A nisam ja baš siguran da naučnici sve znaju, a posebno ne tajne života ili kakav je svemir bio pre par milijardi godina, ili kakav će biti za koju milijardu godina... a još manje verujem popovima, hodžama i sličnim pastirima što bi da drže u pokornosti stado...
Niko ko je umro dosad, nije se vratio da nam ispriča kako je tamo u raju, ili paklu...
I nešto mi se javlja da se ni dalje niko otuda neće javljati

E sad, pošto ja ionako ne verujem u te hrišćanske koncepte , mislim da smrt jeste kraj, ali samo kraj jednog određenog života, ličnosti, ali da se postojanje nastavlja, npr. Marko Marković nakon smrti više neće postojati kao Marko Marković. Ako postoji povezanost svih stvari, života, smrti, beskrajnog kruženja materije i energije, dolazim do nekog koncepta sličnog reinkarnaciji- dotični M.M. više neće postojati, niti će imati sećanje na raniji život, ali će duh-duša-svest šta god, nastaviti postojanje, recimo kao Anang Hadared u Kalkuti npr.
Previše je toga povezanog, previše je deja vu, puno svedočenja, ljudi koji pod hipnozom govore jezikom koji nikad nisu učili, ili do detalja opisuju mesta, događaje i ljude do kojih nisu mogli doći nikakvim svedočanstvima... nešto postoji, i u takvu mogućnost pre verujem nego u ta iskustva kliničke smrti ( mozak može proizvesti ono što ŽELI da vidi ; anđele, bića svetlosti. U ratu sam doživeo blažu halucinaciju ; na straži na skoro -20, i ja drugar smo videli ogromni plamen koji se dizao usred hangara. Kad je on otišao da proveri pa da se ugrejemo na smenu- ništa. Nema vatre. Obojica smo videli isto- ono što smo zapravo želeli da vidimo u sred te hladnoće. )
Opet ne mogu to nazvati verom, niti znam da li sam u pravu. Niti ću ikad saznati- i ako budem živeo novu inkarnaciju, neću se sećati ovog života ... U stvari mislim da to NIKO neće saznati. Sve je stvoreno sa nekim ograničenjima, svako živo biće, pa i čovek. Ma koliko da se upinje, mislim da čovek nikada neće otkriti tajne vremena i prostora, života i smrti... a i verovatno je i bolje tako, nije to bez razloga.
Lepe snove želim vam