easyB
Primećen član
- Poruka
- 719
Iskreno, ne verujem da to bilo koji retriver može da nauči. Ali ono što je sigurno, za sve retrivere, je da možeš slobodno da ih pustiš - jer će se stalno okretati i gledati gde si ti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Iskreno, ne verujem da to bilo koji retriver može da nauči. Ali ono što je sigurno, za sve retrivere, je da možeš slobodno da ih pustiš - jer će se stalno okretati i gledati gde si ti.
HD, na takav način sam učila mlađeg psa, nažalost stariji pas mi je bio prvi pas pa nisam znala način na koji ga učiti hodanje uz nogu, mada smo završili obuku koja je inače za njemačke ovčare, što definitivno nije za zlatnog. Sad sve što učim psa je na principu poticanja poželjnog ponašanja i nagrade, bez davilica, trešenja i sl. stvari i puno bolje funkcionira.
evo i snimka mog zlatnog rerivera....
Ma ne mora, imamo još jednog Leksa što nije čistokrvni. Ne mari![]()
Naravno, odmah je došao vet (drugar), pregledao ga, procenio da ima oko 6 meseci. I, naravno, kompletan zdravstveno profilaktički tretman
Malo je hramao, ali posle pregleda je utvrđeno da je samo uboj, pa je povreda tretirana kao sportska.
Već posle dva dana se "primio", zalajao na komšijsku mačku, pripitomio sve u kući i izgrizao prvu klompu.
Inače, ima klasične retriverske fazone, tačno prepoznajem malu Zaru u njemu: stalno je gladan, kuka dok ne ukapira da kukanje ne pomaže, izbacuje ćebe iz kućice, obavezno ti se nacrta na putu kada nešto nosiš, obuća volšebno nestaje i pojavljuje se izgrižena, najslabijeg člana čopora (najmlađu ćerku) voli i shvata kao drugara za igru, ali ne "zarazuje" 5%, i slično.
Dejan (gazda, vođa čopora) već upražnjava upotrebu povodca, i kaže da je Leks vrlo brzo shvatio dužinu kaiša.
Ja im pomažem savetima koliko mogu i koliko znam, ali ima nas dosta sa kerama, pa ima koga da pita.
Dao sam im Zarin stari "inventar", povodac, am i četku (sterilisanu, naravno).
I, tako. Leks raste, biće to lepa kera. Najvažnije je da je kod ljubitelja, i to ne onih "vikend ljubitelja" - takvi su ga, verovatno, i izbacili.