- Poruka
- 51.779
Koliko ja vidim vi ofanzivno bijete bitku sa ovima iz SPCa na internet polju.KO ce koga u svoje stado..
Kod ovih je rasulo zahvaljujuci frakcijama revnitelji vs ekumenisti.![]()
Kod kojih?

A ti si...?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koliko ja vidim vi ofanzivno bijete bitku sa ovima iz SPCa na internet polju.KO ce koga u svoje stado..
Kod ovih je rasulo zahvaljujuci frakcijama revnitelji vs ekumenisti.![]()

Ми то и радимо,али очигледно да ниси чула за предавања и јавне трибине СИПЦ
Ja sam Zvezdana secas me se valjda od preKod kojih?
A ti si...?

Ja sam Zvezdana secas me se valjda od pre![]()
Zato sam i rekla da cekaju sa spremnim buretom,ali mi je taj deo posta editovan![]()
Ja sam Zvezdana secas me se valjda od pre
A da pojasnim,jer vidim da je u medjuvremenu rec "bure" postala neprihvatljiva na pdfu i razlog za editovanje mog posta-kada sam rekla da je kod ovih rasulo mislila sam na SPC kojoj i sama pripadam.
I sama znas da dva pravoslavna foruma verujem (ekumenisti),i ihtus(revnitelji) svasta pricaju jedni protiv drugih a svi su u SPC.Tuzno...ma otuzno,sta da ti kazem..
Sumeon Rukumijski je u sukobu sa ep Ignjatijem i kada je on posetio taj kraj narod nosio neke majice sa natpisima i okrenuo episkopu ledja!
Svestenik iz eparhije Sumadijske na moje pitanje sta misli o ep Jovanu nema nikakav odgovor..a i jedni i drugi ne shvataju da upravo to i zele ziloti..
Zato sam i rekla da cekaju sa spremnim buretom,ali mi je taj deo posta editovan![]()
Тако је у твојој глави. Логос није постао нова личност већ је Његова Личност постала сложена када се очовечио.Па кад Сергиан каже да "Логос постаде Христос", он тиме учи да је Логос постао нова личност (личност Христа). А то значи да се Логос променио, што даље значи да Логос није Бог. Ето, то је резултат његовог учења да је "Логос постао Христос".
...Логос је постао Христос, тј. очовечени Логос. Дакле, више није бестелесан, постао је телесан. Постао је Логос Христос. Просто.Авакум: Према томе, да би поставши оно што не беше, остао оно што беше, могуће је само да Логос постане човек по природи, јер само у том случају Логос остаје оно што беше. Ако би Логос постао човек по личности или ако би, како такође каже Сергиан, „постао Христос“ (Који је такође личност) или ако би постао било која друга личност, онда Логос не би могао остати оно што беше.
"Христос се роди!" (из Божићног поздрава)...Наравно. Зато и Свети Оци кажу: Христос се оваплотио, мислећи на друго рођење Логоса од Дјеве а не на прво рођење од Оца јер је Христос - Богочовек, тј. очовечени Логос.Авакум: Зато свети оци, поред израза „Логос се оваплотио“, користе и израз „Христос се оваплотио“, учећи да су Логос и Христос имена исте личности која постоји и пре и после оваплоћења
Јасно се види из Догме да је Христос и Бог и човек (ваистину Бог и ваистину човек ), и да је Он из разумне душе и тела, а није само буквално Логос се претворио у тело (у природу људску) већ је једносуштан нама по човечанству (тј. истински човек као и сваки други човек, само што је савршен односно без греха).Следећи светим Оцима, сви једнодушно учимо исповедати једног и истог Сина, Господа нашег Исуса Христа, савршеног по Божанству и савршеног по човечанству, ваистину Бога и ваистину човека, (састављеног) из разумне душе и тела, једносушног са Оцем по Божанству, и једносушног с нама по човечанству, подобног нама у свему осим греха; рођеног пре векова од Оца по Божанству, а у последње дане ради нас и ради спасења нашег (рођеног) од Марије Деве Богородице по човечанству, једног и истог Христа, Сина, Господа, Јединородног, у двема природама несливено, непроменљиво, нераздељиво, неразлучно познатог (јер због сједињења — разлика двеју природа није нимало уклоњена, већ су шта више својства сваке природе сачувана, и стичу се у једно лице и у једну ипостас), не у два лица располовљеног и раздељеног, него једног и истог Сина, и Јединородног, Бога Логоса, Господа Исуса Христа, као што нам испрва Пророци објавише за Њега, и као што нас сам Господ Исус Христос научи, и као што нам предаде символ Отаца наших.
Званичан ДОГМАТ о Господу Исусу Христу (из Догматике):
Јасно се види из Догме да је Христос и Бог и човек (ваистину Бог и ваистину човек ), и да је Он из разумне душе и тела, а није само буквално Логос се претворио у тело (у природу људску) већ је једносуштан нама по човечанству (тј. истински човек као и сваки други човек, само што је савршен односно без греха).
.
Лепо каже Догмат: "подобан нама у свему осим греха", дакле: прави човек само без греха.Што се тиче Христа он није обичан човек већ савршен, зато што није као ми обични људи, и зато што по личности није обичан човек, него је Бог по личности, друго лице Свете Тројице.
значи, лоше је рећи за некога да је двострука личност, али није лоше за некога (у овом случају за бога) да је трострука личност x)Значи, није двострука личност, једна личност је у питању.
Христос (друго лице Свете Тројице) је једна Личност и није двострук.значи, лоше је рећи за некога да је двострука личност, али није лоше за некога (у овом случају за бога) да је трострука личност x)
kako nije dvostruk, kad ima dve prirode, dve volje...Христос (друго лице Свете Тројице) је једна Личност и није двострук.
Није двострука Личност већ се двоструко исповеда по природама у једној Личности.kako nije dvostruk, kad ima dve prirode, dve volje...
dve volje, shto ne 2 lichnosti..
da chitam ono shto ne mozhe da se razume? neka hvala.Читај овде:
Па, читај да би видео због чега се не може разумети плотским умом...Мозак се користи разумно а не неразумно, иначе води у лудило.da chitam ono shto ne mozhe da se razume? neka hvala.
a ja mislio da mi je bog dao mozak da bi ga koristio, a ne iskljuchio.
pa onda je hrishcjanstvo vrsta ludila. jer hrishcjanin mozhesh da budesh samo bez razumnog razmishljanja; ako iskljuchish mozak i verujesh u stvari koje su nelogichne, nerazumne, i nerazumljive...Мозак се користи разумно а не неразумно, иначе води у лудило.
Неком је" крст саблазан" (или лудило) а "неком спасење", одувек је тако било.pa onda je hrishcjanstvo vrsta ludila. jer hrishcjanin mozhesh da budesh samo bez razumnog razmishljanja; ako iskljuchish mozak i verujesh u stvari koje su nelogichne, nerazumne, i nerazumljive..
ako ti sebe ne poznajesh, to je tvoj problem x).Човек сам себе не познаје а хоће да спозна сасвим Божију природу...О жалости...
Али, бесмислено је рећи ово: "Христос је као друго лице (Личност) Свете Тројице: човек" (!!!) јер то нема везе једно са другим.

pa onda je hrishcjanstvo vrsta ludila. jer hrishcjanin mozhesh da budesh samo bez razumnog razmishljanja; ako iskljuchish mozak i verujesh u stvari koje su nelogichne, nerazumne, i nerazumljive..
shto bi u prevodu znachilo, uchenje o troichnom bogu je apsurdno.Очигледно је да је начин постојања једног Бога у три Лица, у суштини својој, несхватљив и непретстављив за људску мисао.
ovo pokazuje da je hrishcjanstvo neprirodna religija, zajedno sa gnosticizmom..Па мозак користе људи овог света.А благодат Светог Духа пни који желе дугован живот.