se stalno okretati i gledati gde si ti.

Čekaj, savjetuješ čovjeku da šeta psa bez povoca?!
Šetnja bez povoca je prvo zakonski kažnjiva, no ono bitnije je da bi pas, pogotovo mladi u svakom trenutku mogao otrčati za mačkom/pticom/drugim psom i poginuti pod kotačima kojeg auta. Druga stvar je ta da mnogi ljudi ne vole da njihovim psima prilaze psi bez nadzora, ne mora nužno značiti da pas koji je odvezan je agresivan već može i onaj koji je na povocu biti agresivan.

Zlatni retriveri su vrlo mekani psi i lakše uče kroz nagradu, a ne kroz kaznu. Imaš ovdje tekst i video pa probaj po tome raditi. http://www.dog-obedience-training-review.com/teaching-a-dog-to-heel.html

Izvinjavam se svima koji su, na osnovu mog prethodnog posta, pretpostavili da psa mogu da vode bez povodca.
Pas se vodi sa povodcem i sa korpom.
A kada odete u prirodu, gde psa možete pustiti, onda pročitajte moj prethodni post.

HD, na takav način sam učila mlađeg psa, nažalost stariji pas mi je bio prvi pas pa nisam znala način na koji ga učiti hodanje uz nogu, mada smo završili obuku koja je inače za njemačke ovčare, što definitivno nije za zlatnog. Sad sve što učim psa je na principu poticanja poželjnog ponašanja i nagrade, bez davilica, trešenja i sl. stvari i puno bolje funkcionira.

HD, na takav način sam učila mlađeg psa, nažalost stariji pas mi je bio prvi pas pa nisam znala način na koji ga učiti hodanje uz nogu, mada smo završili obuku koja je inače za njemačke ovčare, što definitivno nije za zlatnog. Sad sve što učim psa je na principu poticanja poželjnog ponašanja i nagrade, bez davilica, trešenja i sl. stvari i puno bolje funkcionira.

Golden Leo, hvala na savetima, ja cu dati sve od sebe, pa javljam tok situacije.. :)

Imam zenku zlatnog retrivera a i moj komsija,moj komsija ima malu kapiju i jedne noci neki ljudi su je samo smakli i pustili psa......Posto komsija ima kameru..Nismo mogli da verujemo.Ujutu smo izveli moju mazu i kao po obicaju idemo da mu se javimo njega nije bilo,maza je nenormalno lajala i vukla me i nasla ga 2 kilometra od kuce i vratili ga komsiji..................Neka je ziv i zdrav....

Mi se moramo malo pohvaliti, Pavekov sin, Owen je ovaj vikend postao mladi šampion Luxembourga. Kako djeca brzo odrastaju....
Owen sa svojom vlasnicom Emilie
310220_2426893036016_1362246600_2921265_1864255976_n.jpg

Leks, pre nedelju i nešto dana je pronađen kraj puta. Sreća mu se nasmešila, drug moga druga ga je iz kola video kao neobično belo kraj puta. Stao je, okrenuo auto, i pokupio to malo belo. Moj drug Dejan ga je usvojio.
Zara se igrala sa njim (otimanje-davanje, kako to retriveri inače rade). Tada je još bio "rovit", a bilo je i veče, pa ga nisam slikao.
Sada, posle skoro dve nedelje od pronalaska Leksa, postujem snimke od prošle subote, kada je već postao kućna kera:

Molim modove da, ako misle da ovom postu nije mesto ovde (zbog čistoće rase), prebace ovaj post na "mešance".

Ma ne mora, imamo još jednog Leksa što nije čistokrvni. Ne mari ;)

Hehehehe, bas tako, moj mali prasac takodje se zove Leks i nije cistokrvni retriver, ali samo izgledom, psihicki je isti, tako da smo se zbog toga u potpunosti ovde uklopili s tim da se pronalazimo i prepoznajemo u skoro svemu o cemu se svakodnevno prica, i vrlo smo srecni sto smo jako lepo prihvaceni ovde od strane nasih drugara, sto ne sumljam da nece biti slucaj i sa vama...;):D
Tako da, dobro nam dosli!:D A malisan je presladak stvarno i svaka cast na gestu i tome sto ste ovog malog jadnicka usrecili! :D:heart:
Jeste li ga vodili veterinaru na pregled? Koliko li je otprilike star? :)

Naravno, odmah je došao vet (drugar), pregledao ga, procenio da ima oko 6 meseci. I, naravno, kompletan zdravstveno profilaktički tretman :)
Malo je hramao, ali posle pregleda je utvrđeno da je samo uboj, pa je povreda tretirana kao sportska.
Već posle dva dana se "primio", zalajao na komšijsku mačku, pripitomio sve u kući i izgrizao prvu klompu.
Inače, ima klasične retriverske fazone, tačno prepoznajem malu Zaru u njemu: stalno je gladan, kuka dok ne ukapira da kukanje ne pomaže, izbacuje ćebe iz kućice, obavezno ti se nacrta na putu kada nešto nosiš, obuća volšebno nestaje i pojavljuje se izgrižena, najslabijeg člana čopora (najmlađu ćerku) voli i shvata kao drugara za igru, ali ne "zarazuje" 5%, i slično.
Dejan (gazda, vođa čopora :) ) već upražnjava upotrebu povodca, i kaže da je Leks vrlo brzo shvatio dužinu kaiša.
Ja im pomažem savetima koliko mogu i koliko znam, ali ima nas dosta sa kerama, pa ima koga da pita.
Dao sam im Zarin stari "inventar", povodac, am i četku (sterilisanu, naravno).
I, tako. Leks raste, biće to lepa kera. Najvažnije je da je kod ljubitelja, i to ne onih "vikend ljubitelja" - takvi su ga, verovatno, i izbacili.

Naravno, odmah je došao vet (drugar), pregledao ga, procenio da ima oko 6 meseci. I, naravno, kompletan zdravstveno profilaktički tretman :)
Malo je hramao, ali posle pregleda je utvrđeno da je samo uboj, pa je povreda tretirana kao sportska.
Već posle dva dana se "primio", zalajao na komšijsku mačku, pripitomio sve u kući i izgrizao prvu klompu.
Inače, ima klasične retriverske fazone, tačno prepoznajem malu Zaru u njemu: stalno je gladan, kuka dok ne ukapira da kukanje ne pomaže, izbacuje ćebe iz kućice, obavezno ti se nacrta na putu kada nešto nosiš, obuća volšebno nestaje i pojavljuje se izgrižena, najslabijeg člana čopora (najmlađu ćerku) voli i shvata kao drugara za igru, ali ne "zarazuje" 5%, i slično.
Dejan (gazda, vođa čopora :) ) već upražnjava upotrebu povodca, i kaže da je Leks vrlo brzo shvatio dužinu kaiša.
Ja im pomažem savetima koliko mogu i koliko znam, ali ima nas dosta sa kerama, pa ima koga da pita.
Dao sam im Zarin stari "inventar", povodac, am i četku (sterilisanu, naravno).
I, tako. Leks raste, biće to lepa kera. Najvažnije je da je kod ljubitelja, i to ne onih "vikend ljubitelja" - takvi su ga, verovatno, i izbacili.

eee pa fino, bas super sto ste sve to uspesno odradili, sto je mali prijatelj lepo zbrinut i sto mu je obezbedjeno konacno lepo odrastanje i zivot! :) Nadam se da cemo biti i dalje obavestavani o svemu sto se tice njegovog odrastanja, privikavanja i naravno slicica! ;):D:heart:

evo nas opet sa problemom :(
ovo se odavno pojavilo, taman kad su poceli zubici da se mijenjaju pa sam mislila da je zbog toga, ne povecava se, samo stoji tako
album.php

onda se prije jesec dana pojavilo ovo na glavi... prvo budde crveno, pa poslije potamni koza, nisam primjetila da se cese sapicama, niti se koza ljusti, nema krasti, nista, skroz normalna koza, samo sto je potamnila i dlaka se prorijedila...
poslije par dana pojavilo se i na sapicama...
album.php

album.php

bili smo kod veterinara, kaze da je suga, ocistila joj je usi, jedno je bilo skroz zacepljeno necim crnim, bilo mi je gadno da gledam kad joj cisti, mislila sam da ce glavu da joj slomi... okupali smo je ampulom protiv buva, poslije 2 dana stavili frontline... proslo je mozda 2 sedmice, ona se jos uvijek cese, nove fleke se nisu pojavile, a ove stare- isto! ni bolje ni gore! a vidim da joj u uvu opet ima tog crnog.. ne znam kako bi ga opisala, izlgeda kao blato!

sjutra cemo opet kod veterinara, al se meni cini da oni nemaju pojma sta joj je! ili je suga ili je alergija na buve, tako je rekla prosli put! nista bolje nije jedino sto nema novih fleka! a vakcinu protiv bjesnila je primila sa 4 i po ili 5 mjeseci i tada sam joj dala tabletu protiv parazita i kupala je isto tom ampulom....

posto mislim da joj ni sjutra nece pomoci ovi nasi strucnjaci, da li znate sta da radim da joj pomognem??

Back