Zlatni Retriver

hehehe....:lol: paa ja mislim da je to veoma zanimljiv slucaj...mada ne vidim zasto to ne bi bilo u redu ako njemu tako odgovara.. :roll: ...moj Badi je opet skrozzzz drugaciji tip.....ja mu npr. zimi ubacim u kucicu neke stare pokrivace i cebad ali on to ne podnosi - odma sve izbaci i izgrize kao da mu je vec dovoljno toplo( mozda i jeste jer mu se ispod povrsinskog sloja na kome spava nalasi stiropor pa jos jedan sloj) ali ipak mi je to nekako cudno.....sta da mu radim-kad nece-nece ! :confused::confused:
odo ja ......zzzzzzzzzuuuuuuppppppp........ :bye::bye::bye::bye::bye:

hehehe, nece ni ovaj moj kada mu stavis cebad i pokrivace, takodje odmah rasturi, igra se sa tim, izgrize i gurne od sebe, od kada je bio stene pa do dan danas se tako ponasa, ali za radijatore i kvarcne, to je jako cudno, obozava prosto da se skupca sto je blize moguce.... Rekoh ja, ludak....:D:lol:

Da li znate gde bih mogao da kupim neke dzemper za psa... Naravno u pitanju je zlatni retriver.... Da li postoje ljudi koji privatno pletu dzempere po meri ili samo gotovi po pet-shopovima?!?

Verovatno ima u pet centru, a i nekim manjim bolje opremljenim pet shopovima, uglavnom po centru. Mada ne razumem sta ce retriveru dzemper? Oni su bas dobro opremljeni za hladnocu ;)

Ne znam da li ste nekad gledali Cezara na nacionalnoj geografiji, covek ima bas dobre savete. On kaze da je psu potrebna disciplina, ogranicenja i ljubav. Ne znam kako se postavljate prema njoj sada, ali ljudi uglavnom svasta oprastaju stencima pod izgovorom da su jos mali i ne mogu da razumeju. To jeste tacno, ali za prvih mesec i po. Posle toga mogu da kapiraju kao veliki. Dakle postavite joj stvari koje ne sme da dira, i kada krene ka njima bocnite je sa dva prsta sa strane u vrat i ispustite preteci zvuk koji vam najvise odgovara, ali je bitno da bude kratak, po mogustvu jedno slovo - tipa sh, a-a, ili s. To ponavljajte cesto, jer ce verovatno u pocetku da pomera granice koliko moze. Posle par puta mozete samo da se oslonite na zvuk, bez dodira, i ne morate cak da budete blizu.
Sto se tice linoleuma, uradite isto to dok ste kod kuce. Postavite ga tako da izgleda kao da je izazivate na igru. Nemojte je zvati vec samo malo masite levo desno po podu sa njim, to ce je verovatno navesti da pocne da ga juri. Onda primenite isti princip. To ce je nauciti da se linoleum ne dira, ali da moze da predje preko njega. Dakle ispravite je kad pokusa zubima da ga uhvati, ali je pustite da predje preko njega.
Takodje kada znate da cete biti odsutni par sati, izdvojite nekih 15-20min pre nego sto krenete da se malo poigrate sa njom. Bacite joj lopticu, da malo trckara, ili se natezite sa kanapom. Bitno je da i vi ucestvujete u igri, jer ce njoj verovatno postati dosadno ako se igra sama. I kada krenete ona ce vec biti malo umorna, a ako ste pre toga vezbali da ne dira linoleum najverovatnije nece biti problema.
Javite kako napredujete.:)

decaci i devojcice, imam ogroman problem...
moja Daisy je imala 8 nedelja kad smo je uzeli,
sad joj je 15ta. U ovih 7 nedelja postala je zivahnija
i DIVLJA.
Od samog pocetka smo je ucili da bude sama,
i nikad nije napravila nista, do zadnjih par dana.
Ja drzim casove matematike privatno, to znaci da
izadjem npr na 2h... kad je bila manja, to prodje u redu.
MEDJUTIM...

ona ima svoj cosak gde je ima linoleum na kojem se nalaze pelene
pa novina, za slucaj da joj se piski... s obzirom da piski svaki cas,
i zna da tu treba da piski, taj problem je resen. Ali naravno... pre neki dan
dodjem kuci, novine iscepkane na sitne parcice (i jos se upiskila pre toga)
i razbacane svud po stanu... juce zateknem - i novine i pelenu. Vicem na nju,
ignorisem njeno radovanje sto me vidi... ona se umusila... mazi se, ja je ignorisem...
...danas i taj linoleum (1m x 0,5m) takodje sav u sitnim parcicima....
zubi su joj izrasli, igracke su joj nadohvat zuba....

kako da je oducim od ovoga i kako da joj skrenem paznju da je pogresila dok me nije bilo?
Pa ja vec sutra moram da izadjem na 2h opet...
sad je zatvorena u kupatilo i cvili... meni se srce cepa, al to je jedini nacin da pocistim sve ovo...
i kako stvari stoje, tamo ce i biti zatvorena sutra jer sledece sto ce biti u parcicima je moj krevet,
vidim vec...

Imam jedno pitance, jel vasi psi vole da se skupcaju od nesto toplo ili samo ja imam kompletnog ludaka. Toliko voli da se pribije i spava, ali da se pribije bukvalno skroz uz kvarcnu pec kada je ukljucena, ili od radiator, da lepo kada ga pipnem osecam da gori koliko je vreo...:roll: A on uziva, spava i samo menja poze spavanja.... :) Ja ga pomeram stalno, tj. napravim izvesno odstojanje, a on se odmah vrati i pribije opet....:( Plasim se izgorece tako jednom jer bude nenormalno topao.... Ne razumem kako mu nije vruce. Stvarno je lud, pa rekoh da vidim ima li jos koji takav slucaj? A opet, sneg obozava i moze po ceo dan tada da bude napolju .... Iz krajnosti u krajnost ide....:)

Psi od mojih prijatelja tako spavaju :D Uz kaljevu peć se svi poredaju i krme. Moji biraju tepihe i jorgane ali nisu još uz peć spavali...

Isto kao i Zara belu... Ima jednu na sred grbine. Ali, heh, Zara je lab... Vidi mu u rodovniku četvrto koleno, prababa je bila nestašna :) Šala mala, poznato je da se povremeno ubacuje "sveža krv", po meni je normalno. Ali ima ovde daleko kompetentnijih ljudi od mene, koji ti mogu odgovoriti.

Svaki golden ima tu i tamo crnu dlaku, greška je samo ako ima baš fleku. Znam da je u jednom leglu bilo jedno šareno štene. A zašto se to događa? Zato što su goldeni nastali križanjem različitih pasmina i ostavljali su se samo žuti štenci za uzgoj, ali eto u čast svojih predaka tu i tamo se zna dogoditi i koja crna fleka, naravno u kinološkom smislu /izložbenom je to greška.

A evo da se pohvalimo, jedan dečko je prodan u Belgiju u uzgajivačnicu za izložbe i uzgoj :D Dečko je isti tata i još malo bolji :)
74468_471389859480_618874480_5254196_5423722_n.jpg

74468_471389869480_618874480_5254198_6435512_n.jpg

72791_471390369480_618874480_5254212_240736_n.jpg

Golden Leo, za malog je suvisno bilo sta reci, samo bih ga gledala i gledala, vidi se odmah da ga ceka divna karijera sto se tice izlozbi, tako da to necu komentarisati, a ono sto cu mu ja najpre sada pozeleti je punoooooooo uspesnih potomaka za sobom!!! :D:heart::heart::heart:

Magdalena, ovo je divno sto si nam pokazala, montaza je prelepaaaaa stvarno!!! Sva sam se raznezila.... :heart::heart::heart: :)

Svaki golden ima tu i tamo crnu dlaku, greška je samo ako ima baš fleku. Znam da je u jednom leglu bilo jedno šareno štene. A zašto se to događa? Zato što su goldeni nastali križanjem različitih pasmina i ostavljali su se samo žuti štenci za uzgoj, ali eto u čast svojih predaka tu i tamo se zna dogoditi i koja crna fleka, naravno u kinološkom smislu /izložbenom je to greška.

A evo da se pohvalimo, jedan dečko je prodan u Belgiju u uzgajivačnicu za izložbe i uzgoj :D Dečko je isti tata i još malo bolji :)
74468_471389859480_618874480_5254196_5423722_n.jpg

74468_471389869480_618874480_5254198_6435512_n.jpg

72791_471390369480_618874480_5254212_240736_n.jpg
pa ako je tako..onda valjda ne treba da se brinem-posto Badi nema te fleke vec samo po neku crnu dlaku......:D:D;)
a sto se tice ovog malise na slikama.....ostala sam bez teksta :heart::lol:

Ja zelim psa a moji roditelji se vade na recenicu : Mali nam je stan.Molim se za pomoc d ali ja mogu da drzim zlatnog retrivera u stanu od 40 kvadrata uz redovno izlazenje napolje i igru

I ako i ja drzim svog psa u stanu, smatram da je za psa najbolje dvoriste, jer zaista jeste malo nezgodno drzati tako velikog psa u stanu, prvo zato sto su oni puni energije, vole prirodu, prostranstvo i da su uvek u pokretu, a onda i skoro svakodnevno ciscenje i usisavanje zbog linjanja, ali isto tako sa druge strane su to porodicni psi, koji su jako druzeljubljivi, obozavaju ljude, zivotinje, pate kada su sami, poslusni su i sa njima se jako lako radi. :) Vrlo se lako prilagode kucnoj atmosferi bilo to 40 kvadrata ili 200, bitno je samo naravno obezbediti im dosta kretanja, igre, druzenja sa drugim psima i nece biti vecih problema.... Jer ako neko zivi u stanu, a velika mu je zelja da ima psa ( kao sto je to bilo u mom slucaju) mislim da ne treba da se lisi te zelje samo zbog toga sto nema perfekne uslove, samo to zahteva malo vise odgovornosti i obaveza, ali kad ima iskrene zelje i ljubavi, nista vise nije toliko tesko! ;) :D

Poslednja izmena:
I ako i ja drzim svog psa u stanu, smatram da je za psa najbolje dvoriste, jer zaista jeste malo nezgodno drzati tako velikog psa u stanu, prvo zato sto su oni puni energije, vole prirodu, prostranstvo i da su uvek u pokretu, a onda i skoro svakodnevno ciscenje i usisavanje zbog linjanja, ali isto tako sa druge strane su to porodicni psi, koji su jako druzeljubljivi, obozavaju ljude, zivotinje, pate kada su sami, poslusni su i sa njima se jako lako radi. :) Vrlo se lako prilagode kucnoj atmosferi bilo to 40 kvadrata ili 200, bitno je samo naravno obezbediti im dosta kretanja, igre, druzenja sa drugim psima i nece biti vecih problema.... Jer ako neko zivi u stanu, a velika mu je zelja da ima psa ( kao sto je to bilo u mom slucaju) mislim da ne treba da se lisi te zelje samo zbog toga sto nema perfekne uslove, samo to zahteva malo vise odgovornosti i obaveza, ali kad ima iskrene zelje i ljubavi, nista vise nije toliko tesko! ;) :D

Potpisujem!

tesko je,pogotovo kad pas treba da ostane sam par sati a u medjuvremenu mora dobiti obrok i obaviti nuzdu (dok je mali jede vise puta dnevno i cesce obavlja nuzdu). pretpostavljam da idete u skolu ili na fax a roditelji na posao pa treba dobro razmisliti koliko je to dobro za psa i koliko bi vremena morao biti sam. dakle, nije problem u prostoru, u nedostatku dvorista ako si spreman da zrtvujes dosta toga jer to su veliki i aktivni psi kojima je potrebno dosta aktivnosti tako da skoro svo svoje slobodno vreme treba posvetiti njima, ako vam je to ok, onda nema problema. znajte da mali pas hoce od dosade i ljubomore/usamljenosti da pravi stetice po kuci da gricka svasta itd... i da, kao sto svi znaju linjaju se mnooogo ne dovedite zato sebe u situaciju da vam roditelji prigovaraju nego se pomirite sa cinjenicom da se svaki dan mora usisavati. ako zelis psa, znaci da prihvatas ogromnu obavezu (hranjenje, vaspitanje, setanje, ciscenje), veliko strpljene, ljubav i odricanje je u pitanju pa dobro razmislite.
pricam ovo jer imam 2 psa u stanu. kad su mi rekli zasto ostavljam stene od kuje kad znam kolika je obaveza dobro sam razmislila zelim li se odreci mnooogih drugih stvari koje volim da bih mogla kako treba da odgajam 2 psa i prelomila sam, kad volis volis hehe sta da se radi. sto ne znaci da me obaveze ne pretrpavaju ponekad, ali moj je izbor, ne bunim se...
razmislite jeste li spremni da sve to prihvatite.jer ako kasno to shvatite pas ce najvise ispastati.

iskreno-ja mislim da su za drzanje u stanu najbolje neke male rase.....ja sam Badija drzala u kuci samo nekoliko prvih dana od njegovog dolaska kod nas...tada je bio jos mali.....ali sada kada ima 3 god. samo povremeno udje i vec za 2 min. napravi haos,razbaca dlake na sve strane i kada izadje ostaje samo usisavanje i ciscene :))))) :D hhehehehe ....mislim da je i njemu prijatnije na svjezem vazduhu ..krace receno:"ja ga ne bih drzala u stanu ili kuci". ALI ako neko bas zeli velikkog psa a mora ga drzati u stanu-ja nemam nista protiv.....

Димитрије, све ти је речено, али буди припремљен (а најбоље да прво припремиш родитеље) на следеће:
- (овде иде списак од икс негативних конотација држања пса у стану);
и на позитивне конотације, које су:
- Нико ти неће толико љубави узвраћати и безрезервно давати као пас;
- Научиће те реду и обавезама (а можда и Твоје маторце);
- Схватићеш како је то бринути о некоме;
- И да ћеш, сигурно, постати добар човек и, једног дана, добар родитељ.

(Ово говорим из сопственог искуства, као детета (јер сам ја мојим родитељима донео псето у стан), а и као родитеља, јер је мој клинац то исто мени урадио.)

skroz se slazem. ako se potrudis i u svakom trenutku budes svestan da ce ti svaka muka i odricanje biti uzvraceno bezrezervnom ljubavlju onda cemo se ja mislim svi sloziti da to nema cenu. potpuno je drugacija atmosfera u kuci kada je pas tu, svi se clanovi uposle oko njega i nekako ih zblizi taj sasavi dlakavi stvor. ja sad ne mogu da zamislim zivot bez pasa :)

A ja molim aktivnije članove da mi kažu postoji li ovde neko mesto na kojem bi mogla oglasiti prodaju štenaca? 19.11. treba da dobiju prvu vakcinu, čišćeni su 2x od parazita i uskoro bi trebalo da nađu nove domove :D Nisam pronašla neku sličnu temu.

Evo moje male velike bande :D Rastu kao iz vode, a jedu kao da su vukovi :D Sreća da nas služi vreme, pa dosta vremena provode na suncu i uživaju razvaljujući mi baštu :gace:

U početku sam uspevala da ih zadržim u hand-made igralištu, ali su to nedavno prerasli, što se vidi na fotkama :mrgreen:

Ženkica sa prethodnih fotki je pravi džambas, kad bih mogla zadržala bih nju da brani Belfi kad malo poraste :D Najkrupnija je posle jednog mužjaka u leglu, a definitivno je alfa u tom devetočlanom čoporu - kad stigne omiljena klopa rastera ostale štence i jede sama iz te velike činije, dok se ja ne umešam :D

Belfi se konačno oporavlja, bila je jadna sva iscrpljena, oslabila 4 kg od pre parenja... Sada jede puno svežeg mesa, iznutrica, kuvanog, granula... ma jede šta stigne, ne prestaje :D Pre neki dan se prvi put poigrala sa starom drugaricom, bila sam presrećna!

Poslednja izmena:

Back