Život u Kanadi - pitanja i odgovori

Ко
kod nas nece na te debitne racune
tu moze? pa to je sjano onda :D

ja se jos mucim sa pitanjem oko prebacivanja para iz jedne banke u drugu...pitah vec ovde al niko da odgonetne...zeza me nas zakon da ne moze da se iznese vise od 10 000e po osobi
kazu mi u nasoj banci da napravim karticu sa cipom, ostavim racun ovde u evrima a tamo dizem sa aparata on ce da konvertuje u dolar i naravno ide provizija :roll:
al tako ostajem vezana za srpsku banku, a ja bih ako sam tamo onda njihovu banku
ne znam vise sta da iskombinujem :roll:
pa se sad javlja pitanje jel moze postpejd sa srpskim racunom :roll:

- - - - - - - - - -

joj meni su to spanska sela...
hvala na savetu zapisacu te izraze koje si rekao pa cu da pitam u servisima
ps: mozes da me zoves kako oces :D

Што компликујете толико? Имаћете комп 100% тако да утакни usb port и пуни. Једино ако је старији телефон онда мора адаптер. Дај модел телефона напиши па да погледам на брзака да ли ће радити. Наравно телефон првенствено мора бити откључан за све мреже да би уопште проверавали другу етапу тј. фреквенцију.
Не знам зашто не би могла да пребациш паре са рачуна на рачун?! Отвориш овде и урадиш трансфер. Какве везе има која је виза у питању не капирам?
Што се тиче пара, отвори Пејпал ту и овде кад дођеш. Најјефтиније ти је тако. Ако не знаш нађи неког да ти објасни, то је већ узело маха у Србији.

Poslednja izmena:
Ne žele buku u stanovima (ovde se svi žale na koješta i isteruju pravdu). Većina zgrada je pet friendly ali ne i child friendly. Mom deveru su pre 15 godina, kada im se rodila ćerka, u zgradi rekli da traže stan odmah jer će ih izbaciti čim se vrate iz porodilišta. Meni je to malo... ne znam ni kako da definišem.

За то могу да туже тог магарца и узму добру лову. То је дискриминација а адвокати луде за тим случајевима.

jbt zar je problem prikaciti ves masinu u kupatilo iako nema odvoda za prljavu vodu iz masine??ne verujem da citam da je to problematika??za cistu vodu vuces crevom sa cesme,kupi se razdelna racva na cesmi i tu se kaci crevo koje napaja masinu sa cistom vodom...a crevo iz masine koje izbacuje prljavu vodu gurnes u prilikama kad masina radi u wc solju,ona ce postici kapacitet pritiska koji masina izbacuje..prosto i jednostavno i imas ves masinu u kupatilu i higijena na mestu..pa jbt zar da spadnemo na americki ili kanadski nivo da smo skroz nesposobni za zivot sem onako kako su oni zacrtali..ehh

- - - - - - - - - -

kako da zapusi kanalizacione odvode??pa ne ide u kanalizacioni odvod carape i krpe pa da zapusi vec prljava voda od stvari koje se peru..

Ти ниси свестан да овде може да се запуше цеви само овако од нормалног коришћења свакодневног? Што је наравно за неверовати али је тако. Углавном то је разлог зашто су углавном заједничке перионице.

sone pa napisah nema iznosenja preko 10 000 e iz drzave....ne znam kako jasnija da budem
sve sam prenela kako mi je receno

ima veze kakva je viza...iseljenicka je jasna ides odavde i daju da se iznese sve...tako mi kazu
studentska je na odredjeno vreme...ides i vracas se (kobajagi se vracas) i po njima zasto bi onda dali da izneses pare...drzavi je u interesu da drzi pare i koristi
ja cu jos kopati da saznam ima li nekih jos nacina

sto se moba tice frke nema....pitam da razjasnim da znam kako da postupim.....normalno pitam....

Napraviste citavu teorijo o masinama za pranje....

Stvar je vrlo jednostavna, za njih su masine u apartmanu neki vrsta luksuza, tj opremljen apartman sa svim masinama ima vecu prodajnu vrednost ili je renta za rentiranje veca.

U Kanadi postoje dve vrte zgrada, jedne gde stanuju vlasnici stanova (ili rentiraju svoje vlasnistvo) i zgrade koje pripadaju jednom vlasniku i iskljucivo su napravljene za rentiranje (rental)

Vlasnicke zgrade obicno imaju u apartmanima masine za pranje i susenje, dok rental zgrade imaju uglavnom zajednicke perionice jer na njima dodatno zaradjuju novac.
Postoje rental-i na boljim lokacijama sa en-suite laundry, jer niko ne bi platio $1500-$1800 za jednosoban stan bez toga.

Postoji mogucnost dogovora dogradnje masina (uglavnom ljudi ugradjuju masinu za sudove) ako za to postoje uslovi i plus pri izlasku iz stana sve se mora vratiti u prvobitno stanje.
Inace nikada necete naci masinu za ves u kupatilu, nego je to uvek odovojena prostorija, nekad cak bukvalno ugradni orman sa vratima.
Drugo masina za ves uvek ide u paru sa susilicom, jer se ovde ne susi ves na terasama kao kod nas

sone pa napisah nema iznosenja preko 10 000 e iz drzave....ne znam kako jasnija da budem

ima veze kakva je viza...iseljenicka je jasna ides odavde i daju da se iznese sve...tako mi kazu
studentska je na odredjeno vreme...ides i vracas se (kobajagi se vracas) i po njima zasto bi onda dali da izneses pare...drzavi je u interesu da drzi pare i koristi

sto se moba tice frke nema....pitam da razjasnim da znam kako da postupim.....normalno pitam....

U Budipesti, mozes otvoriti racun, sa koga ,kada kreces za Kanadu , mozes podici novac, dal u gotovini ili Bank Money Draft.

Svako od vas ima pravo da prilikom izlaska , iznese 10.000, pa znaci ako imas vise novaca, dva ili tri puta i ti imas taj novac vani, koji mozes i koristiti ,kada ti je potrebno.
Saveti koje sam dao drugima i radi?

U Budipesti, mozes otvoriti racun, sa koga ,kada kreces za Kanadu , mozes podici novac, dal u gotovini ili Bank Money Draft.

Svako od vas ima pravo da prilikom izlaska , iznese 10.000, pa znaci ako imas vise novaca, dva ili tri puta i ti imas taj novac vani, koji mozes i koristiti ,kada ti je potrebno.

Sto da ide u Budimpestu ???!!! Moze u Srbiji da otvori racun napr Raiffeisen Banka, i tu moze da ima ne 10.000 $, moze da ima i 50.000$. U Kanadi podize novac.
To sto ti pricas je potpuno nepotrebno i komplikovano.

Sto da ide u Budimpestu ???!!! Moze u Srbiji da otvori racun napr Raiffeisen Banka, i tu moze da ima ne 10.000 $, moze da ima i 50.000$. U Kanadi podize novac.
To sto ti pricas je potpuno nepotrebno i komplikovano.

Pokusaj da izneses tu sumu novca, pa ces videti ...

Iz svoga iskustva, upravo se vratih iz Srbije, gde sam nameravao da ...i da stavim , novac, Nema problema sa unosom ali , da povratim svoje novce....onako kako sam zeleo da donesem, Ne?

Pokusaj da izneses tu sumu novca, pa ces videti ...

Iz svoga iskustva, upravo se vratih iz Srbije, gde sam nameravao da ...i da stavim , novac, Nema problema sa unosom ali , da povratim svoje novce....onako kako sam zeleo da donesem, Ne?

Pare su na kartici. Kako ce na carini znati koliko ti imas para na kartici ?!
Otvoris racun u Srbiji, stavis pare na karticu, i podignes u Kanadi na bank-automatu u c$.

ja sam to htela jos letos samo u austriji da uradim....htela sam da stavim u erste banku ali njihovu ne ovu ovde.....nije moglo
u tri banke sam bila raifaizen erste i komercijalnu ....nema napolje
jedini nacin da stavim napolje na racun kazu dam nekome sa njihovim drzavljanstvom pa on stavi na svoj racun.....taman posla takvu osobu nemam

moracu u ministarstvo i carinu pa da vidim

nije smak sveta ostaviti ovde pa preko kartice vaditi tamo....ali pokusavam da nadjem bolje resenje

- - - - - - - - - -

Pare su na kartici. Kako ce na carini znati koliko ti imas para na kartici ?!
Otvoris racun u Srbiji, stavis pare na karticu, i podignes u Kanadi na bank-automatu u c$.

to smo vec pominjali na prosloj strani
taj sistem se podrazumeva ....nego je pitanje da li ima neki bolji

Ти не капираш баш најбоље? Отвори два пејпал рачуна, један у Србији и један кад дођеш овде. Пребацуј до миле воље. Решена прича. Ко је још слушао Мицу шалтерушу???

Napraviste citavu teorijo o masinama za pranje....

Stvar je vrlo jednostavna, za njih su masine u apartmanu neki vrsta luksuza, tj opremljen apartman sa svim masinama ima vecu prodajnu vrednost ili je renta za rentiranje veca.

U Kanadi postoje dve vrte zgrada, jedne gde stanuju vlasnici stanova (ili rentiraju svoje vlasnistvo) i zgrade koje pripadaju jednom vlasniku i iskljucivo su napravljene za rentiranje (rental)

Vlasnicke zgrade obicno imaju u apartmanima masine za pranje i susenje, dok rental zgrade imaju uglavnom zajednicke perionice jer na njima dodatno zaradjuju novac.
Postoje rental-i na boljim lokacijama sa en-suite laundry, jer niko ne bi platio $1500-$1800 za jednosoban stan bez toga.

Postoji mogucnost dogovora dogradnje masina (uglavnom ljudi ugradjuju masinu za sudove) ako za to postoje uslovi i plus pri izlasku iz stana sve se mora vratiti u prvobitno stanje.
Inace nikada necete naci masinu za ves u kupatilu, nego je to uvek odovojena prostorija, nekad cak bukvalno ugradni orman sa vratima.
Drugo masina za ves uvek ide u paru sa susilicom, jer se ovde ne susi ves na terasama kao kod nas

Машина за веш луксуз??? Хахахахаха. Не мора се уопште бити у таквим зградама. Има дуплекса, имаш кућа за изнајмљивање итд. Какве везе има да ли има машине за веш или не са луксузом?? Каква будалаштина.

Ko nije u stanju da procita i razume poruku u potpunosti, bolje i da je ne komentarise...

Luksuz u smislu prilike vlasniku da izda apartman po visoj ceni nego apartman koji nema masine u stanu.
U svakom oglasu ce naglasiti da imaju masine u stanu,jer znaju da ce se pre izdati.

@sone...
Kakve veze imaju dupleksi i kuce sa mojim postom?....rentiranje apartmana i kuca nije ni u pribliznom cenovnom rangu i ni na koji nacin se ne mogu porediti.

Poslednja izmena:
Jeste. Masine za ves su luksuz.

Ako iznajmite stan u apartnamina (od property management kompanija) tu masinu necete videti u svom stanu. Masinu za sudje mozda.

Ako iznajmite kondo or privatnika u novijoj zgradi onda ce tu biti sve masine.

Koliko se secam, u Montrealu niko nije izdavao stan sa masinama ali uglavnom oni jeftini apartmani sto su napravljeni od papira imaju prikljucke.

Ko nije u stanju da procita i razume poruku u potpunosti, bolje i da je ne komentarise...

Luksuz u smislu prilike vlasniku da izda apartman po visoj ceni nego apartman koji nema masine u stanu.
U svakom oglasu ce naglasiti da imaju masine u stanu,jer znaju da ce se pre izdati.

@sone...
Kakve veze imaju dupleksi i kuce sa mojim postom?....rentiranje apartmana i kuca nije ni u pribliznom cenovnom rangu i ni na koji nacin se ne mogu porediti.

Прочитах у потпуности наравно само ми је смешно. Зашто би апартман коштао више ако има веш машину??? Вау можеш мислити има веш машину као да има свемирски брод. Па можеш да је купиш за пар стотина долара свеједно.
Има везе са твојим постом јер власник који рентира део свог дуплекса је у том ценовном рангу опет наравно у зависности од локације и стања некретнине. Итекако се могу поредити овде у Кебеку. Причам о делу дуплекса значи, приземље, горњи спрат итд. Исти ђаво као и кондо апартман илити стан код нас.

Duboko sam ubedjen da je pitanje ves masine nesto sto najvise muci ogromnu vecinu buducih emigranata. A siguran sam i da ce to pitanje odlucivati o sudbini njihove emigracije, tj. 'biti ili ne biti' moram Vas obavestiti da ste poceli jako da smarate... skoro kao "Nikita Kulganov, AKA- unistavac snajpera" sa You Tube klipovima!

lol... ajde covece, razumi i seti se da se pokusava voditi racuna o detaljima, kao pomoci ce... a jedino sto je zaista bitno je bank account ;)

Dragi ljudi Kanadjani :) , zanimalo bi me da mi kazete sta je tacno zamena za jogurt u Kanadi? Znam da se ovde govorilo o kefiru, mozete li mi reci da li je to to zaista i koji vi koristite? Da li je zaista isti kao srpski jogurt? I neka slika proizvoda bi dobro dosla, ako moze :) Unapred hvala :hvala:

Dragi ljudi Kanadjani :) , zanimalo bi me da mi kazete sta je tacno zamena za jogurt u Kanadi? Znam da se ovde govorilo o kefiru, mozete li mi reci da li je to to zaista i koji vi koristite? Da li je zaista isti kao srpski jogurt? I neka slika proizvoda bi dobro dosla, ako moze :) Unapred hvala :hvala:

ne draga to nije bitno pitanje :lol:
karikiram malo

e izvini sto se mesam nisam ti ciljna grupa, ali frozen yogurt koliko znam ima u americi a pojavljuje se i kod nas, vise podseca na nesto izmedju pavlake i kiselog mleka
znam da po evropi je takodje mudrost naci ovakav jogurt ko kod nas...uglavnom imas kefir ili kiselo mleko koje oni zovu jogurt, ima vocni jogurt al je opet cvrsceg agregatnog stanja ko pavlaka sa vocem

u svakom slucaju zanimljivo pitanje, sad sam ozbiljna :)

Pavlaka sa vocem - fuj. Ta neka muckalica izmedju pavlake i kiselog mleka je ustvari tipa neki grcki jogurt, verovatno ima da se kupi to u Kanadi jer je grcki jogurt institucija za sebe :D
Ja bih zelela dakle bas jogurt, znam da ima neka varijanta i cula sam za kefir, a kapiram da ima Srba koji su vec bili u ovoj potrazi pa bi bilo lepo da se jave ;) Je li stvarno taj kefir kao ovi nasi tecni jogurti?

pa ko buckana pavlaka...izmedju pavlake i kiselog mleka...probaj neku strasnu marku vocnog jorgurta kod nas, oni u casi sa kasicicama, pa ces videti na sta mislim
ja tecne nisam nalazila...to ne znaici da nema

ja sam jednom probala kefir i ne volim ga...ne znam kako da opisem...ko kad bi u kiselo mleko dodala malo mleka da razmuckas...meni licno uopste nije lepo...ko voli samo napred...probaj ima i kod nas po radnjama

sad i mene kopka odgovor :lol:

- - - - - - - - - -

jel moguce ljudi da dozvolite da MnV i L86 ovoliko istrolaju temu, da ce se na kraju diskutovati oko kolicine kalorija koje saka ovsenih pahuljica ima? ...

Ko god da je admin, od pre dve strane i ves masine - delete... :D

znaci i ti ne smatras higijenu bitnom?
zanimljivo

a sto se jogurta tice ostavite devojku na miru ima prava da pita sta oce, vi ne morate odgovoriti
eto umesto sto si potrosio tipke na tastaturi za ovaj post mogo si joj reci jel ima il nema ;)

Back