Život posle smrti ??

Међутим, тешко ћеш у њу уклопити те приче за малу децу о пројекцији аторитета родитеља са белом брадом на небу, а који кажњава штапом ако ниси добар а награђује те шаргарепом ако јеси.
DA citiram jednog forumasa sa kojim si diskutovao:
po drugi put ponavljaš da je bog zamena za autoritet roditelja iz detinjstva pa mi objasni sledeće. dobro i zlo ne postoje bez čoveka, dakle bez višeg oblika svesti. ako u prirodi imamo gradaciju od nižih ka višim oblicima života, između ostalog i po nivou svesti, zar ne misliš da bi sledeća gradacija posle čoveka (koja bi mogla biti sam bog) bila još.....ljudskija, da tako kažem? ali samo u pozitivnom smislu. a zašto? pa zato što neko ko je svemoćan nema potrebu da bude zao. zlo je produkt nemoći, slabosti. uhvatiti prečicu jer je tako lakše. dakle nemoć u suštini. bog nije nekakav entitet bez predstave ili podele na dobro i zlo kakvim ga ti vidiš, bog je dobar. zlo u suštini ni ne postoji bez čoveka. zlo je ništa više od nusprodukta uparenosti čovečije inteligencije (visokog nivoa svesti, razuma), slobode izbora i slabosti. a tvoji autoriteti pokušavaju da sliku svemoćnog entiteta unazade na nivo beuosećajne bubašvabe bez svesti i predstave o razlici između dobrog i lošeg a opet svemoćnog. dakle oni su u stvari ti koji su infantilni i nazadni. jer onaj ko je svemoćan mora imati čak i bolju predstavu i još dublje nijansiranje pojmova kojima mi naziremo samo senke. zato u krajnjoj liniji sivilo ne postoji, postoji samo crno i belo.
Идеалистичка философија је озбиљна ствар . ултимативна истина .....а не нешто што ћеш упоређивати са наивностима прошлих заосталих времена догматских религија. којима је једини циљ да преводе људе жедне преко воде и остварују профит владаоцима света.
Odakle si saznao to? Aha... procitao si u nekoj knjizi. Sto mi je to poznato?

DA citiram jednog forumasa sa kojim si diskutovao:

Том форумашу сам одгворио а одгворићу и теби. Добро и зло су нешто потпуно релативно и то нема везе са правом духовношћу и правим апсолутиним добром да тако кажемо јер немамо народну реч за ту врлину. Добром које нема супротност у виду мржње а које верници који траже награду за своју веру а боје се казне милосрдног бога ако нису псолушни...а кога су пројектвоали као ауторетит, и не познају.

Дакле, добро и зло су релативне ствари и зависе од воље онога ко суди.

Recimo, ako je cilj moje volje da odbranim svoju zemlju (ili napunim dzepove VIP osoba na vlasti, svejedno) onda je svaki od sedam smrtnih grehova koje izvrsim nesto dobro. Dobicu orden zbog toga.
Ako je cilj moje volje da ucinim to isto ali sada da to nije u saglasnosti sa voljom jacih tj onih "VIP", onda one iste radnje za koje bih dobio orden postaju zlo.

Ili, ako je cilj moje volje da ne zakasnim, a stanem i gledam izloge, onda vrsim zlo u odnosu na svoj cilj ..da ne zakasnim. Tako radnja gledanja izloga postaje zlo.

Ili ono sto je ovde dobro, samo par stotina kilometara odavde je zlo
Ako neko u nekoj Africkoj zemlji ko treba da izvrsi krvnu osvetu to odbije da ucini ...cini zlo.
A ako taj isti ucini krvnu osvetu ovde opet cini zlo. Znaci antinomija na delu.

Ali naravno, ovde govorimo o dobru i zlu u uobicajenom smislu . Sasvim je druga stvar kada te pojmove uzmemo u metafizicikom smislu gde dolazimo do pitanja privobitnog greha, vecne pravde , sustinskih ciljeva zivota na ovom svetu a pri cemu se verovali ili ne, susrecemo sa apsolutnim da tako kazemo "dobrom".Time doticemo pitanje morala..temelja morala...i svega onoga na cemu se on zasniva, a sto uveliko zalazi u oblast izvan mogucnosti saznanja ili u oblast transcendentne sustine izvan pojave, gde suprotnosti gube svoje znacenje, a ono sto se neposredno otkriva svesti ne predstavlja niti dobro, niti zlo, vec i jedno i drugo sjedinjene na nacin jedinstva suprotnosti ili bolje reci, na nacin prevazilazenja suprotnosti.. kako zla, tako i dobra u paketu, i svoj njihovoj relativnosti.

цитат:
У "Дамапада", да би се досегло ослобођење, препоручује се раскидање двоструког ланца Добра и Зла. Да бисмо могли прихватити како je и само Добро једна запрека, за то смо исувише духовно ретардирани. Што значи да нећемо бити ослобођени.
Emil Sioran
citat iz dela..."O nezgodi biti rodjen"

Када размишљам о тој причи по којој нас после смрти чека неки бог који би да неког кажњава а неког награђује сетим се ове сцене из петог дела филмова о Стар Трек серијалу.

Колико је нека представа наивна показује се када се овако демонстрира и тиме очисти од метафизчке интуиције која јој даје ауру и која је учинила да нешто тако наивно и очито инафтилно ето траје вековима и да мноштво људи налази у томе духовну храну.

Zato je tu Bog kao Vrhovno Dobro ciji je sud pravedan.

Recimo, ako je cilj moje volje da odbranim svoju zemlju (ili napunim dzepove VIP osoba na vlasti, svejedno) onda je svaki od sedam smrtnih grehova koje izvrsim nesto dobro. Dobicu orden zbog toga.
Ako je cilj moje volje da ucinim to isto ali sada da to nije u saglasnosti sa voljom jacih tj onih "VIP", onda one iste radnje za koje bih dobio orden postaju zlo.
Tacno. Ali ti mijesas pojmove dobro i korisno. Dobro ne zavisi od ljudi niti ga ljudi odredjuju. Odredjuje ga Vrhovno Dobro (Bog) koje je uspostavilo svoj nepromjenljivi zakon po kojem je gornji primjer zlo (nedostatak dobra) u oba slucaja.

Ali naravno, ovde govorimo o dobru i zlu u uobicajenom smislu . Sasvim je druga stvar kada te pojmove uzmemo u metafizicikom smislu gde dolazimo do pitanja privobitnog greha, vecne pravde , sustinskih ciljeva zivota na ovom svetu a pri cemu se verovali ili ne, susrecemo sa apsolutnim da tako kazemo "dobrom".Time doticemo pitanje morala..temelja morala...i svega onoga na cemu se on zasniva, a sto uveliko zalazi u oblast izvan mogucnosti saznanja ili u oblast transcendentne sustine izvan pojave, gde suprotnosti gube svoje znacenje, a ono sto se neposredno otkriva svesti ne predstavlja niti dobro, niti zlo, vec i jedno i drugo sjedinjene na nacin jedinstva suprotnosti ili bolje reci, na nacin prevazilazenja suprotnosti.. kako zla, tako i dobra u paketu, i svoj njihovoj relativnosti.
Suprotnosti ne mogu da se ujedine. Ne moze jedno tijelo biti i veliko i malo istovremeno. Ili toplo i hladno istovremeno.
Inace, dobro i zlo nisu suprotnosti. Zlo je produkt nemoći, slabosti. uhvatiti prečicu jer je tako lakše. Dakle, nemoć u suštini. Zlo u suštini ni ne postoji bez svjesnih stvorenja. Zlo je ništa više od nusprodukta uparenosti necije inteligencije (visokog nivoa svijesti, razuma), slobode izbora i slabosti.

Tacno. Ali ti mijesas pojmove dobro i korisno. Dobro ne zavisi od ljudi niti ga ljudi odredjuju. Odredjuje ga Vrhovno Dobro (Bog) koje je uspostavilo svoj nepromjenljivi zakon po kojem je gornji primjer zlo (nedostatak dobra) u oba slucaja.

Одређује га чича са белом брадом. :zroll: Они који су писали библију...ЉУДИ! су ти рекли шта је добро а шта зло. И то је потпуно релативно! То енам везе са правом моралношћу или апсолутним добром.

Suprotnosti ne mogu da se ujedine. Ne moze jedno tijelo biti i veliko i malo istovremeno. Ili toplo i hladno istovremeno.

Могу. Јер духовно није телесно. Оно што је у телесном свету немогуће у духовном је могуће.

Најбоља аналогија ,,тј можда једина могућа..јесте у примеру мелодије где имамо мноштво тонова стопљених на својеврстан начин прожимања а не порђаности једно до другог.

Inace, dobro i zlo nisu suprotnosti. Zlo je produkt nemoći, slabosti. uhvatiti prečicu jer je tako lakše. Dakle, nemoć u suštini. Zlo u suštini ni ne postoji bez svjesnih stvorenja. Zlo je ništa više od nusprodukta uparenosti necije inteligencije (visokog nivoa svijesti, razuma), slobode izbora i slabosti.

Зло је оно што је супротно нечијој вољи и потпуно је релативно. То важи и за добро тј оно што служи нечијој вољи за њега је добро.
И то је наравно релативно.

И ДА... КАКАВ ЈЕ ТВОЈ КОМЕНТАР НА ОВАЈ КЛИП.?
ЈЕ ЛИ ОВО објективација твоје вере на филму?

Jesi imao nekad priliku da uporediš opekotinu sa promrzlinom?

Izuzetak. A izuzeci nikada ne cine pravilo.
P.S. ozi je govorio o posjedovanju suprotnih osobina istovremeno,sto nije moguce.Ne moze neko istovremeno biti lazov i govoriti istinu.

Znam, znam, ja sam malo otišao off topic.
Nije to izuzetak, to je priroda stvari.
A ko to govori samo istinu, a ko samo laže?
Na kraju krajeva, može neko i verovati da govori samo istinu, a da li je to baš tako druga je stvar.
A kakve ovo veze ima sa temom, pojma nemam. :lol:

Evo kako ja nekako gledam na sve ovo...

Postoji ta neka energija koja je izvor svega i zivog i mrtvog kako ga zovemo bog...
To nesto mrtvo ta zivotna energija dusa pokrece spoji se oba u jedno i onda dobijamo nesto sasvim posebno zivo bice...
Ta zivotna energija je dusa to smo mi ta energija koja potice od boga koja od pocetka kad je odvojena od izvora ostaje zauvek posebno ali ipak deo tog izvora koji nas privlaci da budemo sto blizi njemu....

Brkate pojam Bog/ Bogovi sa tom energijom, koju bi trebalo zvati Tvorac ili nekako slicno.
Bogovi su bili ili Nebeska tela, ili ljudi od krvi i mesa.

Ljudska dusa moze biti samo jedan deo te energije ("kvant"), a samim tim je ona vec dovoljno bliska Tvorcu.
Sve duse, svih svetova, bi onda cinile Tvorca.
Sve je to medjusobno povezano, samo je pitanje koliko ko moze od te veze da sagleda.

Pakao ne postoji.
U materijalnom svetu nuzni su i dobri ljudi i zlikovci, isto onako kako su nuzni i visoki i mali ljudi, lepi i ruzni, pametni i glupi......
Razlicitost je ono sto pokrece svet.
Kada ne bi bilo debelih ljudi, kako bi mrsavi znali da su mrsavi?
Kada ne bi bilo ruznih ljudi, kako bi lepi znali da su lepi?
Kada ne bi bilo zlih ljudi, za sta bi se borili dobri ljudi i kako bi uopste postojao pojam dobra?
Sve ima svoju svrhu i zato je i stvoreno.
Kao sto lepo rece onaj bradati cikica u "Matriksu" - "u savrsenom svetu niko nije zeleo da zivi".

Reinkarnacija,
da li postoji?
U svakom slucaju, sve se odvija u ciklusima.
Sve sto je bilo - bice opet.
Svi ljudi koji su postojali postojace opet - u narednom ciklusu.
To je neka vrsta vaskrsenja (doduse privremenog, samo da se odigra uloga).
Svi cemo mi ponovo tipkati po kompjuteru jednog dana (istog ovog) u narednom ciklusu, kada za ovo vreme ponovo dodje red.
Samo sto se nicega od ovoga necemo secati.
Sem, kada se poklope neke sitne slicnosti, pa se javi fenomen "deza vi".
Vec vidjeno.
U proslom ciklusu.
Bar po tome znamo da ovo nije prvi ciklus.
Sta dusa radi dok ponovo ne dodje red na nekog od nas da se rodi?
Zivi neke druge zivote?
Mozda.

Ни на ком месту јер су простор и време форме опажања наше моћи сазнавања и постоје као такве само у свести субјекта који опажа. Изван свести... нема простора, нити времена већ сазнању непојмљиве ткз. "ствари по себи".

Тако да то твоје питање изникло је из апсурда и само је апсурд.

Шта нас онда чека после смрти?

Знамо да после смрти за нас јесте нешто.. та ткз. "ствар по себи". НЕ ЗНАМО ШТА ОНА ЈЕСТЕ али знамо шта није. Није ама баш ништа од онога што познајемо. Изван севсти нема објективног спољашњег света каквог га опажамо..то знамо апсолутно. Сва суштина спољашњег објективног света као таквог, садржи се у сазнању свесног бића и његове свести. Бити опажен је сво његово биће.
esse est percipi

Ono sto naucnici zovu "tamna energija"je, u stvari, ili sam Tvorac, ili nesto najblize njemu.
Energija od koje je sve nastalo.
To je stvaralacka, inteligentna energija, duhovna energija.
Ona se ne nalazi u nasem Svemiru, jer materijalni svemir je od nje udaljen dve dimenzije.
Tamo "odlaze" duse, ako se tu uopste moze govoriti o nekom odlasku.
Sad, kada se ti "kvanti" duhovne energije (duse), "vrate" u celinu iz koje su potekle, sta biva sa njima?
Ostaju tako zasebni "Kvanti"?
Ili se to sve ponovo mesa, pa nastaju neke nove duse?
Novi, "prepakovani" kvanti?
Kuj c'e gi zna.

Да си разумео сложио би се у потпуности јер ништа у ових пар реченица нисам изнео а што није апсолутна ткз. аподиктичка истина.

Међутим, тешко ћеш у њу уклопити те приче за малу децу о пројекцији аторитета родитеља са белом брадом на небу, а који кажњава штапом ако ниси добар а награђује те шаргарепом ако јеси.

Идеалистичка философија је озбиљна ствар . ултимативна истина .....а не нешто што ћеш упоређивати са наивностима прошлих заосталих времена догматских религија. којима је једини циљ да преводе људе жедне преко воде и остварују профит владаоцима света.

Ali, nekadasnji Bogovi JESU ziveli na nebu, a neki od njih su imali i sede brade.
Samo sto mi ovde govorimo o Tvorcu, a ne o Bogovima.
Bogovi su od ljudi zahtevali svasta kao dokaz sledbenistva - odsecanje dela tela, zrtvovanje najboljih zivotinja iz stada, odricanje od najbogatijih darova,.....
Ova zadnja tvoja recenica............. ponekad je tacna, ponekad nije.
Nisu ni sve religije iste.

Том форумашу сам одгворио а одгворићу и теби. Добро и зло су нешто потпуно релативно и то нема везе са правом духовношћу и правим апсолутиним добром да тако кажемо јер немамо народну реч за ту врлину. Добром које нема супротност у виду мржње а које верници који траже награду за своју веру а боје се казне милосрдног бога ако нису псолушни...а кога су пројектвоали као ауторетит, и не познају.

Ili, ako je cilj moje volje da ne zakasnim, a stanem i gledam izloge, onda vrsim zlo u odnosu na svoj cilj ..da ne zakasnim. Tako radnja gledanja izloga postaje zlo.

Ili ono sto je ovde dobro, samo par stotina kilometara odavde je zlo
Ako neko u nekoj Africkoj zemlji ko treba da izvrsi krvnu osvetu to odbije da ucini ...cini zlo.
A ako taj isti ucini krvnu osvetu ovde opet cini zlo. Znaci antinomija na delu.

цитат:

Relativnost dobra i zla.
I Biblijski Bog je svoju zapovest - "Ne ubij!", prosledio da vazi SAMO u okviru Izraelske zajednice.
Ostale narode, nevernike, su mogli slobodno da istrebe.
Ali, zato postoje neke univerzalne vrednosti, koje ne zavise od obicaja, naredjenja, medjuljudskih odnosa, .....

Brkate pojam Bog/ Bogovi sa tom energijom, koju bi trebalo zvati Tvorac ili nekako slicno.
Bogovi su bili ili Nebeska tela, ili ljudi od krvi i mesa.

Ljudska dusa moze biti samo jedan deo te energije ("kvant"), a samim tim je ona vec dovoljno bliska Tvorcu.
Sve duse, svih svetova, bi onda cinile Tvorca.
Sve je to medjusobno povezano, samo je pitanje koliko ko moze od te veze da sagleda.

Pakao ne postoji.
U materijalnom svetu nuzni su i dobri ljudi i zlikovci, isto onako kako su nuzni i visoki i mali ljudi, lepi i ruzni, pametni i glupi......
Razlicitost je ono sto pokrece svet.
Kada ne bi bilo debelih ljudi, kako bi mrsavi znali da su mrsavi?
Kada ne bi bilo ruznih ljudi, kako bi lepi znali da su lepi?
Kada ne bi bilo zlih ljudi, za sta bi se borili dobri ljudi i kako bi uopste postojao pojam dobra?
Sve ima svoju svrhu i zato je i stvoreno.
Kao sto lepo rece onaj bradati cikica u "Matriksu" - "u savrsenom svetu niko nije zeleo da zivi".

Reinkarnacija,
da li postoji?
U svakom slucaju, sve se odvija u ciklusima.
Sve sto je bilo - bice opet.
Svi ljudi koji su postojali postojace opet - u narednom ciklusu.
To je neka vrsta vaskrsenja (doduse privremenog, samo da se odigra uloga).
Svi cemo mi ponovo tipkati po kompjuteru jednog dana (istog ovog) u narednom ciklusu, kada za ovo vreme ponovo dodje red.
Samo sto se nicega od ovoga necemo secati.
Sem, kada se poklope neke sitne slicnosti, pa se javi fenomen "deza vi".
Vec vidjeno.
U proslom ciklusu.
Bar po tome znamo da ovo nije prvi ciklus.
Sta dusa radi dok ponovo ne dodje red na nekog od nas da se rodi?
Zivi neke druge zivote?
Mozda.

Zar nije pakao i taj zivot na zemlji kad moras da cistis svu negativnu karmu zbog svakakva zla dela iz predhodnih zivota...
To je za mene neka vrsta pakla samo sto za razliku od onog ne traje vecno...
Dusa koja konstantno nikako ne radi na tome vise zivota da ocisti svu tu negativnu karmu kad predje taj neki dozvoljeni minus ne ide posle zivota u taj duhovni svet gde je ranije isla vec ide tamo na neko mesto da pati, sama da shvati i u tim mukama se konacno shvati koji put treba da izabere, to dodje kao kazna zbog stalnog zla koje je dusa pocinila, za neke duse to moze da traje dugo, za neke kratko a za neke i kao skoro citavu vecnost...E sad opet to ne traje vecno taj pakao ali traje onoliko dugo dok dusa ne shvati svoj put i dok se ne procisti, zavisi kako za koju, a prisustvo boga, sto kazes tvorca meni je to sve jedno ta stvaralacka energija koja nas nadgleda tamo nema...Posle toga dusa se opet vraca na put kao na pocetku kad je stvorena...

Sto se zla tice siguran sam da postoji , svako zlo ima svoju granicu da bi smo znali sto kazes sta je sta ali isto tako znam da zlo ponekad je toliko jako da prelazi tu granicu i nastaje ono cisto zlo...

Poslednja izmena:
Ja verujem da ima. Jednom sam doživeo kliničku smrt. Saobraćajka, ja kao pešak dobio retrovizor od većeg kombija u glavu.
Doktori se čudili kako sam ostao živ. Lobanja napukla ispod i iznad oka, izuo me iz platnenih letnjih cipela, mene bacio 10m, a sat s ruke su posle našli 50m dalje.
Ja se ne sećam toga, ali su mi rekli da sam razumno pričao i čak sam otišao kući par stotina metara dalje. Kad su me doveli u bolnicu pao sam u neku vrstu kome. Ništa ne boli, smao lebdite, letite ... Kao kroz maglu sam video šta mi rade. Došao sam sebi sutradan.
No nisam bitan ja. Vidite, počeću od naše crkve koja kaže da smo trojstvo: Duh, duša i telo.
Objašnjenje:
Telo je skup kostiju, mesa, krvi, ...
Duh je "Telo od fine materije", koje se u onih nekoliko sekundi sna izdiže iznad nas i sa fitičkim telom je vezano iz pupka u pupak ili iz potiljka u potiljak.
To se može snimiti Kirlijanovim fotografijama. Na tim fotografijama će se videti čak i, npr, prsti ili cela ruka koju više nemamo.
To je u stvari BIOPLAZMA, koja se raspada posle naše smrti. Pošto je uvek bilo "vidovitih" ljudi koji su biplazmu koja se raspada brzo posle smrti videli.
I otud verovanje "izleteo beli golub iz njega". I klasičnim merenjem se lako utvrdi da čovek vrlo brzo posle smrti bude lakši par grama.
Šta bude sa dušom, može biti posebna tema.
Mnogi narodi veruju i reinkarnaciju.
Primera vraćanja iz kliničke smrti ima mnogo. Dosta je i knjiga napisano na tu temu.
Neznam da li da verujem, ali kažu da baš dobri hipnotizeri mogu da iz vas "izvade" šta ste bili u prošlom životu.

Poslednja izmena:
Ja bi tu pricu o ciscenju i karmi sa reinkarnacija prebacio na genetiku i nasledni faktor.Od predaka nasledjujemo nasledne osobine,a u gene su usukana sva njihova dela.

Za tako nešto, jednostavno nema dosta mesta u samim genma, bilo bi zanimljvo pratiti temu o tom "usukavanju".
Osim toga, svaka generacija, bi tako morala da ima više gena od prethodne. Za manje od desetak generacija bi se toliko naduvali od tradicije da ne bismo više mogli da živimo. Pojedini društveni slojevi ipak razvijaju svoje odnose da bi očuvali tradiciju, najčešće ustvari, svoje stečene pozicije u okruženju. To zaživi nekoliko generacija pa se usled entropije samo raspadne. "Ta priča o karmi i reinkarnaciji" je preobimna da bi cela stala i u jednu prosečnu religiju, a kamoli u suv materijalni svet.

Ja verujem da ima. Jednom sam doživeo kliničku smrt. Saobraćajka, ja kao pešak dobio retrovizor od većeg kombija u glavu.
Doktori se čudili kako sam ostao živ. Lobanja napukla ispod i iznad oka, izuo me iz platnenih letnjih cipela, mene bacio 10m, a sat s ruke su posle našli 50m dalje.
Ja se ne sećam toga, ali su mi rekli da sam razumno pričao i čak sam otišao kući par stotina metara dalje. Kad su me doveli u bolnicu pao sam u neku vrstu kome. Ništa ne boli, smao lebdite, letite ... Kao kroz maglu sam video šta mi rade. Došao sam sebi sutradan.
No nisam bitan ja. Vidite, počeću od naše crkve koja kaže da smo trojstvo: Duh, duša i telo.
Objašnjenje:
Duh je "Telo od fine materije", koje se u onih nekoliko sekundi sna izdiže iznad nas i sa fitičkim telom je vezano iz pupka u pupak ili iz potiljka u potiljak.
To se može snimiti Kirlijanovim fotografijama. Na tim fotografijama će se videti čak i, npr, prsti ili cela ruka koju više nemamo.
To je u stvari BIOPLAZMA, koja se raspada posle naše smrti. Pošto je uvek bilo "vidovitih" ljudi koji su biplazmu koja se raspada brzo posle smrti videli.
I otud verovanje "izleteo beli golub iz njega". I klasičnim merenjem se lako utvrdi da čovek vrlo brzo posle smrti bude lakši par grama.
Primera vraćanja iz kliničke smrti ima mnogo. Dosta je i knjiga napisano na tu temu.
Neznam da li da verujem, ali kažu da baš dobri hipnotizeri mogu da iz vas "izvade" šta ste bili u prošlom životu.

Kirlijanove fotografije ne mogu dati snimak na kom se vidi obris amputiranog dela tela.
To je jedna jako rasprostranjena zabluda.
Ono što se na snimku vidi je samo trag koronarnog pražnjenja elektriciteta koji je veštački doveden na telo i prazni se kroz foto osetljivu površinu, običan foto papir na primer.
Prema tome to što se vidi na snimku nije bioplazma. Određene anomalije u odnosu na teoretski pretpostavljeni izgled tih snimaka, a u zavisnosti od stanja ispitanika, su pokazane i to daje povoda raznim pretpostavkama izmežu ostalih i onim, da se elektromagnetna svojstva ljudskog tela mogu u ograničenom obimu dovesti pod kontrolu budne svesti.
Nešto više o "telu fine materije ", klasična nauka ne može da kaže, jer je klasična i svaki dalji korak svodi je na lakrdiju. Zato ozbiljna imena izbegavaju da se ozbiljno pozabave tim temama, oni naime znaju da se to radi na jedan drugi način.

Zar nije pakao i taj zivot na zemlji kad moras da cistis svu negativnu karmu zbog svakakva zla dela iz predhodnih zivota...
To je za mene neka vrsta pakla samo sto za razliku od onog ne traje vecno...
Dusa koja konstantno nikako ne radi na tome vise zivota da ocisti svu tu negativnu karmu kad predje taj neki dozvoljeni minus ne ide posle zivota u taj duhovni svet gde je ranije isla vec ide tamo na neko mesto da pati, sama da shvati i u tim mukama se konacno shvati koji put treba da izabere, to dodje kao kazna zbog stalnog zla koje je dusa pocinila, za neke duse to moze da traje dugo, za neke kratko a za neke i kao skoro citavu vecnost...E sad opet to ne traje vecno taj pakao ali traje onoliko dugo dok dusa ne shvati svoj put i dok se ne procisti, zavisi kako za koju, a prisustvo boga, sto kazes tvorca meni je to sve jedno ta stvaralacka energija koja nas nadgleda tamo nema...Posle toga dusa se opet vraca na put kao na pocetku kad je stvorena...

Sto se zla tice siguran sam da postoji , svako zlo ima svoju granicu da bi smo znali sto kazes sta je sta ali isto tako znam da zlo ponekad je toliko jako da prelazi tu granicu i nastaje ono cisto zlo...

Hmh...
Kao sto rekoh, nemoguc je svet u kome bi postojali samo dobri ljudi.
Kako bi znali da su dobri?
Zlo je i te kako potrebno, zato je i stvoreno.
Da bi ljudi imali referencu kakav ne treba biti, da bi imali razlog da se organizuju i protiv toga bore, da bi vrsili neku akciju.
Zasto bi onda, neko ko je stvorio zle ljude da bi radili lose stvari, kasnije te iste ljude kaznjavao zbog toga?
Zar oni nisu samo radili ono za sta su stvoreni (programirani)?
Zasto bi neko, ko zivi kao dobar covek, ispastao zbog grehova njegove duse u nekom drugom telu?
Ne... za mene to nema nikakvog smisla.
Svaki zivot je zivot za sebe.
Pre bih poverovao da, ako neko napravi lose delo, ispastaju njegovi potomci zbog toga, jer je on sa njima direktno povezan.
Ne i neki drugi covek, koji ce se roditi ko zna kada, ko zna gde.
Pakao ne postoji.
To je neki miks dva pogresno protumacena pojma, "donjeg sveta" kojim vlada Djavo i ove rastopljene lave koja se nalazi ispod Zemljine povrsine.

Objašnjenje:

Mogao bi biti u pravu.
To da je Duh zaostatak energije koju je neko telo "otisnulo" u prostor-vremenu svog boravka.

Kirlijanove fotografije ne mogu dati snimak na kom se vidi obris amputiranog dela tela.
To je jedna jako rasprostranjena zabluda.
Ono što se na snimku vidi je samo trag koronarnog pražnjenja elektriciteta koji je veštački doveden na telo i prazni se kroz foto osetljivu površinu, običan foto papir na primer.
Prema tome to što se vidi na snimku nije bioplazma. Određene anomalije u odnosu na teoretski pretpostavljeni izgled tih snimaka, a u zavisnosti od stanja ispitanika, su pokazane i to daje povoda raznim pretpostavkama izmežu ostalih i onim, da se elektromagnetna svojstva ljudskog tela mogu u ograničenom obimu dovesti pod kontrolu budne svesti.
Nešto više o "telu fine materije ", klasična nauka ne može da kaže, jer je klasična i svaki dalji korak svodi je na lakrdiju. Zato ozbiljna imena izbegavaju da se ozbiljno pozabave tim temama, oni naime znaju da se to radi na jedan drugi način.

Ne znam za ljude, ali da pokazuje auru i oko odsecenog dela neke biljke, to je tacno.
Ne znam za koji period to traje, ali na sveze odsecenim delovima, Kirlijanova fotografija pokazuje ceo deo.(celo telo).

Sto se tice ozbiljne nauke:
ona takodje tvrdi i da je moguce da zivot nastane sam od sebe.
Trebalo bi da se to i dokaze u laboratoriji.
Medjutim, oni samo dobiju neke aminokiseline, poneki protein i........tu prestaje svaka dalja akcija.
Kao,..... jos preostaje samo "mali' korak do nastanka jednocelijskog zivog bica.
Pa... sto ne koraknu taj "mali" korak?
Niko zivi to ni ne pokusava.
Zato sto svi znaju da je to nemoguce.
Ovo o cemu mi pricamo je mnogo vise nauka od teorije o evoluciji i spontanom nastanku zivota.

Danas je sve vise onih doktora koji lece psihicke probleme kod ljudi hiptnozom, tacnije regresoterepijom sad ne znam da li je to sve laz ali dosta ovde forumasa pricaju kako su imali to iskustvo...

Kao sto je vec neko pomenuo oni te kao hipnotisu i ti posle prodjes kao kroz nekoliko predhodna zivota vidis, kako si umro taj neki duhovni svet i jos mnogo toga...Sad da li je to sve istina ni sam nisam siguran ali deluje mi nekako logicno...

Poslednja izmena:
Kao sto rekoh, nemoguc je svet u kome bi postojali samo dobri ljudi.

To je tacno ali ako je zlo u podnosljivim, normalnim granicama...

Kako bi znali da su dobri?

To je bar lako, sve je dobro pa cak i to zlo koje postoji ali naravno u normalnim, podnosljivim kolicinama tako da je veoma lako oceniti ko je dobar a ko zao...

Zlo je i te kako potrebno, zato je i stvoreno.

Zlo je stvoreno samo od sebe, tvorac je svakoj zivom bicu, dao slobodnu volju pa tako iz te slobdne volje nastalo je i to zlo i kod cveka i a i kod ostalih duhovnih bica koja su iznad coveka...

Da bi ljudi imali referencu kakav ne treba biti, da bi imali razlog da se organizuju i protiv toga bore, da bi vrsili neku akciju.

Da ljudi se bore da to zlo koje je nastalo bude u normalnim podnosljivim kolicinama...

Zasto bi onda, neko ko je stvorio zle ljude da bi radili lose stvari, kasnije te iste ljude kaznjavao zbog toga?

Niko nije stvoren da cini zlo i isprogramiran, sva duhovna i ziva bica imaju slobodnu volju pa to zlo je nastalo samo od sebe iz te slobodne volje u ne znanju neplanirano...Zao covek se postaje a ne radja, niko nije isprogramiran, ako je tako onda smo mi robovi onda nista nema svoju svrhu niti smisao...

Zar oni nisu samo radili ono za sta su stvoreni (programirani)?

Opet kao gore niko nije programiran...

Zasto bi neko, ko zivi kao dobar covek, ispastao zbog grehova njegove duse u nekom drugom telu?

Zato sto se bas time cisti, napreduje duhovno razvija, tako cisti svoju negativnu energiju, karmu i pocinje da shvata uci kojim putem treba da ide da stigne tamo gde treba, a ako konstantno ponavlja iste greske predje tu neku granicu zla onda se ponovno radjanje sledeci zivoti prekidaju jer zbog te preterane negativne energije sledeci zivot ne bi ni bio zivot pa tako odlazi u pakao kao sto sam opisao gore dok ne procisti tu silnu negativnu energiju, i sam nadje svoj pravi put i krene ispoceka, za nekog to moze da bude i kao citava vecnost ali opet ne zauvek, za nekog veoma dugo, a za nekog i kratko, zavisi od mnogo toga...Posle svega kad se dusa tamo procisti vraca se opet na pocetak kao kad je stvorena i jos plus lakse moze da napreduje ka cilju nego pre...[/B]

Pre bih poverovao da, ako neko napravi lose delo, ispastaju njegovi potomci zbog toga, jer je on sa njima direktno povezan.

Svako odgovara sam za sebe, i da interesantno je to sto se u svakom sledecem zivotu uglavnom nalaze iste grupe ljudi kao i u predhodnom, samo su uloge izmenjene a kako i zasto to cemo da vidimo jednog dana gore...

Pakao postoji ali nije vecan kao sto ga neki opisuju i plase ljude, verovatno je strasan koliko ne znam i ne zelim da znam, a vec sam i opisao gore da se ne ponavljam...Pakao nije u unutrasljosti zemlje to je isto neki duhovni svet kao neka dimenzija sta li vec a to sto pricaju da je u unutrasnjosti zemlje je velika glupost i nelogicnost jer jednog dana cela planeta vice unistena a sa njom i pakao, tako da je to glupost...Kao sto svako zivo bice ima slobodnu volju i iz te slobodne vole je nastalo to neko zlo tako i visoka duhovna bica odmah ispod tvorca imaju tu istu slobodnu volju i takodje kod njih isto postoji zlo tako iz toga verovatno i postoji nesto poput demona i djavola koja se sad nazivaju moderno niza duhovna bica jer spadaju u tu neku tamnu stranu pa kao sto svako zlo ima svoju ulogu imaju i oni da to zlo cine tamo gde im je dozvoljeno u taj neki pakao sve dok duse ne bi se ocistile od te silne nakupljene negativne energije, karme, dok ne nadju same svoj pravi i jedini put i krenu sve ispocetka kao kad su opet stvorene...

Sve ima svoju ulogu, nista nije dzabe u svakoj veri, verovanju samo je pitanje kako je to sastavljeno i sta je od toga istina i ima li nekakve logike, ali definitivno postoji zivot posle smrti sad kako bas tacno sve to izgleda videcemo jednog lepog dana a mozda i pre:D

Poslednja izmena:

Back