Zlatni Retriver

Mikice izvini moram da te iskritikujem ali vrlo si neodogovoran. Nisi proverio da li je pas chipovan, ako si se plasio da ce ga ukrasti trebalo je da ga uvedes u kucu a ne da ga ostavljas napolju na lancu. Drugo trebalo je da trazis od te devojcice da ti odmah pokaze gde zivi i da porazgovaras sa njenim roditeljima, a ne da cekas da se situacija sama razresi, naravno na tvoju stetu.
Koliko ti uopste imas godina?

Mikice izvini moram da te iskritikujem ali vrlo si neodogovoran. Nisi proverio da li je pas chipovan, ako si se plasio da ce ga ukrasti trebalo je da ga uvedes u kucu a ne da ga ostavljas napolju na lancu. Drugo trebalo je da trazis od te devojcice da ti odmah pokaze gde zivi i da porazgovaras sa njenim roditeljima, a ne da cekas da se situacija sama razresi, naravno na tvoju stetu.
Koliko ti uopste imas godina?

pas jeste njen u to sam siguran jer se odaziva na svoje ime a i morao bi jo ga dati jer je to ipak njen pas sta cu:(Ja imam 18 godina;)

Taj pas bi verovatno patio za svojim "gazdom". U to sam gotovo siguran, ma koliko bolju negu imao tu posle izvesnog vremena bi patio. Ako ti je za neku utehu. Mackic je u pravu, trebao si u toku prvog dana utvrditi ko je njegov vlasnik, preko cipa jer je sigurno chipovan, ili jednostavnim unakrsnim ispitivanjem roditelja:)

Evo Bo i ja iskoristili ovo sunce ovih dana pa imamo par novih slika, i jos par kako je Bo izgledao pre jedno godinu dana kada se i rodio.

Prilozi

• 02-10-08_1044.jpg
    02-10-08_1044.jpg
    40,2 KB · Pregleda: 17
  • 03-09-08_1010.jpg
    03-09-08_1010.jpg
    33 KB · Pregleda: 14
  • 13-09-08_1000.jpg
    13-09-08_1000.jpg
    37,4 KB · Pregleda: 15
  • 13-09-08_1001.jpg
    13-09-08_1001.jpg
    41,5 KB · Pregleda: 16
  • 24-09-08_1810.jpg
    24-09-08_1810.jpg
    34,6 KB · Pregleda: 14
Taj pas bi verovatno patio za svojim "gazdom". U to sam gotovo siguran, ma koliko bolju negu imao tu posle izvesnog vremena bi patio. Ako ti je za neku utehu. Mackic je u pravu, trebao si u toku prvog dana utvrditi ko je njegov vlasnik, preko cipa jer je sigurno chipovan, ili jednostavnim unakrsnim ispitivanjem roditelja:)

upravu si ali st ac sada ako mi ej bar za utehu kod sviojih je vlasnika i neluta ulicom;)

To ti je vec stvar ukusa, da li vise volis vece ili manje retrivere, sa ravnom ili talasastom dlakom i mirnijeg ili zivahnijeg karaktera.
Americki su obicno tamnije tj ridje boje, engleski su cesce svetliji, am. su takodje sa skoro ravnom dlakom dok su engleski sa guscom vrlo talasastom dlakom.
Evo sad cu da ti nadjem slike.

To ti je vec stvar ukusa, da li vise volis vece ili manje retrivere, sa ravnom ili talasastom dlakom i mirnijeg ili zivahnijeg karaktera.
Americki su obicno tamnije tj ridje boje, engleski su cesce svetliji, am. su takodje sa skoro ravnom dlakom dok su engleski sa guscom vrlo talasastom dlakom.
Evo sad cu da ti nadjem slike.

super jer je veliak razliak u ceni izmedju njih?;)

Ovo ti je tipican americki retriver, dlaka mu je em ravna em ocesljana tako da bude jos ravnija. Takav izgled se gaji kod njih, i ovo je najcesca boja retrivera kod njih, svetlijih prakticno nema.
golden-retreiver.jpg

golden_retriever.jpg

Ovo je britanski, oni su uglavnom krem, ima ih naravno dosta i zlatnih, ali zadnjih godina opada broj ridjih i raste broj zlatno belih. Oni su uglavnom manji, tj nizi, i duzi su nego sto su visi. To mozda sada ne moze na slikama da se vidi tako dobro, ali uzivo se bas vidi razlika.

golden-retriever.jpg

_wsb_336x279__MG_0275-2-Edit-5.jpg

Takodje ovde kod nas, a verujem i u svetu, ljudi mesaju americki i engleski tip i onda dobijas recimo krupne retrivere sa talasastom dlakom i svetlije boje, ili manje retrivere sa ravnom dlakom i ridje boje. Tako da je u svakom slucaju dobro ako mozes da vidis kako izgledaju i otac i majka steneta kojeg uzimas.

Back