Zlatni Retriver

Marko evo odgovoricu ti koliko najkrace moze - postoje dve opcije, da ga naucis da piski na novine pa posle da ga ucis da se od tih istih novina odvikne tj da nauci da piski napolju, a druga opcija je da malo briskas za njim do drugog meseca i prve vakcine a onda ga izvodis na blic napolje nekoliko puta dnevno (samo nemoj da ocekujes previse jer stene u tom uzrastu ne moze jos uvek da kontrolise to kad ce ici u wc) a tako ce kuca i ukapirati pa ce vremenom sama traziti da izadje, + ne moras onda da ga odvikavas od vrsenja nuzde na novinama.
U svakom slucaju racunaj da ces morati da cistis za njim jedno vreme, ali i to ima prednosti - nabacis misice stalnim saginjanjem i cucnjevima.;):D

Evo predstavljanja, ova "ZVER" se zove Bobi, Star je nepunih 7 nedelja, preko dana uglavnom spava dok nocu daje sve od sebe da nikom ne dozvoli da odspava ni 10min. Navikava se na novine, tj da vrsi nuzdu na iste ali nekako se ne razumemo bas najbolje, valjda je mali jos...Grize sve sto mu se nadje na putu, pa cak i metalne nozice stola.

Prilozi

• bobi.jpg
    bobi.jpg
    20,1 KB · Pregleda: 28
Pozdrav svima!!Potreban mi je mali savet od Vas..Naime,imam zlatnog slatkisa koji sada 13. puni 4 meseca..Oko prvog je krenuo napolje posle svih trece vakcine pa smo jos sada u fazi ucenja vrsenja nuzde napolju iako smo prefektno,bez greske savladali isto na novinama..Napredak postoji,nece da vrsi veliku nuzdu na novinama nego ceka dok god moze mali jadnicak da izdrzi da se vratimo brat i ja sa faxa pa da ga izvedemo,zaista sam ponosan na njega..Moj "problem" je u tome sto kada krenemo napolje ili kada smo u parku,kada ga pustim da trckara malo sam,da njusi i ujedno ga ucim da ide pored mene sto uspesno radi,on cvili iako mase repicem kao da je potpuno srecan..Kao da trazi nesto,kao da se plasi neceg ali iz cista mira,Ne smatram to velikim problemom ali bih voleo da cujem da li je neko imao slicnu situaciju i da li ce prestati..P.S.Zaboravio sam da napomenem,ima buvice pa sam ga uhvatio kako kuci dogk se drapa on cvili,ali napominjem kada smo napolju on je totalno srecan i mase repicem..Uzeli smo mu frontline kapi i cekamo rezultate...Hvala najlepse i unapred

@Marko
Zver ti je presladak, izgnjavi ga puno u moje ime.:D

@Mali_psic
Moram da priznam da mi takva situacija nije poznata, ali ako kazes da ga nista ne boli moguce je da cvili od nestrpljenja (recimo ako si mu poneo lopticu u setnju) ili jednostavno od srece. Male kuce obicno znaju tako da, sto bi se reklo ne znaju sta ce sa sobom od srece, pa ili skakucu okolo i nesto "pricaju" ili tako cijucu.

Ne da uziva nego je juce bio srecan ceo dan.:D U stvari uvece je poceo sneg da pada bas mnogo, pa kad smo izasli prvo je hvatao pahulje ali ne u vazduhu nego kako padnu, pa je gurao nos u sneg, kopao, valjao se... ma uzivancija jedna! U onoj kasnoj setnji je bio isto toliko srecan, na kraju je lajao na sneska belica kojeg smo videli usput.:lol: Ma ludnica.
Kako je Soni? Nema vas sa novim slikama, a sigurna sam da je jos malo porastao.:D

Super! :D Baš uživa u snegu, mnogo je sladak!!! :lol: Ja sam opet nešto bez vremena, ali slikaću Sonija i postaviću nove sličice! Raste još uvek, ali sada više u širinu i blesav je skroz! Pričaću ti :D

Uf DObro je!!!!
Ja sam vec pomislila da ste otisli sa lastama u neke toplije krajeve.........
Pa di ste bre???
Daj footke
:D:D:D:D

Tu smo Ria :D nismo otišli u toplije krajeve - mada bih ja voleo, iskreno ;) :D Slikaćemo se danas poslepodne, pošto sam na poslu sada, pa ću ih postaviti. Kako ste vi?? Šta radi Don?? Jel raste?? Sigurno je sada veliki dasa! :D

Tu smo Ria :D nismo otišli u toplije krajeve - mada bih ja voleo, iskreno ;) :D Slikaćemo se danas poslepodne, pošto sam na poslu sada, pa ću ih postaviti. Kako ste vi?? Šta radi Don?? Jel raste?? Sigurno je sada veliki dasa! :D
Ma LUUUUUUD je skroz!!!!
Super smo, svasta smo naucili !
Imamo sad 30.nov. puna 4 meseca i malo preko 16 kg!
Rastemo i ucimo!
Kad hoce napolje, donese mi patiku, cizmu ili sl.!!!!!:D:D:D:D

UDAVI ZVERRRRR!!!!!!!!!
JAO sto ste vi stasali!!!!!!!!
Pa nije vise takav balavac!!!!!!
Naravno pricamo o fizickoj balavosti!!!!
Za psihicku jos ces se nacekati!!!!!
Meni je Don par puta zapalio za nekim lutalicama da se igra!!!!!
Jedva sam ga navatala!!!!!
SOM!!!!!!!

UDAVI ZVERRRRR!!!!!!!!!
JAO sto ste vi stasali!!!!!!!!
Pa nije vise takav balavac!!!!!!
Naravno pricamo o fizickoj balavosti!!!!
Za psihicku jos ces se nacekati!!!!!
Meni je Don par puta zapalio za nekim lutalicama da se igra!!!!!
Jedva sam ga navatala!!!!!
SOM!!!!!!!

Ugnjaven je i biće non - stop!!! :D Znači i tvoja zverka to radi! Izgnjavi ga i izljubi puuunooo u naše ime!!! :D :D :D Vidiš kako su slični Don i Soni, vidi se da su mali balavci iz iste odgajivačnice ;) :lol: :lol: :lol:

Evo predstavljanja, ova "ZVER" se zove Bobi, Star je nepunih 7 nedelja, preko dana uglavnom spava dok nocu daje sve od sebe da nikom ne dozvoli da odspava ni 10min. Navikava se na novine, tj da vrsi nuzdu na iste ali nekako se ne razumemo bas najbolje, valjda je mali jos...Grize sve sto mu se nadje na putu, pa cak i metalne nozice stola.

Mnogo je sladak Bobi!!! :D Ima puno novih kuca pa ne stižem da prokomentarišem ;) Skoro svi štenci su u tom uzrastu isti! Kada ovo čitam vidim mog Sonija kakav je bio kada je bio mnogo mali!

Back