Шоне
Zainteresovan član
- Poruka
- 275
i koja je provizija?
Ја бух до сада изгуглао већ брате. Куцај PayPal fees у гугл. Мислим да је негде око 3% свеукупно са повлачењем са рачуна.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i koja je provizija?
Ти нас зезаш са прањем папуча, простирке и доњег веша заједно? Хахахахаха. Извини али морао сам јер не верујем очима. Не подсмевам се вама да ме погрешно не разумеш.Bas to, ne treba se unapred mnogo stresirati jer videces kad odes, sve normalno fukcionise, jeste drugacije nego ovde ali covek se navikne. Ja uvek kazem kad smo se mi snasli, svi ce. Muz i ja smo otisli prakticno bez znanja jezika, nismo imali nikog tamo i nije bilo uopste nasih, znaci sve sami.
Recimo, moje prvo pranje vesa u laundry room se svelo da sam sa korpom vesa stala ispred masine i gledam. Nista tu meni nije bilo jasno, otvor gore umesto sa strane, masina ogromna, ma mogu ja u nju da udjem, gde ide ves, gde prasak, sta gde da stavim, ma uzas. Dolazi lik da opere ves i vidi me takvu, ponudi mi pomoc, ja mu objasnim da prvi put perem vesi pokaze mi on kako ce da uradi. On je u masinu ubacio neke dzempere, nesto donjeg vesa, flip flop papuce i prostirku sa poda iz kupatila !!! Sve zajedno, sipao prasak i pustio da radi. Ja u cudu gledam, pa gde sve zajedno, pa kod nas i podela na belo i sareno ima jos par podpodela
ali vidim liku nista ne fali, deluje uredno, cisto, pa reko kad on tako pere ves prezivecemo i mi, i jesmo
Nekad su zaista apartmani takvi da u stanovima nema opcije za masinu i onda mora ovako, ali sve to bude privremeno, pa tamo se stanovi menjaju mnogo cesce nego ovde, pa ako pranje vesa ne odgovara ovako lako se nadje bolja opcija.
Ја бух до сада изгуглао већ брате. Куцај PayPal fees у гугл. Мислим да је негде око 3% свеукупно са повлачењем са рачуна.
meni ne zvuci neverovatno jer sam i ja to gledala ...strasno breТи нас зезаш са прањем папуча, простирке и доњег веша заједно? Хахахахаха. Извини али морао сам јер не верујем очима. Не подсмевам се вама да ме погрешно не разумеш.
Како мислиш да дижеш са банкомата пар хиљада?
Ја сам скапирао да хоћеш више од 10к да пребациш овамо зато сам навео најједноставнију методу а да не кршиш закон о износу новца без плаћања пореза.
Чисто сумњам да је 1% провизије само. И не верујем да је иста провизија за различиту суму новца. Ако јесте одмах да отворим у тој банци рачун.
Evo da resimo misteriju jogurta i kiselog mleka..pa da krenemo dalje :
Jogurt identican kao nas je u Kanadi Liberte kefir
Kiselo mleko kao kod nas je u Kanadi Astro Yogourt Balcan Style
Pogledajte prilog 346954 Pogledajte prilog 346955
ja bih volela da iznesem iz srb pare jer bih se osecala sigurnije, htela sam to i pre planiranja kanade da uradim, posto nam je blesava zemlja, ali ne moze tako jednostavno to smo vec videli
dobro si ti razumeo
ali ima tu jedna i kirijanska fora - ne daju mi se velike provizije
zato i istrazujem sve mogucnosti
tvoj predlog je u redu, samo mi se ne dopada provizija, posto poredim sa onim sto mi je ovde receno (raifajzen kaze 1%, komercijalna kaze 0,8% mada za informacije iz komercijalne mora sve vise puta da se provei strasno koliko neke stvari ne znaju salteruse)
vrlo je moguce da me oni farbaju, ali ne moze mnogo da me farba jer neka pravila postoje, ja cu se upustiti u dubiozu sa ovom problematikom ako sve bude u redu sa dobijanjem vize...sad sam jos u fazi prikupljanja informacija
ako se na kraju pokaze da mi je isplatljivije (u smislu skidanja provizije) da ostavim pare u srpskoj banci pa dizem tu sa bankomata tako cu uraditi, necu se radovati tome ali sta je tu je
meni ne gine neka provizija to je sigurno, samo vecam da vidim u kom slucaju je najmanja
neki su davali predlog da stavimo po 10 000e u dzepove i tako letimo, a ostatak na racun pa da za manju sumu idu provizije...al to mi je uzasno nebezbedno ne verujem da cemo to uraditi, treba nesto u toku puta da se desi da nestanu pare![]()
Ja sam bas tako uradio.Strpao kes,a ruka mi utrnula prepipavajuci se usput![]()
Само провизорно. Ти резервишеш па после откажеш и тражиш кад ти треба за стварно.
Ти нас зезаш са прањем папуча, простирке и доњег веша заједно? Хахахахаха. Извини али морао сам јер не верујем очима. Не подсмевам се вама да ме погрешно не разумеш.
@ Metla na vestici
Samo mali hint NS moze da bude Nova Scotia a moze da bude i Novi Sad. a kad skapiras izvini se coveku.smajli znaci da sam frendly
Pare lepo odes u banku intesu i raspitaj se. otvoris devizni racun, stavis novac u Kanadskim dolarima i placas karticom tamo sve. Naravno sve mozes i on line da placas isto. Nema konverzije u dinare/euro itd nego ti skida u dolarima.
Ako placas karticom nema nikakvih provizija. a za kes sa bankomata kao sto znas se placa provizija, tako da bih ja to izbegavao.
Lepo ti i muz mozete poneti po 10 000e pa mislim da vam je to sasvim dovoljno da imate kes. ako te je strah, ja ne znam sada kako to funkcionise ali sam davne 2002 ja nosio travelers checks koji ako se ne daj boze izgube mogu ponovo da se traze u banci, i koliko se secam bez pasosa ne moze sa njima nista da se uradi, ali bilo je davno pa proveri u banci, ja sam to pravio u komercijalnoj u to vreme.
i te cekove sam u banci u USA trazio da mi unovce, i lepo imao kes.
I samo opusteno, pa na aerodromu si, realno jako bezbedno mesto, o avionu da ne pricam, mislim da nema mesta za paniku da ce neko da te pokrade. naravno pare uz sebe non stop.
pozdrav.
cutim, sta cu, ja sam vise pro-zapadno orjentisan... ko je jos lud da ide na istocnu obalu ako ne mora?!? ... Kvebek ni ne racunam za ozbiljno, a Nova Scotia - ... suzdrzacu se komentara dok ne dodje PR
Ajd da i ja kazem nesto na temu da ne bude da je maca Bosketu pojela jezik...
Ne znam za vas ljudi, ali u svakom komsiluku u kom sam ja ziveo - i u Sarajevu i sada u Novom Sadu - je uvek postojala grupa kucica - onih buvara, dodzeva (kako ih vec ko naziva), koja se muvala kroz taj komsiluk... i uvek medju njima ima jedan "ludi" dodz koji po ceo dan juri za tockovima automobila, i laje, i rezi...
Tako i nasa "metla" - u poslednjih 10 strana foruma je "pojurila" za 3 "tocka", mogu zamisliti tek koliko toga ima u ovih 45k+ poruka...
E sad - vremenom svi naviknu na to kuce pa niko vise ni ne obraca paznju na ta jurcanja... ali, npr, da neko od ljudi zaustavi auto i izadje da se svadja sa tim kucetom, u svakom slucaju bi ga svi smatrali totalno ludim...
nemojte ocekivati od mene nista vise od ignorisanja tog lajanja... brrmmmm...![]()
p.s. u principu nemam ja jos uvek sta da trazim na ovoj temi, dokle god sam daleko od Kanade... zato se odjavljujem odavde do daljnjeg...
elem pitanje za one koji jesu u kanadi, ovi zbunjeni svojim postojanjem neka zaobidju moje postove
depozit uz kiriju, u visini jedne kirije
u srb sve znam kako to funkcionise
sta je kanadom
da li se pri otkazivanju stana racuna kao zadnja kirija, ili se vraca, ili sta?
naravno podrazumava se da je sa stanom sve uredu, ako ima ostecenja depozit se zadrzava to je jasno
nego mislim u normalanim situacijama, stan ok, racuni placeni....sta se desava?