Žig zveri

Ја бих рекао да ти наговараш Салета да прода вјеру за вечеру😣.
Није све у храни и пићу,
Најљепше ствари су у духовном бићу.
ne nagovaram ga, samo analiziramo hipoteticki dva rodjena brata u buducnosti, veruju razlicito, a u kontekstu teme zig zveri
svako je uveren u svoje, on svoje uverenje nije prodao za veceru, a ja to uverenje nisam ni imao da bih ga prodao, ali da on ne bi mislio da se ja prodajem za vecnost, vec da sam samo 1x, i 2x put pogresio, zato secemo, da se on ne sablaznjava - logika je prosta, dok ode i druga moja ruka shvatices poentu, mozda... dozvoli mi, molim te da zavrsim, ja njega nista ne nagovaram, svako ostaje u svom uverenju, dozvoli da zavrsimo pricu, osim ao neces ti da je zavrsis da i ti moj brat rodjeni umesto saleta

jel seces, slavko?

ovo sam zapoceo, da bi cela stvar ostala medju nama dvojicom, a da ne ukljucujemo trece ljude, nepoznatog coveka kako ti rece
znaci, svako u svom uverenju ostaje, ali zbog sablazni ja sam dao da ti odlucis, i ti si odlucio otsekao mi ruku i idemo dalje...

posle nekog vremena, ja ogladnim i kazu mi mora da platis, daj drugi ruku, da ti opet ugradimo cip, nema kupovine leba bez cipa....
i ja sta cu dam drugu ruku, oni meni cip, ja u radnju kupim leba, i najedem se, kad, malo posle, vidim se sa tobom mojim rodjenim bratom, i ti i dalje u svom uverenju i SABLAZNUT kako sam mogao, .... i ja sta cu, kazem, brate moj rodjeni, ako ti tako verujes, seci i levu, ne mogu svog brata da sablaznjavam, makar i mislio da je u zabludi, kad on misli da cu ja da budem osudjen na oganj vecni

i kazem, SECI

jel seces?

Zemo, trazi ti da te nakljukaju sa jedno 5-6 komada. Zlu ne trebalo da se jedan pokvari a ti ogladneo.

Zemo, trazi ti da te nakljukaju sa jedno 5-6 komada. Zlu ne trebalo da se jedan pokvari a ti ogladneo.
imam samo dve ruke, da si ti moj rodjeni brat u buducnosti, jel bi otsekao, i da svako ostane u svom uverenju? reci ako si musko, a nisi tuzibaba, jel te sablaznih sa cipom, i jel seces DRUGU ruku? ako necete da odgovorite necete cuti kraj price, a za zafrkavanje pazi luster - ja se vec smejem, ti gledaj da ne pocnes da cmizdris, kad se odveze

Poslednja izmena:
imam samo dve ruke, da si ti moj rodjeni brat u buducnosti, jel bi otsekao, i da svako ostane u svom uverenju? reci ako si musko, a nisi tuzibaba, jel te sablaznih sa cipom, i jel seces ruku? ako necete da odgovorite necete cuti kraj price, a za zafrkavanje pazi luster - ja se vec smejem, ti gledaj da ne pocnes da cmizdris, kad se odveze
Пријатељу ти нас не саблазњаваш, али ако те саблажњава рука твоја...

Пријатељу ти нас не саблазњаваш, али ако те саблажњава рука твоја...
Ne, mene ne sablaznjava, jer to nije moje uverenje, vec sablaznjava mog rodjenog brata, hipotetickog
Mene niko nece da spase po svom uverenju da mi otsece i drugu ruku kao moj rodjeni brat koga sam ja sablaznio sa zigom, ... svi bi da prijateljuju, ali brat nece niko da bude. Sta se bojite, pa je vec nemam jednu ruku, VAS JA SABLAZNJAVAM, ALI JA U TO NE VERUJEM, a vi zar ne moze niko da stavi u poziciju brata, pan da me spase

imam samo dve ruke, da si ti moj rodjeni brat u buducnosti, jel bi otsekao, i da svako ostane u svom uverenju? reci ako si musko, a nisi tuzibaba, jel te sablaznih sa cipom, i jel seces ruku? ako necete da odgovorite necete cuti kraj price, a za zafrkavanje pazi luster - ja se vec smejem
Pre nego se primi na telu, primice se u srcu a ono se ne sece.
Kamo lepe srece kad bi shvatio da je upravo ovo rezultat koji pokazuje zasto je necastivi bacio crve sumnje na Otkrivenje i na koje si se savrseno upecao ne shvatajuci da ti je udica u ustima. Kako ono kaze: Da prevari ako je moguce i odabrane....

Negde u drugom-trecem veku su u Rimu izneli idole na sve gradske bunare, na sve pijace i raskrsnice i vojnici nisu nikome dozvoljavali da uzme vodu ili kupi i proda... ili cak da prodje ulicom ako se ne pokloni idolu. Ovo su radili da bi pohvatali Hriscane po gradu. To nije trajalo dan-dva, vec mesecima. Niko nije mogao uci ili izaci iz grada bez da se pokloni idolu. Tada su pobili na stotine i stotine Hriscana u Rimu, tako da ovo zigosanje sto ce doci nama ili onima posle nas, nece biti prvi put. I tada ce opet biti pitanje: Jesi li odabran?

Ne, mene ne sablaznjava, jer to nije moje uverenje, vec sablaznjava mog rodjenog brata, hipotetickog
Mene niko nece da spase po svom uverenju da mi otsece i drugu ruku kao moj rodjeni brat koga sam ja sablaznio sa zigom
Па не може он да те спаси, сјекући ти руке и ноге, једино то може Бог, ако се ти потрудиш, он може да држи док ти сјечеш, схватићеш поенту можда.

Па не може он да те спаси, сјекући ти руке и ноге, једино то може Бог, ако се ти потрудиш, он може да држи док ти сјечеш, схватићеш поенту можда.
MI OVDE U KONTEKSTU ZIGA ZVERI DISKUTUJEMO I O SABLAZNIMA, - AKO TE RUKA TVOJA SABLAZNJAVA, OTSECI JE - RECE HRISTOS
e tog mog brata rodjenog moja ruka sablaznjava, a mene ne - ja ga pustam da on odluci, zasto se opirete ovoj prici, zeleci da me osudite pre njenog kraja?

hocete da zamenimo uloge? vi ste sablaznuti sa mojim zigom, ja nisam, ali izgleda da niko nece da bude brat onome koji je po vama vec zgresio za vecne muke, vec ste me osudili, a prica se jos nije ni zavrsila

moracu da potrazim sestru, od brace mrka kapa, zentare, boje se malo krvi

Poslednja izmena:
MI OVDE U KONTEKSTU ZIGA ZVERI DISKUTUJEMO I O SABLAZNIMA, - AKO TE RUKA TVOJA SABLAZNJAVA, OTSECI JE - RECE HRISTOS
e tog mog brata rodjenog moja ruka sablaznjava, a mene ne - ja ga pustam da on odluci, zasto se opirete ovoj prici, zeleci da me osudite pre njenog kraja?

hocete da zamenimo uloge?
Odakle ti to da ce se neko sablazniti time sto se je neko drugi zigosao?
Kada su izvodili Hriscane na mucilista, nisu bas svi bili junackog srca. Dosta ih je i pokleklo i poklonilo se idolima, ali to nikad nikog nije sablaznilo.

hocete da zamenimo uloge?
Зашто стално потенцираш да те осуђујемо?
Ја ти фино кажем да он не може да одсијече ништа, јер га ништа од тога не саблажњава, ти имаш слободну вољу и ти бираш, није проблем у жигу него у саглашавању.

Ја ти фино кажем да он не може да одсијече ништа, јер га ништа од тога не саблажњава, ти имаш слободну вољу и ти бираш, није проблем у жигу него у саглашавању.
pa na bazi cega mi tvrdimo da se ovaj ili onaj usaglasio ili nije, jel cemo ti i ja da ispitujemo ljudska srca? kako ga ne sablaznjava ako je to negovo uverenje pobegao u sumu, a ja ostao u gradu, on jede zelje, a ja sa zigom kupujem sta hocu - sretnemo se, on saznao da sam ja primio zig, i hoce da se ja pokajem, a ja iako u to ne verujem da je cip - zig, dajem mu ruku da sece da se on ne bi sablaznjavao, valjda ako je brat rodjeni i stalo mu je do mene

ja stvarno ne razumem kako mozete da se glupirate, pa jel bilo dva brata, jedan cetnik drugi partizan? ajd sad projektujte na ova dva brata pa ukakite celu ovu pricu, NI SLUCAJNO.

Poslednja izmena:
Pa bas zato sto si mi brat, savetujem te da se okanes coravog posla jer ce te proganjanje ove kanonske knjige odvesti u propas`. Kako drugacije da ti ``secem``ruku?
znaci, opet imam problem sa vama koji sve sto vam se ne svidja okrecete na ''simboliku''? kako, testerom za meso, nasli bi valjda neko orudje.

Ako te ruka tvoja sablažnjava, odsijeci je! Bolje je za tebe, da uđeš sakat u život, negoli da s dvije ruke ideš u pakao, u oganj neugasivi,

Па имамо мноштво примјера саглашавања, рецимо није хтио да пријеђе на ислам, па је побјегао, да није побјегао остао би краћи не за руку, већ за главу.
Он у шуми једе лишће и жали за братом славећи Христа, а ти у граду једеш јагњетину жалећи брата и славећи Алаха.

ovo sam zapoceo, da bi cela stvar ostala medju nama dvojicom, a da ne ukljucujemo trece ljude, nepoznatog coveka kako ti rece
znaci, svako u svom uverenju ostaje, ali zbog sablazni ja sam dao da ti odlucis, i ti si odlucio otsekao mi ruku i idemo dalje...

posle nekog vremena, ja ogladnim i kazu mi mora da platis, daj drugi ruku, da ti opet ugradimo cip, nema kupovine leba bez cipa....
i ja sta cu dam drugu ruku, oni meni cip, ja u radnju kupim leba, i najedem se, kad, malo posle, vidim se sa tobom mojim rodjenim bratom, i ti i dalje u svom uverenju i SABLAZNUT kako sam mogao, .... i ja sta cu, kazem, brate moj rodjeni, ako ti tako verujes, seci i levu, ne mogu svog brata da sablaznjavam, makar i mislio da je u zabludi, kad on misli da cu ja da budem osudjen na oganj vecni

i kazem, SECI

jel seces?
Ti kazes da sam u zabludi a ja ti kazem da si u zabludi sto mislis da sam ja u zabludi. I sta cemo sad, ko je u pravu?
Zato se i zove vera ili uverenje, jer da je vera aksiom svi bi verovali isto tj znali bi da je tako.

znaci, opet imam problem sa vama koji sve sto vam se ne svidja okrecete na ''simboliku''? kako, testerom za meso, nasli bi valjda neko orudje.

Ako te ruka tvoja sablažnjava, odsijeci je! Bolje je za tebe, da uđeš sakat u život, negoli da s dvije ruke ideš u pakao, u oganj neugasivi,
Ovo se ne tumači bukvlano i nikdada se u Crkvi nije tumačilo bukvalno. Bukvalno tumače sektaši.

Ovo se ne tumači bukvlano i nikdada se u Crkvi nije tumačilo bukvalno. Bukvalno tumače sektaši.
istorija pokazuje da zig zveri sektasi tumace bukvalno na raznorazno aplikujuci ga, i na razne suparnike i konkurenciju, a pseudohriscani sve sto im se ne svidja od Hristovih reci iz jevandjelja tumace simbolicno, a ne samo ovo, i tu imamo primera koliko god hoces.

da si ti ti u pravu da sektasi ovo tumace bukvalno, pa valjda bi imali da vidimo nekog sektaskog bogalja bez ruke, ili ruku, a ja ne znam ni za jedan primer

Ti kazes da sam u zabludi a ja ti kazem da si u zabludi sto mislis da sam ja u zabludi. I sta cemo sad, ko je u pravu?
Zato se i zove vera ili uverenje, jer da je vera aksiom svi bi verovali isto tj znali bi da je tako.
nebitno ko je upravu, rekoh da svako ostane u svom uverenju, da bih zavrsio pricu... ko je upravu saznali bi kasnije, kada se Crkva oglasi, a za sada ne znamo u vezi sa cipom buducnosti.
Postavio sam hipoteticki, da analiziramo, pa bi videli dokle bi stigli, ali se vi bojite svi, kao da vama treba da se sece ruka, i druga, a ne meni koji sam primio CIP ZA KUPOVINU [naravno nisam jos primio, i nemam rodjenog brata, pa zato i diskutujem hipoteticki]

nebitno ko je upravu, rekoh da svako ostane u svom uverenju, da bih zavrsio pricu... ko je upravu saznali bi kasnije, kada se Crkva oglasi, a za sada ne znamo u vezi sa cipom buducnosti.
Postavio sam hipoteticki, da analiziramo, pa bi videli dokle bi stigli, ali se vi bojite svi, kao da vama treba da se sece ruka, i druga, a ne meni koji sam primio CIP ZA KUPOVINU [naravno nisam jos primio, i nemam rodjenog brata, pa zato i diskutujem hipoteticki]
Pa ovde je sve hipotetički naravno. O žigu zveri samo sam pročitao u Bibliji i nemam po tom pitanju ama baš nikakav stav a o čipovanju imam. Recimo mišljenja sam da onaj ko se tetovira neće mu biti problem da se čipuje, onaj što jači po fb i instagramu kad je jeo šta je jeo, pišao, **** ni njemu neće teško pasti čipovanje, ja recimo teško ću to prihvatiti jer volim svoju privatnost. Pošto ne verujem u neku nebesku zver onda i ne znam kakav je njen žig niti me zanima. Ljudi su zveri koji vole da kontrolišu i eksploatišu druge ljude. Žigosani smo po rođenju još uvek imam ožiljak od vakcine, pa imam lični broj... dakle mi smo samo brojevi i dovoljno je da izbrišu tvoj broj iz sistema i ti ne postojiš.

O žigu zveri samo sam pročitao u Bibliji i nemam po tom pitanju ama baš nikakav stav a o čipovanju imam.
ja obrnuto, - ono sto e vaznije, ili najvaznije ja moram sto pre da imam stav, cak iako ga nemam, a ono sto mi nije bitno, i ne moram da imam stav
ja recimo teško ću to prihvatiti jer volim svoju privatnost.
jasna je meni ta prica o privatnosti, jel velika vecina ceni privatnost osim onih koje pomenu koji kazu i sta su jeli i sta su ...
Opet ti kazem, ova tema o zigu zveri ne treba da bude o tome sta je privatno, a sta nije, ali sece, zalazi, zadire u temu, na neki nacin i to bi trebalo dublje analizirati... mozda se vratimo kasnije ili neko drugi nam predoci

a o čipovanju imam
zeza me jedan cip u jednoj kartici i moram bas da gurnem i drzim karticu ili kaze malfunction; e, sad, zamisli ugradim u ruku i on se pokvari
a kes ne volim, i kada koristim kes nikad ne brojim kusur, nego koliko mi vrate ja uzmem, ili zgrabim/zguzvam i tutnem u dzep kod one moje zmije iz raja

i plus, kada koristis kartice dobijas 2, 3 ili cak 5 posto nazad, nakupi se, a ne da mi ona zmija glodje kusur
ja mislim da ce kada budu izmislili univerzalni cip za u/na ruku, za placanje, ponuditi bar 20 posto da se ljudi kao ja lakse odluce

sale, ti naravno shvatas da se ja ovo sprdam sa laznim otkrivenjem

Poslednja izmena:
Pa lupaš, budućnost niko ne zna jer se nije desila.
Zna je Gospod Bog :), a otkrio ju je u Pismu onima "koji imaju oči da vide, i uši da čuju i srce da razumeju".
Kakva hronologija, de si ti video da postoji hronologija budućnosti koja se nije desila?
Kao što rekoh, u Svetom Pismu. :)
Kad počnete da pričate o tome, bolje prognoziraju dve komšinice koje gledaju u šoljicu kafe.
Bog, a ni mi, nije gledao u šoljicu kafe, On osuđuje tako nešto. On sve zna od početka do kraja još pre nego što stvori svet i vreme, a mi onoliko koliko se potrudimo da saznamo iz Njegove reči. Ko lupa, ko ne, vidi se iz ovoga što si napisao i što ti odgovorih. "Gradeći se mudri poludeše", reče Gospod u Pismu za neke.

pa da, ti kao i js imas personalnu matematiku, a ne otkrivenja

Matematika js-a nije dobra zato što oni uče da JAHOŠUA ha MEŠIJAH nije Bog, pa zato o nekim stvarima Pisma nemaju dovoljno prosvećen um da ih spoznaju. Mi nismo dobili otkrivenje u snu, viziji ili sl. od Boga nego smo spoznali ono što je Bog otkrio u Pismu, a spoznali smo malo više od nekih, jer Ga malo više (On zna koliko) volimo od nekih. Naša matematika u skladu je sa Božijom matematikom, Božijim otkrivenjem u Pismu, a js matematika nije.

Back