Zlatni Retriver

Treba mi mala pomoc oko ishrane mog retrivera. Stara je 6 i kusur meseci. Krenuo sam sa granulama za odrasle. Cuo sam da su dosta skloni gojenju, a i ova moja je ziv primer. Do 6 meseci sam je hranio 3x puta dnevno, sad sam krenuo na 2x sa ovim granulama za odrasle. Naravno ne hranim je samo granulama, kad ima nesto od rucka, nekad pomesam sa granulama, nekad samo granule... Dosta se ugojila, a meni se cini kao da je ne hranim mnogo, cak je ona naucila kad je gladna ona dodje i sedi pred vratima i dok joj ne das da jede ne pomera se. A od kad sam krenuo na 2x dnevno uvece kada je vreme za 3 obrok ona stoji pred vratima. Jel moze neko da mi kaze kako da je ispravno hranim da ne bi doslo do nekih problema sa kicmom zbog gojenja... Dajem joj granule po obroku otprilike 130-150gr.

Joj mukica :(
Tako su i moji rajgovali :(
Pusti je malo nek prodje vreme da se navikne da jede samo dve puta dnevno :)
Mogao bi mozda malo manje samo granula da stavljas samo maloo :)
Ne smes joj davati nasu hranu!!!!!!!! :rtfm:
Ustavri to se moze i oni to vole ali granule su bolje za njen organisam,obavezno da joj kupis neke vitamine da uzima,mozes joj davti meso ali samo tako kako ti je Golden leo rekla :)
Sve sam objasnila!! :)

Belfi čitavog života jede granule, sem kratkog perioda dok je bila malo štene - tada sam joj kuvala "bark" mešavinu. I rekla bih da joj ništa ne fali. Ponekad dobije sveže meso, juneću "šećernu" kost, poneko žumance, pirinač sa piletinom, obožava supu sa knedlama (pre nego što posolim za sebe), a nekad se počasti sa malo neslanog mladog sira i to je uglavnom to.

Količina granula zavisi i od težine psa i od sastava granula, a na svim pakovanjima piše uputstvo. Takođe se smanjuje ili povećava u zavisnosti od toga koliko je pas aktivan. Ne možemo im davati koliko piše u uputstvu, ako imaju međuobroke druge vrste hrane, a ja količinu smanjujem i u odnosu na količinu keksića koje pojede kao nagradu.

Belfi čitavog života jede granule, sem kratkog perioda dok je bila malo štene - tada sam joj kuvala "bark" mešavinu. I rekla bih da joj ništa ne fali. Ponekad dobije sveže meso, juneću "šećernu" kost, poneko žumance, pirinač sa piletinom, obožava supu sa knedlama (pre nego što posolim za sebe), a nekad se počasti sa malo neslanog mladog sira i to je uglavnom to.

Količina granula zavisi i od težine psa i od sastava granula, a na svim pakovanjima piše uputstvo. Takođe se smanjuje ili povećava u zavisnosti od toga koliko je pas aktivan. Ne možemo im davati koliko piše u uputstvu, ako imaju međuobroke druge vrste hrane, a ja količinu smanjujem i u odnosu na količinu keksića koje pojede kao nagradu.

Jos jednom moram da pohvalim da je Belfiii divnaaa :heart:

Treba mi mala pomoc oko ishrane mog retrivera. Stara je 6 i kusur meseci. Krenuo sam sa granulama za odrasle. Cuo sam da su dosta skloni gojenju, a i ova moja je ziv primer. Do 6 meseci sam je hranio 3x puta dnevno, sad sam krenuo na 2x sa ovim granulama za odrasle. Naravno ne hranim je samo granulama, kad ima nesto od rucka, nekad pomesam sa granulama, nekad samo granule... Dosta se ugojila, a meni se cini kao da je ne hranim mnogo, cak je ona naucila kad je gladna ona dodje i sedi pred vratima i dok joj ne das da jede ne pomera se. A od kad sam krenuo na 2x dnevno uvece kada je vreme za 3 obrok ona stoji pred vratima. Jel moze neko da mi kaze kako da je ispravno hranim da ne bi doslo do nekih problema sa kicmom zbog gojenja... Dajem joj granule po obroku otprilike 130-150gr.

Tačno! Skloni su gojenju i proždrljivi su! To mora da se uzme u obzir.Ako ima viška kilograma , to loše utiče na kosti ,pošto je još u rastu. Lidija M i Golden Leo su ti dali odlične savete, da ih ja sada ne ponavljam. Obroke bih rasporedila na doručak i večeru- ne suviše kasno, a kao užinicu bih dala jogurt ili neku poslasticu.Evo moja ima punih 13 godina i stalno je hranim dva puta dnevno , ujutro oko 8 i uveče izmedju 6 i 7 , u toku dana neka poslastica . Kada sam pokušala sa jednim obrokom, ona je to tako progutala, da je posle imala problema sa stomakom i povraćala je, pa sam po savetu veta podelila dnevni obrok na dva dela. Od onda je sve ok.:)

Pozdrav svima!
Dugo nas nije bilo ali evo nas opet nazad :D

Da se pohvalimo da je Pavo u međuvremenu postao JCh Hrvatske.

Malo sam gledala prošle stranice i vidjela pitanje dehidrat ili kuhana hrana.
Ja sam uvijek za kuhano. Ali ne ono što ostane od ručka već obroci posebno pripremljeni za pse- od piletine, junetine, riže, povrća... Ako dehidrat onda Orijen ili Taste of The Wild. Grain-free formule s velikim postotkom mesa. To je ono što treba psima. Ostale hrane imaju zbilja smiješan udio mesa.

Magdalena tvoje fransis se nikako ne mogu nagledati....

:D :klap: :klap: :mazipsa::mazipsa: Čestitam!!! Želim vam još mnogo uspešnih izložbi!:)

Hvala , za Frensis, ovo shvatamo kao kompliment!:)

Pozdrav svima!Ja da se pozalim-danas mi stigla prijava sto smo setali psa bez korpe....zar i njima to treba?Iz kinoloskog drustva su se smejali kad sam ispricala-kazu to je idiotizam,a jos je imao 10 meseci tada.....Je l neko imao ovaj problem?
A da...evo i par slika od skoro....
picture.php

picture.php

Pozdrav svima!Ja da se pozalim-danas mi stigla prijava sto smo setali psa bez korpe....zar i njima to treba?Iz kinoloskog drustva su se smejali kad sam ispricala-kazu to je idiotizam,a jos je imao 10 meseci tada.....Je l neko imao ovaj problem?
picture.php

picture.php

Prijava!? Svašta! U kom gradu živiš?Mislim, jeste da bi psi trebali da imaju korpu, ali to skoro niko ne stavlja.
Ma da , da ti kažem ja sam moju kerušu vodila na izložbu u Beograd , išli smo vozom, davne 96. i imala je 7 meseci . Kondukter je tražio da joj stavim korpu, kao mora, obavezno je i ja šta ću, naravno nisam imala, nego sam joj vezala maramicu preko njuškice. Toliko je bila uvredjena da se zavukla ispod sedišta i nije se pojavila dok nismo stigli i odmah je oslobodili te sramote.

Mnogo ti je lep pas!:D

kako da ja naucim mog psa od 7 meseci da kad mu kazem sedi da sedne

--------------------------------------------------------------------------------

Mozes pokusati , da ga prvo naucis da sedi i to tako da u ruci drzis poslasticu i priblizis iznad njegove njuske i polako dizes ruku uz komandu sedi. Da bi dohvatio on mora da sedne.E sad,iz tog polozaja moze da legne tako da ruku u kojoj je poslastica spustis na tlo i povuces je od njega , uz komandu "dole" a on ce pratiti ruku i mora se spustiti da bi dohvatio ono sto drzis u saci. Ja sam moje na taj nacin naucila i sad ni ne treba nista da kazem , samo podignem saku sa skupljenim prstima i ona sedne a kad otvorim saku okrenutu dlanom prema njoj i pokazem dole, ona sedne. Bilo koji nacin da primenis , treba biti strpljiv i vrlo izdasan u pohvalama.

Poslednja izmena:
Hvala!! I ja se nadam da će ih biti!

Meni je iskreno tvoja Frensis prepredivna. Obožavam taj "stari" tip goldena. Daj mi reci na kojim linijama je ona?

Hvala!
Ovako, njena majka Beti, potiče od Best Oryxa - (Othelo du val d Alvaux i Mitra ) i Rete od Tisinog cveta (Redžinald i Gabi Wesljarska) . Nju sam kupila1994 i vodila je na parenje u Erd, u Madjarsku kod Glengilde Kwizz Ava of Gallans koji je sin Glengilde Highland Lad i Glengilde Ice Angel (Stenbury Sea Lairo of Glengilde-Glengilde Dazzle Glengilpin)(Stenbury Sea Lairo of glengilde i Bryndafydo Carmentis of Glengilde). Nažalost ne mogu da skeniram rodovnik, nadam se da ćeš se snaći.
Inače, Ava, njen otac je sa četri godine , kada se pario sa mojom kerušom već imao 9 CACIBa, 5 BOG,5 r.BOG, 16CAC , 13HU PRM...itd :)

picture.php

picture.php

Mnogo ti je lepa kuca :heart: :heart:
Boze... :worth:
Ja svoje uvek setam bez korpe i niko mi nista ne kaze pa jos i prijava :eek: :eek:
Ne znam mozda je to obavezno u tvom gradu :think:
Gde zivis ?? ;)

picture.php

picture.php

Staaaaa? Smesno!
Mada sam i ja imala diskusiju sa jednim organom reda po tom pitanju, koji je rekao da moram da joj nosim korpu bez obzira sto je na povodcu, na sta sam ja odgovorla da slobodno pise jer ja nema sanse, ali nema sanse da stavim! Bolje bi im bilo da se bave nekim malo ozbiljnijim stvarima!!! CCCC! Sramota!

Hvala!
Ovako, njena majka Beti, potiče od Best Oryxa - (Othelo du val d Alvaux i Mitra ) i Rete od Tisinog cveta (Redžinald i Gabi Wesljarska) . Nju sam kupila1994 i vodila je na parenje u Erd, u Madjarsku kod Glengilde Kwizz Ava of Gallans koji je sin Glengilde Highland Lad i Glengilde Ice Angel (Stenbury Sea Lairo of Glengilde-Glengilde Dazzle Glengilpin)(Stenbury Sea Lairo of glengilde i Bryndafydo Carmentis of Glengilde). Nažalost ne mogu da skeniram rodovnik, nadam se da ćeš se snaći.
Inače, Ava, njen otac je sa četri godine , kada se pario sa mojom kerušom već imao 9 CACIBa, 5 BOG,5 r.BOG, 16CAC , 13HU PRM...itd :)

Moram priznati da nisam čula za te pse po njezinoj liniji. :( Ali zato znam joj parnjaka. Stvarno krasan pas. On je mom starijem psu pradjed po majčinoj strani, po Galans Vagabundu. :)
Kako to da nisi nastavila s uzgojem?

Danas idem do kinoloskog drustva da cujem njihovo misljenje i savet.Inace,moj Luki je jedan divan pas,pravi nemirko.Naravno da ga svi obozavaju.I da,zivim u Smederevu......(mislim da je ovde najveci procenat nepismenih pandura,a nazalost,od njih na neki nacin zavisimo.....).Pozdrav svima...

Back