Zlatni Retriver

A kako da ga naucim da legne?
Mozes pokusati , da ga prvo naucis da sedi i to tako da u ruci drzis poslasticu i priblizis iznad njegove njuske i polako dizes ruku uz komandu sedi. Da bi dohvatio on mora da sedne.E sad,iz tog polozaja moze da legne tako da ruku u kojoj je poslastica spustis na tlo i povuces je od njega , uz komandu "dole" a on ce pratiti ruku i mora se spustiti da bi dohvatio ono sto drzis u saci. Ja sam moje na taj nacin naucila i sad ni ne treba nista da kazem , samo podignem saku sa skupljenim prstima i ona sedne a kad otvorim saku okrenutu dlanom prema njoj i pokazem dole, ona sedne. Bilo koji nacin da primenis , treba biti strpljiv i vrlo izdasan u pohvalama.:)

Mozes pokusati , da ga prvo naucis da sedi i to tako da u ruci drzis poslasticu i priblizis iznad njegove njuske i polako dizes ruku uz komandu sedi. Da bi dohvatio on mora da sedne.E sad,iz tog polozaja moze da legne tako da ruku u kojoj je poslastica spustis na tlo i povuces je od njega , uz komandu "dole" a on ce pratiti ruku i mora se spustiti da bi dohvatio ono sto drzis u saci. Ja sam moje na taj nacin naucila i sad ni ne treba nista da kazem , samo podignem saku sa skupljenim prstima i ona sedne a kad otvorim saku okrenutu dlanom prema njoj i pokazem dole, ona sedne. Bilo koji nacin da primenis , treba biti strpljiv i vrlo izdasan u pohvalama.:)

TI I TINA7 NEMATE POJMA O DRESURI!

Kakvo je sada stanje sa nogicama, da li se popravlja, jeste li isli ponovo kod veterinara ?
:)

E pa situacija je bolja, imali smo jedan mali ispad da je pocela nogom da gazi unutra, ali izgleda da je u igri sa jednim kucetom nabila nogu, to je proslo za dan. Popravlja se stanje, i to verovali ili ne izbacila sam joj dodatni kalcijum... Veterinar je cak govorio da joj dlaka na ledjima, nema sjaja i da je jako gruba, i to se popravlja od kada sam joj izbacila kalcijum, i dodala zumance i ribu u ishranu..

Hvala sto pitate :)

Sve u svemu mnoooogo je bolje, luda je ko struja, sad ucimo da da sapu, a jedino hoce da radi ako joj kao poslasticu dajem sargarepu...

E da kad sam vec kod toga, ona jede breskve ( i to dam joj celu breskvu, koju pojede i ostavi samo kosticu), sargarepe veoma voli...
Ja joj to dajem, cak je htela da jede i visnje, pa me interesuje, jer to ok, ili ne valja da joj dajem?

Evo malo i nas

Prilozi

• DSCN4321.jpg
    DSCN4321.jpg
    26,2 KB · Pregleda: 16
  • DSCN4317.jpg
    DSCN4317.jpg
    43 KB · Pregleda: 17
  • DSCN4306.jpg
    DSCN4306.jpg
    48,2 KB · Pregleda: 16
E pa situacija je bolja, imali smo jedan mali ispad da je pocela nogom da gazi unutra, ali izgleda da je u igri sa jednim kucetom nabila nogu, to je proslo za dan. Popravlja se stanje, i to verovali ili ne izbacila sam joj dodatni kalcijum... Veterinar je cak govorio da joj dlaka na ledjima, nema sjaja i da je jako gruba, i to se popravlja od kada sam joj izbacila kalcijum, i dodala zumance i ribu u ishranu..

Hvala sto pitate :)

Sve u svemu mnoooogo je bolje, luda je ko struja, sad ucimo da da sapu, a jedino hoce da radi ako joj kao poslasticu dajem sargarepu...

E da kad sam vec kod toga, ona jede breskve ( i to dam joj celu breskvu, koju pojede i ostavi samo kosticu), sargarepe veoma voli...
Ja joj to dajem, cak je htela da jede i visnje, pa me interesuje, jer to ok, ili ne valja da joj dajem?
Raduje me da je Rea bolje! Za zumance sam sigurna da je dobro za dlaku i ja dajem povremeno , ribu ne dajem jer su imale alergiju.Sto se voca i povrca tice, mislim da je ok. Moja Beta je sama brala onaj sitan ceri paradajz i jela ga, tako da sam ga sadila zbog nje, imam ga i sada u basti, samo nazalost, Bete nema vise. Tacno je znala koji je zreo i taj bi ubrala i pojela.Na jelovniku su jos jabuke , vole lubenice, smokve(komsija ima smokvu i pada u nase dvoriste i normalno, to se pojede.Znale su da sede pored ograde i cekaju kad ce pasti sa drveta. Sargarepa je sasvim u redu da jedu, a za breskve, kajsije visnje i tresnje ja sam ih cistila od kostica i davala po malo.Mislim da im nista od toga ne moze napraviti neki problem. Samo da ne preteraju. E da , moje su brale i jele i grozdje , ali u gostima.

Raduje me da je Rea bolje! Za zumance sam sigurna da je dobro za dlaku i ja dajem povremeno , ribu ne dajem jer su imale alergiju.Sto se voca i povrca tice, mislim da je ok. Moja Beta je sama brala onaj sitan ceri paradajz i jela ga, tako da sam ga sadila zbog nje, imam ga i sada u basti, samo nazalost, Bete nema vise. Tacno je znala koji je zreo i taj bi ubrala i pojela.Na jelovniku su jos jabuke , vole lubenice, smokve(komsija ima smokvu i pada u nase dvoriste i normalno, to se pojede.Znale su da sede pored ograde i cekaju kad ce pasti sa drveta. Sargarepa je sasvim u redu da jedu, a za breskve, kajsije visnje i tresnje ja sam ih cistila od kostica i davala po malo.Mislim da im nista od toga ne moze napraviti neki problem. Samo da ne preteraju. E da , moje su brale i jele i grozdje , ali u gostima.

hehehehe, kakvi likovi, ma jede moja Rea sve.... Samo izbegavamo kosti, itd, zato sto takve stvari ne zvace vec samo proguta, a i ja ne volim da joj dajem. A za voce mi je bas drago sto voli da jede, bar ja mislim da ne bi trebalo da joj skodi!

Tina, drago mi je da ti je Rei bolje. Riba je zakon! Moji su stalno na relaciji riba-piletina, naravno uz dodatak dehidrata. Da vidiš kako se sjaje... :mrgreen:
A što se tiče voća moji sve jedu, osim kiselog, doduše uvijek se nađe netko tko pojede samo da ovaj drugi ne uzme :lol: Nama je dvorište puno voća tako da imaju samoposlugu- dunje, smokve, kruške, jabuke, višnje (njih ne vole)... Često im dajem i banane, naravno i lubenice i dinje kad je sezona.
A kosti su dobre, samo one velike teleće, goveđe koje mogu glodati hrskavicu i čistiti zube. Pogotovo ako daješ kuhano. Moji dobiju bar jednu mjesčno.

TI I TINA7 NEMATE POJMA O DRESURI!

ako mislis da stvarno nemaju pojma ti lepo plati pa idi da vidis kako ce da ga nauci i da sedi i da legne i sve ostalo! Ja sam prosao s mojim psom dresuru za radne pse i veruj mi da su retriveri takva rasa koja sve uci najlakse kroz igru i davanjem nagrade tj. hrane! Prema tome raspitaj se malo pre nego sto osudjujes nekog!

Pogledajte prilog 58626Pogledajte prilog 58627

Evo i par slikica, malo su losije posto su sa fona, pa da vidite kako rastemo...

Kako moze da se aplouduje video? jel zna neko?

Lepe su slicice! Volim te njihove velike noseve! :lol:
Ja sam uspela jedino na you tube da uploadujem video. Posle moze da se stavi link pa da ljudi to tamo gledaju. Sad cu pokusati da nadjem moje filmice i da vam stavim link.

Nadam se da cete uspeti da stavite neke lepe filmice sa kucama!

Hvala na tvojoj oceni naseg znanja . Cinjenica je da nisam skolovani dreser pasa ali sam obe moje kuce na taj nacin naucila, i to uspesno. Nemam nameru da se raspravljam , ne moras usvojiti nijedan nas savet, dobro ti je preporuceno :uzmi strucnog dresera pasa pa plati da ga nauci. Srecno!

Svaka cast lepo receno! Ne vredi raspravljati. Sta sad ja treba da kazem da drugi ljudi nisu u pravu sa poznatim metodama dresure ako ja nisam svog psa uspela da naucim da ne vuce povodac, da ne kopa po dvoristu i sl. Ima knjiga o dresuri ima svasta, samo treba vremena i mnogo strpljenja a najvise ljubavi.

Za Betu sam videla tek danas i bas sam tuzna. Ja sam ovde negovala jednu malu kuju. Znamo se tek par dana i jako se volimo. Mogu samo da pomislin kako je vama i da se nadam da ce vam zivot opet ulepsati neki pas koji je nece zameniti, ali ce na svoj nacin biti neodoljiv. Sigurno je i ona sa vama imala sjajan zivot, a mnogi psi nisu te srece. I verujem da ce ona sigurno dobro da naculi usi kada dodje vreme za to. Stvarno mi je zao zbog vas i Bete, pozdrav Ljubica

Ziva istina....ne samo sa goldenima,vec i sa ostalim vrstama psa je najlaksi i najbolji (i najlepsi:lol:) nacin dresure pomocu slatkisa,tj. hrane.Ako psa pomilujes i das mu poslasticu,znace da je to sto je ucinio dobro,i radice to i dalje,da bi dobio hranu,a kasnije ce mu preci u naviku.A ako ga malo lupis po zadnjici ili samo podviknes (npr. ako se popne na terasu,ili kida cvece :sad2:),on ce shvatiti da to sto je uradio nije u redu,i nece to ponoviti.Mislim,isplati se da dobijes malo hrane i da te maze,nego da vicu na tebe,zar ne?

Back