Zlatni Retriver

Pa nisu prihvatili moju sugestiju da se zove "Belzebuba", "Bafi", "Betanija", "Basta", "Berta", "Borka"... Imao sam još ideja, ali posle par domaćih izlapelo mi.
(ćerkica (10. god.), je bila protiv svakog mog predloga, ne znam zašto?!)

Lepo je što oni hoće da je zovu Azra, ali leglo je na slovo B :hahaha: A osim toga, mogu da dođu da je vide, a preuzimanje tek 5-7 dana posle vakcinacije - kada se imunitet vrati u normalu :)

To je najmanji problem.....Imena u leglu počinju na isto slovo, ali svaki vlasnik može da odabere ime koje mu se svidja bez obzira na rodovnik, , i tako će zvati ljubimca... :)

Raduje me da se polako rešava problem udomljavanja...

Nova vlasnica se javila. kaže da mali ni nakon toliko vremena na putu (išli su vlakom od nekih 7 ujutro iz Zg do pola noći su putovali) nije bio ništa umoran ni strašljiv, odmah se skompao sa goldenima a malo mu je bila čudna crna afganica :D :D No skompao se s njom pa ju grize za dlaku :D Lijepo tatino, ima istu blesavu narav- ničeg se ne boji i nikad nije umoran.

Super...baš mi je drago.... biće njemu tamo jako lepo.... :)

Lidija....i ja sam pregledala sve slike....prelepi su ....:)

I ja sam pogledala sve slicice takodje! :D Uzivala sam, da imam bolje uslove, sad bih odmah dosla po jedno jer su zaista neodoljivo preslatki, ali s tim da ce se bolji uslovi kod mene verovatno uskoro stvoriti, svakako imam u planu u tom slucaju da kupim jos jednog goldencica da pravi Leksicu drustvo. ;):D

Naravno da ljudi mogu da zovu psa kako hoće :D I moja Belfi se zove Bellissima, mada sam bivšu gazdaricu molila da joj u rodovnik upiše Belphegora. To me ne sprečava da je celog života zovem Belfi i svi je znaju kao takvu.

Volela bih kada bi pre preuzimanja stigle kožne ogrlice sa imenima, ali nije problem, mogu da pošaljem i kasnije :D

Hvala svima na komplimentima za slike! Bilo bi i više i boljih slika, ali imam vremena koliko imam, tako da sam zadovoljna. I već mi je teško što sutra odlazi prvo štene... Vlasnik oca, Zevsa, rekao mi je da sutra dolazi po njega i nosi ga novim vlasnicima, bez obzira što sutra prima vakcinu... Gledam ga danas i teško mi je, mada je najmanje mazno štene, jedan od onih samotnjaka koji uvek spava sa strane... a opet, moj je :D Ogroman je zaista puno veći od svih ostalih štenaca, zezali smo se da je Belfi stigao i neki buldog kad nismo gledali :D I svo vreme mi govore kako sve vlasnice legla plaču kada predaju štence novim vlasnicima i govorim da ja neću tako i da ću biti srećna kada Belfi i ja budemo ponovo vodile onaj lagodan život, kao do pre 3-4 meseca. A već sada počinje da me hvata panika :(

Poslednja izmena:
Znam kako ti je ....to je istina....mislim da je mnogo takvih koji otplaču kad štene ode u novi dom...to je i normalno, jer ih zavoliš, živiš sa njima 2 -3 meseca, pred tvojim očima se odvijaju najveće promene u njihovim životima, otvore okice, bauljaju, pa prohodaju... prvi nespretan obrok...sve to je neponovljivo....mogu ti reći da sam ih i ja sve odplakala, i posle još dugo vremena bila u kontaktu sa novim vlasnicima.... :) biće sve ok... :zag:

Hoćete da me ganete, pa da akciju nazovem "operation crying breeder"?! :) Zamalo ste uspeli. A obaška što ste me "unapred pripremili" kada Zarini štenci (kada ih bude bilo, ako) budu odlazili... I u pravu ste, kada sam moju seterku uzimao, bilo je vrlo emotivno. Trostrano. Na jednoj strani ja, na drugoj odgajivač, a u sredini Ena.
Najbolje je prvo upoznati budućeg vlasnika, i kako kaže magdalena48, ostati u kontaktu, bar dok "vreme ne izleči rane" :)

I tako, posle sve silne frke i panike, početkom nedelje su odjednom počeli da se javljaju kupci :) Rezime - dva šteneta poklonjena, jedno (već jutros) otišlo vlasniku oca legla, pet prodato i sa nama ostaje onaj beli dečko :) Tražili su mi već i njega da prodam, ali njega ne mogu... On je najnežnije štene od svih, do nedavno je bio i pomalo mršav u odnosu na sve ostale. Bilo ko da zareži kod hranilica, on se sklanja i čeka da ostali završe. Igra se i on sa ostalima, ali je po prirodi sav miran i mazan i jedini se on povredio u bašti - izgrebao stomačić izgleda na ružu. Tako da ne mogu da ga prodam nekome nepoznatom. Pokušaću da ga poklonim jednoj dragoj prijateljici koja se još uvek žestoko otima, ali očito ne zna s kim ima posla ;) U međuvremenu će biti kod mene na pojačanoj nezi, da još malo ojača :) Za sada su kod mene njih 8, većina novim vlasnicima ide u toku vikenda. Belfi i ja ćemo od nedelje ostati sa devojčicom koja čeka na put u Skoplje i sa malim belim dečkom.

Već mi je jutros bilo strašno teško dok sam nosila prvog štenca na predaju :( Od početka je bio najkrupniji u leglu, najglasniji i najopasniji kod hranilice. A kad sam ga jutros, umotanog u peškir, ponela sa sobom na posao, drhtao je jadničak kao prut od straha... Prvi put izlazi iz kuće i to da se nikada više ne vrati... I koliko god mi je bilo teško dok sam ih gajila, nemam pojma šta ću kada odu.

Btw izašao je članak o nama u poslednjoj Ilustrovanoj :)

Poslednja izmena:
Ovu poruku moram da napišem odvojeno. I izvinem se pre svega easyB, a onda ostalima koji su čitali prethodne stranice. Odgovorili su me da poklanjam štene nepoznatim ljudima, večeras se moja prijateljica ponudila da je usvoji, tako ću moći da gledam kako raste. Znam da je grozno da tako nešto ponudim, pa povučem ponudu. Ali ću ovako, i pored toga što mi je zaista neprijatno, biti mirnija. To su milice kojima sam posvetila toliko vremena, pa ako mogu da biram, želim da budu tu negde, blizu mene.

Ne brini, LidijaM, potpuno razumem sve tvoje razloge. Ujedno najiskrenije čestitam za prodaje, vidiš kako se lepo reši na kraju, a toliko si brinula :)
Nadam se da će kuce dobiti dobre vlasnike, da će se lepo uklopiti i da će (vlasnici) uskoro biti dobro dresirani :)
Ima li na netu taj članak iz Ilustrovane?

Ne brini, LidijaM, potpuno razumem sve tvoje razloge. Ujedno najiskrenije čestitam za prodaje, vidiš kako se lepo reši na kraju, a toliko si brinula :)
Nadam se da će kuce dobiti dobre vlasnike, da će se lepo uklopiti i da će (vlasnici) uskoro biti dobro dresirani :)
Ima li na netu taj članak iz Ilustrovane?

Divno, Lidija, bas divno, mnogo mi je drago, a znala sam i ja da ce sve biti ok i da ce sva stenad naci nove vlasnike vrlo brzo, samo jos mozemo da im pozelimo dobre vlasnike, da svi budu tako mazeni, cuvani i pazeni kao tvoja Belfi. :D
A da ti je zao sto odlaze, to verujem, uhhhh, pa i meni bi bilo isto tako, naviknes se na njih, gledas ih kako rastu, napreduju, zavolis ih nenormalno, a onda ti samo odjednom odu....:( Ali sta da se radi, sve je to prirodno i mora tako da ide....:D:)

I tako :) Ostadosmo Belfi, ja, Bistra i Buda :D Tako mu je, nesrećniku, Ivan dao ime :zcepanje:

Buda je najmirniji ritriver na svetu :D Samo se krpi uz nekoga i trepće okicama :zper: Igra se on s Bistrom, ali inače deluje zamišljeno i da nema tako tupavu facu, delovao bi i mudro :hahaha: A ona je prava amazonka - zaleće se sa kreveta i skače na sto... napada cipele kada joj otimamo hranu, jurca okolo kao vetar! :D

Oduševljava me što ima već valjda nedelju dana kako su naučili da vrše nuždu na 2 mesta na koja sam stavila papir.:worth: Prosto neverovatno, nemaju još ni 2 meseca!

cao,treba mi pomoc...dvoumim se oko necega..planiram na prolece da kupim zlatnog retrivera ali ne znam da li zenku ili muzijaka...licno,preferiram muzijaka ali moj komsija ima muzijaka pa sam mislio mozda da uzmem zenku pa da to iskoristimo..pa me zanima kakvo imate iskustava sa zenkama a kakvo sa muzijacima,i sta mislite da uradim...hvala unapred..:))

Picture 039.jpg

Ovde smo malo uplaseni od grmljavine, uletela u hodnik spolja jos se nije ni culo da grmi. Obratite paznju na rep, taman iz avanture skakutanja po bari i blatu. :)

I tako :) Ostadosmo Belfi, ja, Bistra i Buda :D Tako mu je, nesrećniku, Ivan dao ime :zcepanje:

Buda je najmirniji ritriver na svetu :D Samo se krpi uz nekoga i trepće okicama :zper: Igra se on s Bistrom, ali inače deluje zamišljeno i da nema tako tupavu facu, delovao bi i mudro :hahaha: A ona je prava amazonka - zaleće se sa kreveta i skače na sto... napada cipele kada joj otimamo hranu, jurca okolo kao vetar! :D

Oduševljava me što ima već valjda nedelju dana kako su naučili da vrše nuždu na 2 mesta na koja sam stavila papir.:worth: Prosto neverovatno, nemaju još ni 2 meseca!

:zaljubljena: jao suze su mi pošle kako sam se raznežila....i na tekst, kako si ih opisala i na slike....medeni su.....kupila sam prošle nedelje ilustrovanu i tamo je jako lep tekst.... pomazi i Belfi i bebe za mene... :zag:

Pogledajte prilog 162253

Ovde smo malo uplaseni od grmljavine, uletela u hodnik spolja jos se nije ni culo da grmi. Obratite paznju na rep, taman iz avanture skakutanja po bari i blatu. :)

Baš je slatka.....a oni čuju grmljavinu mnogo pre nas.... Moja Frensis se užasno plašila, i grmljavine i petardi.... A Beta ne.... ona je bila samnom i na strelištu, mirno je ležala , a kad se zapucalo samo je podigla glavu i osmatrala da li će neka lovina da padne.... kad je uvidela da se ništa zanimljivo ne dešava , opušteno je spavala... :hahaha:

Ova moja se nekad uplasi za nas, kad vidi da smo blizu neceg sto ona shvati kao opasnost... Malo me nervira sto je takva ali sta da se radi... ti si imala tu srecu da makar oko Bete ne skaces i strepis da ce se uplasiti.

I ja sam takodje ostala bez teksta i na slicice i na tekst, necu nista komentarisati jer se sve zna i sve je vec rekla Magdalena.... :):heart::heart::heart::heart:

Sto se tice grmljavine ni Leks se nesto ne plasi, makar nisam do sada primetila nista cudno. A na petarde je reagovao prosle godine tako kada ih cuje lajao je, ali bio je tada mali, videcemo kako ce ih ove godine podneti. :D:D:D;

Ivana, cestitam, naravno da sa nestripljenjem ocekujemo i vase slicice malih bebica...:D:D:)

Hvala na lepim rečima :heart:

Za Budu mi je lako, on će biti tu negde u blizini i moći ću da ga viđam :) Za Bistru me srce boli što ćemo se rastati, biće tako daleko :( Sreća da sam je obećala prijatelju, inače ne znam kako bih se rastala od nje :( Njen karakter obara s nogu :cool: A bliži se dan kada će i ona morati da ode :sad2:

tesko je ali evo iz iskustva ti kazem da kad ih das prijateljima i kad znas da su voljeni i srecni to je odlican osecaj, bices ponosna na svoje divne pse i bezbrizna jer se o njima brinu dobri ljudi koje znas i volis. bez brige, samo budi u kontaktu sa ljudima koji su nova porodica malisanima :)

Back