Žig zveri

vec? halo, istovremeno smo pozvani, i na to razoblicavanje nisam odgovorio jer je razoblicavac lenj bio da stisne edit i ispravi link gde vodi, jer ne vodi nigde... u stvari ti si ''razoblicavac'' tek sad shvatih... eto vidis koliko me ne zanimas, da me ne zanima cak ni da povezem, cim vidim gluposti, samo preskocim, a kamoli da cu da budem lican, uvredio sam te tamo, sad ces da mi vratis ovde, ili obnuto, uvredio sam ti stari nick, sad ces da me opanjakavas sa novim, i drugde na drugom forumu, TUZIBABO, ja sam zato i uzeo tamo nick Adam, ne da bih se krio, vec da bi ko cita shvatio da sam isti diskutant... sa tobom je gubljenje vremena diskutovati
Vodi, samo ti nisi znao da pritisneš na strelicu u gornjem desnom uglu. :) Dakle, ovo: http://samopismo-forum.net/index.php?/topic/352-knjiga-proroka-henoka/&do=findComment&comment=5489 vodi ovde: http://samopismo-forum.net/index.ph...enja-raskrinkana/&do=findComment&comment=5488, a to vodi ovde: http://samopismo-forum.net/index.php?/topic/330-žig-zveri-i-drugi-dolazak-hristov/&do=findComment&comment=5486 gde sam ostavio link ka forumu gde si razobličen: https://www.banjalukaforum.com/viewtopic.php?f=38&t=4769&start=60. Ne pišem ovo zato što si mene uvredio već istinu koju iznosim, očekujem da ćeš poput nefilima nastaviti da to činiš do Božijeg suda, jer ti je, kao i tvom ocu satani cilj da što više ljudi povučeš u večnu propast pre nego uskoro Bog zatvori u tamnicu satanu, a Antihrista i Lažnog Proroka prethodno baci u jezero ognjeno. Nisam nigde rekao da si se negde krio pod nick-om Adam niti da si razobličen na samopismo-forum.net forumu na koji si i ti, kao i ja, pozvan već da si pod drugim nick-om Aurora Aurea razobličen na banjaluka forumu (prosto ukazujem koji ti je nick na tom forumu da bi ljudi znali na koga mislim kad kažem da je razobličen za negiranje Otkrivenja i sl., tj. da ljudi znaju koji su tvoji tekstovi na tom forumu, a to znaju tako što im ukažem na nick, premda i sami mogu videti po onome što pišeš da si to ti, ali ovako im je još lakše i sigurnije kad tačno ukažem na tvoj nick (Aurora Aurea))...

pa on vidis da mu smetaju adventisti, a da kopira manir js, razbacujuci se godinama i svojom matematikom kako je dosao do njih

kad pominje banjaluka forum, cini mi se da bio jedan koji se isto pozvao na piramide neke u bosni, analogno raselu i merenju piramide u gizi od 1914 incha

moze biti da je to taj zaludjenik, raselov ucenik, naljutio se na svoje js, i sad bi da pravi neo-js, reformise js, a to i nije nemoguce, jer ti vidis da se oni polako povlace od 607, sta ih kosta da promene 1914 u 1934 i guraj dalje, pa bi ih ovaj nas cARSTVOb sacekao dok dodju do 2o29/2035, ili koje vec, treba misliti na penziju, hehe, ja cu isto tada otprilike da se penzionisem, ali ne od rada na forumima, kao sto su svi oni zamislili -- ja ne nam da li ti vidis kako se on grcevito bori za svoje parce leba za izmastanu penziju koja ga ceka 2029/2035 od svog ovog dirincenja matematickog racunanja, razoblicavanja itd, i onda bi ga dodje zao sto je tuzibaba, i mislim da mu treba pomoci ako ko ima posao vezan za kompjuter da ga obuci i da mu omoguci da posteno zaradjuje, jer od ovog prodavanja magle se nece leba najesti [moze bito da je vezan za kucu, da ne moze da radi van kuce]
Nemam veze sa jehovinim svedocima, oni su sektaši koji uče da Isus nije Bog, a ja sam pravoslavac koji učim da je Isus Bog. Ja sam na ovom forumu i drugde detaljno razobličio jehovine svedoke i slične jeretike koji uče da Isus nije Bog. Ne znam da li je Rasel pominjao piramide, ako i jeste, to ne znači da svako ko pominje piramide je od "raselovih". Moje razobličenje js-a govori da nisam od njih. Jer, i đavo pominje Boga, pa to ne znači da je i Hristos koji je Bog i govori o Bogu od đavola kako proizilazi iz tvoje (anti)logike. Bitno je ne samo ko i šta govori nego i kako govori, cela misao o nečemu. Što se tiče tog sa banjaluka foruma kojega pominješ taj se pozivao na piramide u Bosni, tj. pominje ih kao deo njegovih proučavanja, i deo onoga što je on govorio smo citirali ovde: http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/tabela.html#16-d. To što je rekao, a što smo citirali, je tačno, ali mnoge stvari koje on govori su netačne i imali smo već s njim neke rasprave, i njega smo razobličavali. To nam pak nije smetalo da ono što je tačno kod njega prenesemo, u ovom slučaju ovo je vanbiblijska potvrda (povezana sa i u skladu sa Biblijom) svega ostalog što smo pisali na osnovu Biblije. O tome sam već pisao na ovoj temi. Što se posla tiče, Gospod mi je dao odličan, pošten posao, kakav je samo On mogao da mi da, a On mi ga je i dao, zahvalan sam Mu i na tome, kao i na svemu. Tako da svakako da ne zarađujem od ovog propovedanja (Gospod reče: "badava ste primili, badava i dajite") kako ti tvrdiš.

Matematika js-a nije dobra zato što oni uče da JAHOŠUA ha MEŠIJAH nije Bog, pa zato o nekim stvarima Pisma nemaju dovoljno prosvećen um da ih spoznaju. Mi nismo dobili otkrivenje u snu, viziji ili sl. od Boga nego smo spoznali ono što je Bog otkrio u Pismu, a spoznali smo malo više od nekih, jer Ga malo više (On zna koliko) volimo od nekih. Naša matematika u skladu je sa Božijom matematikom, Božijim otkrivenjem u Pismu, a js matematika nije.
A можеш ли нам открити који сте то ви, што сте спознали Божију математику?

ali ovako im je još lakše i sigurnije kad tačno ukažem na tvoj nick (Aurora Aurea))...
ma tebi su se opet pobrkali loncici, secam se aurorka, a ja sam bio nick ...pravda i hriscanin [stvarno si zaboravan, sve ti se pomesalo]
evo cak i tih tvojih godina koje nudis, i njih sam nasao ovde, koga zanima odakle ti - ''a computer will pass the Turing Test in 2029 – right when Dr. Thomas Horn says asteroid Apophis will fulfill the WORMWOOD prophecy of Revelation'' http://redefininggod.com/ zali Boze, vas koji umisljate da nesto znate, ali kad koslav upita, da mu pokazem
covek ciji link imas je za zaljenje, neguje bolesnog sina, pa sedi na internetu i izmislja, greota, a za ovog naseg nisam siguran da li je i on kao rasel zagovarao piramide u bosni [kad pominje banjaluku], ili je to bio neko drugi, ali to su te godine 2029 koje ovaj zagovara i March 2029 + 3 years = March 2032 + 6 months = September 2032, so
Što se tiče tog sa banjaluka foruma kojega pominješ taj se pozivao na piramide u Bosni, tj. pominje ih kao deo njegovih proučavanja, i deo onoga što je on govorio smo citirali ovde
raselovi mucenici, on vas je naucio da piramide prorokuju kao i njemu sto ona u gizi isprorokova 1914, ima slika gde meri, izmislja i laze, omanjuje za cetvrt metra i sl.
KOVIN JE ZA VAS.

Poslednja izmena:
ma tebi su se opet pobrkali loncici, secam se aurorka, a ja sam bio nick ...pravda i hriscanin [stvarno si zaboravan, sve ti se pomesalo]
evo cak i tih tvojih godina koje nudis, i njih sam nasao ovde, koga zanima odakle ti - ''a computer will pass the Turing Test in 2029 – right when Dr. Thomas Horn says asteroid Apophis will fulfill the WORMWOOD prophecy of Revelation'' http://redefininggod.com/ zali Boze, vas koji umisljate da nesto znate, ali kad koslav upita, da mu pokazem
covek ciji link imas je za zaljenje, neguje bolesnog sina, pa sedi na internetu i izmislja, greota, a za ovog naseg nisam siguran da li je i on kao rasel zagovarao piramide u bosni [kad pominje banjaluku], ili je to bio neko drugi, ali to su te godine 2029 koje ovaj zagovara i March 2029 + 3 years = March 2032 + 6 months = September 2032, so
raselovi mucenici, on vas je naucio da piramide prorokuju kao i njemu sto ona u gizi isprorokova 1914, ima slika gde meri, izmislja i laze, omanjuje za cetvrt metra i sl.
KOVIN JE ZA VAS.
To za nick sam napravio lapsus, jer sam juče na brzinu pisao, setio sam se toga jutros još pre nego pristupih kompjuteru i nameravao sam da to ispravim što sad činim. Naravno, ti si bio "...pravda" (kako rekoh ovde: http://samopismo-forum.net/index.php?/topic/330-žig-zveri-i-drugi-dolazak-hristov/&do=findComment&comment=5486: "Da je to tako vidim (između ostalog i ovde: https://www.banjalukaforum.com/viewtopic.php?f=38&t=4769&start=60 na šta upravo sad naiđoh, tu si (gde pišeš kao "...pravda") detaljno razobličen, pa nema potrebe ništa više dodati) i po tome što ti odavno pišeš protiv Otkrivenja, što su te odavno mnogi razobličili, ali zao duh koji ne podnosi da se ljudi ovog poslednjeg vremena spasavaju kroz istine koje je zbog njih Hristos objavio na Patmosu svetom Jovanu Bogoslovu koristi tebe da što više ljudi obmaneš, baš kako Hristos i u Jevanđelju reče da će se pojaviti mnogi lažni proroci i hristosi i kako apostoli u Poslanicama prorekoše o zavođačima u poslednja vremena"), evo sad kažeš da si bio i "hrišćanin", a ovde: samopismo-forum.net si "Adam". Ja bih ti samo uz sve te tvoje nick-ove dodao prefiks "anti" s obzirom da se kamufliraš kao đavo koji se pretvara u anđela svetlosti.
Što se tiče ovog Thomas Horn-a kojeg pominješ, ja sam za njega čuo pre oko 3 godine i čitao sam neke njegove i drugih autora tekstove na skywatchtv.com. Ali, ovaj tekst sa http://redefininggod.com/ koji citiraš nisam čitao. Sad malo bacih pogled, ovo "a computer will pass the Turing Test in 2029" sam negde već pročitao, a pominje se ovde: https://www.skywatchtv.com/2019/12/...-dr-thomas-horn-says-wormwood-will-hit-earth/ i ovo: "According to Ray Kurzweil, a computer will pass the Turing Test in 2029—right when Dr. Thomas Horn says asteroid Apophis will fulfill the WORMWOOD prophecy of Revelation chapter 8 and impact Earth." Za taj asteroid Apofis sam saznao u vestima na internetu nekoliko godina nakon što smo objavili hronologiju. Tada sam saznao da će Apofis proći prvi put pored Zemlje 2029. godine sa velikom mogućnošću da udari u nju, a drugi put baš 2036. godine sa još većom mogućnošću, kako kažu neki naučnici, i neizbežno da udari u Zemlju. To je za nas bila još jedna vanbiblijska potvrda za biblijsku hronologiju (http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/tabela.html) koju smo par godina pre te potvrde objavili, a na osnovu koje smo došli do 2029. kao godine Vaznesenja i početka Nevolje, a 2036. kao godine Armagedona i Drugog dolaska Hristovog.
Ovo što kažeš: "covek ciji link imas je za zaljenje, neguje bolesnog sina, pa sedi na internetu i izmislja, greota, a za ovog naseg nisam siguran da li je i on kao rasel zagovarao piramide u bosni [kad pominje banjaluku], ili je to bio neko drugi, ali to su te godine 2029 koje ovaj zagovara i March 2029 + 3 years = March 2032 + 6 months = September 2032, so" ne znam na koga misliš, ko je taj čovek koji neguje bolesnog sina i izmišlja, i nisi jasan ni ovde na koga misliš kad kažeš: "a za ovog naseg nisam siguran da li je i on kao rasel zagovarao piramide u bosni [kad pominje banjaluku], ili je to bio neko drugi", ali u svakom slučaju objasnih gore da to što si sa http://redefininggod.com/ objavio nisam čitao do sad, premda mi je za Apofis i Turing Test poznato iz drugih izvora i samo je dodatna potvrda onoga što smo pisali ovde: http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/tabela.html nekoliko godina pre nailaska na tu potvrdu (zato se i naziva potvrda, jer potvrđuje ono što smo ranije objavili). Da je sve tako potvrđuje i to što odatle http://redefininggod.com/ navodiš: "March 2029 + 3 years = March 2032 + 6 months = September 2032, so", jer s jedne strane taj autor je dobro uočio 2029. godinu, ali je pogrešio što nju smatra za sredinu Nevolje, a 2032. godinu za kraj Nevolje dok mi naprotiv 2029. smatramo za početak Nevolje, a 2036. godinu za kraj Nevolje. Tako da on jeste blizu, ali nije uspeo da dođe do tačnog perioda, pogrešio je za 3,5 godine, jer se ipak nije toliko rukovodio biblijskom hronologijom kojom smo se rukovodili mi, a što smo detaljno objavili ovde: http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/tabela.html, a ima još biblijskih i vanbiblijskih činjenica koje čak nismo ni izneli na sajt. Znači, more je dokaza, samo ko hoće da vidi i da čuje.
U vezi ovoga što kažeš: "raselovi mucenici, on vas je naucio da piramide prorokuju kao i njemu sto ona u gizi isprorokova 1914, ima slika gde meri, izmislja i laze, omanjuje za cetvrt metra i sl." ne znam šta je on merio i izmišljao, njime se nisam bavio. Mi smo samo objavili ovde: http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/tabela.html#16-d od drugog autora ono što smatramo tačnim, jer je, za razliku od Raselovog pogrešnog proračuna, proračun ovog autora saglasan sa biblijskom hronologijom i iako zauzima manje od 1% materijala koji smo objavili ovde: http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/tabela.html, ipak je taj proračun veoma značajna vanbiblijska potvrda (a čak je i ona delimično i biblijska u smislu da je Bog u Pismu rekao da će dati i zvezde za znake, da se i Orion pominje u Bibliji i sl.).

Poslednja izmena:
Mi smo pravoslavni Hrišćani koji vole Gospoda Isusa Hrista, koji drže zapovesti Božije, kao što On i reče (Jn. 14:15): "Ako me ljubite, zapovesti moje držite". Još tu On kaže: "21 Ko ima zapovesti moje i drži ih, on je onaj što ima ljubav k meni; a koji ima ljubav k meni imaće k njemu ljubav Otac moj; i ja ću imati ljubav k njemu, i javiću mu se sam", kao i (Jn. 14:22,23): "I reče Mu Juda, ne Iskariotski: Gospode! Šta je to da ćeš se nama javiti a ne svetu?
23 Isus odgovori i reče mu: Ko ima ljubav k meni, držaće reč moju; i Otac moj imaće ljubav k njemu; i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti
.24 Koji nema ljubavi k meni ne drži moje reči; a reč što čujete nije moja nego Oca koji me posla.", a takođe i (Jn. 14:26):"A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh". Zato nam Sveta Trojica prosveti um da protumačimo Pismo, da spoznamo Njegovu "matematiku" za ova poslednja vremena.
A za one koji, poput vcbccbc vcbcvb i sličnih, Ga ne vole Duh Hristov preko apostola Pavla (1 Kor. 16:22) kaže: "Ako ko ne ljubi Gospoda Isusa Hrista da bude proklet, maran ata".

A za one koji, poput vcbccbc vcbcvb i sličnih,
ma pobrkao si ti loncice, meni nema slicnih koji Pismom raskrinkavaju ovako detaljno i temeljno knj. otkr. [mozda samo istorijski], a tebi ima, kao npr taj sto prorokuje isto kao i ti za 2029 - iskreno mi nije jasno po kom osnovu se tebi dozvoljava da to radis, recimo da 10 slicnih tebi, svako zauzme po jednu godinu i medjusobno se podrzavate u svojim racunanjima kako ste blizu, moderna verzija js 1915, pa preprave na 1914 i drze se kao i ti cak iako promase, sto si i priznao da ces ostati u svom uverenju sta god da bude tad 2029, sto znaci da ces tvrditi NEVIDLJIVO kao i js, krades njihove prevarantske metode znane kao ''carevo novo odelo'' Andersen bese.

Tako da, ti si pravoslavan koliko i taj jadnik redefiniggod ili arijana, a ja na svojoj strani imam laodikijski sabor i mnoge svetitelje sa istoka Crkve.

Poslednja izmena:
Mi smo pravoslavni Hrišćani koji vole Gospoda Isusa Hrista, koji drže zapovesti Božije, kao što On i reče (Jn. 14:15): "Ako me ljubite, zapovesti moje držite". Još tu On kaže: "21 Ko ima zapovesti moje i drži ih, on je onaj što ima ljubav k meni; a koji ima ljubav k meni imaće k njemu ljubav Otac moj; i ja ću imati ljubav k njemu, i javiću mu se sam", kao i (Jn. 14:22,23): "I reče Mu Juda, ne Iskariotski: Gospode! Šta je to da ćeš se nama javiti a ne svetu?
23 Isus odgovori i reče mu: Ko ima ljubav k meni, držaće reč moju; i Otac moj imaće ljubav k njemu; i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti
.24 Koji nema ljubavi k meni ne drži moje reči; a reč što čujete nije moja nego Oca koji me posla.", a takođe i (Jn. 14:26):"A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh". Zato nam Sveta Trojica prosveti um da protumačimo Pismo, da spoznamo Njegovu "matematiku" za ova poslednja vremena.
A za one koji, poput vcbccbc vcbcvb i sličnih, Ga ne vole Duh Hristov preko apostola Pavla (1 Kor. 16:22) kaže: "Ako ko ne ljubi Gospoda Isusa Hrista da bude proklet, maran ata".
Није ми познато да православци предвиђају времена и рокове(датуме и године), осим да се од маслине научимо!?

ma pobrkao si ti loncice, meni nema slicnih koji Pismom raskrinkavaju ovako detaljno i temeljno knj. otkr. [mozda samo istorijski], a tebi ima, kao npr taj sto prorokuje isto kao i ti za 2029 - iskreno mi nije jasno po kom osnovu se tebi dozvoljava da to radis, recimo da 10 slicnih tebi, svako zauzme po jednu godinu i medjusobno se podrzavate u svojim racunanjima kako ste blizu, moderna verzija js 1915, pa preprave na 1914 i drze se kao i ti cak iako promase, sto si i priznao da ces ostati u svom uverenju sta god da bude tad 2029, sto znaci da ces tvrditi NEVIDLJIVO kao i js, krades njihove prevarantske metode znane kao ''carevo novo odelo'' Andersen bese.

Tako da, ti si pravoslavan koliko i taj jadnik redefiniggod ili arijana, a ja na svojoj strani imam laodikijski sabor i mnoge svetitelje sa istoka Crkve.
Ima tebi sličnih, nailazio sam na još takvih koji detaljno i temeljno izvrću smisao Svetog Pisma da bi obmanuli koliko god je moguće više duša. U vezi laodikejskog sabora na koji se pozivaš odgovoriću ponovo iako sam već odgovarao. Ti sam na sajtu oocities.org pišeš o Otkrivenju ovo:
"Nema ga ni u starom jermenskom i sirskom prevodu Novog zaveta, te jedino nedostaje na spisku kanonskih knjiga u 60. pravilu laodikijskog sabora iz 360. godine. I pored toga što je, kako je vec rečeno, Atanasije Aleksandrijski prvi izneo potpun kanon Novog zaveta, njega je na Istoku konačno potvrdio tek Peto-šesti (Trulski) vaseljenski sabor 692. godine", a na drugom mestu kažeš slično tome: "'Sveti' Atanasije je podrzao ukljucivanje Apokalipse, i pre svega zahvaljujuci njegovom uticaju Crkva od Istoka ju je na kraju krajeva ukljucila u Novi Zavet". Prema tome, ti jasno kažeš da je Crkva na kraju uključila Otkrivenje u Novi Zavet, a Laodikejski sabor koji još nije uključivao Otkrivenje je, kao što i sam pišeš, bio održan pre Trulskog kad je Otkrivenje, opet po tvojim rečima, definitivno uvršteno u Novi Zavet.

Tako da jedno govoriš tu, drugo ovde na forumu, odluči se koju ulogu ćeš da igraš od te dve. Ali, u demonskom carstvu vlada antilogika, pa me i ne čudi sve to kod tebe. Pogotovu što se tom carstvu uskoro bliži kraj, pa su demoni i oni koji im služe sve bezumniji, gnevniji i sl., kao i vaš otac satana, što i Otkrivenje proriče da će naročito biti izraženo u poslednje vreme kad đavo siđe na Zemlju u jarosti, znajući da mu je malo vremena ostalo. Ti pišeš protivrečno, konfuzno, mešaš istinu i laž, ali to ti i ne smeta, jer ti i jeste cilj da kroz besmislene izjave uvijene u oblande poluistina zbuniš što više ljudi, no ipak reč Božija kao dvosekli mač Istine razvejava svu tu paučinu laži i poluistina.

Taj sa redefiniggod što pominje 2029. godinu pominje neke detalje, ali slabo to zasniva na biblijskoj hronologiji za razliku od nas. Ipak i to što on piše je od značaja, to sa druge strane potvrđuje našu detaljno obrazloženu biblijsku hronologiju. I takvih dodatnih potvrda ima još dosta. Međutim, oni koji su zatvorili oči da ne vide zatvorili su oči i za Spasitelja dok je bio na Zemlji, pa umesto da Ga proslave, raspeše Ga nevinog, ali to bi pobeda Hristova, jer smrti njegovoj usledi vaskrsenje i večna pobeda u kojoj mogu da učestvuju svi oni koji hoće da Ga slede.
U vezi ovoga što pominješ "moderna verzija js 1915, pa preprave na 1914" mi osuđujemo sva ta prevarantska računanja, kao i same "Jehovine svedoke" uključujući i Arijanu koju pominješ, a koju sam kao i tebe detaljno razobličio na ovom forumu. Dok prevarantska računanja osuđujemo, istinita računanja podržavamo.
U vezi ovoga što kažeš: "sto si i priznao da ces ostati u svom uverenju sta god da bude tad 2029, sto znaci da ces tvrditi NEVIDLJIVO kao i js, krades njihove prevarantske metode znane kao ''carevo novo odelo'' Andersen bese" klevećeš kao i što si me na mnogim drugim mestima klevetao na šta sam ti odgovarao. Dakle, nisam nigde rekao da se neće desiti Vaznesenje 2029. godine već sam ti ovo odgovorio na drugom forumu ovde: http://samopismo-forum.net/index.ph...-dolazak-hristov/&do=findComment&comment=5920, kao i ovde: http://samopismo-forum.net/index.ph...-dolazak-hristov/&do=findComment&comment=5946:
"Da, i demoni veruju i drhte. Ali, ja verujem i ispunjavam volju Božiju za razliku od tebe i drugih demona (ako si jedan od njih) ili pak za razliku od tebe i drugih ljudi koji su demonoposednuti (jer sigurno je ovo drugo ako nije prvo, premda po onome što i kako pišeš više verujem u ovo prvo, tj. da si demon u telu odnosno nefilim, da imaš zmijski gen u sebi, zmijsko kaininitsko poreklo).
Na ovo o lažnom proroku sam već jasno odgovorio da kad se ne bi ispunilo, ja bih i dalje ostao veran Hristu, jer bih samo spoznao da sam pogrešno protumačio Pismo, ali istovremeno sam rekao da se to neće dogoditi (da se ne ispuni), tj. da sam uveren da će se ispuniti i ta vera je, kao što već rekoh, utemeljena na logici poklapanja u biblijskoj hronologiji, dakle hronologiji napisanoj na osnovu onoga što je sam Bog ostavio u Pismu. Dakle, ne demonska vera, već božanska vera praćena delima".

Није ми познато да православци предвиђају времена и рокове(датуме и године), осим да се од маслине научимо!?
Pa evo sad ti je postalo poznato. A nismo samo mi predviđali već i drugi pravoslavci. Sa time se možeš upoznati ovde (moji postovi pod nick-om Avakum):
https://forum.krstarica.com/threads/zig-zveri.746069/page-59
https://forum.krstarica.com/threads/zig-zveri.746069/page-60#post-33227020
https://forum.krstarica.com/threads/zig-zveri.746069/page-63
https://forum.krstarica.com/threads/zig-zveri.746069/page-64
samo što je nama koji živimo u ova poslednja vremena još jasnije to iz Pisma nego ranijim generacijama pravoslavaca pošto mi sada vidimo šta se tačno zbiva i iza nas je proteklo mnogo više vremena nego pre generacija gore pomenutih pravoslavaca. I kako vreme prolazi biće sve još jasnije, pa tako i šta je tačno žig zveri (sad se može naslutiti šta bi najverovatnije mogao biti) i dr. Sve što je bilo zapečaćeno u Pismu sad se raspečaćuje. Zato se poslednja knjiga Pisma i zove Otkrivenje, jer Bog želi da nam otkrije ko nam je neprijatelj i kako da se izbavimo od njega i uđemo u Nebeski Jerusalim. Ali, ono jasno kaže: "Ko ima uši da čuje neka čuje šta Duh govori crkvama"

Ti sam na sajtu oocities.org pišeš o Otkrivenju ovo:
...
Tako da jedno govoriš tu, drugo ovde na forumu, odluči se koju ulogu ćeš da igraš od te dve.
ma ti si bre sve najgore sto ja mogu da mislim o diskutantu, trebao sam da te ostavim na ignore...a ja sam lepo za pismene stavio iznad tog teksta da se vidi ko to pise - Šta je bilo prvo: crkva ili novi zavet (Izvodi iz teksta svestenika DZejms Bernstajna):
i drugi
Pitanje autorstva, vremena nastanka i ulaska u novozavetni kanon Otkrivenja Jovanovog (Izvod teksta:)
ovom zaboravih ime, ali je uglavnom sabrao vrlo dobro sve sto postoji, ne znam gde mu je sada teskt, ovaj link vise ne radi

poenta je da sam jasno razgranicio sta je tudje, da ne bude da plagiram tudje doktorate, vec sam ostavio Izvod teksta, i link - posteno.

Poslednja izmena:
ma ti si bre sve najgore sto ja mogu da mislim o diskutantu, trebao sam da te ostavim na ignore...a ja sam lepo za pismene stavio iznad tog teksta da se vidi ko to pise - Šta je bilo prvo: crkva ili novi zavet (Izvodi iz teksta svestenika DZejms Bernstajna):
i drugi
Pitanje autorstva, vremena nastanka i ulaska u novozavetni kanon Otkrivenja Jovanovog (Izvod teksta:)
ovom zaboravih ime, ali je uglavnom sabrao vrlo dobro sve sto postoji, ne znam gde mu je sada teskt, ovaj link vise ne radi

poenta je da sam jasno razgranicio sta je tudje, da ne bude da plagiram tudje doktorate, vec sam ostavio Izvod teksta, i link - posteno.
Da ima šanse da se pokaješ, ja sam od boljih tvojih diskutanata, jer bih mogao da te privedem pokajanju kad bi ti samo hteo. Ali, pošto si čovek koji je zatvorio srce da se ne kaje ili što je nažalost još verovatnije nefilim koji ne može da se pokaje, onda i sve ovo što sam ti pisao nema efekta na tebe kako sam i očekivao već samo na čitaoce zbog kojih ti i odgovaram. Ja nisam obraćao pažnju da li je to tvoj tekst ili nekog drugog koga citiraš. Ja sam pomislio da je tvoj koliko se pozivaš na taj sajt. Ali, to nije ni bitno, zato i nisam obraćao pažnju, bitno je da ti zastupaš te pogrešne stavove. Dakle, bilo da je to tvoj sajt ili pozivanje na nekog drugog to ne menja suštinu da se ti pozivaš na tekst u kome piše da je Otkrivenje na kraju uvršteno u Novi Zavet dok ti, suprotno tome na šta se pozivaš, na forumima pišeš da nije uvršteno u Novi Zavet, kako ti i napisah: https://forum.krstarica.com/threads/zig-zveri.746069/page-163#post-39053330.

jer bih mogao da te privedem pokajanju kad bi ti samo hteo. Ali, pošto si čovek koji je zatvorio srce da se ne kaje ili što je nažalost još verovatnije nefilim
greota da pametan covek pravi karijeru laznog proroka, stvarno to mislim, kvari te kao coveka - samo pogledaj kako me optuzujes da ja ne mogu da se odlucim, pa se pravdas da ne obracas paznju da li sam mozda citirao, te se onda ogledni u svom vlastitom odlucivanju - jel ti sladje da mene opljunes ili sebe promovises kao pokajivaca mog? bolje da te ja vratim na ignore da ne pogubis i to malo pameti sto ti ostade... arcis internet i svoju pamet, pa se odluci, internet ne mozes izarciti, a svoju pamet mozes, i to vrlo brzo

Poslednja izmena:
greota da pametan covek pravi karijeru laznog proroka, stvarno to mislim, kvari te kao coveka - samo pogledaj kako me optuzujes da ja ne mogu da se odlucim, pa se pravdas da ne obracas paznju da li sam mozda citirao, te se onda ogledni u svom vlastitom odlucivanju - jel ti sladje da mene opljunes ili sebe promovises kao pokajivaca mog? bolje da te ja vratim na ignore da ne pogubis i to malo pameti sto ti ostade... arcis internet i svoju pamet, pa se odluci, internet ne mozes izarciti, a svoju pamet mozes, i to vrlo brzo
Ništa se ne pravdam nego pošto mnogo pišem, a aktivan sam i na mnogim drugim poljima nemam vremena ni potrebe da obraćam pažnju na sve detalje, pogotovu na nebitne. Da li je to tvoj sajt ili nečiji drugi na koji se pozivaš nije bitno. Bitno je da se pozivaš na nešto gde jasno piše da je Otkrivenje na kraju prihvaćeno kao deo Novog Zaveta, a ti to negiraš. Zato bi bilo lepo da se na ovom forumu javno pokaješ za to što si odricao Otkrivenje kao deo Svetog Pisma. Bolje ti je da to ovde učiniš, ne treba nikakav stid da te spreči da se pokaješ, u Pismu piše da svi sagrešiše i izgubiše slavu Božiju, a opravdaće se badava verom u Hrista. Bolje sad da to ispovediš nego kad svi vaskrsnemo da se postidiš pred Ocem, Sinom, Svetim Duhom i svim anđelima i ljudima na Strašnom Sudu. Dakle, ne pljujem te kako ti kažeš (što upravo ti činiš prema meni kroz razne klevete, neistine, ružne reči, izvrtanja i dr.) nego te naprotiv pozivam na pokajanje što je i Gospod činio i svi njegovi učenici (pošto su se prethodno i ti učenici pokajali) kad su propovedali drugim ljudima. Ponavljam, ako si čovek ima šanse za to, ako si nefilim onda nema. Sada više pomišljam da možda si i ovo prvo, ali da te neka ozlojeđenost i razočaranost nagnala da negiraš Otkrivenje (iako za to nema nikakvog opravdanja), ali ipak i dalje više verujem po tvom pisanju da si to drugo, mada ne bih voleo da je tako, jer onda ti ne bi bilo spasenja.
Ne gradim nikakvu karijeru ni istinskog proroka, a kamoli, daleko bilo, lažnog, samo propovedam ono što je moje hrišćansko srce i um spoznalo u Pismu i drugde i Božijom ljubavlju podstaknuto da drugima govori istinu. A, bez lažne skromnosti, kad me već prozivaš, da odgovorim - pameti zaista mnogo imam i svetovne i duhovne, ali ne slavim sebe zbog toga nego Gospoda koji mi to sve dade na korist svoju i bližnjih, a na slavu Njegovu. Amin! Slava Gospodu za sve!

P.S. Inače, imaš i ti pameti, ali drugačije od moje, dakle, iako dosta velike ipak mnogo manje od moje (govorim ovo ne radi isticanja sebe, jer ja sam prah i pepeo, kao i svaki čovek, nego radi tvoje koristi). Zašto? Zato što pamet koju ti je Bog dao ti koristiš da služiš đavolu, a ja je koristim da služim Bogu. A pamet koja je u službi đavolu postaje ludost. Pismo kaže: "Gradivši se mudri poludeše". Lucifer je nekad dok nije pao bio najmudriji, najlepši i sl., ali pavši u gordost sve se pretvorilo u suprotnost. Gordost je ludilo uma, a pamet koja se koristi u suprotstavljanju Bogu postaje opasna. Đavo mnogo toga zna bolje nego mi ljudi, ali tu mudrost koju mu je Bog dao, on je zloupotrebio i ta mudrost je postala ludost, lukavost, donosi zlo i nesreću. A mudrost onih ljudi koji Bogu poslužiše On pretvori u veću (jer im darova "premudrost koja je odozgo") nego kod onog koji ju je nekad imao u najvećem stepenu dok nije pao i povukao i mnogo drugih anđela u pad. Prema tome, đavo je lukav u odnosu na ljude koji nisu bliski Bogu, ali je glup u odnosu na one koji su prosvećeni Bogom. Zato se pokaj, ako hoćeš da ponovo zadobiješ mudrost, da ta "luda pamet" postane opet blagi biser mudrosti koji ti je nekad Bog darovao i da te na kraju sam đavo ne ismeva (ako umreš pre njegovog zatvaranja u tamnicu, jer tada više neće moći nikog da ismeva, pošto će biti svezan), s obzirom da kad sluge đavolje umru, njihove duše vide da taj kojima su služile je nemilosrdni tiranin koji ih muči i ismeva zbog njihovog verovanja njemu. Ovako, sve ovo što pišeš je samo korišćenje pameti radi obmane ljudi, a to je već ludost i glupost. Sve ono što je kod tebe moglo biti pametno postalo je besmisleno, protivrečno, itd. što se vidi po tvom pisanju.

Poslednja izmena:
Dodaj i apostole.
Pa i pravoslavci su nagadjali u svojoj ustoriji.
Ko je nagadjao datume i godine?
Nema nigde zvaničnih odluka nijedne pomesne Crkve, a kamoli saborno Pravoslavlje u celini.
To zvanično nisu radili niti rimokatolici, niti iko od tradicionalnih protestanata (bar da je meni poznato, možda grešim)

Doduše, pravoslavni apokaliptičari su počeli da budu aktivni krajem 80ih i tokom 90ih i 2000ih...
Ali, uvek su bili marginalna pojava.
Iz tog vremena, kada sam i ja bio deo tih krugova i dalje imam knjigu Vladimira Dimitrijevića iz koje se dobro sećam tih rekla-kazala "viđenja" gde se 7500 godina od stvaranja sveta (po vizantijskom računanju vremena) pominjalo kao potencijalna godina kraja sveta.
KROZ-OGANJ-APOKALIPSE_slika_O_48392945.jpg

Pisali smp o tome vise puta ovde na firumu i izniseni su argumenti.
Mozda naidhem na njih pa cu pistaviti.
Naravno da je to bilo i kod vas.

Bilo je i kod apistola.
Kada citas jecabdhelha vidis da su u picetku tako verivali.
Ljudi su s ve prodavali i donosili apostolima a ovi su delili da prrzive kako je kome trebali.
Ocigledno su mislili da ce dici uskoro za njihobih zibota.
Tek kasnije vidimo da razumeju da nece.
Nema nista lose u tome, jer je to jaka zelja vernih da ugledaju svog Gospoda.

Gospod nece otkriti svoj dolazak do samog kraja skoro.
To stoji u otkrivenju.
Svaki pokusaj dotle je sto posto netacan.
Gospod nece otkriti unapred taj dan, jer bi sa time vernima dao jos vise povoda za spavanje i greh.

Ko je nagadjao datume i godine?
Nema nigde zvaničnih odluka nijedne pomesne Crkve, a kamoli saborno Pravoslavlje u celini.
To zvanično nisu radili niti rimokatolici, niti iko od tradicionalnih protestanata (bar da je meni poznato, možda grešim)

Doduše, pravoslavni apokaliptičari su počeli da budu aktivni krajem 80ih i tokom 90ih i 2000ih...
Ali, uvek su bili marginalna pojava.
Iz tog vremena, kada sam i ja bio deo tih krugova i dalje imam knjigu Vladimira Dimitrijevića iz koje se dobro sećam tih rekla-kazala "viđenja" gde se 7500 godina od stvaranja sveta (po vizantijskom računanju vremena) pominjalo kao potencijalna godina kraja sveta.
KROZ-OGANJ-APOKALIPSE_slika_O_48392945.jpg
I ja imam tu knjigu "Kroz oganj apokalipse". Nabavio sam je 90-ih godina. Prvu knjigu o poslednjim vremenima sam čitao negde 1996. ili 1997. godine. Posle sam još mnoge pročitao. U svima njima ima dosta tačnih i korisnih stvari, ali ima i netačnih. Npr. to što kažeš "rekla-kazala "viđenja" gde se 7500 godina od stvaranja sveta (po vizantijskom računanju vremena) pominjalo kao potencijalna godina kraja sveta" svakako da nije tačno, jer mnoštvo pravoslavnih svetitelja saglasno sa Pismom uči da ovaj pali svet će da traje 6000 godina, a ne 7500. Ovo što smo mi napisali ovde http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/tabela.html je u skladu i sa tim svetiteljima i sa Svetim Pismom. Jeste, nema nijedne zvanične odluke neke Pomesne Crkve, ali i ne mora da bude. Neka potonja odluka neke Pomesne Crkve ili i celog Pravoslavlja može samo da potvrdi ovo što smo mi kao pravoslavni Hrišćani pisali. Nije potrebno da oni ovo priznaju da bi to bilo istinito. Ovo je već sad istinito ili nije samo po sebi, tj. ovo što pisasmo već sad je ili u skladu sa Svetim Pismom ili protivno njemu. Mi smo pokazali da je saglasno i svaka potonja potvrda koja bi usledila bila bi samo konstatovanje da je već sad ovo što pišemo validno, a ne tek od momenta njihovog konstatovanja. Drugo, to bi mogla konstatovati samo neka istinska pravoslavna Pomesna Crkva, a ne ove ekumenističke pomesne "crkve" budući da su one u jeresi ekumenizma i samo su po imenu pravoslavne, a po suštini su "pravoslavne" odnosno jeretičke.

Pa nema ni kod adventista.
Miler je bio baptista a par stotina hiljada su bili iz svih drugih crkava.
Tada adventista nije bilo.
ovi svi malo da se pritisnu redom bi se odricali laznih proroka koji ih osnovase, ja vam kazem, samo malo trebaju da se pritisnu, i ima da se prave da ne znaju ni ko je egw, ni miler, ni rasel ni svi ti matematicari, piramadalci, astrozaludjenici, kao i ovaj carstvob, sve ce da negiraju, ma ima da zaborave sabiranje i oduzimanje, a ne ko ih je osnovao, kao ovaj glasnik sto se pravi lud za milera

njih nista ne kosta sa obrazom kao djonom da kazu 1914, sta to bese, ne secamo se, kao ni ovaj vcbccbc sto kaze da ap Pavle zaboravlja, tako smo i mi zaboravili
ne taj i taj nije iz nase stranke, preletacevic, ne znamo mi tog milera, on je iz konkurentske denominacije - majmunisanje

potencijalna godina kraja sveta.
i ovo nije vredjanje? jel mogu ja da prorokujem o potencijalnom kraju ovog foruma, i da pisem o tome do 2029 kao ovaj carstvob?
rekoh vredjanje, a mislio sam pakoscenje, zar ne bi bilo da ja imam u vidu svoj forum i ''prorokujem'' o kraju ovog? -
pazi sta ti kao moderator dozvoljavas i jos podgrevas, potpaljujes? jel shvats da sam ja zgranut? mislim i ovaj 1 carstvobles je mnogo, ali samo razmisli da ih ima viose, i svako ima svoju potencijalnu racunicu o kraju necega - to je prijatelju BESPLATNA trovacina, jednaka arijaninoj ''bice skoro velike nevole jer ce bog unistiti sve zle''.

I to sve podrzavajuci jedni druge, i za piramide, i za ostale gluposti. Izmeri mi tvoj radni sto i daj mi dimenzije da ti isprorokujem dokle ces biti moderator - to oni prave od ovog foruma, a napravili bi da mogu i od planete, i meni nije jasno da ti to ne mozes da pocistis odavde. Brisi sve sto je visak, ne zali gumicu.

Poslednja izmena:
Mnogi proracunavaoc ne znaju da je 1500 godina od Adama do Avrama izbrisano. Tako da sada zivimo negdje u 7300-toj godini (otprilike), a mozda i nesto vise. Didatno bi trebalo znati i kada pocinje svirati prva truba. Od Postanka? Od Noja? Od Mojsija?

Poslednja izmena:
Ispod netacnih 6000 god dolazimo tako sto su Jevreji brisali godine zato sto je zbroj davao da je Matuzalahz ziveo oko 15 godina posle Potopa.
Problem je sto nisu znali da se rotacija Zemlje za nijansu promjenila (jer su vode iznad atmosfere spustene u okeane).
Tako su gotovo svim ljudima u Postanak 5 i 11 smanjili brojku (rodjnja) za 100 godina. A zadnjima podesili da Matuzalah umre u jednoj godini pre Potopa.
Septuaginta ima ispravne brojeve, MT hebrejski rukopis ima podesavanje na jedan nacin i ukupno smanjenje za oko 1500 godina. Cak su i Kainana iz Postanak 11 izbrisali i nema ga više, a spominje se u Lukinom rodoslovlju Isusovom.
Samaritani imaju svoju Toru koju su podesili na slican nacin, pa jedni i drugi dele neke brojeve iz neizmjenjene Septuaginte.

Poslednja izmena:

Back