Zlatni Retriver

ne stizem da se ukljucim jer mi je Beta bolesna i negujem je24 sata. O cemu se radi ? U januaru sam joj napipala na vimenu tumor velicine oraha , koji je rastao i dostigao ogromnu velicinu od 1 kg.Do sada nisu hteli da je operisu zbog njenih godina i oslabljenog srca, medjutim sada se vec tesko kretala, smetalo je i imala je bolove, pa je doneta odluka da se pokusa operisati, pa kako bude, bar da joj damo priliku da se oslobodi tog cuda sa sebe. U petak je operisana , prezivela je, (postojala je sansa da se ne probudi iz anestezije),ali ona je pravi borac.Od tada idemo svaki dan na infuziju i na inekcije da je podignemo, i mogu vam reci da ide na bolje. Ali imali smo nekoliko vrlo teskih noci i dana.Pocela je lepo da jede i da ustaje da obavi svoje potrebe,ma da uglavnom samo lezi i spava.U medjuvremenu je u ponedeljak proslavila 15. rodjendan.Nadam se da ce se sasvim oporaviti i poziveti jos neko vreme.

Ni ja nisam dugo dolazila, pa samo da divnom psu poželim brz oporavak, nadam se da je sada već skroz dobro - pročitala sam i da se oporavlja :D :heart:

Ni ja nisam dugo dolazila, pa samo da divnom psu poželim brz oporavak, nadam se da je sada već skroz dobro - pročitala sam i da se oporavlja :D :heart:

Hvala na lepim zeljama za Betin oporavak, ali, nazalost jos uvek nije dobro ,od pre tri dana smo opet na infuziji svaki dan i na inekcijama koje prima vec dve nedelje. u sredu je pocela da odbija hranu i bila je jako nemocna, nije mogla ustati . Sada opet pomalo ustaje, hranim je iz ruke, pomalo i po zelji. Ako nesto nece da pojede onda nudim nesto drugo, ili trece, samo da joj ugodim i da pojede 3-4 zalogaja, i tako vise puta u toku dana. Nemam utisak da bi imala bolove, mislim da ju je sustigla starost.Infuziju ce da dobija sve dok ne pocne malo bolje da jede. Svesna sam da je stara i da ce jednog dana otici, ali ....

dqlzio.jpg

Da predstavim ženku zl.retrivera.

Poslednja izmena od moderatora:
dqlzio.jpg

Da predstavim ženku zl.retrivera.

Uz danasnju tragediju koju sam dozivela , sada sam videla nesto prelepo i to mi je ulepsalo ovaj tuzan dan.Vasa kuca Bona je preslatka i ona je potomak od mojih pasa. Pogledajte njen rodovnik : otac Majestic je sin moje keruse Frensis Golden Shadow, a njena majka je Beti (mi je zovemo Beta) , na prethodnoj strani imate njihove slike.Betu sam vodila na parenje u Erd u Madjarsku, to je nedaleko od Budimpeste kod psa Ave koji je 1994 bio najlepsi pas cacib izlozbe u Backoj Topoli, ako se dobro secam bilo je odo 800 pasa prijavljeno, a Frensis sam vodila u odgajivacnicu Zlatno runo u Vrsac kod Galans Kazanove.Obe su na izlozbama bile vrlo uspesne , ali smo vec odavno prestali da se izlazemo, one su pravi kucni ljubimci.Zelim vam mnogo radosti sa vasom slatkom Bonom.

:(:(:( Jako sam tuzna . Moja Beta je danas otisla iz naseg zivota ali ce zauvek ostati u nasim srcima i secanju. Bila je bolesna, operisana, oporavljala se, pa se pogorsalo, opet se malo popravilo , a juce je bilo strasno kakve je bolove trpela, dobila je i temperaturu 41,2, veterinar, inekcije, noc je bila nocna mora , danas ultra zvuk i dijagnoza :metastaze na bubrezima , slezini i pankreasu . Nisam mogla da dozvolim da se i dalje muci i pati ona to nije zasluzila, toliko mi je lepih trenutaka priustila . Morala sam doneti valjda najtezu odluku u zivotu , da dobije inekciju za opustanje-spavanje i sve dok nije utonula u san drzala sam je za ruku i mazila, pricala joj, tesila je . Kada je utonula u prvi san , vet. me je zamolio da izadjem i onda je dobila jos jednu inekciju u venu i zaspala zauvek.Bilo je strasno, tuzno , ali me malo tesi sto sam je postedela uzasnih bolova.Sada pociva u mojoj basti, medju cvecem koje nikada nije dirala ,ni unistavala. Hvala sto ste me saslusali, jako mi je tesko.

U znak secanja na Betu, ako neko zeli moze da pogleda na www.indigo.org.rainbowbridge
nesto vrlo emotivno o kucnim ljubimcima i vlasnicima.Ima sa engleskim ili nemackim propratnim tekstom , a sustina je da postoji most-duga koji spaja nebo i zemlju, i kada kucni ljubimac ode tamo , tu je poljana sa zelenom travom, ima hrane, veselo se igraju, svi su zdravi, ali stalno nekoga iscekuju.Kada dodje vreme za njihovog vlasnika oni nacule usi, njuskaju i ocima traze ko dolazi, pa istrce iz grupe radosni sto se srecu, i onda zagrljeni , srecno ,zajedno predju preko mosta od duge, i nikada vise nece biti razdvojeni.

:(:(:( Jako sam tuzna . Moja Beta je danas otisla iz naseg zivota ali ce zauvek ostati u nasim srcima i secanju. Bila je bolesna, operisana, oporavljala se, pa se pogorsalo, opet se malo popravilo , a juce je bilo strasno kakve je bolove trpela, dobila je i temperaturu 41,2, veterinar, inekcije, noc je bila nocna mora , danas ultra zvuk i dijagnoza :metastaze na bubrezima , slezini i pankreasu . Nisam mogla da dozvolim da se i dalje muci i pati ona to nije zasluzila, toliko mi je lepih trenutaka priustila . Morala sam doneti valjda najtezu odluku u zivotu , da dobije inekciju za opustanje-spavanje i sve dok nije utonula u san drzala sam je za ruku i mazila, pricala joj, tesila je . Kada je utonula u prvi san , vet. me je zamolio da izadjem i onda je dobila jos jednu inekciju u venu i zaspala zauvek.Bilo je strasno, tuzno , ali me malo tesi sto sam je postedela uzasnih bolova.Sada pociva u mojoj basti, medju cvecem koje nikada nije dirala ,ni unistavala. Hvala sto ste me saslusali, jako mi je tesko.

U znak secanja na Betu, ako neko zeli moze da pogleda na www.indigo.org.rainbowbridge
nesto vrlo emotivno o kucnim ljubimcima i vlasnicima.Ima sa engleskim ili nemackim propratnim tekstom , a sustina je da postoji most-duga koji spaja nebo i zemlju, i kada kucni ljubimac ode tamo , tu je poljana sa zelenom travom, ima hrane, veselo se igraju, svi su zdravi, ali stalno nekoga iscekuju.Kada dodje vreme za njihovog vlasnika oni nacule usi, njuskaju i ocima traze ko dolazi, pa istrce iz grupe radosni sto se srecu, i onda zagrljeni , srecno ,zajedno predju preko mosta od duge, i nikada vise nece biti razdvojeni.

Iskreno jako mi je žao, jer mogu da zamislim kako bih se ja osecao. Neznam šta reci. Za utehu, ostaju nam njihovi potomci da nas potsecaju na njih.

Zao mi je zbog vaseg gubitka. :sad2: rasplakala sam se kad sam procitala tuznu vest. Niko to ne moze da shvati koliko boli ko to nije doziveo. Ja sam imala domacu obicnu dzukelu - ovo dzukela mislim od milja ne pogrdno, zvala se Lila i imala je 13 godina kada smo morali da je uspavamo. Imala je tumore na mlecnim zlezdama. Veterinar mi je rekao da se zbog njene starosti ne moze operisati, zbog anestezije i oporavka. Tako da je nisu operisali. Zivela je jos 2-3 godine otkad joj se to pojavilo. Tumori su rasli i na kraju su pocele da se otvaraju zive rane da vise nije mogla da hoda. Tada smo odlucili da je uspavamo. Nisam bila kuci kad je bio veterinar. Ali kad sam dosla, kad me niko nije docekao na kapiji, kad mi se niko nije obradovao... pocela sam da placem i placem. Iako je Lila otisla od mene 8.04. a 6.04. Izzy usla u moj zivot bila sam jako tuzna i danas sam pri pomisli na Lilu.
Ali verujem da su svi nasi ljubimci kojih vise nema negde na lepom mestu i gledaju nas i cuvaju od tamo!
Veliki pozdrav i izdrzite, zbog buducih pasa koje cete imati:bye:

Tina, kuca ti je preeeeedivnaaa :heart:

hvala, pa trudimo se da bude joslepsa, samo da je nesrecne nogice malo prodju i da bude ok i bice super!!!!

Jel vam se cini sda je moja Rea malo krupnija nego sto bi trebalo za 6 meseci?

Gospodjo Magdalena48, jako mi je zao zbog vaseg gubitka, treba da razmisljate samo o tome, da je njoj bez obzira na sve sada mnogo lakse, da ne trpi bolove!!! Samo sto vise pricajte o njoj i bice i vama lakse, jako je tesko izgubiti nekoga ko je sa tobom prveo toliko mnogo vremena!!! Drzite se....:(

Magdalena i ja sam se rasplakala kad sam pročitala :sad2: Belfi je oko 3 godine samnom, a nedavno kad je bila bolesna, svakakve dijagnoze su joj davali i ja sam se posle svakog odlaska kod veterinara pozdravljala s njom... Mogu da zamislim kako vam je posle toliko godina provedenih uz nju... Ali je bar živela lepo i dugo :heart:

Retriveras, Izzi08, Rea Tina, lidija M - Hvala Vam svima na utesnim recima, vrlo ste ljubazni.Pokusavam da se pomirim sa istinom da je Beti sada lakse, da nema patnje koju je bilo strasno gledati i da umirim svoju savest da sam sve ucinila sto je bilo u mojoj moci da joj obezbedim lep zivot i odlicnu negu u bolesti i da joj pomognem da ode dostojanstveno , bez bola. Iako imam pored sebe njenu cerku, Beta mi mnogo nedostaje. Ona je bila licnost i ocima mi je davala na znanje ono sto bi rekla ,da je znala da prica. mislim da su svi retriveri takvi, ali ona je bila za mene nesto posebno.Od prve je kapirala sta se od nje trazi. Evo dve slicice , ona je uvijena u peskir i sasvim lepo je to podnosila.

Prilozi

• Beta i Frensis 0092.jpg
    Beta i Frensis 0092.jpg
    51,7 KB · Pregleda: 25
  • Beta i Frensis 0140.jpg
    Beta i Frensis 0140.jpg
    52,3 KB · Pregleda: 25
Pozdrav svima!
Pa da predstavim i ja svoje spodobe, ovaj ljubimce...
Dakle moju veselu držinu čine - Leopold, Bella i mali Pavo (koji i više nije tako mali).
Leo je moja prva ljubav, Bela je Leova ljubav a Pavo je malo zlo... On je početak mojih izložbi i budućeg uzgoja. Dolazi iz predivne uzgajivačnice Agram-Can.
Evo nekoliko fotografija mog malog Paveka ( te su mi pri ruci, ostale će uslijediti)

Tu je još bio mala beba..

n1029647056_305721_5890.jpg

n1029647056_305724_6572.jpg

n1029647056_305726_6975.jpg

Specijalna izložba lovačkih pasmina Osijek (lijevo)
2830_1138966707576_1029647056_416084_6814645_n.jpg

tata i sin na klupskoj izložbi u Trakošćanu (tata je dobio CAC, klupski prvak, BOB, BISS, a sin 2.mj. u mladima)
4648_1161538751863_1029647056_490055_3563770_n.jpg

Back