Zlatni Retriver

Ajnštajn je rekao da je najbolji izum novijeg doba šibica, a ja bih rekao da je to usisivač sa vodenim filterom.
Dok ga nismo kupili, iako smo usisavali svakodnevno, uvek se osećao miris. Sada, naravno isto usisavamo svakodnevno, moja žena ima dovoljno prostora da mi kaže "smrde ti noge!" :)

Lidija, suze su mi posle gledajuci nove slicice i citajuci tekst koji si napisala koliko sam se raznezila.... Slicice su prelepe, kao i sve ostale naravno, dusice male... z:) bas mi je drago sto su svi dobro, sto su otisli u dobre porodice sto je najvaznije, a vas dve ste se sada vratile starom zivotu, trebace vam vremena da se malo priviknete a onda vam ostaje onaj divan osecaj uspeha zbog svega sto ste uspesno iznele, odradile i za ono sto ste ostavile za sobom! z;) z:)
Sto se tice dlaka, uhhhhh, vecita borba, ima ih zaista na tone, ja sam se nekako i navikla, ali moji malo, malo pa bude ljutiti komentar: Toliko truda oko ciscenja, usisavanja i opet dlaka svuda.... Ne vredi, cetka se svakodnevno, usisava, ali opet ih vrlo brzo ima svuda, jos kada dodje jesenje i letnje linjanje, katastrofa... Zbog toga je dvoriste ipak zakon, ali dobro, i na to se navikne, udje ti u krv to svakodnevno usisavanje, cetkanje, tako da se i to nekako prevazidje! z:)

Jeste usisivač sa vodenim filterom zakon. Imam ga oko 3 godine, pre njega je bila katastrofa - starom sam morala 3-4x da čistim filter dok usisam stan od 40 kvadrata! Jedino što već i on polako posustaje, trebalo bi ili da se čisti nešto ili da se kupi novi... počeo je slabije da vuče, a ne vidim da su cevi igde zapušenje.

Ne snalazim se u pretragama ovde na forumu - za rezultat pretrage mi daje celu temu, ne poruku u kojoj se pisalo o tome šta tražim, pa bih pitala ovde.

U neko doba su se svi štenci perutali, ali je to prošlo čim sam povećala dozu ribljeg ulja. Jedino je Buda nastavio da se peruta i to baš jako :( Novi vlasnici nemaju previše iskustva sa psima, nemaju oni pojma šta da se radi po tom pitanju, a nemam ni ja. Zna li neko iz iskustva šta pomaže u tom slučaju? Na netu sam čitala da se perutaju zato što im je koža suva, zato što im nedostaju "neki" vitamini... i razne savete koji se kose jedni s drugim. On još uvek nije kupan, dakle to nema veze sa kupanjem, niti sa šamponom. Svo vreme je, naravno, jeo što i svi ostali štenci, ali je opet sasvim drugačiji od svih ostalih - jedini je beo, građen je drugačije - kao lane je :D drugačije čak i trči i skače :D i jedino se on peruta. A količina peruti je takva da si sav u tim "pahuljama", ako ga držiš i kratko vreme - baš su krupne pločice, izgleda siroče kao da se ljušti.

Jeste usisivač sa vodenim filterom zakon. Imam ga oko 3 godine, pre njega je bila katastrofa - starom sam morala 3-4x da čistim filter dok usisam stan od 40 kvadrata! Jedino što već i on polako posustaje, trebalo bi ili da se čisti nešto ili da se kupi novi... počeo je slabije da vuče, a ne vidim da su cevi igde zapušenje.

Ne snalazim se u pretragama ovde na forumu - za rezultat pretrage mi daje celu temu, ne poruku u kojoj se pisalo o tome šta tražim, pa bih pitala ovde.

U neko doba su se svi štenci perutali, ali je to prošlo čim sam povećala dozu ribljeg ulja. Jedino je Buda nastavio da se peruta i to baš jako :( Novi vlasnici nemaju previše iskustva sa psima, nemaju oni pojma šta da se radi po tom pitanju, a nemam ni ja. Zna li neko iz iskustva šta pomaže u tom slučaju? Na netu sam čitala da se perutaju zato što im je koža suva, zato što im nedostaju "neki" vitamini... i razne savete koji se kose jedni s drugim. On još uvek nije kupan, dakle to nema veze sa kupanjem, niti sa šamponom. Svo vreme je, naravno, jeo što i svi ostali štenci, ali je opet sasvim drugačiji od svih ostalih - jedini je beo, građen je drugačije - kao lane je :D drugačije čak i trči i skače :D i jedino se on peruta. A količina peruti je takva da si sav u tim "pahuljama", ako ga držiš i kratko vreme - baš su krupne pločice, izgleda siroče kao da se ljušti.

I Leks se bas obilno perutao takodje u jednom periodu, tako kao sto ti rece ko da mu se koza ljustila, bila sam jako zabrinuta, raspitivala se kod veterinara, citala o tome, cula sam razna misljenja, od nekih da je to nedostatak vitamina, od nekih da je u pitanju mozda hrana, da mu mozda nesto ne prija sto jede, do toga da je to prolazna faza i da ce proci samo od sebe, davala sam mu vitamine, menjala hranu ne bi li uvidela ima li kakvih promena, medjutim nista se nije desavalo, perutanje se nastavljalo. Da bi posle nekih dva meseca zaista samo od sebe prestalo i nije se vise vratilo. z:) E, sad, zbog cega se to desavalo, da li su uticali ti vitamincici koje sam mu davala, ili je zaista prestalo samo od sebe, blage veze nemam...:zroll:

A da nije nedostatak "Head & Shoulders" elementa? z:D Pročitah na nekom stranom sajtuu da je moguće i tako sprečiti perutanje kod šteneta, ali ja to ne bih radila z:hm: Buda je napunio 3 meseca, a perutanje traje već podugo, ne mogu sad tačno da se setim od kada... U čemu uopšte ima cinka?

Evo i nas, lutali smo malo po Zlatiboru, uzivali, pa evo par slicica! z:lol:

ifvrt3.jpg

IMG]http://i54.tinypic.com/53672h.jpg[/IMG]
6pm91v.jpg

2wei4hf.jpg

3022bdj.jpg

IMG]http://i54.tinypic.com/53672h.jpg[/IMG]

Poslednja izmena:
Blago vama, uživancija! Ovo blato me skroz izluđuje, ne možemo da se naperemo šapa i stomaka! Taman se malo prosušilo, a oni najavljuju kišu... Inače, Belfi je skroz živnula kako štenci nisu tu i ona se pretvorila u jedno veliko štene :D Ponaša se kao kada je imala 2 godine - trči svakome u susret, skakuće kao na federima, igra se - presrećna je što je ponovo jedini ljubimac :D Jedino što sada ona ima problem sa dlakom - počelo je alergijom na ogrlicu koju sam skinula kada se oštenila, držala u kesi i vratila kada je sve prošlo - nisam primetila ne vreme, videla sam tek kada su se napravila rane po vratu i već počele da se suše, a dlaka opala duž cele ogrlice. Onda se proširilo do vrata prema ušima (češanjem valjda), pa su se i tu stvorili ožiljci. U međuvremenu je izgubila toliko dlake, da već počinje da liči na labradora :( Imala je tako guste "gaće", sada je tu ostalo nešto malo dlaka. Dajem joj već neko vreme kompleks vitamina sa biotinom, riblje ulje... možda kupim i Condroitin + kad dobijem platu.

Lidija....za dlaku možeš da daješ i tablete belvitin sa e vitaminom , nisu mnogo skupe, nešto više od 200 din i traje skoro mesec dana....ja sam davala Beti i Frensis i bila im je lepa dlaka....medjutim , mislim da i ovo nestabilno vreme utiče na pojačano linjanje....

... a može i keks "Bevita".
Mada, u pravu je magdalena48, ovo vreme je skroz blesavo, još samo fali da jabuke procvetaju, pa da udari opet mraz (što će se i desiti, kao što se i dešavalo pre).

Sasvim normalno je da kuja nakon štenjenja izgubi skoro svu dlaku i tu baš ništa ne pomaže nikakvi preparati, majka priroda vrati sve na svoje mjesto kad dođe vrijeme za to :)

Ne razumijem zašto bi joj kupovala kondroitin za dlaku? Chondroitin se daje kod osteoartritisa i kod displazije, zajedno sa glukozaminom.
Što se tiče alergije, kalcij ublažava simptome alergije, kako kod ljudi tako i kod pasa.

Samo ti nju pusti da se polako i prirodno vraća u formu :)

A evo malo mojih beba :)

Beba Owen je na Christmas Show-u u Belgiji bio BOB baby i u BIS ringu je ušao u 6 najljepših beba od 38 beba svih pasmina. Jako smo ponosni na njega :)
A ovako Owen i njegova gazdarica rade ring dresuru

Sasvim normalno je da kuja nakon štenjenja izgubi skoro svu dlaku i tu baš ništa ne pomaže nikakvi preparati, majka priroda vrati sve na svoje mjesto kad dođe vrijeme za to :)

Ne razumijem zašto bi joj kupovala kondroitin za dlaku? Chondroitin se daje kod osteoartritisa i kod displazije, zajedno sa glukozaminom.
Što se tiče alergije, kalcij ublažava simptome alergije, kako kod ljudi tako i kod pasa.

Samo ti nju pusti da se polako i prirodno vraća u formu :)

A evo malo mojih beba :)

Beba Owen je na Christmas Show-u u Belgiji bio BOB baby i u BIS ringu je ušao u 6 najljepših beba od 38 beba svih pasmina. Jako smo ponosni na njega :)
A ovako Owen i njegova gazdarica rade ring dresuru

Divni su snimci....baš sam uživala , i pogledala nekoliko puta....

Za kondroitin si u pravu, to nije za dlaku...ja sam davala mojoj Frensis glukozamin sulfat i kondroitin u kapsulama, ali to već zadnjih pola godine , kada se jedva kretala...imali smo poboljšanje dve nedelje nakon početka terapije...ali je dobijala te kapsule do kraja života...(mesec dana je falilo do 14 godina)

Hvala magdalena, mali je stvarno lud 100 na sat :D
Ja sam svojima davala otkad su došli kod mene sve do nekih godinu- godinu i pol dana dok im nisu slikani laktovi i kukovi i dok se nisam uvjerila da je sve u redu. Sad im više ne dajem, mada kad dođe proljeće namjeravam ih istrčavati u bicikl pa će opet početi dobivati, čisto da malo podmažemo zglobove :D

Sad vidim da je bilo priče i o peruti. Meni je Pavo imao groznu perut i to dosta dugo, prošle godine smo bacili suhu hranu i prešli na kuhano, nakon par mjeseci dok se sve iščistilo iz organizma, perut je nestala :) A otpadale su crne krpe s njiega (što jako krasno izgleda na svijetlom psu :zroll: )

mislim da je lidija mozda zamenila kondroitin i viakutan plus?
znaci kondroitin se moze davati i preventivno? moja starija kuja nema nikakvih problema sa zglobovima ali ima vec 4 ipo godine i mislila sam da joj od ove godine jednom godisnje dam da ispije po kutiju kondroitina cisto preventivno, da sprecimo moguce muke u starosti jer su obicno to problemi starijih retrivera...

Da, možeš davati preventivno, ali mislim da ide u kombinaciji kondroitin+glukozamin, čitala sam neke studije već odavno pa sam malo pozaboravljala...
Mada ako nemaju nekin većih fizičkih aktivnosti, mislim da nema potrebe. Moji su preko zime kaučari :D Ne habaju se zglobovi, ali se dobivaju žuljevi od ležanja :D

Luthiena je u pravu - htela sam da kažem Vaicutan :D Nego me ona sad zbunila - "moja starija kuja nema nikakvih problema sa zglobovima ali ima vec 4 ipo godine"? Ja sam mislila da su sa 4 godine na vrhuncu snage, ja je nikako ne bih svrstala u "starije" :D Belfi je zaista kao štene, pogotovo od kad su se deca razišla z:)

GL, hvala za odgovor o dlaci, mene je već uhvatila panika - ona lepo jede, odlično je psihički, samo joj dlaka stvarno izgleda desetkovano.

ma nisam ja mislila da je stara moja kuja hehehe nego da je vec vreme da joj preventivno ukljucim taj kondrointin + glukozamin jednom godisnje da bih eventualno sprecila probleme u starosti :)
a to za dlaku...postavila bih lorine slike da vidis na sta je licila nakon okota...polu-celava je bila. a jela je sve najbolje, domace maslinovo, jaja, teletinu kuvanu, testeninu... i royal canin starter dok je dojila, ali dzabe, ta dlaka otpadne i dok ne izraste nova pas ne lici na sebe :)

golden leo sad sam pogledala video snimke, bebi ownu predvidjam blistavu karijeru, a i vlasnica mu je super, igra se sa njim kao ja sa mojima (izigravam psa :D )
beba miracle samo jednu misao imam - UKRADI I BEZI hehehehehe kao krofnica je, da ga ugnjavis :)
a za tatu Pavu jedan veliki rispekt jer jos nisam videla da golden ovako dobro stoji u slobodnom stavu. sjajno drzanje, kretanje i rep kao strela...svaka cast (pu pu pu)

Ja imam zlatnog retrivera po imenu Rudi....Dobio sam ga sa manje od mjesec dana i bio je jako blesavvvv....Ali vremenom smo ga ja i sestra naucili :D.Sada ima 4 mesjeca i tacno 15 dana i zna da sjedne,da sapu,legne i obavlja nuzdu na jednom mjestu !

Ovo mi je prvi post :D

Ja imam zlatnog retrivera po imenu Rudi....Dobio sam ga sa manje od mjesec dana i bio je jako blesavvvv....Ali vremenom smo ga ja i sestra naucili :D.Sada ima 4 mesjeca i tacno 15 dana i zna da sjedne,da sapu,legne i obavlja nuzdu na jednom mjestu !

Ovo mi je prvi post :D

Pa dobro nam dosao! z:) Mogao si nam staviti koju slicicu maleckog da ga vidimo! z:)

Poslednja izmena:
Dok čekamo sneg, zabavljamo se domaćom kuhinjom z:) Naravno, samo posmatranjem, oblizivanjem i prosjačenjem z:D

A u nedelju nam je u gostima bio jedan od štenaca

U nežnoj igri sa mamom i polubratom:

Poslednja izmena:

Back