Zlatni Retriver

Slikala sam Kiki u stavu....ne znam samo jel dobro..
IMG_0983-1.jpg

kikistav2-1.jpg

sta mislite? jel dobro za pocetak?

Covece kolika je vec!!:D:D Koliko sad ima meseci?
Sto se tice stava mislim da na drugoj slici dobro stoji. Mozda bi mogle zadnje nozice jos malo da budu pomerene unazad. Ali dobro ima vremena da nauci. Nego ako imas prilike idi na neku izlozbu gde su retriveri, pa baci pogled kako izlaganje izgleda.

Pre nekih 15-ak... 20 dana predstavio sam mog ljubimca, i kroz salu ga nazvao "zver" jer je to bila jedna mala dobrocudna pufna. Sada je vrag odneo tu salu, i ta pufna se zaista pretvorila u zver, koja nas juri po celom stanu u zelji da nas grize i zvace, u namestaj je odavno postavio duborez, a sada to radi i sa ukucanima, pokusao sam sa blagim "prevaspitavanjem novinom" ali prag bola mu je neverovatno visok, i dok mu prilazim novinom vicuci NE !!! on na mene laje, rezi i krece na mene.... Napominjem star je dva i po meseca, i ja vas pitam da li je to normalno za taj uzrast i koliko dugo traje ovaj period. Keva mi je najveci problem jer joj je zao da povisi ton na njega, a on to zloupotrebljava do maksimuma.

Evo nesto od skorijih slika, e da spava najcesce na ledjima. San ga uhvati iz cista mira. Na drugoj slici se umorio od cepanja mog ugovora sa SBB-om i tako i zaspao.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    19,3 KB · Pregleda: 14
  • 2.jpg
    2.jpg
    24,6 KB · Pregleda: 15
  • 3.jpg
    3.jpg
    21,3 KB · Pregleda: 13
  • 4.jpg
    4.jpg
    36,6 KB · Pregleda: 14
  • 5.jpg
    5.jpg
    28,4 KB · Pregleda: 17
Jedno pitanje za sve vlasnike retrivera- KOLIKO TREBA DA IMA KILOGRAMA ZENKA RETRIVERA OD 9 MESECI? Jer izgleda ja moju Bicu mnoooogo hranim, a sada je u prvom ciklusu i nekako mi je zao! Inace me zanima koliko traje ciklus kod zenkica i koliko Vi svi hranite vase ljubimce! Ja joj dajem granule oko 150-200 grama hleb , kuvanu corbicu od krompira, sargarepe i pirinca zaprzano sa jajetot i tome slicni dva puta dnevno.Ali gledajuci vase slike primecujem da je moja Aba cak i DEBELA! Zeleo bih da mi neko kaze kako hrani svoju kucu da ne bih napravio gresku u ishrani !

Jedno pitanje za sve vlasnike retrivera- KOLIKO TREBA DA IMA KILOGRAMA ZENKA RETRIVERA OD 9 MESECI? Jer izgleda ja moju Bicu mnoooogo hranim, a sada je u prvom ciklusu i nekako mi je zao! Inace me zanima koliko traje ciklus kod zenkica i koliko Vi svi hranite vase ljubimce! Ja joj dajem granule oko 150-200 grama hleb , kuvanu corbicu od krompira, sargarepe i pirinca zaprzano sa jajetot i tome slicni dva puta dnevno.Ali gledajuci vase slike primecujem da je moja Aba cak i DEBELA! Zeleo bih da mi neko kaze kako hrani svoju kucu da ne bih napravio gresku u ishrani !

Hogar nije debeo,masivan da.Ima 6 i po m.Ne znam koliko bi trebali imati kg.I Hogar je bas tezak,pribojavam se hehehe,koliki ce biti sa godinu dana.Znam da je od vece vrste ali opet...

Hogar puno lici na Sonija,mada je soni tamniji,a hogar puniji.
Soni je prelijep.:)
I Tedi je pravi dasa.:)
Pratim vas,nisam nikog zaboravila.

@Marko mj - 2,5 meseca je period kada je i Soni imao običaj da ''divlja'', da gricka ruke i nameštaj i sve što mu se nađe ispred njuške, mislim da je to objašnjeno rastom zubića, međutim ti svakako moraš da preduzmeš korake da ga na vreme vaspitaš i da zna osnovne stvari, da zna šta ne sme da radi. Prvo mora da ima dosta igračaka koje može da gricka i kada god proba ono što ne sme da mu kažeš ''ne'' i daš mu igračku, takođe kada gricka ukućane isto to i kada gricka nameštaj naravno isto to. :D Drugo, ako ga to, što ga lupiš novinom ne plaši i ima visok stepen tolerancije bola, moraš da primeniš druge taktike, mi smo imali običaj da kada Soni pretera, da ga zatvorimo na 5 min. samog u kuhinji dok se ne smiri. Onda se on rastuži, jer im po svoj prilici najteže pada samoća i onda se smiri, nije lepo - ali humanije od lupanja non - stop novinom. Verbalna komunikacija i doslednost su najbitniji, moraš da ga stalno opominješ sa ''ne'' kada radi nešto pogrešno i da mu ne popuštaš ponekad, jer to onda nije to i džabe ga kažnjavaš.
Jako je bitno da kada krene da izlazi napolje ima (pseće) društvo za igru, jer puno znači za socijalizaciju šteneta (i njega drugi štenci ili psi u igri grickaju pa vidi kako to izgleda).
Dobra stvar je da to sve prođe u mom iskustvu oko 3- 4 meseca kada je i najbolji, ponovo kažem iz mog iskustva, sve do 6. meseca (iskoristi taj period da ga vaspitaš i naučiš što više možeš) kada otprilike počinje pubertet a onda ponovo slični problemi ali manjeg intenziteta i lakše rešivi i tako dok ne poraste.. za dalje ne znam, jer Soni ima skoro 10 meseci i još uvek je štene :D

@ljube03 - ne znam koliko bi ženka trebala da ima sa 9 meseci, ali ilustracije radi i Soni ima 9 meseci i težak je 32kg a pritom još i deluje tanak. Aba bi trebala da ima manje, znači svakako ne više od tih 32kg. Ako ti se čini previše buckasta, smanjite joj hleb ili nešto što već može da je goji, nije zdravo da bude bucka non - stop, veterinari kažu da tako dolazi do deformacije kičme, kako je meni moj vet. rekao.

@Taska - Hogar je preeeeeleeeeeep!!! :D I tačno je, baš liče on i Soni! ;) :D Čini mi se da i Hogar ima onako malo ''šljampava'' usta koja ja obožavam kod Sonija, jer možeš da ih razvlačiš kako hoćeš!!! :D :D :D

Da,da ima ta "sljampava" usta:lol:,ma mnogo ga gnjavimo.Pametan jeeee,kao pcelica;)
Imao je nekih 3 mjeseca da je naucio vani za nuzdu,desavali se kiksevi,jer nije mogao da iskontrolise.Ali ljudi toliko je brzo,kako da kazem sazreo,cim jede sjedne i gleda u povodac i zove da ga neko vodi vani.Ma koliko su zahtjevni kad su onako mali kasnije je jednostavno lak za cuvanje.Jedino sto je nasa greska:oops:,i dalje spava na torsed,dvosjed,fotelju,u krevet,razmazili smo ga.Ma i neka smo,zasluzuje.

Soni je bas momchina,ima neko drzanje,ono svjesan sam kako sam lijep:D

Hogar je prelep, ali p r e l e p! Odusevljena sam stvarno!:D:D

Hvala Mackic,puno:).I Tedi je prava milica pilica,ona slika kako sjedi u snijegu je najzezsca,ima one dobrocudne okice:)

WOW!!!!!!!
Bas sam velika devojka !!!!!:shock:
SUPER je frizura (ushi)!!!!!;)
To je sad hit, tako na "prirodno"!!!
Preslatka je!!!!:D

haha:D Hvala puno:)
Kad je vec ljube03 pokrenuo pricu o ishrani, da se nadovezem i ja pitanjem.
Da ne izgleda Kiki malo mrsavo? neki mi kazu da jeste mrsava...pa ja i ne znam vise koliko da je hranim:roll: Jer ni ona ne zna koliko joj je dovoljno...uvek je nekako gladna, ma koliko pre toga pojela:???: a ima oko 11,12 kg

Hogar je prelep ;)8-)

haha:D Hvala puno:)
Kad je vec ljube03 pokrenuo pricu o ishrani, da se nadovezem i ja pitanjem.
Da ne izgleda Kiki malo mrsavo? neki mi kazu da jeste mrsava...pa ja i ne znam vise koliko da je hranim:roll: Jer ni ona ne zna koliko joj je dovoljno...uvek je nekako gladna, ma koliko pre toga pojela:???: a ima oko 11,12 kg

Hogar je prelep ;)8-)

Hvala puuuno puuuno:D
Kiki super izgleda,ali dolazi u fazu kad se izduzuje,i ja sam se brinula za Hogara.A vidis ga sad.Ima njegovih slika kakav je bio,mislim na 18 str,tu negdje.A oni mogu jesti koliko im se god daje,prave su izjelice:)On obozava sirovo voce i povrce,pravi svastojed.Glavna hrana su granule,bar ga ja tako hranim.Uglavnom ne smiju biti buce zbog kostiju.

U proslim postovima imas maltene sve objasnjeno,pregledaj;):)

Hvala na pitanju, Tedi je jos uvek tu.:D
Imao je incident juce ujutru, potukao se sa psom rase cane corso, koji zivi u zgradi preko puta nase, i njih dvojica se nikako ne vole. E i juce je tako taj pas izasao u setnju, bio je vezan, a ja ga nisam videla na vreme, tako da je Tedi, koji je njuskao okolo, to iskoristio i cim ga je ugledao bacio se na njega kao pomahnitao. Devojka koja je drzala tog psa ga je pustila jer je videla da ne mogu da uhvatim Tedija nikako, tako da su se tukli dobrih nekoliko minuta, i nismo mogle nikako da ih uhvatimo i obuzdamo dok nisu napravili kratku pauzu. Onda smo ih brze bolje obojicu u isto vreme uhvatile za ogrlice, na sta su se opet razjarili ali su srecno rastavljeni. Srecom obojica su prosli bez povreda, ali smo danas ceo dan izbegavali da se setamo po parkicu koji se nalazi izmedju nasih zgrada, gde se sve i desilo.

U bre Tedi bas si omasio rasu!!!!!
Salim se !!!!!
Dobro je da je sve proslo bez posledica!!!
Hehe pomisao da bi ovaj moj mogao da krene na Cane Corso je zabavna!!!
Crkoh od smeha!!!!
Pre neko vece je zena u zgradi spustila roletnu, a gospodin je pokusao u dzep da mi udje, premro od straha!!!!!!hehe!!!!Koja zver!!!!

:lol::lol::lol:
Ma i ovaj moj je blesav totalno - ne sme da prodje pored macora u stanu, a ovamo hoce da se bije sa psima koji su veci i od njega i od macora dva puta zajedno. Pa se takodje plasi na ulici "neidentifikovanih objekata" tipa mesalice za cement, crnih kesa za djubre, bacenih duseka...:lol:

Dobro je što je sve dobro prošlo! :D Tedi baš vodi avanturistički život u poslednje vreme - skita, tuče se :lol: mnogo je sladak, izljubi ga u naše ime! :D Inače taj strah od svega i svačega je tipičan za naše zverke i Soni se plaši svakojakih gluposti :D Mi idemo na vakcinaciju protiv besnila i čipovanje za koji dan.

Tedi je facaaa nebeska.Kod Hogara jos nismo primjetili da ne voli nekoga,ali nekad nocu tiho rezi kad cuje nesto vani,i onako naculi usi hehehe,mnogo je sladak.
Smijesan je kad kupimo nesto novo u kuci,on zaobilazi,njusi iz daleka,pa pridje,pa kao pobjegne,ma komedija.Jednom sam odnijela tabure u kuhinju da se popnem da dohvatim nesto.Kad je on poceo da laje na tabure,mi smo umrli od smijeha.
A kad smo mu dali zrno grozdja on se prvo igrao kao macka,i kad mu dosadilo,legao i pojeo ga.Zamislite on jede crni luk,samo ne znam da li smije,inace on sve jede,narandze,mandarine,kruske,jabuke,papriku,kupus,sve sirovo.Pravi je svastojed :lol:

@bigbear23 hvala puno, kao i ostalima naravno, maksimalno paznje sam posvetio svom psu i trudim se predjemo sto lakse kroz ovaj period sazrevanja. Drago mi je da cujem da je to normalno ponasanje za ovaj period.

Evo opet ja o Tediju.
Danas smo pokusali da se prosetamo po livadicama na kraju naselja, ali smo naisli samo na blato (koje su inace dobrim delom napravili ovi koji nelegalno zidaju kuce kod nas), pa evo kako je Tedi to prihvatio.

Back