Zlatni Retriver

Pozdravljam vas na forumu najlepsih pasa :) .
Da li sam dobro razumela da imate i labradora koji se zove Miki i zlatnog retrivera Lakija ?Do proslog utorka i ja sam imala 2 zlatna retrivera, majku i cerku (15 i 13 godina) , nazalost Beta je otisla i sada imam samo Frensis.
Sto se tice dresure, kod njih ide sve kroz igru i uz nagradjivanje, a vrlo brzo shvate sta se od njih trazi.Prosto su sretni kada nam "ispune zelju". Za davanje sape, prvo treba da poslusa komadnu da sedne i onda traziti sapu , sa nekom kratkom komandom, napr.daj sapu, ili daj pet, i ispocetka je uzeti za sapu kao da se rukujete, a onda pohvaliti ali jako i tako ponavljati. Vrlo brzo ce da shvati sta se trazi od njega.
Ako jos niste videli, preporucujem vam na You Tube da pogledate Carolyn scott@Rookie i Dino the Golden Retriever-Mission Possible, :bye:

imam dobrih slika mog retrivera ali neznam kako da stavljam slike.Kakvi god saveti da vam trebaju oko retrivera mozete pitati mene.
Kada napisete tekst poruke, nesto nize imate "uredi priloge" tamo klik i pojavi se gde treba da ubacite sliku sa vaseg komp. Posto slika ne moze da bude veca od 640x480 i 146.5kb , smanjivanje radim preko Photo shopa, ili ACDSee Pro5, a moze i preko start menija,alati,Paint, otvorite fajl i smanjiti. Na kraju uvek treba "Save as" da bi sacuvalo i originalnu i smanjenu sliku. Nisam bas neki strucnjak, i meni su ovako pokazali, a mozda ce neko dati bolji savet.

Nikako da uhvatim vremena.
Magdalena psi su ti predivni! Žao mi je zbog tvog gubitka. Ja ne mogu ni zamisliti da netko od mojih ugine... :(
Drago mi je da imaš veterinara kojemu možeš vjerovati. Mene su toliko puta preveslali i izmuzli da mi je muka, ne mogu ih očima vidjeti. Postali su mi nužno zlo.
A što se tiče dresure i ja imam "problema" a mlađim. Stariji sve živo zna ali mali je malo blesav :roll: Ma šalim se, s njim je rađeno uglavnom za izložbe i tu je dobar, mogao bi i odležavanje napraviti, glas, uz nogu... Ali sjedi i sve što ide uz to nismo radili da mi ne sjedne u ringu :lol:

Ide li neko na izlozbu u Sremske Karlovce, odnosno Strazilovo 11.07.? Prijavljivanje traje do 6.07. Ja sam se prijavila pa neka je i meni i Izzy Bog u pomoci! :zper: to ce nam biti prva izlozba, nadam se ne i poslednja. Kada bi bilo takmicenje u neposlusnosti, kopanju rupa, grizenju ruku, skakanju po vlasniku odnele bi sve titule :rumenko:
Znam da je to sve moja greska, pokusacemo da se popravimo...
Zna da sedne i da sapu.
Pozdrav!

Uf znate ja jako volim da kopam, a i bila sam na kupanjcu pa sam mokra malo, ali malo samo!!!
Pogledajte prilog 58096
Halo drugar pa gde bezis, ja samo hocu....
Pogledajte prilog 58097
i cekam...
Pogledajte prilog 58098
Da te njusnem malkice...
Pogledajte prilog 58099
nesto proleteeeee....
Pogledajte prilog 58100
Jos jedan Rein dan van izolacije, uobicajeno divljanje.... Samo sto sada ima novog drugara kornjacu Gileta.... I bas se slazu bez obzira na velicinu....:hahaha::hahaha::hahaha:

Hahahahaa lepe slicice! Drago mi je da jos neko ima kopacicu! Pozdrav:bye:

Pozdrav ..
Da predstavim moje dve kuce...Rea,ima 5 godina,2 stenjenja...Dori, stara 2.5 godine ima jedno stenjenje...Rezultat-10-3 za Dori :D
Znaci imam gooooomilu malih kuca!!!!!!!!!!!!!!

Prilozi

• Picture 075.jpg
    Picture 075.jpg
    43 KB · Pregleda: 21
  • Picture 076.jpg
    Picture 076.jpg
    30,6 KB · Pregleda: 18
Pozdrav ..
Da predstavim moje dve kuce...Rea,ima 5 godina,2 stenjenja...Dori, stara 2.5 godine ima jedno stenjenje...Rezultat-10-3 za Dori :D
Znaci imam gooooomilu malih kuca!!!!!!!!!!!!!!

Bas ste srecni sa toliko malih kuca! Sad su najsladji, u stvari uvek su najsladji! Kad se budu rastrcali oko nogu e tu zavidim, jer to je nesto neopisivo lepo i veselo.Nadam se da ce mo pratiti njihov rast preko novih slika.:)

Ide li neko na izlozbu u Sremske Karlovce, odnosno Strazilovo 11.07.? Prijavljivanje traje do 6.07. Ja sam se prijavila pa neka je i meni i Izzy Bog u pomoci! :zper: to ce nam biti prva izlozba, nadam se ne i poslednja. Kada bi bilo takmicenje u neposlusnosti, kopanju rupa, grizenju ruku, skakanju po vlasniku odnele bi sve titule :rumenko:
Znam da je to sve moja greska, pokusacemo da se popravimo...
Zna da sedne i da sapu.
Pozdrav!
Kako napredujete sa pripremama za izlozbu? Nadam se da ce Izzy lepo ponasati, i prezentovati u najboljem izdanju. Zelim vam uspeh ! Naravno i da sto pre cujemo detalje sa izlozbe.:)

Back