Zlatni Retriver

sdragickg - Megi je stvarno veoma lepa! z:) ima i veoma interesantnu boju dlake! z:lol:

Imam mali problemčić, Soni je tokom zime malo izgubio pigmentaciju nosa tako da ka vrhu vuče ka crvenkastoj boji, čini mi se da sam ranije čitao negde na forumu da je to ne tako neobična pojava zimi, ali bih voleo ako neko zna tačniji odgovor kao i to da li je to prolazno?
Još nešto, da li postoji neka stranica na netu koja pokazuje kako šišati psa, pošto mu je dlaka na vratu i grudima upadljivo duža nego na leđima, pretpostavljam da bi dlaka trebalo da izgleda proporcionalnije, jer zaboga planiramo da idemo na izložbu u-skoro, pa se kao spremamo z:shock:

To sto je izgubio pigment na nosu je redovna pojava kod retrivera, uglavnom im se desava zimi, a nekad i leti. Pravo da ti kazem ja nigde nisam nasla objasnjenje zasto se to desava i sta utice na taj nestanak pigmenta. Tediju se to menja na svako malo, pa je godinu i po imao roze nos, koji mu je onda opet pocrneo da bi mu sad ove zime opet postao roze. E sad da li ce Soniju nos opet biti crn i kada ne bih znala da ti kazem, ali velika je verovatnoca da ce kada dodje toplije i lepse vreme ponovo imati crn nosic.z:)
Sto se tice dlake postoji pravilo kako se shishaju retriveri pre nego sto se vode na izlozbu, uglavnom im se skracuje dlaka na vratu, na prednjim sapicama, rep se malo skrati da bi se dobila odredjena linija. Pogledaj na youtube da li ima neki klip, a mozes i na google na potrazis, ukucaj golden retriever preparing for dog show.

e bas su i mene pitali neki prijatelji za taj roze nosic kod retrivera.ja imam labradorku i njoj zimi isto malo posvetli nosic a kad je toplije vreme opet mu se vrati boja ali nije joj vise crn nos kao kad je bila mala.koliko sam ja uspela da saznam nosic gubi pigmentaciju zbog suzavanja krvnih sudova u njemu usled nize temperature.ne mora da znaci da je to tacno,tako sam cula,pa eto moze biti :)
e sad,zanima me da li je to kod zlatnih retrivera dozvoljeno (kod labradora jeste i to samo kod zutih) ili se ipak smatra za manu?cula sam da bi retriverima nos uvek trebao biti crn bez obzira na godisnje doba.ni ovo nije provereno,zato pitam vas koji ih imate,mozda neko zna kako sudije tretiraju tu pojavu kod goldena?
redovno vas pratim,svi imate predivne pse i zeljno cekam njihove nove slicice :)
ljubimo vas Lora i ja :*

e bas su i mene pitali neki prijatelji za taj roze nosic kod retrivera.ja imam labradorku i njoj zimi isto malo posvetli nosic a kad je toplije vreme opet mu se vrati boja ali nije joj vise crn nos kao kad je bila mala.koliko sam ja uspela da saznam nosic gubi pigmentaciju zbog suzavanja krvnih sudova u njemu usled nize temperature.ne mora da znaci da je to tacno,tako sam cula,pa eto moze biti :)
e sad,zanima me da li je to kod zlatnih retrivera dozvoljeno (kod labradora jeste i to samo kod zutih) ili se ipak smatra za manu?cula sam da bi retriverima nos uvek trebao biti crn bez obzira na godisnje doba.ni ovo nije provereno,zato pitam vas koji ih imate,mozda neko zna kako sudije tretiraju tu pojavu kod goldena?
redovno vas pratim,svi imate predivne pse i zeljno cekam njihove nove slicice :)
ljubimo vas Lora i ja :*

I meni to nešto zvuči poznato da roze nosić baš i nije poželjan kod sudija, ali dobro, ko ih šiša - ako smo roze, onda je roze z:) makar i ne dobili neke silne nagrade, mi bi ionako išli uglavnom zbog skitnje z:D a možda i ponovo pocrnimo za mesec dana z:lol: Hvala Luthiena z:) veliki z:kiss: od mene i Sonija! z:lol:

Hvala vam za savete! :)
Sve je ok sada sa Badijem. I dalje mu KAO smeta povodac, ali naviknuce se. Cesto i zaboravi da ga ima, a kad ga primeti pocne da ga grize. Hehe, pa mu ja odvucem paznju.
Bas je dobra kuca, pre neki dan je primio drugu vakcinu.
Malo je nemiran, ali bolje to nego da uopste ne zeli da se igra. Uvek je raspolozen. I to mi je bas drago! = )

Dugo sam se razmisljao kojeg psa da nabavim za kucnog ljubimca.......i odlucio.....zlatni ritriver...........u četvrtak idem po njega......uzeo sam ga u Smederevskoj Palanci....odgaivacnica....OF SUNFLOWER VALLEY........recite mi dali sam odabrao pravu odgaivacnicu......i molio bi za neki savet.......jer do sada nisam imao ovou vrstu psa.......da stene je staro 2 meseca

Dugo sam se razmisljao kojeg psa da nabavim za kucnog ljubimca.......i odlucio.....zlatni ritriver...........u četvrtak idem po njega......uzeo sam ga u Smederevskoj Palanci....odgaivacnica....OF SUNFLOWER VALLEY........recite mi dali sam odabrao pravu odgaivacnicu......i molio bi za neki savet.......jer do sada nisam imao ovou vrstu psa.......da stene je staro 2 meseca

Pošto imaš vremena do četvrtka, bilo bi dobro da prelistaš ovu temu od prve do poslednje strane ;)

Posle malo duze pauze evo opet nas....

Dora-little fox in the night!!!

P.S. jel ide neko od forumasa na izlozbu sledece subote??

Prilozi

• Slika013.jpg
    Slika013.jpg
    13,4 KB · Pregleda: 21
  • Slika014.jpg
    Slika014.jpg
    53,9 KB · Pregleda: 19
  • Slika011.jpg
    Slika011.jpg
    12,4 KB · Pregleda: 15
Evo u ove sitne sate citam ovu temu meni posebno dragu :heart:.........dodje mi kao dnevnik koji sam bash zapostavila :(.....lijepo je sjetiti se prvenstveno mog Hogija,onako malecnog,raznih dogodovstina......imam ja i ovako puuuuno slika....al' ovdje je nesto posebno....:)

Inace (neki su upoznati) Hogar nije vise kucni pas....mislim kao ranije.....nocu spava u kuci....preko dana je vani....i dalje ga setamo 2-3 puta dnevno....nije sam/usamljen....ne vidim promjene,sem da je postao jaci imunitetom,i da je pravi rundov-zimski pas.....prelijep je i dalje....sta da Vam kazem :manikir::D:D:D
mada jos mi nedostaje ono njegovo motanje oko nogu u kuhinji :lol:...mislim da sam ja teze podnijela to "odvajanje"...:(

Pozz svima Vama,i ljubite vase ljubimce....da Vam pravo kazem ne znam koja kuca je od koje ljepsa :heart:

Nisam znao da je Hogar promenio klimu ;) verovatno mu je bolje sada kada može celoga dana biti napolju, uživancija! :D Ja bih voleo da imamo kuću i dvorište i verujem da bi Soni uživao 1000% mada i razumem da ti je teško navići se na to da ga nema u kući non stop i meni bi to nedostajalo.. :(
A sličice?? Da ga vidimo tako rundavog? :lol:

:D

Crkle mi baterije skroooz....i nikako da se sjetim kupiti....strasno.....al' uskoro obecavam slike......mada sada videh tvoju temu o shishanju.....i njemu treba podhitno :lol:....al' bice slike i prije shishanja....:D
Zanimljivo koliko mi se ovako cini da je bijel...a kad je u snijegu nekako nije....zuckast....tj bas je golden :D
Eno ga lezi na kucici kao lav je.....isao u setnju i strasno se isprljao kao prase......nadje blato i kad je najsuvlje....:lol:
Da i novost je da ga pustamo bez povodca.....ali jednom uvece ....nema ga i nema....gdje ga nismo trazili,zvali.....cerka isplakala more suza.....cijelu noc nisam spavala....svako malo izlazila i zvala....al' ujutro je bio ispred vrata :D....ziv i zdrav....i nekako se pravio vazan....i sjetim se da je vrijeme parenja ....qq....:dash:
I to sam htjela pitati da li moze i sa drugim kujama koje nisu retriveri....ono sta bi mu skodilo je li :lol:

E pa pozdrav svima, ja imam jednu malu mazu koja trenutno ima dva meseca i sa ponosom se hvalim jer je najlepsi i najbolji pas na svetu zove se Rea, i vrlo je luda... Nadam se da ce se i vama dopasti!!!:)

Back