Zlatni Retriver

jeste javio se neko i kupio je...tako da od danas svi stenci imaju nove vlasnike i nek su im zivi i zdravi mnogo,mnogooo godina!!!Recite mi kad mogu da ocekujem da moja zenka ponovo bude u teranju...nisam cesto kod nje zbog posla,tako da bih voleo da znam da kazem mojima...Pozdrav svima!!!:heart:

Moram priznati da nisam čula za te pse po njezinoj liniji. :( Ali zato znam joj parnjaka. Stvarno krasan pas. On je mom starijem psu pradjed po majčinoj strani, po Galans Vagabundu. :)
Kako to da nisi nastavila s uzgojem?

Da , Ava je 1994 bio pobednik VIII FCI grupe u Bačkoj Topoli, gde je bilo ukupno prijavljeno 972 pasa, znači velika izložba.Onda sam se ja zaljubila u tu rasu, iste godine kupila Betu i tako je krenulo. Beta je bila sitnije gradje i skoro na donjoj granici standarda . Jednom se štenila iz tog parenja sa Avom , možeš li zamisliti da su štenci na rodjenju imali po 500 grama.Ogromni su bili i samo 4 su preživeli. Od toga jedna je Frensis. Nju sam zadržala i ona je isto imala samo jedno leglo. Ona je na jednoj izložbi koja se održavala na terenu stočne pijace , pokupila bakteriju klostridiju, stvorila se neka velika masa na njenom boku i stomaku , baš sa leve strane i to se moralo operisati. Tu su joj odstranjena 2 vimena, i ima veliki ožiljak pa nije više bila ni za izložbe jer dlaka ne stoji kako treba . Dve godine nakon te operacije se parila i oštenila 8 komada, da ne pričam kakva je borba bila zbog manjka bradavica. I kao kruna svega, kad je došlo do prodaje , imala sam tako neprijatno iskustvo sa kupcima , da sam rekla -dosta je bilo.Kasnije je imala i dva puta gnojnu upalu materice, koje smo lečili i kad se to ponovilo i treći put, sterilisali smo je i tako se sve to završilo.Sada živi svoje staračke dane , ima 13 i po godina, i probleme sa kičmom. Njena majka, Beta je letos otišla 15 godina i 15 dana.

jeste javio se neko i kupio je...tako da od danas svi stenci imaju nove vlasnike i nek su im zivi i zdravi mnogo,mnogooo godina!!!Recite mi kad mogu da ocekujem da moja zenka ponovo bude u teranju...nisam cesto kod nje zbog posla,tako da bih voleo da znam da kazem mojima...Pozdrav svima!!!:heart:

:super::super: , Neka im je sa srećom, da su živi i zdravi.

Nažalost ne znam odgovor na to pitanje, ne sećam se kako je kod mojih bilo jer je bilo jako davno(1996 i 2000) Pokušaj postaviti pitanje na forumu - pitate veterinara, sigurno ćeš dobiti odgovor. Po nekoj mojoj logici, ja mislim da treba da prodje onih 6 do 8 meseci kako obično imaju teranje .

:super: :klap:
Neka im je srecno u novim domovima :) :)
Ni ja ne znam odgovor na ovu pitanje posto su kod mene 2 muska tako da :(
Pitaj na temi pitajte veterinara kako ti jr magdalena preporucila :D

Cao svima! Odavno ja i Badi nismo bili ovde ali evo nas opet!
Badi sada ima 2 godine(napunio je u oktobru) . Nemam novijih slika ali cim se budemo slikali objavicu ih,tako da jedino sto mogu da vam kazem je da je mnogo sladak.Sada trenutno nisam kod kuce pa sam ga ostavila na selu.Tamo mu sigurno nije dosadno jer na selu ima dosta pasa.Takodje,ima prostrane livade za igru i stalno nekog od djece da se igra s njim.Cim budemo kod kuce objavicu neke slicice da vidite kako je porastao.HA HA HA ! Pozdrav za sve! I usput:Miki je mnogo sladak!!!! Pozzz...!!!

Cao svima! Odavno ja i Badi nismo bili ovde ali evo nas opet!
Badi sada ima 2 godine(napunio je u oktobru) . Nemam novijih slika ali cim se budemo slikali objavicu ih,tako da jedino sto mogu da vam kazem je da je mnogo sladak.Sada trenutno nisam kod kuce pa sam ga ostavila na selu.Tamo mu sigurno nije dosadno jer na selu ima dosta pasa.Takodje,ima prostrane livade za igru i stalno nekog od djece da se igra s njim.Cim budemo kod kuce objavicu neke slicice da vidite kako je porastao.HA HA HA ! Pozdrav za sve! I usput:Miki je mnogo sladak!!!! Pozzz...!!!

Jedva cekam slikice tvog kuce :heart:
Zahvaljuje se Miki :D (pristojan momak) :lol:

Sta smo se sad svi opet ucutali :sad2:
Evo malo da razbijem tu cutljivost :D

Ovako Miki spava pored moje stolice :lol: :lol:
Bice uskoro i slika Lakija ali njega ste vec videli pa moramo malo i ovog malog da reklamiramo.. :zper:

xaxa...mali slatkis....Vjerujem da je nemoguce probuditi ga kad tako slatko spava! :heart: Moj Badi kad je bio mali samo bi nekad uzeo malo da se igra samnom a onda bi nastavljao da spava...hihihihi... :bye: :roll: :klap:

He he he! Mali slatkis! :rumenko: :heart: :bye:

xaxa...mali slatkis....Vjerujem da je nemoguce probuditi ga kad tako slatko spava! :heart: Moj Badi kad je bio mali samo bi nekad uzeo malo da se igra samnom a onda bi nastavljao da spava...hihihihi... :bye: :roll: :klap:

Jao Jocka hvala na komplimentima :rumenka:
Da veruj da je stavrno tesko probudi ti ga :(
Ali ponekad ja cak ni ne osetim kad on legne i onda kad ja ustanem i pomerim stolicu on se probudi :(
To mu je omiljeno mesto za spavanje preko dana a uvece kucica a ako mu je lepo vreme onda i na travi u dvoristu zaspe :D
Imamo i Lakija...samo sto je Laki veliki zlatni retriver i ima 8 god...:)
Imas vise njihovih slika na njihovoj temici u FOTO ALBUMI....

ja sam kacila slikice na ovoj temi........samo nemam bas mnogo slikica......posto je moj pas nestao.....ukrali ga...(vec sam pisala pa da negnjavim mnogo)....ali na prolece dobijam novog zlatnog retrivera....i kunem se da mu se nista nece desiti....valjda.....i naravno kacim slikicee!!!

Hvala svima na komplimentima...hvala bogu da postoji ovako mesto gde mozemo da kazemo nesto o svojim ljubimcima...bilo bi dobro da i ostali ovako nesto urade,tj. da okace malo koju sliku ili video pa da zajedno uzivamo...pozdrav svima!!!

Štenci su jako slatki, uživala sam gledajući klipove. Oduševila me Azra kako se lepo igra sa njima. Ona je prelepa. :)

Poslednja izmena:

Back