Ne boli isto...više boli duhovna/emotivna patnja...
Ne razumem ovo produžavanje života...stiče se iskustvo, poboljšava kvalitet života...ne vidim nigde kvantitet.
To zavisi od vrste ozlede, emotivna bol zna da bude izuzetno dugotrajna, no fizicka zna da bude nepodnosljivo bolna,
a kvantiteta ce biti, i to bas onoliko koliko modernom drustvo i treba - a to je jako jako puno
Religija upućuje ljude u problematiku, na neki način...kome taj način odgovara, neka izvoli...samo, teško je čoveka "napamet" uputiti...mora da koristi svoje iskustvo i razum...ako je moguće.
Mislis na ono 'plata za greh je smrt', a grehom se uglavnom smatra nepravda, 'svaka nepravda je greh', i opet nepravda je upravo to kad nekome nanosimo nelagodnost, bol, patnju, ... uskracujemo zivot.
Ne mislim da baš ovako uče vernike: "jer ce to Bog na kraju samo puknuti prstom, i svi problemi ce zauvek nestati"...mislim da je to vodič za nesigurne...one koji prihvataju da je sve od Boga, pa i patnja...i ne očekuju da je on reši, mogu samo da se nadaju...
i tako im život prolazi, u nadi da će neko drugi otkloniti uzroke i voditi ih kroz život....to je poluživot.
To sam malo na duhovit nacin zeleo da prikazem ono pravilo - 'sve treba dati u Bozije ruke'.
Mislim da bi u ovom slučaju smrt došla kao olakšanje.
Ima li napretka...jedino neko čudo da se desi...ako je to definicija za "tačke usavršavanja".
Malo si nejasan...daj suštinu.
Šta, u stvari hoćeš da kažeš?
A sta misli on? mozemo kometarisati ovaj slucaj koliko zelimo, no jedino njegov odgovor je ovde zaista vazan.
Cudo danas - je nauka sutra.
Sustina je valjda to da ne postoji problem koji se ne da resiti, niti bolest koja se ne da izleciti, ako si na to mislila, naravno u kretivno orijentisam drustvu, i uz odredjeni vremenski interval.
Život jeste povremeno stradanje, ne može sve da teče glatko...
Strah, ili ne, neke šanse se pružaju samo jednom u životu...i treba biti sebičan i iskoristiti ih...ne žaliti kasnije...to opet povlači za sobom niz drugih negativnih emocija.
To je licno zapazanje ovog sto nazivamo stvarnost,
svako ima pravo na svoju verziju,
pa neka bude tako, u tvom slucaju ...
Ako nešto želiš, moraš da se boriš, ne mislim bukvalno...a možeš i da čekaš da ti samo dođe...i...šta ako ne dođe?
Onda sedi i plači što se nisi pokrenuo.
Stvarnost je surova, ali može da bude lepa, ako se kvalitetno iskoristi...ono malo lepih trenutaka.
Ne vidim zadovoljstvo u nečemu što mi se samo nudi...izazov je boriti se...važi za sve u životu.
Mučenje za nešto i borba nije isto.
Zasto se boriti, zasto plakati za nedostiznim, sem ako ne pridajemo previse vaznosti necemu a strahujemo da to necemo iskusiti dok smo zivi, jer zivot brzo prolazi a u smrti nece bit prilike.
Izazov je boriti se, osvajati, i zaposedovati - za jednoga, a za drugoga izazov je kreirati nesto, pokloniti kreirano i zajedno se radovati umetnickoj kreaciji. Svako uziva u necem drugom ...
Ima ljudi koji uživaju u mučenju drugih ljudi, u mučenju životinja...to je već patoligija.
Ima ljudi koji to cak cine u ime Bozijeg imena, nadajuci se vecnom zivotu.
Da bi sazreo, moraš se slomiti i plakati....više puta.
I sreća je suptilan oblik patnje...ako ne umeš da je uhvatiš, otići će.
Što više razmišljaš o sreći...to više shvataš koliko si nesrećan.
Traba je samo prepoznati i zgrabiti...ne razmišljat koliko će da traje...već uživati dok traje.
U zavisnosti sta sebi covek postavi za cilj, vise ili manje ce se lomiti i plakati.
Pa onda ceo zivot trcimo za srecom, - kroz patnju naravno.
I opet, za nekoga je jedva sreca kad dobije ogrlicu od dijamanata, a neko drugi je neizmerno srecan i zbog jedne case hladne vode.
Ako vec neko ima mnogo u zivotu, dobijanjem ce sve teze nalaziti srecu u zivotu, no uvek moze da ide obrnutim nacinom u potrazi za njom,
moze da krene da daje srecu, i bice srecan i on i onaj koji je dobija.
Bolje imati pun život i umreti srećan i mlad, nego doživeti duboku starost u vegetiranju...moje mišljenje.
Imati pun i bogat zivot na znaci biti i srecan,
ja jesam vegetarijanac, i tacno znam razlog zbog cega, postujem sve oblike zivota i smatram da svi imamo isto pravo postojanja na ovoj planeti, a to mi donosi srecu i zadovljstvo - bio star ili mlad.