Шоне
Zainteresovan član
- Poruka
- 275
Не капирам ко се препознаје и у чему? Мора да си ме помешао са неким. Ретко се јављам на форуму и имам један налог. Не разумем који проблем имаш са мном.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Не капирам ко се препознаје и у чему? Мора да си ме помешао са неким. Ретко се јављам на форуму и имам један налог. Не разумем који проблем имаш са мном.
Првих 10 година углавном плаћаш главницу интереса јер те некретнина не изађе 200к$ него скоро па дупло на крају када отплатиш плус наравно инфлација што ти нимало не иде у прилог. Људи који плаћају мање од рентирања вероватно имају неку шупу или пореде непоредиве ствари. То је највећи корак и за људе са просечним платама итекако стресна ситуација. Можеш да останеш без посла свеједно. Чињеница је ако немаш кеш не исплати се куповати осим ако ти је рента стана/куће у рангу плаћћања некретнине. У сваком случају није као до 2000-те када су још станови и куће били повољни.
Evo ovih likova sa "prepoznavanjem"
Usput cene nekretnina u Kanadi su jako niske. Ne znate vi cene u ovim getoima u aziji gde se stanovi prodaju za vece pare nego Toronto I Vankuver kombinovano.
U Kanadi stranci mogu slobodno da kupuju kuce I stanove I to im ujedno daje eventualno pravo na stalni boravak. Nije nikakva tajna da stranci naduvavaju cene nekretnina.
Najozbiljnije, Kanada nije u nikakvom "bubble". Ima to jos da ide gore osim ako se ne uvedu neka pravila za nekretnine od stranih investora.
Boxetag.... tsk. tsk, tsk
Pa moja bivsa devojka je emigrirala u Kanadu sa bednih 20 hiljada dolara.
Tata kupi stan za sina ili cerku studentkinju I posle 3 godine citava familija pravac u Kanadu.
Naravno ko je lud da od tih ljudi zivi u Kanadi I placa takse? Ti ljudi su dobro utabali svoj zivot a Kanada im samo sluzi kao safety net.
Evo da se i ja javim i podelim prve utiske sa drustvom sa foruma
Sleteli smo drugog marta u Toronto, stan smo unapred bili rezervisali preko jedne preporuke, tako da smo odmah krenuli sa opremanjem stana i sredjivanjem sve potrebne papirologije. Prvih nekoliko dana vam je za setkanje po institucijama presudna jedna velika fascikla gde cete sva svoja dokumenta dobro organizovati jer vam ih svuda traze, a onda i dodaju nova, naravnoSIN broj se moze uzeti i na aerodromu, ako radi salter Service Canada u vreme vaseg dolaska. Odmah smo aplicirali i za health card i predali zahtev u nasem konzulatu da nam izvade potvrdu o tome koliko dugo imamo vozacku dozvolu da bismo mogli lakse da startujemo i sa time. Naravno, racun u banci smo isto odmah po dolasku otvorili, izabrali smo TD banku.
Prvi utisci o Kanadi su pozitivni, vidi se da su bogata zemlja, kao i da se ljudi ponasaju mnooooogo opustenije nego u Srbiji. Kada smo isli da izvadimo metropass, jedna devojka je primetila da gledamo okolo kao izgubljeni i trazimo salter i sama je prisla da nam pomogne i pitala sta nam treba. Meni licno taj odnos prema ljudima prija, stvarno se trude da budu maksimalno fer i ljubazni. Za ovih nekoliko dana jurnjave sretala sam ljude razlicitih socijalnih statusa i razlicite odece, ali kod vecine je stav bio potpuno isti. Pesaci se jako postuju, sto mi za sada jako prijaNaravno, izvinjenja i zahvaljivanja se podrazumevaju. Znam da je to naucen obrazac ponasanja, ali kako god da je, opet daleko lepse izgleda od vike i medjusobnog nerviranja.
Hladno je i duvao je hladan vetar periodicno, ni to ne moze nikako da se poredi sa Srbijom. Ali grejanje je odlicno, barem je kod nas na jako visokom nivou, a cujem da oko tog grejanja i ne smeju da omanu
Veeeeeliki pozdrav iz Toronta!
Evo da se i ja javim i podelim prve utiske sa drustvom sa foruma
Sleteli smo drugog marta u Toronto, stan smo unapred bili rezervisali preko jedne preporuke, tako da smo odmah krenuli sa opremanjem stana i sredjivanjem sve potrebne papirologije. Prvih nekoliko dana vam je za setkanje po institucijama presudna jedna velika fascikla gde cete sva svoja dokumenta dobro organizovati jer vam ih svuda traze, a onda i dodaju nova, naravnoSIN broj se moze uzeti i na aerodromu, ako radi salter Service Canada u vreme vaseg dolaska. Odmah smo aplicirali i za health card i predali zahtev u nasem konzulatu da nam izvade potvrdu o tome koliko dugo imamo vozacku dozvolu da bismo mogli lakse da startujemo i sa time. Naravno, racun u banci smo isto odmah po dolasku otvorili, izabrali smo TD banku.
Prvi utisci o Kanadi su pozitivni, vidi se da su bogata zemlja, kao i da se ljudi ponasaju mnooooogo opustenije nego u Srbiji. Kada smo isli da izvadimo metropass, jedna devojka je primetila da gledamo okolo kao izgubljeni i trazimo salter i sama je prisla da nam pomogne i pitala sta nam treba. Meni licno taj odnos prema ljudima prija, stvarno se trude da budu maksimalno fer i ljubazni. Za ovih nekoliko dana jurnjave sretala sam ljude razlicitih socijalnih statusa i razlicite odece, ali kod vecine je stav bio potpuno isti. Pesaci se jako postuju, sto mi za sada jako prijaNaravno, izvinjenja i zahvaljivanja se podrazumevaju. Znam da je to naucen obrazac ponasanja, ali kako god da je, opet daleko lepse izgleda od vike i medjusobnog nerviranja.
Hladno je i duvao je hladan vetar periodicno, ni to ne moze nikako da se poredi sa Srbijom. Ali grejanje je odlicno, barem je kod nas na jako visokom nivou, a cujem da oko tog grejanja i ne smeju da omanu
Veeeeeliki pozdrav iz Toronta!
Inace, da napomenem nesto sto meni nije bilo u glavi kada sam iznajmljivala stan, ali sam prosto imala srece. Pokusajte da saznate da li vam je gradnja zgrade ona "nasa", znaci cigle, beton, jaca gradnja, ili je pak sistem gradnje po principu "kuce i zgrade od kartona" kakve se cesto vidjaju na ovom kontinentu. Ovo je da biste se osigurali da ce vam stan biti topao, sto je izuzetno vazno. Ja kad sam saznala da je nasa zgrada stara 50 godina prvo sam pomislila "sta li je to", ali kad sam dosla i videla taj srpski predratni sistem gradnje odusevila sam se. Posto mi u Beogradu nismo bili potpuno zadovoljni grejanjem i stalno smo ga uporedjivali sa drugim tipovima zgrada i svega, mozemo sa sigurnoscu da kazemo to![]()
Наравно да чврста градња има предности код сваког нормалног човека, што је неко раније рекао у зградама од картончине ни машину за прање веша по становима не дозвољавају, али неки због ниских примања немају избора па прихвате живот у картонским кутијама и потом се теше хвалећи оно што је за презир, али кад будеш куповала стан купиш у чврстој градњи, њима и временски спорије опада вредност, него није ми јасно што ти се 60квм чини огромним?@vladster - zivimo u Etobicoke, The Kingsway. Stan je one bedroom apartment ali je ogroman, po nasoj proceni ima oko 60 kvadrata. Placamo ga 940$+struja. Parking mesto je 40$, to ne moramo da placamo dok ne kupimo kola. Metropass za odrasle je od proslog meseca skocio na 140$ uz objasnjenje da se sada sva deca do 15 godina valjda voze besplatno, tako da smo mi platili tu pomenutu cifru. Ali nije mi zao, stvarno odlicno funkcionise prevoz. Jedan zaposleni u TTC nas je castio voznju i pustio da prodjemo kroz metro kad je video da hocemo da idemo da kupimo mesecne karte, a realno nije morao to da radi.
Vidi se ipak da je ovo jedno potpuno drugo drustvo, nekako zdravije i bolje "nasadjeno" i ponovicu opet da su stvarno stress free. Kad uporedis mentalitet prosecnog srpskog coveka poslednjih godina sa tim dodje ti da places koliko je narod tamo upropasten.
@vladimirsh - nas je dvoje odraslih i za sada nam je one bedroom apartment sasvim dovoljan. Posto je stvarno ogroman, salimo se da bismo mogli da izdajemo lezaj u dnevnoj nekom studentu![]()
Inace, da napomenem nesto sto meni nije bilo u glavi kada sam iznajmljivala stan, ali sam prosto imala srece. Pokusajte da saznate da li vam je gradnja zgrade ona "nasa", znaci cigle, beton, jaca gradnja, ili je pak sistem gradnje po principu "kuce i zgrade od kartona" kakve se cesto vidjaju na ovom kontinentu. Ovo je da biste se osigurali da ce vam stan biti topao, sto je izuzetno vazno. Ja kad sam saznala da je nasa zgrada stara 50 godina prvo sam pomislila "sta li je to", ali kad sam dosla i videla taj srpski predratni sistem gradnje odusevila sam se. Posto mi u Beogradu nismo bili potpuno zadovoljni grejanjem i stalno smo ga uporedjivali sa drugim tipovima zgrada i svega, mozemo sa sigurnoscu da kazemo to![]()
Treba biti oprezan pri kupovinama jer su cene jako razlicite za potpuno iste stvari. Takodje, proverite da li se u odredjenoj kutiji nalazi bas ono sto zelite da kupite - u suprotnom se mozete i neprijatno iznenaditi. Ovde je return policy na visokom nivou, sto mnogi zloupotrebljavaju, naravno.
@vladster - zivimo u Etobicoke, The Kingsway. Stan je one bedroom apartment ali je ogroman, po nasoj proceni ima oko 60 kvadrata. Placamo ga 940$+struja. Parking mesto je 40$, to ne moramo da placamo dok ne kupimo kola. Metropass za odrasle je od proslog meseca skocio na 140$ uz objasnjenje da se sada sva deca do 15 godina valjda voze besplatno, tako da smo mi platili tu pomenutu cifru. Ali nije mi zao, stvarno odlicno funkcionise prevoz. Jedan zaposleni u TTC nas je castio voznju i pustio da prodjemo kroz metro kad je video da hocemo da idemo da kupimo mesecne karte, a realno nije morao to da radi.
Vidi se ipak da je ovo jedno potpuno drugo drustvo, nekako zdravije i bolje "nasadjeno" i ponovicu opet da su stvarno stress free. Kad uporedis mentalitet prosecnog srpskog coveka poslednjih godina sa tim dodje ti da places koliko je narod tamo upropasten.
@vladimirsh - nas je dvoje odraslih i za sada nam je one bedroom apartment sasvim dovoljan. Posto je stvarno ogroman, salimo se da bismo mogli da izdajemo lezaj u dnevnoj nekom studentu![]()
Treba biti oprezan pri kupovinama jer su cene jako razlicite za potpuno iste stvari. Takodje, proverite da li se u odredjenoj kutiji nalazi bas ono sto zelite da kupite - u suprotnom se mozete i neprijatno iznenaditi. Ovde je return policy na visokom nivou, sto mnogi zloupotrebljavaju, naravno.
@mr. black - posto sam od takvih Balkanaca upravo i pobegla, hajde da prosto ne pričamo i ne komentarisemo vise medjusobno postove ovde na forumu. Hvala!
@Poznavalac - mi prosto nismo ocekivali 60 kvadrata za one bedroom apartment, mislili smo da ce to biti neki manji stan, s obzirom da u Beogradu imamo dve sobe i dnevnu u 62 kvadrata.
@ljiljsdm - hvala, čujemo se :*
Laura, super ste se snašlii ovde je biblioteka besplatna od 1.januara (inače se plaćalo 12 dolara godišnje, smešno).
Uživaj i javljaj se kad stignešpozdrav iz toplog Kalgarija
![]()