Zlatni Retriver

Da magdalena, zbilja ima malo dužu njušku, u biti proporcionalna je s glavom ali je nekako plitka pa da je dojam daje još duža. Nisam ni primjetila dok ti nisi rekla! Eto, uvijek 2 glave vrijede više od jedne! Ja sam sretna što je konačno atraktivan pas pobijedio (mada se na ovoj slici baš i ne vidi, dosta je tamna), ovi pobjednici od zadnjih godina bože sačuvaj, jesu to korektni psi ali nimalo atrakcije u njima.

filipoo ja bih ti savjetovala ženku i steriliziraj ju prije prvog tjeranja ukoliko nemaš izložbeno-uzgojnih ambicija. Nemaš problema s tjeranjem, s leglima, neće luditi kad se druga kuja tjera, neće ju drugi psi napadati, meni su 1000 puta mužjaka psi napali ali ženku nikada. A kad ju steriliziraš prije prvog tjeranja ne oboljeva od tumora maternice, jajnika i sl. Što se tiče privrženosti, mislim da nema razlike po spolu, imam 2 mužjaka i ženku i svi su ko uši privrženi i dosadni. Čak je ovaj stariji mužjak ljubomoran na sve ostale pa mi se stalno trpa i u krilo, a mlađi čim uleti u sobu pravac mi u krilo. Tako da je vrlo zabavno kad se 2 psa po 40ak kg svađaju tko će mi u krilo :roll:

Sterilizaciju radiš kod veterinara, pronađi nekog pouzdanog. Prvo tjeranje bi trebalo biti sa oko 9 mj starosti. Znači sa nekih 6-7mj ju možeš slobodno sterilizirati. Ne slušaj one što će ti reći da pas nakon sterilizacije postane krpa- u dovrištu imam steriliziranu luđakinju od 7 godina a razigrana je kao štene od 6 mj. Na zapadu je sasvim normalno da se pas koji ne ide u uzgoj sterilizira, trebat će još puno da se ta svijest i kod nas usadi ;)

Nema veze sto ima uzu njuskicu, bas je lep! :heart:
I ako imam muzjaka, mislim da je bolje uzeti zenku, pogotovo ako je prvi pas u pitanju. Mislim da su jednostavnija za odgoj, mirnija, imas dva puta teranje kada je pazis, nemas problema sa drugim kucama ili je sterilises i problem resen, dok muzjaka moras stalno skoro da pazis, sto od drugih pasa, to od njihovog bezanja za zenkom....

Mi smo bili danas u bas dugoj setnji i poludela sam, preko sat ipo sam mu trebila krpelje kada smo dosli kuci, ogromni su, prosto neverovatno, posle cu opet da ga jos jednom pregledam, bas se plasim da mu jos neki nije ostao, a da ga ja nisam videla. A stavila sam mu Fronline. Uzas! Pazite na svoje kuce dobro!

Ljudi hitno pomagajte.. Dok smo setkali napolju,pas mi je odrao-ogrebao sapu.. Bas se vidi crvenilo na jastucicu i teze hoda.. Kao kada se ogulite pri padu na parketu... Sta da radim,cime da ga lecim??? Stavio sam mu malo bivacina da brze zaraste..Koliko to moze biti opasno? :((( Hvala unapred

Jučer smo posjetili Pavinu obitelj i moje drage prijatelje iz uzgajivačnice Agram-Can pa evo nekoliko slikica..

Dio Pavine obitelji - tata, tetka/polusestra, sestra
26976_393117549480_618874480_3547670_7184960_n.jpg

Polusestra i tetka Tamara

26976_393117554480_618874480_3547671_3798561_n.jpg

Sestra Coco
26976_393117564480_618874480_3547672_5028058_n.jpg

ja izludjuje me pas. setamo se svaki dan, i nema napretka. stalno vuce skace, nzm sta da radim. da li je potrebno jos vremena, ili duze setnje, dajte neki savet. star je 4 meseca

Ma ne sekiraj se, mali je on jos, pocece on da slusa jos malo ( kazem ti iz iskustva) ;) Samo vezba, stpljenje i vreme,i rezultati ce doci jako brzo :)

Poslednja izmena:
Ljudi hitno pomagajte.. Dok smo setkali napolju,pas mi je odrao-ogrebao sapu.. Bas se vidi crvenilo na jastucicu i teze hoda.. Kao kada se ogulite pri padu na parketu... Sta da radim,cime da ga lecim??? Stavio sam mu malo bivacina da brze zaraste..Koliko to moze biti opasno? :((( Hvala unapred

Ne znam sta bi mogao da mu stavis, znam ovde kod mene jedan slucaj gde je pas rascepio sapicu bas dosta, i proslo mu je samo od sebe za 2-3 dana. Mislim da mu nisu nista stavljali, ali ja bih se ipak konsultovala sa veterinarom, okrenes i pitas sta bi mogao da mu stavis da brze prodje, ako se ne smiri za dan-dva, onda ga odvedi kod veterinara. Pozdrav! :)

danas sam ugledao kod psa da iznad desnog oka (malo iznad) ima malo manje dlake, skoro mu se vidi koza. velicina oko pola cm. nzm da li je neka bakterija, gljiva, ili se mozda negde udario, a mozda mu tu raste nova dlaka. jel imao neko slicnu situaciju

danas sam ugledao kod psa da iznad desnog oka (malo iznad) ima malo manje dlake, skoro mu se vidi koza. velicina oko pola cm. nzm da li je neka bakterija, gljiva, ili se mozda negde udario, a mozda mu tu raste nova dlaka. jel imao neko slicnu situaciju

U istom smo problemu. To se i mom psu takodje desava, isto mu je iznad oka spala dlaka, kako ti kazes oko pola cm, a imam utisak da mu se i na drugom malo proredjuje. Moze biti bakterija, gljivica, mislim da je kod mog to u pitanju, mada su meni kod veterinara rekli da mu rastu nepravilno trepavice, da ga to bode, pa da on sapicama to vetovatno cese i da zato kao opada ta dlaka. :roll: Mada mom se to pocelo desavati takodje sa negde 4-5meseci, sad se ispostavilo da ima te glivice i bakterije u usima, tako da ja mislim da je to ipak posledica. Videcu jos malo kada se zavrsi lecenje usiju da li ce se oporaviti ili ne. A ja mu stavljam floramfenikol, pa probaj i sa tim, ne znam sta da ti kazem drugo, jer i ja imam isti problem i nadam se da cu uskoro znati jesam li u pravu da je to posledica gljivica i bakterija. confused:

U istom smo problemu. To se i mom psu takodje desava, isto mu je iznad oka spala dlaka, kako ti kazes oko pola cm, a imam utisak da mu se i na drugom malo proredjuje. Moze biti bakterija, gljivica, mislim da je kod mog to u pitanju, mada su meni kod veterinara rekli da mu rastu nepravilno trepavice, da ga to bode, pa da on sapicama to vetovatno cese i da zato kao opada ta dlaka. :roll: Mada mom se to pocelo desavati takodje sa negde 4-5meseci, sad se ispostavilo da ima te glivice i bakterije u usima, tako da ja mislim da je to ipak posledica. Videcu jos malo kada se zavrsi lecenje usiju da li ce se oporaviti ili ne. A ja mu stavljam floramfenikol, pa probaj i sa tim, ne znam sta da ti kazem drugo, jer i ja imam isti problem i nadam se da cu uskoro znati jesam li u pravu da je to posledica gljivica i bakterija. confused:

veterinar mi rekao da ga pratim jedno nedelju dana, ako mu se prosiri na istom ili nekom drugom mestu da ga odvedem na bris, ali misli da mu raste nova dlaka.nzm videcemo

veterinar mi rekao da ga pratim jedno nedelju dana, ako mu se prosiri na istom ili nekom drugom mestu da ga odvedem na bris, ali misli da mu raste nova dlaka.nzm videcemo

Moguce, mom se nije sirilo, vec mesecak dana mu je tu taj kruzic mali bez dlake i srecom se nije sirilo ni smanjivalo. To je verovato ipak gljivicno, videcu za par dana, ako jeste, mora se dlaka obnoviti s tim da stavljamo kapi protiv gljivica i bakterija. E, sad, primetila sam da mu se proredjuje dlaka i na drugom oku, ali nigde nije skoz bas golo kao na tom mestu, tako da se tu verovatno ko sto rece tvoj veterinar menja i mom dlaka! :)

Iskreno, nisam nikad čula da se psu tako mijenja dlaka, mom nijednom se nije tako mijenjala dlaka. Ali sam zato vidjela dosta pasa s tim simptomima.
Ja bi rekla da je to ili demodikoza ili mikrosporoza ili neka druga gljivična bolest. Te bolesti se javljaju usljed pada imuniteta bilo od glista, loše prehrane, nehigijenskih uvjeta u kojim su držani, stresa itd. S time da su štenci podložniji jer nemaju još dovoljno razvijen imunitet. Tako da svakako treba liječiti a ne ignorirati.

Iskreno, nisam nikad čula da se psu tako mijenja dlaka, mom nijednom se nije tako mijenjala dlaka. Ali sam zato vidjela dosta pasa s tim simptomima.
Ja bi rekla da je to ili demodikoza ili mikrosporoza ili neka druga gljivična bolest. Te bolesti se javljaju usljed pada imuniteta bilo od glista, loše prehrane, nehigijenskih uvjeta u kojim su držani, stresa itd. S time da su štenci podložniji jer nemaju još dovoljno razvijen imunitet. Tako da svakako treba liječiti a ne ignorirati.

U pravu si Godlen Leo, i meni je malo cudno to objasljenje i promene dlake na takav nacin i nepravilnog rasta trepavica ko sto su meni rekli. I ja mislim da je to vezano za gljivicno oboljenje, parazite ili pad imuniteta. Kod mene su verovatno u pitanju te gljivice i bakterije koje ima u usima, kao i pad imuniteta zbog svega sto mu se desilo. Hrana ne moze biti jer stvarno vodim racuna sta mu dajem, gliste i parazite smo proverili takodje, nema ih vise, tako da cu sada pratiti, kad izlecimo te gljivice i bakterije, valjda ce i dlaka krenuti da se obnavlja.:)
Tako da Novice, moj ti je savet, ako se zaista za par dana ne obnovi dlaka, idi uzmi bris, nemoj cekati ko ja da prodje samo od sebe, jer i kod mene je tako krenulo, pa se posle ispostavilo svasta jos.... :( A do tada mu kupi oligovit i AD kapi da pije, meni je to preporucio veterinar da Leks pije za poboljsanje imuniteta, a stim da je i tvoj stene koje jos nema izgradjen dobar imunitet, dobro ce mu doci! :)

Back