Zlatni Retriver

"Jutros je mališa otišao za Belgiju Stvarno sam sretna jer ide u fenomenalnu obitelj, živjet će u kući bez boksova, spavat će na kauču sa još 2 goldenice i 8 afganistanskih hrtova, ali opet će mi biti taaaaaako daleko.... Već od nove godine kreće na izložbe...."

Svi mi bi smo jaaaaaaaaako voleli još neke fotke!

(gledam sada "stare" slike Owena, liči mi na Budu!)

Poslednja izmena:
Je, i Owen i ostali su stvarno pravi ljubimci- to nam je bilo prvo kod izbora novih vlasnika, iako su i Rozy i Owen kupljeni za izložbe i uzgoj, oboje žive u kući i spavaju s vlasnicima u sobi, isto kao i Amon. Jako mi je drago da osim što će pokazati koliko su lijepi- pokazat će i koliko su pametni- Owen ide i na obedience tj trenira za natjecanje u poslušnosti i ide na pripremu za agility, a Rozy uči za spasioca i vlasnici kažu da tako mala već i sad radi bez problema i 3 sata, puno bolje od njihovih odraslih pasa. Nema što, ponosni smo na svako naše štene :heart:

Nemam baš nešto novih slika, vlasnici su okupirani oko blagdana kao i mi, ali evo koja stara....
Eh da, i uspjela sam sklepati stranicu za Paveka pa eto na njoj ima više slika link- http://furgalas.byethost3.com
Uf i još jedna novost, Pavek je još jednom postao tata - malom sinu po imenu Miracle, beba je sad 4 tjedna stara, a mama je seka od prošle Pavekove cure.

Owen u stavu sa 8 tjedana
o2-1.jpg

Rozy u stavu sa 8 tjedana
r1-1.jpg

I Amon
a2-1.jpg

A ovo je beba Miracle
m6-1.jpg

65809_495703969480_618874480_5579465_3833916_n.jpg

Prelepo..... za mene nema dileme, najlepši i najpametniji psi..... :heart:

Pa jeste.

Rank Breed
1 Border Collie
2 Poodle
3 German Shepherd
4 Golden Retriever
5 Doberman Pinscher
6 Shetland Sheepdog
7 Labrador Retriever
8 Papillon
9 Rottweiler
10 Australian Cattle Dog

Pametniji ste od nas, pa šta. Ali smo mi življi, blesaviji, i.... i lepo se igramo sa vama! :)

Luthiena, malom je stvarno kašika u med upala.... Duuuuugo smo ga čekali, to je Lu prvo leglo a ima 5.5 godina. Tako da je mali prava zvijezda u obitelji! Dobila sam par snimaka, samo ih moram uploadirati... Imam i snimke ostalih bebana...

easyB, mi smo ih samo slikali u stavu da ih budući vlasnici vide (jer po građi odlučuju hoće li ići štene za uzgoj i izložbe ili ne), a vlasnici nek se sad muče sa postavljenjem i vježbanjem... z:mrgreen:

magdalena, ja sam stvarno presretna što će ljudi raditi s njima, jer goldeni su uvijek zapostavljeni nekako kao radni psi, svi misle da su oni lijepi i glupi :zroll: A vani je stvarno lako raditi kad imaju puno tih organizacija i razno raznih školica za pse....

Pa jeste.
Rank Breed
1 Border Collie
2 Poodle
3 German Shepherd
4 Golden Retriever
5 Doberman Pinscher
6 Shetland Sheepdog
7 Labrador Retriever
8 Papillon
9 Rottweiler
10 Australian Cattle Dog
Pametniji ste od nas, pa šta. Ali smo mi življi, blesaviji, i.... i lepo se igramo sa vama! :)

U pravu si da su labradori blesaviji i življi...z:) a iz iskustva govorim, da ova labradorka koju sad imam, nije ni približno toliko umiljata, poslušna, pametna kao zlatni retriveri što sam ih imala...i koje ne mogu , još uvek, da prežalim...oni , kad te pogledaju, smeše se....

Imam zenku retrivera staru 19 meseci. Imam veliki problem s njom, pretpostavljam da ima teranje, nisam siguran jer nema vidljivih dokaza, ali po njenom ponasanju mislim da da. E sad problem je u tome sto je postala veoma nestasna, stalno preskace ogradu i hoce napolje van dvorista.Nije u ogranicenom prostoru, na raspolaganju joj je celo dvoriste koje je prilicno veliko, spava u kuci. Takva je vec nekoliko dana, kad sam ja tu sve je ok, kako mene nema ona hoce napolje i preskace zicanu ogradu od 1.5m, kako ne znam, nekim cudom je preskoci. Kako da se ponasam prema njoj, s obzirom da je opet kazem pretpostavljam u takvom stanju. Koliko ce to da je drzi? Vezivao sam je, jer nisam vise imao nacina da je zadrzim u dvoristu kad mene nema, ali nije to resenje, ne zeli lanac, jednostavno nije navikla na to.Pomozite!

Izgleda mi, po opisu ponašanja, da je ipak teranje. Opiši to "nema vidljivih znakova". Ako je teranje, lanac nije loša solucija (na žalost), ali ne brini, to traje 10 - 15 dana, sa kritičnim periodom (u kojem ste verovatno sada), oko sedmog - devetog dana.
Bar je to tako kod nas.
Uostalom, evo ti prost način da vidiš da li je spremna za parenje: Pritisni joj bedra sa obe strane, ako skloni rep - to je to.
(glupava, ali delotvorna metoda, provereno)

(nadam se da mi profesionalci na ovom forumu neće zameriti što sam odgovor kolegi niksto90 napisao amaterskim jezikom)

Jesi li ti nju dobio stariju? Ne verujem da ima prvo teranje sa 19 meseci? S obzirom da imaš ženku trebalo je i ranije da se raspitaš o tim stvarima. Što se tiče pitanja - kako da se ponašaš s njom - ponašaj se kao i uvek, ako si se uvek ponašao dobro z:D Ako nisi, vreme je da počneš z:p Ako ne želiš "neželjenu trudnoću", moraćeš dobro da obezbediš ogradu - ako ona i ne preskoči, neki mužjak će prokopati ili naći neki način da uđe.To pod uslovom da već nije napravila nešto :zstidljivko:

...Pre tačno 3 meseca u ovo vreme sam probudila Ivana rečima - hoćeš li da vidiš prvo :) Posle neprospavane noći Belfi je počela da rađa njih 9. A ovo je prvo jutro kada nisam zakasnila na posao... - prvi put posle 3 meseca nisam imala da skupljam usrane papire, brišem, perem krpe, sklanjam s poda ono što su, pre nego što sam ustala, poskidali sa polica i stolova i izgrickali, spremam klopu i radim 1000 uobičajenih sitnica. I prvi put sam posle toliko vremena, ostavila samo Belfi iza sebe, kad sam kretala na posao. Danas su napunili 3 meseca.

Viktor, moj prijatelj iz Skoplja, sinoć je odneo Bistru. Jutros mi je javio da su srećno stigli i da ih niko nije ni pogledao - da je mogao uz Bistru da prenese i Belfi i svu njenu braću i sestre :D A spremila sam joj sve što je trebalo - vakcinisana je, čipovana, dobila je pasoš i potvrdu od veterinara da je zdrava. Putovali su vozom, sami u spavaćim kolima :)

Juče, kada je on došao po nju, kod mene se okupilo okruglo 13 ljudi i 4 psa - 2 odrasla i 2 šteneta. Doveli su nam i Budu, da se još jednom svi oprostimo, a i štenci da se poigraju poslednji put. Ovo su fotke od prekjuče, poslednje na kojima su Belfi i Bistra.

Ljubav u 3 čina:

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos...797169688437_1215573373_32107625_707588_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos...97167288377_1215573373_32107613_6742324_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos...97164488307_1215573373_32107597_3574955_n.jpg

Sad kad ih vidim tako na krevetu, raznezim se... al kako se borite sa dlakama? Iskra u hodniku bude kad je hladno ili kad se boji neceg( ptice, macke :mrgreen:) pa sve iz hodnika unesemo po sobama i to ne mogu ocistiti sile nema. Sve se zalepi za tepih.... dzabe mi sve pomocne sprave od usisivaca do metle.

Sa dlakama se borimo junački, mada dlake pobeđuju z:D Ne ustručavamo se mi ni jačih protivnika z:lol: Usisavam i tresem svu posteljinu svaki dan. Sada, kad je kod Belfi krenulo neko katastrofalno linjanje, pored usisavanja 2x dnevno brišem sve podove džogerom. Veš mi izlazi dlakav iz mašine za pranje, dlaka ima svuda, a nas dve smo srećne z:shock: Okupala sam je prekjuče, inače je redovno četkam i čistim vodom sa jabukovim sirćetom. Nikada ne smrdi kao većina saputnika u GSP, tako da je sve ok z:lol:

Lidija, slike su prelepe...što kaže easyB da praviš kalendar.... Belfi je divna kako opušteno leži...Možeš biti zadovoljna i ponosna , veliki posao ste odradili, i što je najvažnije bebe su otišle na dobra mesta, biće im lepo...

Da se nadovežem na temu o dlakama,.... dok su Beta i Frensis bile žive , u periodu linjanja, travnjak mi je bio ućeban od dlaka....kosilica je obično više dlaka pokupila nego trave....a bilo ih je , naravno i po kući... sreća da su izmislili usisivač .... davala sam im tablete belvitina, to je pivski kvasac sa e vitaminom i to je pomagalo da linjanje držim pod kontrolom...znači prolećno i jesenje se nije moglo izbeći,(onda im ni nisam davala tablete ) ali period izmedju je bio podnošljiv....naravno uz redovno češljanje i četkanje...

Back