Taco prelep je i nema veze sto je malo sitniji sad, to je sve od raznih infekcija koje mu smanjuju apetit i ni u kom slucaju ne mora da znaci da ce biti sitniji od ostalih kad dostigne zrelost. Tek sam usao na ovaj forum i u tom smislu sam pocetnik, ali u gajenju zlatnih retrivera sam veteran i do sada ih je bar 300 izaslo od mojih pasa.....sada imam samo zenku i muzjaka, ali sam upoznat skoro sa svim sto ih moze zadesiti u razlicitim dobima zivota. Zanima me kad si ga zadnji put kupala?...cime?....koliko cesto ga kupas?....koje si ampule protiv buva koristila i koliko cesto?....Izvini sto postavljam ovoliko pitanja, ali bi stvarno voleo da ti pomognem i njemu naravno, pa bi za pocetak da eliminisem neke od najjednostavnijih nacina da dobije tu infekciju koju ima....I nemoj da brines, zilaviji je on nego sto ti mislis

[/QUOT
Cao Finrod, dobro nam dosao!

Bas lepo sto imamo novog clana, a pritom nekog ko ima dosta iskustva sa goldenima.

Hvala puno na komentaru i na zelji da nam pomognes!
Leksa sam kupala samo jednom sa samponom za pse pre mesec dana, to je bio jedan jedini put i ne planiram vise, s tim da znam da se ne trebaju kupati cesto. Ampule protiv buva takodje nisam koristila do pre par dana kada sam mu nasla buve, ne znam kako se tacno zove, braon je boje, to su mi predlozili da je kao dobro, da mu to stavim pa onda fron line, medjutim, imam utisak da mu i nije bas prijala, jer se cesanje nastavilo, izgleda da nema vise buva, ali ima crvene tackice po telu, to je verovatno od buva, a plus mu ampula posle nadrazila dodatno kozu. Ne znam da li si citao detaljno, pisala sam na ovoj i predhodnoj strani redom sve sta se i kako desavalo, prvo je imao neke ciste i parazite, kada je vadio krv imao je znatno povecane leukocite, slabo je jeo mesecak dana, taman se to malo krenulo vracati u red, kad mu koza oko njuskice otekla uzasno, crveno mu bas puno, on to rascesljao, raskrvavio, napravio rane, usi mu crvene, oseca se malo, dlaka mu malo vise opada nego inace i peruta se, a na kraju poceo da kaslje, izbacuje beli slajm, a na grlu i njuskici mu izasla neka narastina u obliku loptice, kao da su neke zlezde, sto je verovatno vezano za upalu grla i taj kasalj. I to je to, u dugim crtama

Ma hvala Bogu ne jede lose, zivahan je poprilicno, sto me opet malo smiruje, samo sto malo vise spava nego obicno i gleda da privuce njuskicu pored radijatora, valjda mu tako prija, sto nije ranije radio, ali se nadam da ce sve biti ok, i da nije nista ozbiljno u pitanju! Pozdav!