Zlatni Retriver

Hvala :)
Evo jos slicica:bye:

Ben ceka da Maki jede....

A ovde misli: "Nista mi nece ostaviti" :neutral:
b9iyw7.jpg

Trazi se zdrav lep muzijak na teritoriji Zemuna koji je slobodan za parenje,moja Dora prokrvarila juce,
jos se razmisljam sta mi je ciniti ns zimu kad se osteni...
Al ajde vreme joj je 4-ta godina i jos nije imala stence....
PS: pozeljno je da bude svetlija nijansa dlake!!

Zdravo svima!
Dobio sam stene retrivera pre 10ak dana inace stene je staro oko 40 dana. imam pitanje za poznavaoce retrivera dal" je dovoljno da ga hranim 3 puta (granulama u supi i mesom) jel treba vise i jos nesto i da li treba da ga nesto dresiram jos sad ili je za to rano ? Posto me nista ne slusa :).
I jos nesto :) Kako da ga naucim gde da vrsi nuzde inace se nalazi u velikoj i lepoj kucici sa boksom 1x1m.

Prilozi

• 314873_2497110715470_1483939463_32853565_1992943538_n.jpg
    314873_2497110715470_1483939463_32853565_1992943538_n.jpg
    16,3 KB · Pregleda: 20
Pa majka mu je nesto bolesna ne znam od cega tako da je osoba koja mi je dala stene odlucila da je bolje da ga odvoji od majke... Ja nisam upucen u to kada ga treba odvojiti jednostavno mi je donet i receno mi je da ga hranim granulama i kuvanim govedjim mesom koje mu naravno izdrobim. Samo me interesuje da li treba jos neku dopunsku ishranu da mu dajem tipa neke vitamine...sta vec.
Zato i jesam ovde-da se informisem uz pomoc ljudi koji su iskusniji po tom pitanju koliko je moguce.

verritas,kuca je preslatka-prava mala pufnica.Eh kad se samo setim-davno to beše kad sam i ja jednu takvu donela kući i opšti haos i u glavi i u samoj organizaciji.Ali kako su meni tada pomogli mnogi evo ja nudim deo pomoći koliko toliko.Kuca ti je još mala i veoma osetljiva zbog odvajanja te nemoj ni pokušavati da je vaspitavaš i dresiraš,ima vremena za to.Sad ti je primarno da joj obezbediš puno nege ,ljubavi pažnje i naravno kvalitetne ishrane.Kao prvo bitno je da je očistiš od parazita(svako štene ih ima,pa s vremena na vreme ovo ćeš morati da radiš),zatim što se tiče ishrane preporučujem ti namensku hranu za štence(bilo vlažnu ili suvu,to je već tvoj izbor)i time si rešio sve-pošto je ona dobro izbalansirana tebi ostaje samo da doziraš prema kilaži i starosti a to ti sve piše na svakoj hrani.Pazi samo da ti kucqa uvek ima sveže vode za piće.
Što se tiče dresiranja u vezi obavljanja nužde,sećam se da su meni govorili da se to radi sa novinama,kao staviš mu novine na mesto da na njih obavi "posao" pa će on posle već po mirisu uvek tu obavljati.(Ako sam negde pogrešila nek me neko stručniji ispravi po tom pitanju,jer ja se nešto nisam ni trudila oko toga-moj Bole je od početka bio u dvorištu tako da smo bili tolerantni po tom pitanju.A posle,je valjda ,to sve nekako njihova priroda uredila,pa ni oni neće da vrše nuždu tu gde se kreću i borave,već sami odaberu svoj kutak za to.)
Takođe ti savetujem da psa za početak držiš podalje od ostalih pasa i mačaka,kao i da se posavetuješ sa veterinarom-koliko me pamćenje služi trebalo bi oko 6. nedelje da primi prvu vakcinu.Ali ima ovde još forumaša koji će ti pojasniti sve što te zanima.Za početak ti želim sve najbolje i da neguješ tu svoju pufnicu da izraste u lepog i zdravog kucu kao što su naše sa foruma.

Pozdrav svimaa! :bye: Evo ovako... Imam zlatnog retrivera Branda, ima skoro 8 meseci.. Ovo ce biti nasa prva zajednicka zima.. Dakle, moje pitanje je kako oni podnose hladnocu?? Da li vam se desilo da se prehladi od zime ili hladne vode?? Hvala svima unapred!:heart::D

Pozdrav svimaa! :bye: Evo ovako... Imam zlatnog retrivera Branda, ima skoro 8 meseci.. Ovo ce biti nasa prva zajednicka zima.. Dakle, moje pitanje je kako oni podnose hladnocu?? Da li vam se desilo da se prehladi od zime ili hladne vode?? Hvala svima unapred!:heart::D

Oni veoma dobro podnose zimu , barem je to tako kod mog Maxa kome je zima omiljeno godisnje doba , a sto se tice prehlada , nece se razboleti jer , kako kada idu na lov pa treba da uskoce u ledenu vodu .... mada ja mog ne kupam toliko zimi , a i kada ga okupam on je posle tokom celog dana u toploj sobi . :)

Hvala puno na odgovorima, stvarno ste brzi!:vatromet: Evoo, jos jedno pitanje.. Stvarno bih rado postavila slike mog Branda, ali ne znam kako se stavljaju..:cry:
Ako bi neko ukratko mogao da mi objasni, ili ako neko zna na kojoj strani da pogledam objasnjenje (ako postoji)... Bila bih veoma zahvalna!:cao:

Hvala ti puno Magdalena, evo ja sam pokusala, ali mi nije jasan 3. korak. Pokusala sam da stavim drugi link, ali prethodni nece da se izbrise...:( Imas li mozda neko resenje?:(

kad izaberes sliku,pritisne upload pojaviti se onaj kod da upises to kad zavrsis ides na okej i cekas da te se pojave ona slova i ono gde je zaokrezeno ti uzmes sve slektujes,pa ides na copy i dodjes ovde i iskopiras i to je to. pritisnes da posaljes poruku i gotovo.

Back