beremo usi sad, da bi ih dometali u lazno otkrivenje
18 Jer svedočim svakome koji čuje reči proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;
To "uši" je u zagradi kao moje objašnjenje da to ima isto značenje kao uho. Obično se stavi "- napomena moja" kao pojašnjenje da se radi o mojoj napomeni, razmišljao sam i to da stavim, ali opet nema potrebe za one koji su čisti, jer "čistima je sve čisto, nečistima je sve nečisto". Baš sam i pomislio da ćeš se uhvatiti za to znajući tvoju prirodu i tako je i bilo. Ali svima dobronamernim jasno je da ja ne citiram Pismo, tj. ne domećem reči Božijoj, jer sam dobro znam reči Otkrivenja o onima koji domeću i oduzimaju iz te knjige (a što ti činiš ne priznajući je za bogonadahnutu) nego samo za reč "uho" stavljam objašnjenje u zagradi (uši) u skladu sa raspravom koju vodimo.
kada se tiho prica i sapuce, uvek se sapuce na jedno uvo, i jos se ruka postavi, tako da nije isto znacenje, ti izmisljas, plus pogledaj sta kae jednouhima pisac laznog otkrivenja, bljuvotine i sl. na uvce - sramota
a znacenje jevandjelja kod dva uha, da ko ima USI i hoce da cuje, da cuje
Jos jedan dokaz da znacenje nije isto, da ti mastas i izmisljas
pretvorio sam se u uvo znaci da slusaam sta tek imas da kazes, u buducnosti
a kod dva uveta je vec receno, u proslosti, ko oce da cuje sto je vec receno
Značenje "uvo" i "uši" je isto i odnosi se na duhovno uvo (uši) kad se pominje telesno uvo (uši).
Kad se šapuće u uvo onda se naravno šapuće u jedno uvo, a ne u uši, ali često se ne šapuće u uvo nego se šapuće, a slušalac taj tihi glas sluša s oba uha.
Proroštva se nasuprot tvojoj tvrdnji (ne) slušaju i sa jednim:
"23 Nego im ovo zapovedih govoreći: Slušajte glas moj i biću vam Bog i vi ćete mi biti narod, i idite svim putevima koje vam zapovedih, da bi vam dobro bilo.
24 Ali ne poslušaše, niti
uha svog prignuše, nego idoše po savetima i mislima zlog srca svog, i otidoše natrag, a ne napred.
25 Otkad iziđoše oci vaši iz zemlje misirske do danas, slah k vama sve sluge svoje proroke svaki dan zarana i bez prestanka.
26 Ali ne poslušaše me, niti
uha svog prignuše, nego behu tvrdovrati i činiše gore nego oci njihovi.
https://wwwyu.com/biblija/24jer007.htm"
i sa dva uha:
Mt. 13,14 "I ispunjava se na njima proroštvo Isaijino, koje govori:
Ušima ćete čuti, i nećete razumjeti; i očima ćete gledati, i nećete vidjeti!";
"8 Dođe reč Gospodnja Zahariji govoreći:
9 Ovako govori Gospod nad vojskama: Sudite pravo i budite milostivi i žalostivi jedan drugom.
10 I ne činite krivo udovici ni siroti, inostrancu ni siromahu, i ne mislite zlo jedan drugom u srcu svom.
11 Ali ne hteše slušati, i uzmakoše ramenom natrag, i zatiskoše
uši svoje da ne čuju.
12 I srcem svojim otvrdnuše kao dijamant da ne čuju zakon i reči koje sla Gospod nad vojskama duhom svojim preko proroka pređašnjih; zato dođe velik gnev od Gospoda nad vojskama.
13 Zato kao što On vika, a oni ne slušaše, tako i oni vikaše a ja ih ne slušah, govori Gospod nad vojskama.
14 Nego ih razmetnuh vihorom po svim narodima, kojih ne poznavaše, i zemlja opuste iza njih da niko u nju ne dohođaše niti se iz nje vraćaše, i obratiše milu zemlju u pustoš."
https://wwwyu.com/biblija/38zah007.htm
Tačnije, rečima "uho" i "uši" označava se srce kojim ljudi prihvataju (što npr. ja činim) ili odbacuju (što npr. ti činiš) Božiju reč.