Zlatni Retriver

Cao svima!
Izlozba nije bas dobro prosla. Dobile smo 3. Samo sto mi nisu rekli da nije retriver.:confused:
Rekli su da je nedovoljna odlakavljenost netipicna za retrivera iako je period linjanja, da ima tupastu glavu, spicastu njusku, male sape, nedovoljno razvijen, grudni kos, nekordinisane pokrete... :rtfm:
Znam da nije Izzy neki ekstra pas, da se stenila u martu ali bilo mi je malo glupo da sve to cujem odjednom...
Kad smo usle u ring, a bile smo same, nije bas bila raspolozena da trci, ispred sudije nije bilo teoretske sanse da stane u stav, samo dupe pada na zemlju i sedne :zcepanje:
Bile smo u intermedia razdredu -Izzy ima17 meseci, a njena rodjena sestra je bila u razredu mladjih zenki, ne znam zasto je to tako bilo.
Sve u svemu zanimljivo iskustvo, ici cemo ponovo. Kad nam frizura bude lepsa, kad istupimo njusku, zaoblimo celo i ostalo :zper:
Inace je bila dobra, lepo se ponasala u putu u kolima i tamo medju psima. Znatizeljna je ponjusi svakog psa i to je to. Isle smo i usetnju do groba Branka Radicevica i tu se popela i sisla bez problema i kad smo se vratile u centar Sremskih Karlovaca jos je imala snage da vuce :)
Stavicu i neku slicicu.
Pozz

Zao mi je sto niste imali vise uspeha na izlozbi, ali , sto kazu ima dana ! Psi njene dobi mogu da se prijavljuju u razredu mladjih zenki, odnosno muzjaka i u intermedia razredu. To zavisi od vlasnika kako ga prijavi. Mislim da se ponesto moze popraviti kod Izzy do sledece izlozbe, ali ako je nesto genetski to nece moci. Za dlaku i ja bih rekla da je sada malo kraca nego sto bi trebalo da bude , ali mozda kada ne bude u periodu linjanja bude bolje. To sto se stenila sigurno je uticalo i na njen izgled i kvalitet dlake , verujem da ce se tu nesto promeniti. Nemojte da gubite volju, bice jos izlozbi, bice i uspeha ,nadam se ,a ona je ipak vas ljubimac i za vas najlepsi pas.:)

Da i ja postavim sliku Frensis iz juna 2009. Pozdrav.

Prilozi

• Frensis.jpg
    Frensis.jpg
    129,8 KB · Pregleda: 28
  • Frensis 1.jpg
    Frensis 1.jpg
    120,7 KB · Pregleda: 20
Fresis je prelepa na ovim slicicama :)
Neverujem da imate puno problema oko nje izgleda kao jako dobar,drustven i umiljat pas :)
pozz :bye:
:)Hvala na komplimentu. Nema s njom problema, vrlo je drustvena i dozvoljava svakome da je mazi. Vec dve nedelje idemo svaki dan kod vet na terapiju jer ima upalu uha, i taj tretman tako strpljivo podnosi, svi je hvale kako je dobra. Jedino je ljubomorna na druge pse. Inace, dok je bila mladja , isli smo na izlozbe i stvarno se dobro pokazala, bila je i prvak rase, a dobila je i titule CAC i CACIB. Sada je moj jedini kucni ljubimac , jako je poslusna i samo trazi ruku da je miluje. Ono sto jos jako voli je da se ceslja i da jede, mnogo je prozdrljiva .

E toooo se zove retriver\!!!!
Bar ih ja jedino tako u mojoj glavi zamisljam!!!
Prelepa je!:heart:
:D Hvala na komplimentu , jako sam ponosna na nju . Sad smo zavrsili kupanje, onako generalno sa samponom , eno je susi se u hladovini. Nemam srca da je susim na suncu, skuvala bi se! Ovakvo kupanje bude samo jednom, izuzetno dva puta godisnje , sve ostalo je samo sa cistom vodom i po potrebi gde je prljava, plus sto se kvasi u bazencicu ili ispod cesme da se rashladi po vrucini.Nazalost ,mi nemamo u blizini vodu gde bi mogla da pliva . Ranije sam ih vodila i na Palic u jezero, ali to sada vise ne moze , iz vode bi mi izasao zeleni retriver ( od algi) . :(

Prilozi

• Frensis 3.jpg
    Frensis 3.jpg
    140,4 KB · Pregleda: 15
:D Hvala na komplimentu , jako sam ponosna na nju . Sad smo zavrsili kupanje, onako generalno sa samponom , eno je susi se u hladovini. Nemam srca da je susim na suncu, skuvala bi se! Ovakvo kupanje bude samo jednom, izuzetno dva puta godisnje , sve ostalo je samo sa cistom vodom i po potrebi gde je prljava, plus sto se kvasi u bazencicu ili ispod cesme da se rashladi po vrucini.Nazalost ,mi nemamo u blizini vodu gde bi mogla da pliva . Ranije sam ih vodila i na Palic u jezero, ali to sada vise ne moze , iz vode bi mi izasao zeleni retriver ( od algi) . :(

Izgleda da joj je prijalo kupanje! :D Ja sam bila na Palicu u junu ove godine, steta je sto su se pojavile alge i sto ne mozete na jedno pravo kupanje slobodnim stilom :)
Hvala na lepim recima! Popravicemo se mi do neke sledece izlozbe. KOju hranu preoprucujete za psa starosti 17 meseci? Junior jos uvek ili da predjemo na adult?
Pozdrav

Da, to tako obično bude na izložbama... To je nažalost tako, konkurencija je velika, goldeni su popularna pasmina, sve je više odličnih uzgajivača. Teško je uspjeti i sa super psom. Uvijek psa treba sagledati realno i vidjeti mane i vrline.
Goldenima je dlaka koma nakon štenjenja. Zato se kuje ne izlažu po godinu dana nakon legla (ovisi koliko dugo treba da se oporavi). Kuju izlagati je uvijek problem - ili se tjera pa ne može, ili će se tjerati pa nema dlaku, ili se tjerala pa nema dlaku, ili leglo...

Mi se sad počinjemo kupati za sutra za izložbu, uf... mrzim kupanje, feniranje, šišanje.... I to još po ovoj vrućini :(

Magdalena, predivna je Frensis

Izzy, smijem li pitati kako to da si parila kuju od 13 mj?

Da, to tako obično bude na izložbama... To je nažalost tako, konkurencija je velika, goldeni su popularna pasmina, sve je više odličnih uzgajivača. Teško je uspjeti i sa super psom. Uvijek psa treba sagledati realno i vidjeti mane i vrline.
Goldenima je dlaka koma nakon štenjenja. Zato se kuje ne izlažu po godinu dana nakon legla (ovisi koliko dugo treba da se oporavi). Kuju izlagati je uvijek problem - ili se tjera pa ne može, ili će se tjerati pa nema dlaku, ili se tjerala pa nema dlaku, ili leglo...

Mi se sad počinjemo kupati za sutra za izložbu, uf... mrzim kupanje, feniranje, šišanje.... I to još po ovoj vrućini :(

:D Hvala na komplimentu. Zelim vam mnogo uspeha , nadam se da ces postaviti slicicu i podeliti sa nama neke detalje sa izlozbe.

Izgleda da joj je prijalo kupanje! :D Ja sam bila na Palicu u junu ove godine, steta je sto su se pojavile alge i sto ne mozete na jedno pravo kupanje slobodnim stilom :)
Hvala na lepim recima! Popravicemo se mi do neke sledece izlozbe. KOju hranu preoprucujete za psa starosti 17 meseci? Junior jos uvek ili da predjemo na adult?
Pozdrav
Mislim da bi mogla da predjes na adult , ja bih mozda dodala i malo energy da pojacam ali samo malo da se ne pregoji.

Stvarno , kako to da se tako rano parila , koliko znam ne savetuje se pre navrsene 2 godine , a bolje je sacekati izmedju 3. i 4 . godine.

Ja izlozbe nikada nisam tako zamisljala... A kako ih sisas? Sama? I feniranje, bas bukvalno ih feniras? I kada ih sisas sta im tacno sisas, krajeve, ili ujednacujes dlaku po duzini? Ili krajeve koji se uvijaju?
Mozda i ja moju Reu osisam iz zezanja :hahaha::hahaha::hahaha:

Cisto da vidim kako ce da izgleda!

Kako uziva sad kad se okupala :)
Sigurno bi htela kupanje svaki dan :)
Ne znam kako sad izdrzava po ovoj vrucini :sad2:
I mi se generalno kupamo samo 2,3 puta godisnje,pa mi je Mikija i Lakija jako zao da gledam kako umiru od vrucine i svaki cas piju vodu :sad2:

Poslednja izmena:
:bye:Tina, hvala na uputstvu!
Pridruzujem se i ovom forumu, jer sam veliki obozavatelj retrivera. Imamo jednog od 2 godine,fenomenalan je, ali svakome je svoj ljubimac najlepsi i najbolji, zar ne?
Zivimo u stanu zajedno sa njim, i to ne predstavlja nikakav problem.Jedino to linjanje i opadanje dlaka...
Ali za ljubav svog deteta, roditelji ce svasta uraditi.
Postavicu Vam slike malo kasnije!
Pozdrav svima, a Tini posebno!!!! :bye:

Kako uziva sad kad se okupala :)
Sigurno bi htela kupanje svaki dan :)
Ne znam kako sad izdrzava po ovoj vrucini :sad2:
I mi se generalno kupamo samo 2,3 puta godisnje,pa mi je Mikija i Lakija jako zao da gledam kako umiru od vrucine i svaki cas piju vodu :sad2:

Tesko podnosi vrucine, samo trazi gde da se zavuce u hladovinu i stalno se premesta. Cesto je kvasim na cesmi, ali najbolje je kad udje u predsoblje i ukljucim klimu.Onda se opusti, danas je tako spavala 3 sata. Sad je pala temperatura u odnosu na popodne kada sam na terasi imala 36 sada je 20 stepeni i kao da se preporodila.Uopste ne dahce nego normalno dise.:)

:bye:Tina, hvala na uputstvu!
Pridruzujem se i ovom forumu, jer sam veliki obozavatelj retrivera. Imamo jednog od 2 godine,fenomenalan je, ali svakome je svoj ljubimac najlepsi i najbolji, zar ne?
Zivimo u stanu zajedno sa njim, i to ne predstavlja nikakav problem.Jedino to linjanje i opadanje dlaka...
Ali za ljubav svog deteta, roditelji ce svasta uraditi.
Postavicu Vam slike malo kasnije!
Pozdrav svima, a Tini posebno!!!! :bye:

:) Pozdravljam vas u drustvu ljubitelja zlatnih retrivera. Vas ljubimac je vrlo lep . Da , to linjanje je kod njih prilicno jako. Imam obicaj da kazem da se moja Frensis linja samo dva puta godisnje : od januara do juna i od jula do decembra ! :hahaha: Travnjak mi je pun dlaka, tako da kosilica pokupi vise dlaka nego sto osisa travu. Meni to ne smeta , jer mi je drazi pas nego travnjak. A za kucu su izmislili usisivac . Salu na stranu, mislim da Belvitin dosta pomaze protiv linjanja ,dajem od jeseni do proleca po 2 tablete ujutro i uvece. Onda prestanem i pustim je da se linja , puno je cetkam i cesljam da se oslobodi stare dlake .Tako je sve nekako prihvatljivim granicama.:bye:

Izložba je bila odlična! Ugodno sam iznenađena suđenjem, stvarno je bilo fer i korektno i to ne samo u goldenima.
Moje malo štene od godinu dana je osvojilo - PRM, JBOB, BOB, BOG, BIS 3 i JBIS!!!!
Presretni smo!!! Pogotovo jer je u konkurenciji bio njegov otac koji je bio BIS klupske specijalke prije 2 mj. To je ogroman uspjeh za tako mladog psa!!
Evo i nešto slika

BOG
5960_1180898915855_1029647056_561109_7947897_n.jpg

BIS 3
5960_1180898875854_1029647056_561108_7722536_n.jpg

JBIS
5960_1180898955856_1029647056_561110_6137110_n.jpg

Izložba je bila odlična! Ugodno sam iznenađena suđenjem, stvarno je bilo fer i korektno i to ne samo u goldenima.
Moje malo štene od godinu dana je osvojilo - PRM, JBOB, BOB, BOG, BIS 3 i JBIS!!!!
Presretni smo!!! Pogotovo jer je u konkurenciji bio njegov otac koji je bio BIS klupske specijalke prije 2 mj. To je ogroman uspjeh za tako mladog psa!!
Evo i nešto slika

BOG
5960_1180898915855_1029647056_561109_7947897_n.jpg

BIS 3
5960_1180898875854_1029647056_561108_7722536_n.jpg

JBIS
5960_1180898955856_1029647056_561110_6137110_n.jpg

:D Cestitam ! To je stvarno ogroman uspeh za tako mladog psa. Imace on jos takvih uspeha ,ako je vec sada tako krenuo. Neka je sa srecom ! Slike su divne.:)

Back