Evo kako ja nekako gledam na sve ovo...
Postoji ta neka energija koja je izvor svega i zivog i mrtvog kako ga zovemo bog...
To nesto mrtvo ta zivotna energija dusa pokrece spoji se oba u jedno i onda dobijamo nesto sasvim posebno zivo bice...
Ta zivotna energija je dusa to smo mi ta energija koja potice od boga koja od pocetka kad je odvojena od izvora ostaje zauvek posebno ali ipak deo tog izvora koji nas privlaci da budemo sto blizi njemu....
Brkate pojam Bog/ Bogovi sa tom energijom, koju bi trebalo zvati Tvorac ili nekako slicno.
Bogovi su bili ili Nebeska tela, ili ljudi od krvi i mesa.
Ljudska dusa moze biti samo jedan deo te energije ("kvant"), a samim tim je ona vec dovoljno bliska Tvorcu.
Sve duse, svih svetova, bi onda cinile Tvorca.
Sve je to medjusobno povezano, samo je pitanje koliko ko moze od te veze da sagleda.
Pakao ne postoji.
U materijalnom svetu nuzni su i dobri ljudi i zlikovci, isto onako kako su nuzni i visoki i mali ljudi, lepi i ruzni, pametni i glupi......
Razlicitost je ono sto pokrece svet.
Kada ne bi bilo debelih ljudi, kako bi mrsavi znali da su mrsavi?
Kada ne bi bilo ruznih ljudi, kako bi lepi znali da su lepi?
Kada ne bi bilo zlih ljudi, za sta bi se borili dobri ljudi i kako bi uopste postojao pojam dobra?
Sve ima svoju svrhu i zato je i stvoreno.
Kao sto lepo rece onaj bradati cikica u "Matriksu" - "u savrsenom svetu niko nije zeleo da zivi".
Reinkarnacija,
da li postoji?
U svakom slucaju, sve se odvija u ciklusima.
Sve sto je bilo - bice opet.
Svi ljudi koji su postojali postojace opet - u narednom ciklusu.
To je neka vrsta vaskrsenja (doduse privremenog, samo da se odigra uloga).
Svi cemo mi ponovo tipkati po kompjuteru jednog dana (istog ovog) u narednom ciklusu, kada za ovo vreme ponovo dodje red.
Samo sto se nicega od ovoga necemo secati.
Sem, kada se poklope neke sitne slicnosti, pa se javi fenomen "deza vi".
Vec vidjeno.
U proslom ciklusu.
Bar po tome znamo da ovo nije prvi ciklus.
Sta dusa radi dok ponovo ne dodje red na nekog od nas da se rodi?
Zivi neke druge zivote?
Mozda.